Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
26-06-2004

"A little Big Darshan" - af Ahalya

Bedøm
(0 stemmer)

 

A Little Big Darshan

 

 By

 

 

Ahalya (Finland)

 

 

 

 

Moders måde at kontakte sine børn på er mangfoldige. Denne artikel beretter om nogle hengivnes oplevelser omkring, hvorledes deres forbindelse til Amma opstår. 

 

Hvor der er kærlighed, er der ingen barrierer. Ligeledes, hvor der er kærlighed, er der også hengivelse og tro. Mange hengivne har erkendt sandheden i Ammas ord. Det giver de mange breve fra hele verden til Amritapuri, hovedcentret for Ammas mission, også udtryk for. De kommer fra øst og vest, fra pol til pol. 

 

Ofte begynder mennesker at længes efter Amma efter bare at have hørt om hende eller set hendes billede. Undertiden kommer Moder til dem i deres drømme, selv før de har mødt hende fysisk. Mangfoldige er måderne hvorpå Moder kontakter sine vildfarne børn. En amerikansk hengiven husker hvorledes hun, før hun vidste noget om Moder, blev vist en række billeder af forskellige guruer. Men kun eet billede fangede hendes opmærksomhed omgående. Ammas. Og da hun betragtede det, følte hun pludselig et voldsomt og stærkt behov for at omfavne Moder. Da vidste hun endnu ikke, at Moder modtager mennesker med en omfavnelse. 

 

Mange oplevelser viser klart, at vi allerede har forbindelsen mellem Moder og os. Der skal blot en gnist af den guddommelige kærlighed, som Moder overfører på utallige måder, til at den manifesterer sig. Disse oplevelser afhænger ofte af vores sinds natur og vort hjertes åbenhed overfor det guddommelige. Det er meget svært for de mange, som er vant til at være i Ammas fysiske nærhed, at fatte at mange af Ammas børn endnu ikke har mødt Amma. Men de har fået så meget dyb hengivenhed og tro på Moder efter blot at have hørt om hende. Det viser, at der foregår så meget mere bag gardinerne i verden end vi tror. Den følgende historie er et vidnesbyrd herom.

 

Den handler om en kvinde fra Argentina, hvor Moder endnu ikke har været fysisk. Argentina ligger i Sydamerika, nær Sydpolen. For mange år siden kom hendes yoga-lærer til Indien og besøgte Moder. Da han vendte tilbage til Argentina, fortalte han denne kvinde om mødet med Amma og om hendes darshan. Mens hun lyttede til hans beretning, blev hun overvældet af følelser. Hendes længsel efter at ligge i Ammas skød blev så stærk, at tårerne trillede ned ad hendes kinder. Til hendes store overraskelse og hendes hjertes fryd kom Moder til hende næste nat i en meget levende drøm. Hun så på hende og smilede så smukt. Denne drøm fyldte hendes hjerte totalt. Hun badede i denne drøm, fordi det fik hende til at føle sig så tæt på Moder.

 

 

 

Men i Maj 1996 blev hendes vens lille pige meget syg. Hun elskede pigen højt. Diagnosen var leukæmi, og pigen blev indlagt på et børnehospital. Kvinden begyndte at sende glødende bønner til Moder om at helbrede denne lille pige. Et mirakel skete samme nat. Atter fik hun en levende drøm, hvor hun holdt den lille pige i sine arme. Mens hun vuggede hende i sine arme og betragtede hendes uskyldige, runde og lyserøde ansigt, var det pludselig Moders ansigt, der lå i hendes arme. Og nu vuggede hun Moder selv i stedet for den lille! Hendes lykke kendte ingen grænser. Hun var ikke i tvivl om at Moder svarede på hendes bønner. Den næste morgen skyndte hun sig at fortælle pigens mor om denne smukke oplevelse. Hun sendte også den lille pige et billede af Moder. Snart efter kom den lille pige sig af leukæmien og blev så endeligt udskrevet fra hospitalet. Moders billede stod på pigens bord al den tid hun var på hospitalet. I dag er pigen otte år og fuldstændigt helbredt for leukæmi. Kvinden sendte et billede af pigen med et brev. På billedet kan man se Moders milde kærlighed lyse gennem den lille piges uskyldige øjne. Så stærk er troens magt. 

