Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
05-03-2002

Livets tombola

Bedøm
(1 Stem)


Jeg har lige modtaget en dejlig mail fra en fyr jeg "kender" her fra Nettet, han skriver bl.a.:

"Hej Dott...
Spekulere, spekulere 40 år hvad er det for en størrelse?
Tænk at være så heldig at være nået til de 40.
Tænk at være så heldig at være forundt at havde fået 40 års erfaring på godt og ondt.
Tænk det eneste der er sket er at hylsteret er blevet en smule anderledes en det var da man var 30 indholdet er bare blevet rigere og opgraderet til noget smukkere og måske noget mere indholdsrigt."

Dejlig måde at se livet på, hvilket får mig til at tænke - JA, det er da fedt at have fået alle disse oplevelser, at være forundt med alle de erfaringer som livet bringer.

Når jeg sidder her og tænker over det, så er livet jo en lang opdagelsesrejse, spørgsmålet er bare om vi opdager det, om vi oplever det, vælger at se det sådan, eller om vi vælger at se det som det stik modsatte - nemlig en kamp, hårdt, uretfærdigt osv.

Der er jo i princippet frit valg på alle hylder her i livets tombola. Måske har vi bare så mange valgmuligheder, at det kan være svært at vælge.

Omvendt er der altid ekstra tur, så hvis du i første omgang vælger noget "forkert", så må du vælge igen. Måske er den store teddy bjørn på øverste hylde alligevel ikke det "rigtig" valg, måske ville du egentlig hellere have haft den lille blå klovn på nederste hylde. Den gode nyhed er - du må vælge igen, og har du lyst kan du nu tage klovnen eller hvad du ellers måtte finde interessant.

Tænk engang - frit valg, men dit valg.

Måske står du der ved livets tombola og synes at alle de andre tager de bedste ting, at du evig og altid bliver snydt, eller vælger forkert.

Det sjove er, at hver dag bliver hylderne på ny fyldt op - igen og igen er der overflod, masser af nye ting, masser af nye valg at træffe, så vælg i dag lige nøjagtig det som er det "rigtige" for dig i dag, se på det du vælger, mærk det og nyd det. Glæd dig samtidig over det de andre vælger og glæd dig over, at der er nok i livets tombola til os alle.

Ind imellem lander du måske på tabt tur, øv - og dog, det giver dig jo mulighed for endnu et træk, det giver dig tid til at tænke på hvad du vil have næste gang. Vælge du den samme bamse igen og igen, eller skifter du den ud med noget som måske er mere "rigtigt" for dig?

Gør dine valg dig lykkelig, handler det for dig om at få den største bamse hver gang, eller handler det om at være med.
Hvis den store bamse gør dig lykkelig, så er det jo et kanon valg, men hvis du kun tager bamsen for at vise dine omgi-velser at du har den, så er det måske ved tiden at du væger noget andet.

Tænk at vælge det hele - det hele...

Ja hvorfor ikke, lidt af det på hylde 1, lidt af det på hylde 2 osv. - der er ingen som se ned på dig, fordi du vælger lidt af det hele, men det har du sikkert fået af vide da du var barn - Nu skal du jo ikke tro at du kan få det hele - VEL !

Siger hvem ?

Vælg dog det hele, nyd endda at gøre det, der er rigeligt til både dig og alle andre i livets tombola, så vælg - vælg - vælg og nyd dine valg, frem for at stå ved disken og mukke over at de andre rykker ned af hylderne, der er gevinster nok til os alle :-)

Er der nok tænker du måske - ja, der er nok, nok af alting - nok penge, nok kærlighed, nok susses, nok godt vejr - nok nok nok...

Er det positiv hjernevask??

Tjaa måske, men hvorfor ikke vælge det, frem for den negative hjernevask som hedder: Der er ikke nok af noget !

Jeg mener - det er jo bare to forskellige tanker, så hvis der på hylde 1 i livets tombola er nok, så vælg der fra i stedet for at vælge på den hylde hvor der ikke er nok - det er jo dit valg - ik' ?

Jeg vil ønske dig held og lykke med dine valg på livets hylder i dag, ønsker for dig, at du vælger det for dig rigtige og husk lige, at uanset hvad andre måtte mene, så er dine valg de rigtige for dig :-)


Sidst ændret den Onsdag, 10 Marts 2010 13:25
Dott Ovesen

Dott Ovesen

Var sammen med med Axel, dengang Selvet var (forholdsvis) nyt.

Hjemmeside: www.dotts.dk E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer