Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
17-07-2007

Elskede Rosa

Bedøm
(0 stemmer)

 

Elskede Rosa


Bogen om et barn, man stjal ægtheden fra

En dag forsvandt hun sporløst. Hun er bare 14 år ...Rosa er, lige fra fødslen, et naturbarn. Et barn, der ved, hvad hun vil, og som ikke tager farve efter andre. Hun kan ikke leve, som "man" gør. Eller være, som "man" skal være. Hun er nødt til at være helt sig selv. Det meste af tiden går hun rundt i den nærliggende skov. Opholder hun sig i et hus ret længe ad gangen, føler hun sig spærret inde. I naturen gør hun forsøg med planter, klatrer i træer - og gør døde dyr levende.
Rosa er "en pige i en bog". I bogen "Elskede Rosa". Men hun er også en pige, vi alle kender. Ja, måske er hun dig ...

Denne vilde pige er et musikalsk naturtalent. Hun elsker at spille på klaveret, det falder hende let, og skønt hun aldrig har lært det, tryller hendes små fingre den mest fantastiske musik frem. Alt, hvad hendes storesøster har kæmpet sig til indenfor det musikalske, kan Rosa spille fejlfrit uden at have øvet sig.
Helt fra lille komponerer hun sin egen musik. Til stor misundelse fra både storesøsteren og sin mor. Ingen af dem kan kapere den form for fri livsudfoldelse og talent.

Fordi Rosa umuligt kan tilpasse sig familiens - og samfundets - trange normer, vil moren til sidst ikke kendes ved hende mere.
Derfor må faren nu tage over. Skønt Rosa er ved at drive ham til vanvid, elsker han hende ud over alle grænser. Så højt, at han ikke tør fortælle det til nogen. Han ser en del af sig selv i Rosa. Det frie menneske, han aldrig har turdet at leve ud.
Rosa har altid været dybt fascineret af markens køer. Hun føler, de har et privilegium, hun ikke har, nemlig den totale frihed og ro til at mærke livet. Denne frihed tiltrækker hende så dybt, at hun en dag vælger at leve sammen med køer. Noget, der ryster omgivelserne dybt i grundvolden.
Den dag Rosa spærres inde, aner hendes far en tikkende bombe under familien, og Rosa kommer hjem igen, stækket på vingerne, hvor hun, i dyb tavshed, kun kan sidde udenfor og se op på månen.

Fra den dag Rosa forsvinder, begynder hendes far at gå i menneskelig opløsning, og han søger efter Rosa dag og nat.
Da han pludselig finder Rosas dagbog, ser han en sammenhæng, han aldrig havde forestillet sig mulig. Det viser sig, at Rosa havde et hemmeligt liv, ingen af dem kendte til. Og der venter familien en voldsom oplevelse, der bliver fatal for alle.

Dette er meget få ord om et menneske med en stærk personlighed. Og stærke personligheder, frie fugle, er der ofte ikke plads til i vores samfund - heller ikke selv om de ikke gør ét eneste menneske fortræd ved deres frihedstrang. De er bare anderledes. Og det "anderledes" er accepteret, ja kan endog være populært - så længe man er anderledes på samme måde som andre. Her stopper det!

Men et unikt menneske kan være vejviser. Til det frie liv, vi alle er født med, men som vi ofte mere eller mindre udsletter hen ad vejen. Fordi vi har alt for travlt med at putte hinanden i små trange kasser med etiketter på, så vi alle kan gøre alt dét, "man" gør. Så vi kan ligne hinanden. Men måske samtidig udslette den vigtigste del af os selv - så vi efterhånden ikke kan finde ud af, hvem vi er.
Er jeg mig selv? Eller er jeg de andre? Gør jeg det, JEG ønsker? Eller gør jeg det, andre vil se mig gøre? Eller som jeg TROR, andre vil se mig gøre?
Stof til eftertanke.

Bogen er voldsom. Det er en bog om et ægteskab. Og om et barn, der forsvinder. Om et menneske, der er så naturligt, at det blænder omgivelserne, så de tvinges til at se på sig selv. Om en far, der meget sent indser, at han ikke turde leve sin egen ægthed ud. Og heller ikke turde tillade den hos sin datter, fordi hun lod ham se sig selv i sit spejl. Bogen ryster, fordi de fleste af os kender Rosa. Og vi kender hendes forældre. Den ligger lige i det skarpe hjørne, hvor latter, gråd og forundring mødes - en følelse, der skaber mange nye tanker undervejs.

Læs første kapitel af "Elskede Rosa" på www.irmalauridsen.dk
Bogen kan nu købes til nedsat pris hos boghandleren.

Sidst ændret den Onsdag, 10 Marts 2010 14:59
Irma Lauridsen

Irma Lauridsen

Forfatter, foredragsholder og meget mere

Hjemmeside: www.irmalauridsen.dk/ E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer