Selvet.dk

Skrift

Artikel: Wheatgrass

Wheat grass

Wheatgrass bliver brugt i forbindelse med sport, sundhed, næring, renselse og skønhed og er derfor essentielt inden for Raw Food. Hvedegræs er en del af den hastigt voksende helsebølge i USA og er nu ved at blive en del af danskernes bevidsthed.
Hvedegræs er det unge forstadie til den almindelige hvedeplante og høstes 8 til 14 dage efter såning. Hvedegræs juice er derfor den rene juice udtrukket fra græsset.

Hvedegræs er utrolig populær for dets sunde egenskaber. Det er en af de mest nærende fødevarer i verden og den indeholder et spektrum af klorofyl, aminosyrer, bioflavonider, magnesium, calcium, kalium og antioxidant-vitaminerne A (som beta-caroten), C og E. Grundet dens høje indhold af næring og livskraft understøtter juicen naturligt kroppens evne til at udrense sig selv.

Ét eller to shot wheatgrass om dagen styrker dit vitamin- og næringsindtag. Ved dagligt at tilføje et shot wheatgrass i din yndlings juice eller smoothie, kan du opleve både store og små forandringer.

Udover at have en energi-boostende effekt, som gør den til et sundere alternativ til te og kaffe, skulle den være udrensende, beskytte imod degenerative sygdomme, udrense tungmetaller fra blodet og dermed stimulere blodkredsløbet samt understøtte leverfunktionen.

Skrevet af
Ida Kirk Foged

Debatter startet af Ida Kirk Foged, på2996 dage siden
Du skal være medlem af denne gruppe, før du kan deltage i denne debat
sune ryge
Spændende! Jeg spirer selv bla. Quinua frø :) de er også nogle små guldklumper. Vil helt klart prøve Hveden :)
2989 dage siden
 
Ida Kirk Foged
Tak for din kommentar, Mariah!! :-) Jeg spirer ikke selv i øjeblikket hvede græs, da der er så meget andet, jeg har gang i for tiden, men har haft lidt stående i min lejlighed, hvilket kan lade sig gøre. Man skal juice hvedegræsset, da mennesket ikke så godt kan fordøje græssset i sig selv. Spelt, Kamut og mange andre sorter kan også bruges. Men alt det ved jeg MEGET MERE om, når jeg kommer til Florida!! Der skal vi nemlig selv være med at så, "høste" og juice, så jeg kommer med mere viden om wheat grass til den tid :-) Hilsen Ida
2992 dage siden
 
Mariah Nielsen
Tak Ida. Så dejligt med infoen her!!!

Spirer du den selv eller kan man købe den på nogen måde?

Jeg kan huske, at jeg for mange år siden hørte, at hvedespirer skulle indeholde B12 vitamin. (Og mon det også gælder spelt? Jeg spiser nemlig ikke hvede mere...)
Og da det jo er svært, at få dækket sit behov for B12 vitamin som raw spiser og vegetar, ville det jo være genialt om det er sådan med Wheat grass også. Ved du noget om det?

Jeg er ikke selv 100 % raw spiser, men er meget interesseret i det. Og hvem ved måske en dag? Lige nu holder jeg meget af min varme mad, her ret så vindblæst og koldt... Men jeg skal også have en masse friske frugter og grøntsager hver dag, så har jeg det godt...

Tak for alle dine indlæg, så spændende...

Knus Mariah*
2992 dage siden