Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
20-12-2001

Hvordan kender vi den inderste hensigt?

Bedøm
(0 stemmer)

Den spirituelle udvikling tager sit udgangspunkt i samværet med andre mennesker...

Det handler ikke nødvendigvis om at gøre store omfattende ting - det kan også være det enkle bidrag - ud fra et spirituelt synspunkt er det ganske underordnet, om det er et stort eller lille bidrag!

Et af de væsentligste problemer i dag er mening - man kunne kalde det en meningskrise i den forstand, at uanset hvor folk mødes drejer samtalen sig om mening - eller mangel på mening!

Især i den vestlige verden, hvor mange har nået et materielt mætningspunkt - uden historisk fortilfælde - taler de om en indre tomhed, men sjældent i forbindelse med en formaliseret religion.

De fleste mennesker søger en spirituel åndeliggørelse og den længsel ses næsten aldrig i sammenhæng med en levende og ritualiseret religiøs praksis.

Vort almene velbefindende er faktisk afhængig af, at vi positivt bidrager og bruger os selv i videst muligt omfang - men mange finder sig selv midt i en heksekedel af meninger og uden en fast indre kerne af ro og evne til at fastholde nuet!

Mennesker har en grundlæggende drift mod at bidrage positivt til deres medmenneskers bedste for den sags skyld til alle menneskers bedste globalt set.

Den spirituelle åndeliggørelse tager sit udgangspunkt i en udvikling sammen med andre mennesker - men ud fra en indre overbevisning og ikke fra et ophøjet og tilbagetrukket sted barrikaderet bag betonagtige meningstilkendegivelser.

Det handler om på en naturlig måde at gøre en eller flere ting for andre ud af hjertets renhed, noget som virkelig ligger os på hjerte og derfor falder os let.

Hvordan lærer vi at kende den inderste hensigt - måske er vi den slet ikke selv bevidst.

Mange er måske bekendt med, hvor stort et nummer vi gør ud af at gemme og skjule de inderste hensigter - det ansvar og det lys, som skinner gennem, den erkendelse, at vi lever i overensstemmelse med vor inderste spirituelle selv.

Det handler ikke nødvendigvis om at gøre store omfattende ting - det kan også være det enkle bidrag - ud fra et spirituelt synspunkt er det ganske underordnet, om det er et stort eller lille bidrag!

Når man nu ikke skal besidde forkromede meninger om alt og intet - så skal man naturligvis ændre sin daglige praksis:

...Less and less is done
until non-action is achieved.
When nothing is done, nothing is left undone...

...The sage has no mind of his own.
He is aware of the needs of other...
(Tao Te Ching by Lao Tse)

At ændre sin daglige praksis betyder at ændre jeg-bevidsthedens planlægning gennem positiv visualisering og meditation i den rækkefølge og herved øge sin handlekraft.

Hvis det du prøver at skabe for andre mennesker ikke lykkedes for dig, er det måske fordi, det ikke er i overensstemmelse med dybereliggende bevæggrunde i dit liv.

Læg en ny kurs og væbn dig med tålmodighed, skab positive forandringer gennem visualisering af dine mål, forlæng din meditative praksis ud i hverdagens gøremål og brug din kreative skaberkraft indefra og ud - så vil selv små forandringer set fra et spirituelt synspunkt - være sande mirakler!


E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer