Selvet.dk

Skrift

Særligt sensitive

Særligt sensitive
Kategori:
Oprettet:
Tirsdag, 19 Juni 2012
Gruppe Admins:
Kunne tænke mig, at gruppen blev brugt til, at folk, der kan identificere sig med den ret nye betegnelse særligt sensitive (ikke diagnose eller sygdom) , kan udveksle erfaringer, evt. spørge hinanden til råds.
Ingen meddelelser tilføjet endnu
Er i gang med at læse bogen Lev mere tænk mindre - Drop grublerierne, slip fri af nedtrykthed og depression med Metakognitiv terapi Af Pia Callesen. Kan varmt anbefale den hvis nogen skulle være nysgerrig. Venlig hilsen Lita
Seneste svar vedLita Domino påMandag, 07 August 2017
Hej edf og Irene. Jeg kender godt det med at blive påvirket af andres stress, nervøsitet eller vrede. Jeg tror det første skridt er, at blive bevidst om, hvad der ens ens eget, og hvad der kommer fra andre. Så kan man begynde at handle ud fra det. Man skal selvfølgelig ikke havne i den anden grøft, og blive totalt uempatisk, eller begynde at undgå andres selskab. At være særligt sensitiv skulle helst bruges til noget positivt, fx at udvikle empati og hjælpe andre. Man skal bare sørge for at beskytte sig selv. Den teknik jeg selv bruger, handler om selvbeskyttelse. Jeg visualiserer en beskyttende hvid boble rundt omkring mig selv hver morgen, inden jeg står ud af sengen. Jeg beslutter også, at jeg kun vil lade gode vibrationer trænge igennem boblen. I løbet af dagen - hvis jeg altså husker det :-) - og hvis der er behov for det, forestiller jeg mig endvidere, at jeg bliver renset af hvidt lys. En anden teknik handler om at bevare jordforbindelsen ved at mærke min krop. På den måde er det nemmere at skelne mellem mig selv og andre . Hvis jeg mærker, at jeg lader mig påvirke af andres følelser, forestiller jeg mig, at mine fødder er solidt plantet med lange dybe rødder ned i jorden. Når jeg således kan mærke mig selv, undgår jeg at lade mig påvirke følelsesmæssigt af andre, og kan i stedet prøve at hjælpe den anden til at komme i balance ved at sende accept og kærlighed. Hvis man tror på Gud, eller et Højere Selv kan man evt. bede om hjælp til at give det den anden har brug for lige her og nu.
Seneste svar vedErik F. påTorsdag, 02 Oktober 2014
Det er både en gave og udfordring at være i denne kategori, jeg arbejder intensivt på at fokusere på de ting som er meget positive ved ikke at have det "filter"som andre har, men oplever det som en udfordring. Nogle der kan dele hvordan I evt. oplever det at være HS? Og gør det jer meget skrøbelige i hverdagen? Jeg har meget brug for at være alene. Førhen havde jeg også behov for det, men kunne ikke udstå mit eget selskab, så var meget ofte udkørt og alt for meget sammen med andre mennesker. Det kan jeg så nu, i måske en lidt for høj grad, men har fundet mere fred og føler mig faktisk ikke ensom. Jeg bliver så udkørt i sociale sammenhænge og bliver hurtigt overstimuleret. Men der er bestemt også mange gode sider ved at evne at se og føle ting andre ikke mærker, og jeg connecter hurtigere med børn og dyr, hvilket bestemt er en gave. Jeg rationalisere min tid jeg vil bruge på at være sammen med andre, og er nødt til at være selektiv ifht hvad og hvem er gode for mig at være sammen med. Jeg kan hurtigt blive "drænet" .
Seneste svar vedTina pÃ¥Søndag, 09 Juni 2013