05-02-2002

Held og lykke på rejsen ind i jer selv

Bedøm
(0 stemmer)
Velkommen til Dotts krisehjælp :-)

Sådan føles det lidt lige nu. I løbet af dagen i går og i aftes, fik jeg flere opringninger fra mennesker som på den ene eller anden måde lige nu har det svært.

Dagen i dag er startet som den sluttede i går med flere opringninger, så nu hvor kl. er blevet 11.15, sidder jeg her og tænker over, hvor svært det er for mange, når det bliver svært.

Et af sammentræffene i de samtaler jeg har haft er, at dem som har brug for "hjælp", pludselig "opdager" at de ikke kan få hjælpen nogle steder, men at de til gengæld kan få en masse gode råd, som de absolut ikke kan bruge til noget.

Et andet sammenfald er, at selv om "problemerne" på overfladen ser forskellige ud, en er svigtet, en svigter, en er misundelig, en forladt, en kan ikke sige fra og en anden siger for meget fra, ja så oplever jeg, at bundfølelsen hos dem alle er, at de ikke slår til.

I stedet for at "blive hjemme i dem selv", så fiser de lige over i "de andre" hvor de bruger meget tid på at spekulere over, hvad de andre tror, tænker og mener.

Men spørger jeg, hvad tror, tænker og mener du selv - Det ved jeg ikke, kan det typiske svar være på det spørgsmål. Hmmm, den vi er tættest på kender vi ikke, men "de andre" kender vi - vi ved præcis hvordan de har det, hvad de føler, tænker og tror !

Interessant.

Hvor bliver selværesfølelsen af når krisen kradser?

Hvis forventninger forsøger vi at leve op til?

Hvad er det værste der kan ske?

Min "kasse med opskrifter på andres liv" er blevet væk, men jeg må tilstå, at selv om det trækker tænder ud at få "folk" hjem i dem selv, til "deres egne opskrifter på deres liv" så er det altså bare en fed følelse, når de pludselig "opdager" at de hver især er indehavere af "en opskriftssamling" og at de er deres egen oplever, fortolker og ansvarshavende.

Hvor er I altså bare seje og hvor er I altså bare hver især rigtig gode til at være lige nøjagtig dem I er, TILLYKKE til alle jer, som lige nu er rejst ud på en kæmpe opdagelses rejse, nemlig rejsen ind i jer selv, til ukendte og uudforskede steder, hvor fare af en hver art lurer, hvor i ikke ved hvad i møder, hvor I bestemmer jer til at besejre både uhyrer og dæmoner, orkaner og vandfald.

Måske er I alle, som i Ringenes herre, modige Hobitter, på vej mod at besejre det onde for at lade det gode herske. Som Hobitterne, ved I ikke hvad der venter jer, men I ved at i har en mission at udfører, så alt kan blive godt. Måske findes der både Alfer og ædle riddere som vil lede jer på vej, ride med jer og forsøge at beskytte jer, men som Hobitten ved I, at den eneste som kan nå og opfylde målet er jer selv.

Jeg vil ønske jer alt muligt held og lykke på jeres rejse ind i det ukendte land, jeg vil ride ved jeres side, jeg vil holde om og af jer når I bliver trætte og har lyst til at opgive og jeg vil glæde mig sammen med jer, når i når jeres mål.

Så når alt dette er sagt, så er jeg meget ydmyg over at få lov til at rejse sammen med jer i disse forunderlige verdner, hvor eventyret lever, hvor det gode og det onde holdes i skak og hvor alt med garanti "ender" præcist som det skal.

Tænk engang, at jeg får lov til at sidde her og rejse til fjerne og ukendte steder, som jeg ikke ville få at se, hvis jeg rejste til "den fysiske" verdens ende.

I synes tit, at i har "slæbt" mig med, at jeg har lært jer meget - jeg ser det sådan, at jeg er gæst på jeres rejse, at jeg i kraft af jer får oplevelser jeg ikke havde drømt om, at I invitere mig med til verdens ende og at jeg med glæde og nysgerrighed siger ja tak til rejsen, hvor jeg i kraft af jer, lære en masse om mit eget eventyr.

Farvel alle i skønne jomfruer og raske riddere på jeres færd mod fjerne horisonter...
Sidst ændret den Onsdag, 10 Marts 2010 01:56
Dott Ovesen

Dott Ovesen

Var sammen med med Axel, dengang Selvet var (forholdsvis) nyt.

Hjemmeside: www.dotts.dk E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Senest fra Dott Ovesen

Tilbage til toppen