Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
18-03-2004

"Få dig et Liv !" - af Irma Lauridsen

Bedøm
(0 stemmer)


Få dig et liv!Af Irma Lauridsen

 
Ja, det var jo fire provokerende ord. Sådan kan man i hvert fald vælge at opfatte dem. Modsat kan man også vælge at stoppe op og tænke over dem. Ordene hørte jeg første gang fra et barn, jeg kender. Hun gik og sagde den sætning af og til, når hun syntes, at nogen var lidt for langt ude - eller kammeraten opførte sig som en, der slet ikke havde tjek på noget.

Dengang snakkede vi om den sætning: "Få dig et liv!" Først syntes jeg, den var lidt morsom. Senere blev den tankevækkende. Som tiden gik begyndte jeg at tænke dybere over ordene. Når man er levende, jamen - har man så ikke automatisk et liv?

Det mente dette barn ikke nødvendigvis, at man havde. Men at man selv måtte arbejde på, at det skulle blive godt. Ellers sank man til bunds der, hvor der ikke var noget liv, men hvor man bare holdt sig i live, hvilket åbenbart var to forskellige ting.

De ord har altså ligget i mit hoved siden. Da jeg ville skrive en bog om at finde glæden, at tage den ind og gøre den til en del af sig selv, at opleve øjeblikket, kom de ord frem igen. Og jeg tænkte: Du kalder den "Få dig et liv" - og det gjorde jeg.
Hen ad vejen syntes jeg faktisk, det var i orden, hvis titlen virkede lidt provokerende. Livet er jo en provokation. Men du kan også provokere livet. Og her begynder det spændende. Her, hvor du selv tager over og ikke bare lader dig drive med strømmen.
 
Det er en stor og voldsom proces at skrive en bog. Man kommer tæt på sig selv, på godt og ondt. Og finder sandheder, man ikke tidligere kendte. Og kan rystes i sin grundvold.

Når jeg sætter mig for at skrive en bog, ved jeg selvfølgelig overordnet, hvad jeg vil skrive om. Men aldrig detaljeret. Jeg havde dog en stærk følelse af, at mine tanker om et levende liv måtte jeg give videre. Fordi jeg selv har arbejdet med at finde tilbage til det ægte liv i så mange år og ved, det lader sig gøre. Og fordi jeg har holdt masser af foredrag over emnet, hvor folk har udtrykt, at netop de tanker gav dem noget at arbejde med, hen mod et mere levende og glad liv. 

Når jeg ser på mennesker, ser jeg, hvordan mange har mistet det naturlige liv til fordel for en halvdød tilværelse, hvor det der betyder mest er, at man ikke skiller sig ud fra mængden. For en del menneskers vedkommende leves livet med etiketten: Arbejde, mad, fjernsyn, søvn. Om og om igen, lige til man en dag ligger i sin grav. De fleste af os lever bestemt ikke det liv, vi ønsker. Og endnu værre: Vi lærer, ved vores eksempel, denne eksistensform videre til vores børn.
 
Den situation bliver jeg mere og mere klar over, at vi kan gøre noget ved. Ingen kan give nogen facitliste på godt og skidt, rigtigt og forkert. Eller en endegyldig sandhed. Fordi en endegyldig sandhed ikke findes. Der er mange sandheder, som jo netop er noget af det, der gør livet spændende at studere.
Da jeg tænkte så intenst over disse ting, og skrev 'Få dig et liv', var ordene, jeg skrev, en del af min sandhed. Men hvad der er rigtigt for den enkelte, kan kun hver især vide, med udgangspunkt i den enkeltes helt specielle personlighed. Men svaret ligger altid dybt i bevidstheden og kan findes, hvis man standser op, er i ro - og mærker efter.
 
Det er min sikre overbevisning, at alle kan skabe sig et godt liv. Et liv, hvor vi går helt ind til knoglerne, skærer alt overflødigt fra og får gjort præcis det, vi har allermest lyst til. I stedet for bare at bruge livet på det vi tror,
 andre forventer af os.

Ved eftertanke mener jeg faktisk, at jeg selv har været igennem mange faser af denne proces, men oplever dog stadig nye. Det er virkelig spændende. Som barn oplevede jeg at være levende, lykkelig, sprudlende og opleve livet intenst. Senere at miste det til fordel for flokmentaliteten og dermed være låst fast i livet. At blive som andre forventer og desværre at lære det videre til mine børn, så vi i en periode mistede en stor del af det ægte liv. Derpå at finde mod til at se hele miseren klart. Få chokket til at sætte sig. Og til sidst, i stedet for at bryde sammen i krampegråd og føle, at hele livet var spildt, at gøre noget ved det. At foretage en ændring og arbejde på at genskabe et mere naturligt liv.
Men fristes til at tro, at roen, stilheden, det at gøre ingenting - er spild af tid. Men man bliver klogere. Derinde finder man sit eget livs essens.
 
Det, jeg har skrevet i bogen, er ikke bygget på videnskabelige undersøgelser eller facts, men på mine egne tanker og erfaringer. Jeg tror faktisk, jeg har gjort de fleste af de fejl, et menneske kan gøre, både i mit eget liv og overfor mine børn. Så det er bestemt ikke noget dydsmønster, der skriver dette. Men jeg har lært af ikke at være et dydsmønster. Jeg har ændret noget i livet. For mig selv og for mine børn.
 
Min erfaring er, at det er muligt at få et gladere liv, og at man kan lære sine børn glæden. At man kan nå de mål, man ønsker at nå, hvis man sætter nok ind på det. Og at man ikke på noget tidspunkt af livet bare er prisgivet omstændighederne. Fordi omstændighederne er dig.
 
Jeg er ikke i tvivl om, at det er muligt at "få sig et liv", uanset om man er mand, kvinde eller barn. Den voksne er dog nødt til at være bevidst om muligheden for at køre det naturlige ind i sin egen tilværelse - og så gøre det - før han/hun kan lære det videre til sit barn.

Nogle ville indvende, at børn da er så nær naturligheden, som man kan komme. Ja, små børn er. Men mange voksne fjerner helt ubevidst en stor del af denne naturlighed fra barnet. Fordi voksnes liv let bliver kunstigt. Det går for hurtigt, er for stresset, så der ikke bliver rum for naturlighed, ægthed og ro. Langsomt vænnes barnet ind i de voksnes verden, hvor spontaniteten, magien og stilheden er forsvundet. Og glemmer måske, at livet kan være anderledes.
Men gennem ro, ved at meditere sig frem til, hvad JEG ønsker i MIT liv, er det muligt at finde vej ud af en kedelig, stresset og presset tilværelse og ind i et levende, individuelt, sprudlende og spændende liv. Der kan læses mere om dette på: www.irmalauridsen.dk
 
 
 
 


Irma Lauridsen

Irma Lauridsen

Forfatter, foredragsholder og meget mere

Hjemmeside: www.irmalauridsen.dk/ E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer