Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
10-05-2001

Du er der, hvor din opmærksomhed er

Bedøm
(0 stemmer)

Tanker om - tanker

Den anden aften var jeg til et fordrag med Ronan Vandrer som handlede om at være tilstede i nuet, virkelig være i øjeblikket.

Det var et ret interessant foredrag.

Ronan fortalte meget levende om tid, om øjeblikket. Han tog udgangspunkt i hans eget liv, hvilket gav nogle herlige metaforer.

Hvad er tid - nogle gange er den lang, andre gange kort, som feks. da Ronan på en togoverskæring så toget komme lige imod sig da han passerede, de få sekunder det varede for ham at passere overskæringen, blev genstand for hele hans liv set i sekunder.

Han slap med skrækken.

Ronan tog på et tidspunkt til Japan og lavede Zen meditiation i ½ år. Det halve år blev også et spørgsmål om både tid og tanker. På et tidspunkt følte han sig fængslet, træt og øm, parart til at forlade klosteret, men han vidste at hvis han meddelte Zen mesteren at han ville forlade klosteret, så ville mesteren sige: Du gør som du skal, du har din frihed til at forlade dette fængsel, men lad være med at tage fængslet med dig! Ronan blev.

Det mesteren mente var selvfølgelig, at hvis Ronan tog hjem med bitterhed, med følelsen af at være i fængsel, så ville han fængsle sig selv i hans egne tanker.
Det får mig til at tænke på en af mine favorit sætninger: Du er der hvor din opmærksomhed er.

Hold fast hvor er jeg egentlig ekspert i at fængsle mig selv med mine tanker.

Ronan fik efter 4 måneder i klosteret, lov til at benytte en hytte i bjergene i 2 måneder, her fortsatte han sin meditation. Noget af det han her konstaterede var, at hans tanker ofte tog ham på flugt, at han som udgangspunkt havde tæt på 1 million tanker, men da han begyndte at stoppe dem, ved at strukturere dem, opdagede han at det faktisk var forholdsvis få tanker han havde.

Feks. kunne han tænke: I aften vil jeg have en kop kaffe, måske jeg skal have sukker i, og måske….

STOP

Kaffe -

Han gav et andet eksempel, hvis han på sin hånd skriver et telefon nr. på Thomas, så er det nok til at vide besked, han behøves ikke skrive: ring til Thomas i aften og aftal med ham, at han skal hente bilen i morgen så vi kan få flyttet for….

STOP

Telefon nummeret -

Ronan opdagede at efterhånden som han strukturerede sine tanker, så viste det sig, at ca. 99% af hans tanker var gamle tanker, altså tanker han havde tænkt mange gange før (indre dialog) og at ca. kun 1 % var nye tanker.

Det gav også mig stof til efter tanke, for jeg kan godt se at det er det som sker for mig, når jeg går helt i selv sving over at kværne rundt i mine tanker.

Jeg gik hjem fra foredraget, stod på parkeringspladsen, kiggede på månen og tænkte, tjaaa - sikke meget tid jeg bruger på at fængsle mig selv i mine gamle tanker.

Giv dog slip på dem og giv plads til nye kreative og positive tanker.


Sidst ændret den Onsdag, 10 Marts 2010 01:40
Dott Ovesen

Dott Ovesen

Var sammen med med Axel, dengang Selvet var (forholdsvis) nyt.

Hjemmeside: www.dotts.dk E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer