Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
28-06-2009

Hieros Gamos

Bedøm
(0 stemmer)

 

25. juni 2009

Hieros GamosKvinder og mænd er ikke ens, hvilket ses mest tydeligt på den fysiske krop hvor kvindens kønsorganer er inden i kroppen, og mandens er udenpå. I samlejet åbner kvinden sig og tager imod manden, som derefter trænger ind i hende. Hvis manden får den idé at han skal gøre sig rede og tage imod kvinden er det enten udtryk for en ubalance eller fordi det sker på et andet plan end det fysiske, fx intuitionsplanet eller det følelsesmæssige plan, hvor manden er feminin og kvinden er maskulin.

Følgende tabel giver en oversigt:
 

Plan        
Intuitions-             

Kvinden                                                                                           Manden
Maskulin - skaber transformation (guddommens nye udtryk)
              Feminin/submissiv - skaber det rum der muliggør transformationen

Plan        
Mentalt-

Kvinden                                                                                           Manden
Feminin/submissiv - skaber rummet som muliggør skabelsen af nye idéer       Maskulin - skaber af nye idéer

Plan
Følelses-

Kvinden                                                                                           Manden
Maskulin - igangsætter nye følelsestilstande
                                     Feminin/submissiv - skaber det rum hvor følelserne kan udspille sig

Plan
Fysisk-

Kvinden                                                                                            Manden
Feminin/submissiv - skaber rummet som muliggør fysisk fødsel                    Maskulin - initiativtager på det fysiske plan

For at ære og virkeliggøre forskellen på alle planer er det nødvendigt med en partner som bevidst har lyst til at lege med. Det er dog først når man møder sin åndsdual at den alkymiske proces indtræffer, hvor parret indgår det hellige ægteskab, hieros gamos.

I den alkymiske proces er hieros gamos tredje fase, hvor de to foregående faser er mindre behagelige. Her er de beskrevet i tidsskriftet IKON nr. 29:

"Mennesket og menneskets udvikling blev i den gnostisk inspirerede alkymi lagt ind over de tre faser i den alkymiske proces. Den første fase nigredo (den sorte) kom til at stå for lutringen af menneskets sind og udrensningen af alle de syndige sider - under indflydelse af ilden, der symboliserer kærlighed, som derfor nok brænder, men ikke fortærer. Fasen er sort, fordi det er smerteligt, og det kan være svært at se målet. Forude ligger noget ukendt, så kun håbet er tilbage.

I Albedo (den hvide fase) er tingene begyndt at ske. Her udskilles sort og hvidt i modsætninger. Det betyder iflg. den gnostisk inspirerede alkymi, at mennesket begynder at kunne se forskel på godt og ondt. Fasen står dermed for oplysning og indsigt.

I rubedo (den røde fase) rejser det nu lutrede og indsigtfulde menneske sig, som en fugl Fønix af asken. Modsætninger er nu overvundet i hierosgamos, som er et alkymistisk udtryk, der betyder brylluppet mellem månen og solen. Foreningen mellem det menneskelige og det guddommelige er altså indtrådt, mener de gnostisk inspirerede alkymister."

Den sorte fase er hvor mennesket er underlagt egoet, og derfor ikke ser længere end til sin egen næsetip. I den hvide fase er mennesket vågnet op, og har opdaget egoet og mærker dets tilskyndelser og begær og kan vælge at handle på det eller ej. I den røde fase lægges egoet til side som en overfrakke der ikke længere skal bruges og mennesket fremstår lutret og klar til at møde sin åndsdual.

Når en mand og en kvinde indgår i dette himmelske bryllup, er det som at tænde for lyset i et mørkt rum: Hvor end de færdes vil de transformere og opløfte deres omgivelser via den enorme kærlighed de udstråler. De vil have en fælles opgave som de arbejder sammen om. Manden vil på det intuitive plan forholde sig submissivt i hengiven tillid til kvindens skabende evner på det plan. Følelsesmæssigt står han roligt og solidt og giver plads til kvindens hav af følelser. Mentalt og fysisk er rollerne byttet om, hvor det således er manden der er skabende og initiativtager og kvinden der skaber plads og rum.

Johan Tino Frederiksen
www.whitebull.dk

Sidst ændret den Mandag, 22 Februar 2010 16:21
Johan Tino Frederiksen

Johan Tino Frederiksen

For at starte lidt højtsvævende så tror jeg på at vi står midt i et paradigmeskifte. Et skifte af vores verdensbillede som har været undervejs i mange år – måske tusindvis af år. Peter Bastian og Andrew Cohen kalder det for en manifestering af "Det Højere Vi". Ken Wilber kalder det for et kollektivt skift til stadie syv i spiral dynamics spiralen. Emilia van Hauen siger at egofesten er slut og tiden er inde til meningsfulde fællesskaber.

Hjemmeside: www.e-samtaler.dk E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Senest fra Johan Tino Frederiksen

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer