Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
06-01-2009

Visualisering mod smerter

Bedøm
(0 stemmer)

Af forfatter Irma Lauridsen
www.irmalauridsen.dk

Visualisering mod smerterVisualisering betyder at se. Når du visualiserer, skaber du indre billeder, som du styrer mod et bestemt mål. Det er let at visualisere. Det er helt utrolig virksomt. Det er kontrol. Flere og flere bruger det dagligt. Eller når de virkelig har brug for hjælp og støtte.
De forskellige farver kan bruges i visualisering. Det er effektivt at se bestemte farver for sit indre blik - i bestemte situationer.Har du, af en el. anden årsag, smerter, kan du prøve at bruge visualisering. Enten for at komme lettere gennem smerterne. Eller måske kan det endog lykkes at fjerne roden til smerterne.
Hvis du ved, hvorfor smerterne er der, og du ikke har haft held med anden behandling, så prøv at sætte ind mod årsagen.
Her kan du bruge forskellige visualiseringer. Jeg har i min bog "Tænk dig til det hele. Visualisering - guide og ideer" givet mange helt specifikke visualiseringer mod forskellige lidelser og skavanker, som er lige til at bruge. Og som kan være utroligt virksomme, også i de tilfælde, hvor du måske har prøvet alt andet, der ikke virkede.Men du kan altid bruge en visualisering alene mod smerten, også. Og det kan være alle slags smerter, som er udsprunget af hvad som helst.
Her kan du bruge farverne som virkemiddel. Den røde farve kan du forestille dig, at du sender ind mod et sted, der trænger til varme. Forestil dig, at du sender røde, varme stråler ind mod det sted, som smerter. Hold tanken, følelsen og synet fast så længe du kan, og du vil i mange tilfælde kunne føle en positiv virkning.
Du kan i realiteten bruge en hvilken som helst farve som smertelindring. Det handler i høj grad om, hvem du er, og hvad der virker for lige præcis DIG. Altså, hvad du føler - og bestemmer - er virksomt. Der er utrolig stor kraft i tanken og indre billeder.Den gule farve har virket smerte-reducerende for mig selv, og jeg har brugt den meget. Hør, hvordan:
Da jeg fødte mit første barn, fandt jeg, fuldstændig intuitivt ud af, at ve-smerterne kan mindskes gennem visualisering, skønt jeg dengang slet ikke kendte til visualisering. Men det skete spontant. 
Og det betød, at jeg reducerede mine smerter væsentligt.
Ideen opstod helt af sig selv - af nød. Senere har jeg brugt det ved mine andre fødsler også. Det er så let, og en visualisering er jo altid lige ved hånden. Det er dog godt, i den situation, at have øvet sig lidt på den i forvejen. For når man er bange og forpint, kan nye tanker have sværere ved at udfolde sig til praksis.
Det handler om, at du koncentrerer dig og bestemmer, at det skal virke. Men vid, at tanker har en utrolig kraft! De er koden til det, der sker i vores krop.Den gule farve
I vanskelige situationer eller ved smerte kan du støtte dig til den gule farve. Luk øjnene, slap af og se den for dit indre blik. Den kan "løfte" dig. Du kan hage dig fast i den og lade den blive din redning i troen på at alt snart bliver godt. Den gule farve vil i bedste fald kunne hindre dig i at gå i panik ved store smerter, hvis du altid husker på den og "har den med dig".Gul visualisering under veerne
Da jeg efterhånden havde svært ved at udholde smerterne under min første fødsel, og stort set var overladt til mig selv, trådte kreativiteten i funktion helt af sig selv. Jeg lukkede øjnene - og i min bevidsthed skabte jeg en gul blomst, nærmest som en marguerit, bare større, og gul som en citron. Jeg fokuserede dybt koncentreret på den gule blomst. Forestillede mig at den befandt sig lige over min krop, at den voksede, og at den tog de værste af smerterne fra mig, og over i sig. Jeg hagede mig simpelthen fast til denne overdimensionerede blomst i dyb koncentration og "lagde smerterne fra mig". Værs'go', til dig, blomst!
Faktisk tror jeg næsten at jeg nærmest forsvandt ud af min krop og ind i den gule blomst, og det var slet ikke dårligt. Jeg mærkede en helt utrolig styrke og følte at jeg havde kontrol over smerterne, nu hvor jeg havde blomsten at støtte mig til. Jo, smerterne var der stadig, men på en anden måde. Jeg kunne nu tage en distance til dem ved at holde min bevidsthed skarpt på blomsten, der var nærværende så længe jeg fokuserede på den og havde brug for den. Den var min redning, og jeg glemte den aldrig, men gemte den til senere brug.
Ja, nogen ville måske sige: En fantasi, som et barn kan have. Det er sandt. Men uanset hvad, virkede den - igen og igen! Siden har jeg flere gange visualiseret den gule blomst frem når jeg følte mig fanget i min krop og ikke kunne komme væk fra smerterne. Jeg har brugt den ved mine fødsler, og alt er gået fint og smerterne har været tålelige. Men jeg har også brugt denne gule visualisering hvis jeg var meget bange hos tandlægen og havde brug for noget ekstraordinært som støtte. Og det har virket!Træn på forhånd
Ingen kan sige om det vil virke på samme måde på dig, men det er forsøget værd. Det er både gratis og let. I hvert fald er det sikkert at der er kraft, styrke - og frem for alt mod - i den gule farve.
Men det er vigtigt at du øver dig på forhånd med visualisering. og du kan virkelig visualisere FOR eller IMOD alverdens ting - med fantastisk virkning!
Det er godt at være lidt i træning, så er det lettere at bruge i en situation, hvor man er lidt ude af flippen. Da er det ikke noget totalt fremmed, du pludselig skal til at koncentrere dig om, men noget, dit sind og din krop allerede kender.Det behøver ikke være en blomst du visualiserer frem. Det kan være solen. Eller bare farven i sig selv. Prøv dig lidt frem med, hvilken nuance af den gule der føles bedst for dig. Derpå skaber du den bare ved at lukke øjnene og kalde farven frem. Er det lidt svært for dig at se indre billeder, så find noget i din nærhed, der er gult, se grundigt på det før du lukker øjnene. Så er det lettere at trække farven ind i fantasien. Øvelse gør mester, og det gælder også her.
Du kan også trække gult lys frem som skinner på dig fra alle vinkler. Eller du kan forestille dig gul tåge eller en gul sky der indhyller dig og omfavner dig for at give dig styrke. Den gule farve symboliserer overskud og styrke. Det er sådan en smuk visualisering. Og den giver virkelig meget positivt.
For at finde mere ro og glæde kan du også bruge den rosa farve, som en rosakvarts. Se dig omgivet af rosa lys eller rosa tåge, slap af, og du vil føle dig beroliget, selv hvis du er vred eller føler sorg. Og følelserne kan hermed blive erstattet af ro og glæde.Artiklen er baseret på bogen: "Tænk dig til det hele. Visualisering - guide og ideer" af Irma Lauridsen


Irma Lauridsen

Irma Lauridsen

Forfatter, foredragsholder og meget mere

Hjemmeside: www.irmalauridsen.dk/ E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer