Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
21-03-2005

Når Kræften rammer

Bedøm
(0 stemmer)

Anmeldelse:

Når Kræften rammer - af Tina Lodskou Jørgensen

ISBN 87-990359-0-1160 sider - forlag:Living Energy

Livsmod hvordan

Af Merete Gundersen©Tro altid på kroppen                 
Den lyver aldrig
Måske lyver du for den
                          
Disse ord står skrevet på side 134 i Tina  Lodskou Jørgensen debutroman: Når kræften rammer. Disse vise og indsigtsfulde ord er dyre købt visdom som Tina J. kommer til en forståelse af igennem en længere livsrejse ind og ud af sin meget svære kræftsygdom.
Bogen tager sit udgangspunkt i den, den gang kun 29 årige kvindes liv hvor hun går igennem et sygdomsforløb med næsten ubærlige smertelige oplevelser i sin fysiske krop og derved selvfølgelig også i sindet.Bogen tager os alle med på en rejsen igennem kræftens mange stadier, uden at være angstprovokerende og uden at give næring til frygten som vi alle kan føle en snert af når der er tale om sygdommen kræft. Ingen af os kan føle sig helt fri fra denne fornemmelse af at: det kan også ramme mig eller nogle af mine kære.
I denne bog følger vi Tina L. gennem alle faserne og igennem de oplevelser og tanker hun gennemlever som kræftpatient i Danmark. Vi følger hvordan hendes nære familie forholder sig til Tina og hendes sygdom og hvordan hun selv hele tiden må kæmpe med det at føle sig så afhæng af andre. Vi hører om hendes mands aldrig svigtende hjælp, og det berøres hvordan det for hele familien bliver en kamp om tro, håb og kærlighed.Bogen er skrevet med stor ærlighed, aldrig klynkende, og med en meget fin intuition og fornemmelse af hvor er jeg selv lige nu i hele dette forløb.
Det er ikke en bog der er belærende eller en bog som er fuld af aggression ej heller en bog som hænger hele det danske sundhedsvæsen ud.
Det er alene og på smukkeste og mest oprigtige måde en livsbekræftende bog der appellere til mennesker om at tage stilling til, hvorfor rammer sygdommen lige mig, og den tager tillige spørgsmål op om liv og død.  Bogen er opløftende fordi den også er en tro på det gode i livet, en tror på helbredelsen, også på trods af at en dødsdom er afsagt af en yngre læge og som hænger som en stor skygge over hele familien.Tina L. indvier os tillige i en meget smuk nærdødsoplevelse hun får medens hun ligger på hospitalet i dyb koma i flere dage. En oplevelse som først forstås baglæns, men den er med til at bringe forfatteren ud på en længere spirituel rejse til Peru. Rejsen bliver en rejse i sindet hvor der erfares, hvad skal jeg med mit liv når jeg ikke længere er syg. Man bliver på smukkeste vis ført rundt til de mange kraftsteder i Perus overdådige og skønne helsebringende natur.Bogen er illustreret med smukke naturbilleder og bagest i bogen findes nogle fine visdomsord og smukke meditative billeder som kan bruges til at meditere over.  Det kan anbefales at prøve at glide ind i meditationerne og lade Tina L. ord glide ind i bevidstheden for at opnå selverkendelse.En bog fuld af overraskelser og en anderledes måde at håndtere et meget svært sygdomsforløb på, den vil vise vejen frem for mange mennesker.
Det er bogen man må læse hvis man frygter at få kræft, hvis man kender nogen der har kræft eller hvis man ønsker vejledning til hvad man selv kan gøre for at forandre sit liv fra sygdom og mørke tanker frem til sundhed og ikke mindst livsglæde og livsmod.Tina Lodskou Jørgensen har gjort det umulige, skrevet en bog der bringer håbet, modet og kærligheden tilbage til enhver der måtte have stiftet bekendtskab med kræften og dens mange bivirkninger.En bog med indsigt og udsigt, med livsmod, og kærlighed og ikke mindst en bog der åbner øjnene for at vi alle sammen kan gøre meget for at få et smukt og righoldigt liv.Stort til lykke til Tina Jørgensen med denne debutbog, hun skriver på de sidste sider, citat:
Jeg vil gerne ændre verden til en mere kærlig verden - hvor vi holder af hinanden fordi vi vil og ikke fordi vi SKAL - Til lykke, det er opnået med bogen her.

Læs den, mærk naturen, dig selv, dit liv, din sorg, din glæde og ikke mindst, hvad vil jeg med mit liv. En livsbekræftende bog om det at turde og ville leve på godt og ondt.

Der er en righoldig henvisningslitteratur bages i bogen til både bøger og Cd med beslægtede emner.

Merete Gundersen er forfatter og holistisk psykoterapeut, er daglig leder af Livskilden.
www.livskilden.org  - www.siqintelligens.dk


Merete Gundersen

Merete Gundersen

Jeg har gennem de sidste 12 år undervist som SIQ®-Terapeut. Mit fundament og mine arbejdsmetoder er psykoterapi, og SIQ®-Den Spirituelle Intelligens, samt konceptet-Det visionære Liv. Via min undervisning, hvor jeg bruger: teorien om SIQ- Den Spirituelle Intelligens, samtale, visualisering og meditation, hjælpes mennesker af med gamle uhensigtsmæssige adfærdsmønstre, således de gennem selvindsigt kommer tættere på deres egen indre kerne. De opnår herigennem en større livsglæde og livsmod, bliver mere visionære og kreative.

Hjemmeside: www.siqintelligens.dk E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer