Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
Bjørn Richard Jensen
 

tryk på dette link for at Se filmen

 

Pressemeddelelse

Digital teknologi er en teknik Bjørn Richard Jensen har taget ind i sin billedfortælling.Ved brug af digital video og foto redigering teknik, forvandler han sine malerier til et mangfoldig perspektiv af lys og bevægelse der fylder et mørklagt rum ud hvorved man oplever en fornemmelse at bliver en del af maleriet.Denne udstilling kan bestilles separat.

 

Nyeste film

"Life before life" tager sit udgangspunkt i malerier.

tryk på dette link

for at se filmen

 

 

 

tryk på dette link for at Se filmen Objectiva

 

http://www.youtube.com/watch?v=IIwLHqiiBTo

 

alt

Bjørn Richard Jensen


Uddannet på Det kongelige danske kunst akademi :Mur og Rumkunst, 1988-91.

Arbejder med croquisens streg føring, der sammensat til motiv i vægtløs
tilstand, vil forme et uendeligt univers, der afspejler sjælens rejse i flere dimensioner.


Som en fortælling om livet før livet, der vil leder den åbne beskuer ud på en rejse i det tidløse rum, hvor porten til det jordiske liv tager sit udspring til og før fysisk form.

Tilblivelse af malerierne er udviklet teoretisk, for derefter at bliver udført spontant i selve arbejdsprocessen, hvor synliggjorde af underbevidsthedens erindrings billeder tager sin form på lærredet . Maler teknikken er udført med Croquisens glidende streg føring i svævende form.

Bjørn indgå gerne i kollektiv alliancer med sin kunst, for den kollektive ånd er et vigtig udgangspunkt i han virke som kunstner. Det er kom til udtryk i fælles malerier og gavlmalerier og udstillinger. I en periode udførte han en del arbejde med teater kulisser og keramik. Hans kultur politiske arbejde tager udgangspunkt i græsrodsbevægelsens nordiske grupperinger og derfra med udadvendt kulturel verdens fælleskab med det udgangspunkt og formål at bevare de gode menneskelige relationer mellem Folkeslag,hvor teater og kunst, samt vedvarende energi og bæredygtig økologi og det søgende menneske, er de bærende element i det tværkulturelle samarbejde.

I firserne arbejder han målrettet med den kollektive, kulturelle proces på Kunst akademiets af d. for mur - rumkunst, hvor formålet var at skabe folke kunst i det offentlige rum. Her kan nævnes Palads biograferne i København, en hel del udsmykninger af skole med elev deltagelse og alderdoms hjem, til store fabriks projekter samt gavl malerier og plankeværk manifest. Alt sammen holdt i farver og former, som skulle skabe glæde og harmoni til det offentlige rum.

I dag er Bjørn aktiv på kunst scenen med bl.a. Galleri Skovfred, som hver sommer kører 4 fælles udstillinger med forskellige temaer. Hver år slutter Galleriet af med en fælles efterårs udstilling med lokale kunstnere, Det er ligeledes muligt at opleve Bjørn og hans kunst på fælles udstillinger med Cybergalleristerne og Sydhavsøernes kunst og Galleri sammenslutning rundt omkring i landet.


Citat: Albert Einstein :

Den smukkeste og dybeste følelse vi kan opleve er fornemmelsen af det mystiske. Det er grobund for al sand videnskab. Den som er fremmed for denne følelse, den som ikke længere kan forundres og forstumme af ydmyghed, er så godt som død. At vide at det som er uigennemtrængelig for os i virkeligheden eksisterer og manifesterer sig som den højeste visdom og den mest strålende skønhed som vort begrænsede sind alene kan opfatte i sin mest primitive form – denne kundskab, denne følelse udgør kernen i al sand åndelighed. Den kosmiske, åndelige oplevelse er den ædelse og stærkeste drivkraft i den videnskabelige forskning.

alt

Citat: Bjørn Richard Jensen

Malerierne er har udviklet sig over tid, til det udtryk som det har i dag, teoretisk i grund idéen, men tilblivelsens opstår spontant, hvor jeg er håndværkeren, som udføre arbejdet med synliggørelsen af underbevidstheden erindringsbilleder.

alt

Billedet fra Udstilling i Galleri Skovfred med Bjørn Richard Jensen

alt

tryk på dette link for at Se filmen Objectiva

 

http://www.youtube.com/watch?v=IIwLHqiiBTo

 

alt

 

 

Se vores Galleri Hjemmeside

 

www.galleri-skovfred. dk

 

Skriv til mail adresse

 

skovfreds@jubii.dk

 

Ring på Telefon 25349859

 

Eller kom på besøg

 

Fredskovvej 6 Bakkebølle Strand 4760 Vordingborg

 

Galleriet er beliggende i et idyllisk natur sommerhusområde

  • Galleriet er lokal kendt og spiller en kulturel rolle i Vordingborg kommune
  • Håber vi mødes til en gang fælleshygge i Galleri Skovfred

alt

 

Kig også ind Kunsterne kogebogen www.kogebog.artdomain.dk