Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
06-10-2004

Intuition - Af Krestine Hartmann

Bedøm
(0 stemmer)

 

INTUITION

Af Krestine Hartmann Ny Energi

 

Når du ved noget uden at vide, hvor du ved det fra. Du mærker en indre vished, som ikke kan eller skal forklares.

Intuition er en udvidet klarhed og indsigt. Du kender nok til denne indre fornemmelse af at noget er galt eller godt og så går du videre med intellektet. At lytte til intuition kræver mod, fordi det ikke kan bevises og argumenteres. Du risikerer ikke at vide, hvor det bringer dig hen. Og ofte går intuitionen imod den rationelle forstand. Så hvis du har gjort noget, som føltes forkert at gøre men dit rationelle jeg, sendte dig afsted, indså du hvor¬for du ikke skulle have gjort det. Eller du undlader at gøre, hvad din fornemmelse fortæller dig og bagefter ser du klart, hvorfor du ville ønske, du have handlet efter det.

Når du lytter til din intuition, er du i kontakt med din sjæls højere bevidsthed. Din sjæl ved, hvor du kommer fra og hvor du skal hen og den kontakter dig gennem din indre viden, indre stemme, Højere Selv, instinktive fornemmelse og mange af de andre måder, du sanser en klar fornemmelse af sandheden.

 

Tænk mindre
Uanset hvor mange facts man indsamler, bruges kun en lille del af vores kapacitet, hvis man klynger sig til logik og synlige beviser. Det siges at intellektet kun kan vise os 10% af virkeligheden og at intuitionen er resten af vores virkelige kapacitet.

Intellektet har ikke meget at gøre på vejen til opdagelse. Der indtræder et bevidsthedsspring - du kan kalde det intuition - og løsningen falder én ind, uden at man ved hvordan eller hvorfor.

Albert Einstein

Einstein fortalte, at hans indsigter aldrig kom under arbejdet, men under hvile, i naturen og når han ikke kunne sove. Man kan ikke beregne sig frem til resultater og tænke sig til løsninger. Med intuition ved vi, hvad vi har brug for at vide, i samme øjeblik, vi har brug for at vide det. Universet spilder ikke tid og energi med at afprøve og efterrationalisere.

Der er tidspunkter, hvor vi skal tænke os grundigt om, men de faktorer vi afvejer, når vi træffer logiske beslutninger er kun toppen af isbjerget. Det underbevidste spiller en rolle i vore overvejelser, som vi slet ikke er klar over.

 

Føl mere
Intuition er i familie med vore følelser og lukker du af for dem, kan du ikke høre den indre stemme. Du kan ikke sortere følelserne og tænke: Disse følelser er acceptable så dem vil jeg gerne mærke og disse følelser er uacceptable, så dem mærker jeg ikke. Følelser opholder sig ikke i båse, du kan åbne og lukke efter behov. Lukker du først af, vil der være flere følelser, som bliver undertrykt. Ofte vil der opstå et tidspunkt, hvor det er svært at finde glæde og mening, hvis du ikke tør føle alle vore følelser. Vi kalder det det for depression. Når det er tilfældet, er du ikke i kontakt med sjælen og høre dens budskaber. Dermed kan du heller ikke høre din intuition.

At finde modet til at handle ud fra din intuition, gør dit liv meningsfyldt og de naturlige læresituationer, som opstår, bliver lettere at forstå og håndtere. Overensstemmelse mellem tanke og følelse baner vejen for at høre intuitionens sagte stemme.

Intuitionen taler til os gennem

- følelser, sanser, fornemmelser, drømme, farver og symboler

Giv dig selv lov til at være stille eventuelt gennem meditation. Søg ud i naturen. Vær kreativ uden en bestemt målsætning.


Sidst ændret den Onsdag, 10 Marts 2010 17:07
krestine hartmann

krestine hartmann

Parterapeut og kursusleder i klar kommunikation og intuition. Samt skribent.

E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer