Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
03-08-2006

Libanon - hvad kan vi gøre? Ved Asger Lorentsen

Bedøm
(0 stemmer)

Aktuel kommentar ved Asger Lorentsen d. 28.7.06

Krigen mellem Israel og Hisbolla i Libanon går nu ind i sin 3. uge. Alle parter er bevidste om, at der ikke kommer nogen sejrherre, og alligevel vil de ikke stoppe krigshandlingerne. Hvad venter de da på ?

1.      De venter på, at den friktions-ild af aggression, fanatisme, modsatrettehed og stolthed som er opbygget mellem parterne over flere år, brænder så meget ud, at den afløses af realisme over lidelserne.

2.      De venter på at karma for at skabe mørke i området udløses så meget, at den får gjort sit arbejde

3.      De venter på, at der efterhånden er akkumuleret så megen lidelse hos parterne, at ønsket om "aldrig mere krig" vejer tungere end alt andet. (I tilsvarende situationer skulle Danmark -Sverige igennem 6 krige over 300 år før vi var mætte, og Tyskland-Frankrig skulle igennem 4 voldsomme krige over 150 år, før de var mætte.)

4.      De venter på, at USA og Iran har afprøvet deres kræfter og positioner så meget, at de indser at de ikke kan svække den anden parts indflydelse i Mellemøsten.

5.      De venter på, at Israel og Syrien finder en løsning på tilbagegivelse af Golanhøjderne, som Israel erobrede fra Syrien i 1967: Hvis Israel kan tilbagegive højderne mod stærke internationale garantier for at højdedragene over Genesareth Sø ikke kan anvendes til militær opbygning vendt mod Israel, så mister Syrien sin interesse i at støtte Hisbolla, og så er Hisbolla mere interesseret i forhandling.

6.      De venter på at Vedenssamfundet griber ind og skaber en mere omfattende fredsløsning, som tvinger Israel til hurtigt at afgive Vestbredden til det palæstinensiske selvstyre mod en forstærket international forpligtelse, der involverer NATO, til at sikre Israels grænser mod nord. USA vil blive mere og mere interesseret i at presse Israel til en sådan løsning, fordi denne tager luften ud af Irans ambitioner om at blive regionens stormagt og atommagt: Uden Israel som fjendebillede i Mellemøsten, er der ingen støtte til Irans stormagtsdrømme.

Hvad kan vi som lysarbejdere da gøre i denne situation ? 

Paradoksalt nok kan vi ikke gøre ret meget i denne fase. Friktionens ild og lidelserne bliver lige nu anvendt til at skabe modning, realisme og forhandlingsvilje hos alle involverede parter.

Jo mere lidelse og realisme på begge sider, desto mere vil løsningerne forskubbe sig nedad til punkt 5 og 6, hvor løsningerne ligger for mere permanente fredsordninger. Jo hurtigere de stopper, desto længere ud i fremtiden fortoner løsning 5 og 6 sig.  Dette er en paradoksal situation for fredselskende mennesker at erkende, men modningsprocesserne og massepsykologien i menneskehedens nyere historie viser denne sammenhæng.

Alligevel er der noget vi kan gøre som lysarbejdere:

·        Vi kan holde visionen om broder-søsterskab for regionens folk.

·        De af os, der har ekspertise til at forvandle friktionsenergier, kan samarbejde med eksperter i engleriget om denne forvandling, så friktionens ild dør hurtigere ud.

·        Vi kan samarbejde med engleriget om trøst, omsorg og indre liv til civilbefolkningen.

·        Vi kan på menneskehedens vegne ønske eller påkalde guddommelig indgriben til at afslutte konflikten hurtigst muligt i overensstemmelse med folkenes karma og Guds vilje.


Asger Lorentsen

Asger Lorentsen

Asger Lorentsen er cand.mag. i religion og historie og arbejder i dag som foredragsholder, underviser og forfatter. Asger Lorentsen er især kendt for sine bøger om guddommeligt samarbejde, om menneskehedens gyldne fremtid, samt om stjernemennesker og englemennesker.

Hjemmeside: www.dengyldnecirkel.dk E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer