Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
27-08-2009

Skab glæde

Bedøm
(0 stemmer)

Af forfatter Irma Lauridsen
www.irmalauridsen.dk

Skab glæde

Fjern tristhed og vrede med smukke indre billederLivet kan være noget så trist, så ondt, hårdt og frygteligt, mener en del. Ja, det kan det. Men du skal vide at hvis du siger eller tænker den samme ting tit nok, ser de samme billeder for dit indre blik igen og igen, begynder din hjerne at acceptere det, du tænker eller udtaler, som sandt - og sørger for at det efterfølgende bliver din virkelighed. Til alvorlig eftertanke, ikke ... Men det kan vendes.
Livet er ikke bare hvad det er. Det er hvad du gør det til. Det er hvordan du skaber det. Altså har selve din livsoplevelse utrolig meget med din glæde (eller det modsatte) - og dermed din sundhed - at gøre. For glæde skaber sundhed og giver indre og ydre styrke og overskud. At skabe forandringer i livet er du allerede blevet dygtig til hvis du har øvet dig i at visualisere.Du kan ændre en trist oplevelse af livet til glæde, nysgerrighed, åbenhed og forventning til hver ny dag gennem mere bevidsthed og større opmærksomhed. Også selv om din oplevelse af livet indtil nu mest har handlet om nedtrykthed. At du var ved at give op ved tanken om at det aldrig ville blive bedre. Nej, det BLIVER ikke bedre. Men du kan GØRE det bedre. Der er forskel. Tingene sker ikke af sig selv. Glæden er et valg!
Jo, det er sandt at der kan ske alle mulige forfærdelige ting i dit liv, men det er måden du vælger at tage det på der er udslagsgivende for hvordan du har det.
Har du indtil nu følt dit liv som trist og gråt, så vend det. Det gør du meget enkelt, nemlig ved at tage beslutningen om at ville ændre det til det bedre. Ja, ikke bare til det bedre, hvorfor nøjes med det? Hvorfor ikke tage skridtet fuldt ud og bestemme at du nu vil skabe et liv der er intet mindre end dejligt, varmt, sprudlende og positivt udviklende. Den beslutning er den bærende aksel i dit projekt GLÆDE.
Ordsproget 'øvelse gør mester' er dybt kloge ord. Når du gennem visualisering øver dig i at tænke lykkelige tanker, bliver det efterhånden en vane, hvorefter der bliver mindre plads til negative tanker. Gevinsten er lykkeligere følelser.
Den slags visualiseringer kan ændre hjernens kemi til det bedre, så du som resultat føler større glæde i dit liv. Ikke bare få øjeblikke, men som en grundtilstand. Selvfølgelig kan alle ind imellem blive ulykkelige, men er basis i orden, skal der meget til før din livsglæde rystes ud af balance når den er godt trænet.
Udvid denne visualisering ved at vende den udad. Se for dig at du er ukritisk venlig overfor andre. Gå så ud og praktiser det fysisk, og du vil få utrolig megen venlighed tilbage. Det, du skaber, først i visualiseringer, senere i fysisk form, vil blive din virkelighed. Samtidig vil du også mærke den positive forandring ved at du får et stærkere immunforsvar. Lykkefølelse er basis for alt godt, også for den fysiske sundhed. Det hele hænger sammen.Begynd at ændre de indre billeder af dine oplevelser. Af verden. Af dig selv, andre, og de situationer du oplever negativt. Du kan måske ikke på et kort øjeblik forandre hele din oplevelsesverden fra minus til plus, men du kan gøre det stykke for stykke, og det kan lykkes! Husk at du kan overskrive de negative tanker og billeder, som når du overskriver et forkert ord på din computer. På den måde kan du erstatte dem med smukke, glædelige billeder. Efterhånden vil du mærke at det er dig der har magten over dig, og at det ikke er tilfældige flagrende tanker og følelser der styrer dig.
Dine tanker, dine indre billeder, den måde du præger din bevidsthed på - din psyke og din krop vil følge efter, som om vejskilte bliver vist frem. Fordi dine tanker styrer både din psykiske og din fysiske tilstand.
 
Søg intenst efter alt hvad der er glædeligt, smukt, varmt og kærligt. Led efter det hver eneste dag i alle sammenhænge. Næsten uanset hvad vi kommer ud for, kan situationen vendes så der i det mindste også er noget smukt hvis vi lærer at spejde efter det smukke og ikke det modsatte. Sig altid til dig selv når du oplever noget der ikke er så let: Hurtig bearbejdning af det her, og så væk med det, så det ikke sætter spor. Find derefter noget smukt at fokusere på. Det er det der skal blive hængende, så det kan forgrene sig i dig og danne grundlag for din glæde og sundhed.Begynd i din indre verden hvis det er for stor en mundfuld at starte i din fysiske hverdag. Start din gode forandring med at visualisere smukke billeder. Og her begynder din visualisering så.
Slap af, fald helt til ro og led, bag dine øjne, efter de smukke billeder du kan finde.
Hvis du vil systematisere det lidt, kan du jo begynde ved din barndom. Der må være mange skønne minder.Se dit barndomshjem. Find frem til alt på det sted og i omgivelserne du holdt af, og de ting og situationer du fandt smukke.
Det kan godt være du også kan finde billeder og stemninger der er mindre skønne, men det er ikke dem du leder efter nu, så her er det vigtigt at holde sig til emnet: Skønhed. Søg. Zoom ind. Brug lang tid på at komme ind i følelsen. En dejlig søndag eftermiddag. Dig der sidder på græsplænen og plukker små hvide bellis. En lille kat der stryger sig op ad dine ben. Du må have masser af smukke, varme billeder i dit hoved. Musik. Din mor der synger for dig. Dig der synger. Solskinsdage, kys og holden i hånd. Se det i din visualisering og mærk en dejlig varme i krop og sind over det.Fra din nutid vil du også kunne finde smukke visualiseringer frem. Når du slapper af, vil de dukke op når de er dit hovedtema og du gør dig klart at det er skønhed du leder efter.
En fantastisk maleriudstilling hvor du blev meget inspireret. Smukke steder du har set, en vidunderlig koncert hvor du glemte dig selv og fandt ind i andre verdener, en dag ved havet med den friske luft, en skøn solnedgang, vidunderlige dufte fra roser og liljer, knus og kærlighed fra mennesker der elsker dig, en dag hvor du nåede et mål eller bare havde præsteret noget rigtig godt. Andres glæde over din indsats, eller bare over dig som du er.
Der må være en million smukke billeder, scenerier og stemninger, lyde og dufte du kan trække frem. Du kan også skabe noget smukt i en visualisering af ting eller steder du ikke tidligere har set. Et landskab, du forestiller dig, hvor der er alt det du har lyst at se. Den slags. Gør det! Alle skulle gøre det af og til. Visualisere skønheden frem. Den gør os gladere, giver overskud og sundhed.
Hver gang du mærker at det triste, det vrede, eller en følelse af håbløshed er ved at flytte ind i dig, så husk de visualiseringer du nu allerede har prøvet, hvor du fandt skønhed frem. Og vend det så. Smid de triste, grå billeder ud - og i stedet ind med nogle andre i farver! I symbolsk forstand, men også helt bogstaveligt kan du fremtrylle glade, livlige farver bag dine øjne. Gør det til en vane. Noget der nærmest sker automatisk efterhånden. Skab dig! Eller - frit oversat: Skab det liv du ønsker. Du har kraften til det i din hule hånd.
Du vil både kunne se og mærke en forandring i dit liv. Ja, ikke kun i dit, men også hos de mennesker du omgås. Den slags smitter nemlig.Artiklen er bygget over bogen: "Tænk dig til det hele. Visualisering - guide og ideer". På www.irmalauridsen.dk kan du se bogen og læse uddrag. Bogen viser, hvor stor kraft der er i tanker, og hvordan de kan forandre dig, også fysisk. Du kan blive både sundere, raskere og smukkere ved at bruge nogle af bogens små visualiseringer. Du kan også se, hvilken virkning de forskellige farver har, og hvordan du kan bruge dem i lette og effektive visualiseringer.


Irma Lauridsen

Irma Lauridsen

Forfatter, foredragsholder og meget mere

Hjemmeside: www.irmalauridsen.dk/ E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer