Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
10-03-2003

"Mennesket bag healeren"

Bedøm
(0 stemmer)

Healing er en vej, en proces, en spirituel udvikling hen imod helhed, som stiller store krav til healerens egen udvikling og menneskelige egenskaber.

For langt de fleste healere er det nok en generel opfattelse, at man under healingen fungerer som kanal for en højere energi, - ofte bistået af åndelige hjælpere. Hvordan man forholder sig til det, og hvad man lægger i disse begreber, er forskelligt og afhænger af ens måde at opfatte verden på.

Men der er et menneske bag healeren, og udover den omtalte kanalisering formidler du som healer også energi, vibrationer og psykiske strukturer fra dit eget personlige system. Vi kender alle til hvordan et enkelt menneske, der er præget af et forvirret sind, er i stand til at sprede sin forvirring ud i en hel forsamling, - ligesom det modsatte også kan være tilfældet, nemlig at et harmonisk, velafbalanceret og spirituelt menneske kan videregive disse energier til omgivelserne.

Denne formidling af energistrukturer på det personlige plan er en ikke uvæsentlig del af healingsprocessen, og det er her at kravene til healeren som menneske kommer ind hvad erfaring og personlig udvikling angår.

Som healer må du - for at bruge Søren Kirkegaards ord - møde mennesket der, hvor det er. Det er ikke befordrende for healingen under samtalen med klienten at fremkomme med højtflyvende eller dybsindige spirituelle forklaringer, når det klienten måske i virkeligheden blot ønsker, er at blive befriet for sin hovedpine (uanset hvor velment det så er fra din synsvinkel). Man får jo som bekendt ikke en blomst til at vokse hurtigere ved at åbne den før tiden.

Det er en dejlig oplevelse, når healingen viser konkrete resultater. At du som healer ønsker og beder om det bedste for din klient, er der jo ikke tvivl om. Helbredelsen af for eksempel en hovedpine kan billedligt talt i den forbindelse opfattes som "et ophold under et skyggefuldt træ på vejen", men er det dit ønske eller mål, at klienten forlader konsultationen som en oplyst Buddha, så handler det måske mere om dit eget ambitionsniveau (læs: din egen forfængelighed) og ikke klientens reelle behov.

Det er vigtigt, at du som healer er et menneske, der er nærværende, at du selv har formået at løse og måske læge dine egne kriser og traumer på en tilfredsstillende måde, at du er empatisk, at du har psykologisk forståelse, og at du med din erfaring er i stand til at møde din klient som medmenneske med den størst mulige accept, anerkendelse og respekt. (Inden du nu fortvivler, så husk at ingen er fuldkommen!)

Du er din klients ledsager i processen - i hvert fald det stykke af vejen hvor healingen foregår - og du kan ikke følge din klient ind i for eksempel sorgen over tabet af et elsket familiemedlem, vreden over tilsyneladende uretfærdige, krænkende og meningsløse begivenheder, erkendelsen af skæve og destruktive familiemønstre, eller angsten og håbløsheden ved en alvorlig og livstruende sygdom, hvis du som healer ikke selv har et afklaret forhold til disse problemstillinger, eller i hvert fald et åbent sind og styrke, mod og empati til sammen med din klient at møde og se dem i øjnene, - føle og mærke din klients smerte på dig selv og forholde dig til det, både under selve healingen og i den efterfølgende samtale.

Når alt dette er sagt, må du gøre dig klart, at du trods alt kun er din klients ledsager på et stykke af vejen. Det er vigtigt, at du også kan give slip igen, for naturligvis er klienten også selv ansvarlig for at komme videre med sit liv og sin udvikling. Vær opmærksom på, at du ikke forveksler medfølelse med følelsesmæssige bindinger. Alle mennesker fødes med behovet for at være fri for lidelse, - det er i hvert fald et fælles menneskeligt udgangspunkt, og herfra kan du udvikle og vise din forståelse og medfølelse. Jo mere du arbejder med din egen lidelse og jo dybere du trænger ind i den, forstår og erkender den, jo dybere og jo mere omfattende vil din empati for alle levende væsener være, og jo klarere vil din intuition udvikle sig.

Formidlingen af energi sker jo begge veje. Lukker du af, når du fornemmer og oplever din klients lidelser, så lukker du også af for healingen. Du skal være der, når udrensningen er på sit højeste, du skal følge med din klient til barndommens skygger (eller måske endnu længere tilbage) og formidle healingen af de tidlige sår. Du skal være der og stille op, når fortidens genfærd indfinder sig. Kan du det, vil du også være der, når kærligheden og lyset bryder igennem.

Healing er en vej, en proces, en spirituel udvikling hen imod helhed, og healing foregår på mange måder og på mange planer. At den kosmiske energi virker, er der ingen tvivl om, men du er også ansvarlig for at bidrage i processen med din del: dig selv.

Andrè Ravn
september 2003


Sidst ændret den Onsdag, 10 Marts 2010 17:54
Andrè Ravn

Andrè Ravn

Tekst kommer senere

E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer