Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
16-03-2004

"Transformation" af Ron Gottsegen

Bedøm
(0 stemmer)

Ron Gottsegen, administrerende direktør af AIMS,
 Amma's højteknologiske hospital i Cochin,
skriver om Ammas arbejde i anledning af
at hun fyldte 50 den 27. September 2003
(Artiklen er skrevet før Ammas fødselsdag).
 
 
"Transformation af det enkelte menneske og af verden."
 
Hvis vi tager tiden til at tænke over det, er et årtusindskifte en vigtig milepæl for samfundet. Vi har i os en følelse af nødvendigheden af at vågne op til de krav, der venter på os, en evaluering af, hvad vi har nået, og hvad vi indtil nu har ladet ligge. Vækkeuret ringer for det enkelte menneske såvel som for nationer og globale institutioner: Hvordan skal vi gøre denne jord til et bedre sted for menneskene?
 
For Amma, der - lige som andre mahatma'er (mahatma = "stor sjæl") - har realiseret skabelsens enhedsbevidsthed, betyder det ingen ændring i hendes arbejde. Amma ringer med klokken hver dag. Hendes tilstedeværelse i denne verden er i sig selv en alarmklokke. Hun prøver altid at vække i hver af os sandheden om vor egen eksistens.
 
Amma lærer os, at vores mentale beskæftigelse med fortid og fremtid simpelthen dræner os for vores energi. Vi ruger over fortiden og bekymrer os om fremtiden, men vores energi kan kun bruges effektivt her og nu - i nutiden. Man behøver bare at sidde hos Amma og iagttage hende nøje for at se, at hendes handlinger afspejler hendes lære. Hun er lysvågen, opmærksom og nærværende - hun synker aldrig hen. Det evige Nu er porten til den guddommelige intelligens og shakti,(kraft), og dens natur er lyksalighed. Vi kan se at Amma udsender disse uafbrudt, universets/skabelsens intelligens og uendelige kraft simpelthen flyder igennem hende.
 
Amma er uendeligt tålmodig og overbærende mod alle sine børn og alle situationer. Livet udfolder sig simpelthen ifølge dets natur. Amma lærer at denne tilværelse er den tidsbundne illusion som bringer lidelse for menneskene i denne verden.
 
Skrifterne lærer at guruen("den som får mørket til at forsvinde".overs.) er som en båd der fragter disciplene over samsaras hav, (Samsara = cyklus af liv og død.) over til den anden bred. I den forstand er Amma som en oceandamper med et tilsyneladende uendeligt antal af mennesker. Amma rækker hånden ud til hjælp, hun har tilbragt hele sit liv på denne planet i uselvisk tjeneste. Nu, her op til Ammas 50-års fødselsdag, kan vi se Ammas energi rumme nationale og globale problemer. Og så har hun endda den samme energi tilovers til at hjælpe sine hengivne med deres personlige problemer. Faktisk er Ammas opmærksomhed mod globale emner vokset i de sidste år med hendes optræden i FNs hovedkvarterer både i New York som inviteret taler ved Årtusindskiftets Verdensfreds- Topmøde, og derefter Geneve, hvor hun i 2002 blev tildelt Gandhi-King Prisen for sin indsats for ikke-vold. Desuden har hendes besøg og aktiviteter rundt om i verden med tiltagende hyppighed fået højeste prioritet på forsiderne af verdens aviser.
 
Og så har Amma aldrig været interesseret i sin fødselsdag eller at den skulle fejres. Hun bøjer sig ved sådanne lejligheder for sine hengivnes ønsker om at give udtryk for deres kærlighed og respekt i en højere sandheds tjeneste og til et guddommeligt formål. Amma har benyttet lejligheden til at give gaver til de fattige, en gaveregn, som har taget til i de senere år og som unddrager sig enhver forestilling.
 
Ammas fokus på verdensfreden og nationale og globale temaer er mottoet for Amritavarsham 50, hvor vigtige emner er til kritisk behandling og diskussion. Under Amritavarsham50s tværreligiøse topmøde "Religionerne mødes for at skabe fred og harmoni" vil spirituelle ledere komme sammen for at skabe initiativer for fred og harmoni, såvel som en fælles platform, hvor emner skal diskuteres i fremtiden.   
 
I den del af festlighederne som er kvindernes initiativ, "At vække det universelle moderskab for at skabe fred og harmoni" samles kvindelige ledere fra hele verden for at diskutere - ikke bare nødvendigheden af forståelse for og udnyttelse af kvinders kreative potentiale, men også for at tage vigtige initiativer til en forandring og for at højne både mænds og kvinders årvågenhed omkring dette vigtige emne.
 
Der er også et ungdomsstævne med mottoet: "Fremtidens generation påtager sig uselvisk tjeneste til opnåelse af fred og harmoni.", hvor hans Excellence, Præsidenten af Indien, Dr. Abdul P.J. Kalam. Amma, og mange fremtrædende personligheder vil tale til 100.000 unge for at inspirere og motivere dem.
 
Endnu en historisk begivenhed, som finder sted under fødselsdagsfestlighederne, er
"CEOs skaber et Indien med fred og harmoni." Et topmøde af virksomhedsledere på højeste plan fra ledende indiske og internationale virksomheder sætter fokus på at gøre Indien til en økonomisk sikker, spirituelt stærk global leder blandt verdens nationer. Hans Excellence Præsidenten vil også lede dette møde. (CEO= Chief Executive Officer: Topchef. overs.)
 
Ammas dybe samklang med alt levende finder vi uophørligt genspejlet i hendes ord og handlinger. Amma har talt om nødvendigheden af at genetablere harmonien mellem natur og menneskehed siden begyndelsen af sin mission. Derfor vil Mata Amritanandamayi Math (ashramen.overs.) uddele 25.000 unge træer til plantning over hele Indien. Som Amma sagde for lang tid siden i sin bog "Mennesket og naturen": Tilintetgørelsen af naturen er lig med tilintetgørelsen af menneskeheden. Træer, fugle, planter, skove, bjerge, søer, floder - alt der eksisterer i naturen - længes desperat efter vores venlighed, vores medfølende omsorg og vores beskyttelse af mennesket. Hvis vi beskytter dem, så vil de til gengæld beskytte os."
 
Samfundets transformation kan kun ske ved transformationen af den enkelte. Amma understreger altid at samfundet skal være baseret på etisk-moralske værdier, som rummer urgammel visdom. Amma prøver utrætteligt at få os alle, unge som gamle, til at gøre disse værdier til vore egne.
 
På et dybt personligt niveau giver Amma os - det være sig gennem en berøring, et blik, hendes opmærksomhed - et glimt af vor sande natur. I hendes nærvær er utallige mennesker blevet velsignet med en oplevelse af dyb fred, hvor sindet bliver stille. Der holder det rastløse sind op med at tvivle, og der er kun det lyksalige glimt af det evige. Det glimt får os til at vende os mod målet: at realisere denne lyksalighed for altid. Vi lærer at det guddommelige er i os selv og ikke en ydre ting, adskilt fra vort eget selv, som vi skal lede efter.
 
Sådan er Amma og sådan vil hun have os til at blive.
 
Vi har det enorme privilegium at kunne opleve den fremadskridende transformation af naturen og verden, som af os selv, mens vi i kærlighed og taknemmelighed kommer nærmere og nærmere vores guru og på alle måder, som er os mulige, optager hendes ånd i os.
 
Jeg mødte Amma første gang i 1987 under hendes første tur til USA. De forløbne 16 år har givet mig dybere og dybere personlig forståelse, og jeg undres ustandseligt over de opsigtsvækkende transformationer, som sker i så mange af Ammas børn.
 
Måtte vi blive endnu mere modtagelige til at modtage de velsignelser som flyder i en uophørlig strøm fra Amma, sandhedens altid fulde stråleglans, ubetinget kærlighed og visdom, så vi bliver bedre til nå formålet med dette liv og derigennem tjene menneskeheden.  
 
 
 
Oversættelse:  Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.


Lene

Lene

E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer