16-03-2004

Interview med Br. Dr. B. Budhacharan

Bedøm
(0 stemmer)

Amritavarsham 50
 
Interview med Br. Dr. B. Budhacharan
 
Br. Dr. Budhacharan er Dr. Phil. i  Brahamavidya (videnskab om den kreative intelligens) ved det europæiske Maharishi Universitet i Seelisberg, Schweiz. Han er kinesisk født, lever som Thai-munk, og har tilbragt syv år i USA og fem år i forskellige ashrams i Indien, bl.a. i Noida. Han har studeret og praktiseret de hellige vediske skrifter, den såkaldte Vedanta i 30 år, og har levet som munk i 25 år.
Interviewet er optaget i anledning af hans deltagelse i Amritavarsham 50, Ammas 50-års fødselsdag.
  
"Af min dybeste natur er jeg munk og er vokset op som buddhist. Vedanta har udvidet min individualitet, så den er blevet til universalitet. Derfor tilbeder vi Amma og alt, hvad hun gør. Jeg ser Buddhismen og Hinduismen som grene, der suger næring af Vedantas stamme. (Ved Vedanta menes Upanishaderne. Overs.) Vi kan kun nå verdensfreden, hvis religionerne forstår sig selv som grene fra hovedstammen, som er ren, oprindelig viden.
 
Interessant nok traf jeg nogle unge teenagere i alderen fra 13 til 18 og spurgte dem, hvad de sådan går og tænker. Blandt dem var en meget usædvanlig dreng fra en brahmin familie. Denne familie nedstammer fra den meget indflydelsesrige linje Vishwasthama, som har fostret særligt oplyste sjæle. Hans far arbejder som ingeniør i et firma. Det forbavsede mig. Jeg kunne fortælle ham, at han i sin egenskab af brahmin skulle studere Vedaerne, da dette var hans dharma. Selvom han til at begynde med intet forstod, er det i mellemtiden gået op for ham.
 
Her til morgen tænkte jeg over at oprette nogle skoler i Gurukula-opdragelsessystemets ånd. (gurukula: egtl. skole i guruens hjem. overs.) Thi uden den livskilde, som den vediske viden er, har verden ingen fremtid tilbage. Jeg er netop i Thailand i færd med at oprette en sådan skole og at gøre egnen der fortrolig med den vediske videnskab. Når denne rene vediske viden gennemstrømmer de enkelte menneskers nervesystem, vil grænserne mellem nationerne opløses, det er jeg overbevist om.
 
Denne vediske videnskab ser holistisk naturen som skabelsens urgrund. Der er en særlig udviklingsproces, yagya, som betyder så meget som transformation eller evolution. Vedaerne lærer os hvorledes af denne evolutionsproces den egentlige verdensfred kan vokse frem. Da samfundet mangler forståelse for den rene viden, bliver processen mod verdensfreden hæmmet.
 
Eller sagt på en anden måde, så udvikler mennesket sig ikke sådan som det burde ifølge sin oprindelige natur. Derfor kommer enkelte religioner til den overbevisning, at livet betyder synd eller lidelse.
 
Hvis vi vil nå verdensfreden i morgen, skulle vi i dag samle en stor gruppe af Vedanta-studerende, for at udføre et ritual for verdensfreden. Verdensfreden opstår ikke ved, at en eller anden tænker over den, taler om den, eller underskriver en eller anden overenskomst. Den opstår på den kosmiske virkeligheds plan, dvs. i vort eget Selv, den rene eksistens' plan, Atma's eller Amma's plan.
 
Vi behøver slet ikke gøre noget der, blot oplade os. Mennesket skal lære at finde ud af at begå sig på dette virkeligheds-niveau. I Bhagavadgita belærte Krishna Arjuna med ordene: "Yogastah guru kamain", dvs. "Bliv rodfæstet i dit Selv og ændre din handlen.". Sådan skal det forstås, hvad Amma sagde i går aftes: "Vær med Gud og hengiv Dig til Guds omsorg."
 
Når Amma nu åbner en vedisk skole, vil radiussen for hendes initiativer blive udvidet enormt. Dermed går hun tilbage til skabelsens oprindelse og inspiration."  


Mai

Mai

E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Senest fra Mai

Tilbage til toppen