 

Den næste historie er om en almindelig kvinde i Finland, et land nær Nordpolen. Hun lever i en lille by midt i Finland. Hendes datter lever i Ammas ashram i Indien, men hendes mor har aldrig mødt Moder. Og alligevel var hun interesseret i Moder og læste Moders biografi. Et år senere kom Moder til hende som et strålende lys og kom frem fra lyset i den form vi kender hende. Så bevægede Moder sine hænder rundt omkring hendes krop, smilede og gik tilbage til lyset, som langsomt forsvandt.

 

Da datteren besøgte Finland kort efter den oplevelse, fortalte hun datteren begejstret, at "Amma er åbenbart en der rejser med lys." På det tidspunkt var Amma allerede begyndt at komme til Finland. Datteren spurgte sin mor, om hun havde lyst til at hilse på Amma i Helsinki. Men moderen svarede at hun følte det ikke var nødvendigt. Så drog hun et dybt suk og sagde, "Der er sådan en Guds fred og kærlighed i mit hjerte." Datteren blev ikke ved at trænge ind på moderen fordi hun vidste, at hendes mor allerede havde en smuk forbindelse til Amma uden så meget som at have mødt hende fysisk.

 

 

 

Hun har ikke mødt Amma endnu, men hun har en stærk tro på og hengivenhed for hende. Det fremgår af hendes breve til sin datter. Men selvfølgelig hjælper den omstændighed, at hendes datter bor hos Amma, også med til at give hende den tro og hengivenhed. Men den tro og hengivenhed, som denne ganske almindelige og simple finske kvinde fra en kultur så forskellige fra den indiske har for en indisk guru, er usædvanlig.

 

 

 

Men kvinden i Argentina har ingen børn, der bor hos Amma i Amritapuri. Det giver hendes hengivenhed og tro en særlig skønhed. Hun skrev også i sit brev, at hun ikke har penge til at rejse udenfor sit land og møde Moder, men hun trøster sig med det spanske Matruvani(Ammas publikation, overs.) som hun har abonneret på i tre år. Hun skrev: "Det er for mig en stor glæde, hver gang jeg modtager det. Det er min eneste kontakt med Dig. Men i år var jeg så heldig at tilbringe et par dage i et program med swami Ramakrishnananda Puri, lytte til hans satsangs og nyde meditationen."  Swami Ramakrishnanada har besøgt Argentina de sidste par år.

 

 

 

Til trods for at denne kvinde ikke har været i stand til at møde Amma fysisk efter så mange år, hvor hun kendte til Ammas eksistens, så har hun alligevel følt dyb hengivenhed for og tro på Amma. Så kan man forestille sig, hvordan hun vil få det, når Amma kommer til Argentina en dag!

 

 

 

Dette brev fra den argentinske kvinde minder mig om en anden hengiven fra vesten, som heller ikke har råd til at rejse til Indien for at se Amma. Hun ser Amma en gang om året, når Amma rejser i vesten. Hun abonnerer på det engelske Matruvani. Det er hendes eneste direkte kontakt med Amma året igennem, som det er for mange hengivne over hele verden. Fordi Matruvani bliver trykt i og sendt fra Amritapuri, føler læserne en mere følelig forbindelse med Moder, end hvis de går til en side på Internettet. Hun sagde: "Matruvani" har været så nær Amma, og de folk der laver bladet er også tæt på Amma, så der er noget særligt ved at modtage det derfra. Det har også duften og vibrationerne fra Amritapuri. Det er svært at formidle den duft og de vibrationer gennem Internettet."

 

 

 

Hver måned venter hun på Matruvani, som om hun ventede på Moder. Og hun kender den nøjagtige dato for hvornår det kommer, sidder hun ofte foran døren og kigger igennem kighullet, som er ved siden postkassen. Hvornår kommer det, spørger hun? Når Matruvani endelig kommer, tager hun det i sine hænder som det mest kostbare, hun ejer. Hun presser det mod sit hjerte, som svulmer af glæde over denne little big darshan(denne store lille darshan.overs.) som hun får af Amma gennem Matruvani.

 

 

Lad os bede til Amma at hun giver alle sine børn over hele verden disse små store darshans indtil det store øjeblik kommer, hvor de får Hendes store darshan.

 

 

 

Oversættelse:  Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

 

 

 

 


Sidst ændret den Onsdag, 10 Marts 2010 17:28
Amma-Danmark

Amma-Danmark

Amma-Danmark skriver artikler om samt oversætter artikler fra Mata Amritanandamayi (kendt som Amma eller "Mor"). Billedet til venstre er af Amma.

Hjemmeside: www.amma-danmark.dk E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer