Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
01-07-2003

Hvad render vi egentligt rundt efter?

Bedøm
(0 stemmer)
Er din tilværelse en glæde? En oplevelse, der gør dig stærk, mæt og lykkelig?
Eller udskyder du livet til "en anden dag"?

En dag skrev en mand til min brevkasse:
"Jeg undrer mig over, hvad det egentlig er, folk render rundt efter. Det meste af tiden foretager vi os ting, vi slet ikke ønsker. Til hvad nytte?"
Hvad andre render rundt efter, ved jeg ikke. Men jeg kan da godt se, at det jeg selv render rundt efter tit er for ubetydelige ting. Nogen vil så påstå, at de ting er vi altså også nødt til at bruge tid på. Men spørgsmålet er alligevel, om vi tænker over at sortere væsentligt fra uvæsentligt.

Manden har jo ret. Mange når aldrig ind til det væsentlige, det, de dybest set ønsker i livet - fordi alt det andet tager vores tid.

Men hvad er så egentlig det væsentlige? Ja, hvad er det væsentlige for dig?
En dag tænkte jeg: Hvad nu, hvis du pludselig døde, og bagefter sad derude et sted og kiggede ned på dit liv og det, du har efterladt? Hvad ville du sige, at du absolut måtte nå endnu?
Hvad er det, du har overset? Har du overhovedet fattet, at du havde et liv? At du var her?
Og endnu bedre: Fatter du det NU, mens du altså stadig er her?
Har du mærket græsset, duftet til jorden? Eller har du bare rendt rundt om livet uden nogensinde at fange øjeblikket?

Jeg prøvede virkelig at sætte mig i situationen, og måtte svare: Kunne noget til den tid gøres om, skulle det være at gå dybt ind i nu´et og mærke det. Virkelig at opleve det øjeblik, der aldrig kommer igen. Og samtidig at komme helt tæt på dem, jeg elsker. At mærke duften fra mine børn og holde om dem. Længe. Glemme, at der er noget, der hedder tid, eller at man nu burde foretage sig noget andet, fordi andre forventer det. Jeg ville se på dem jeg holder af, lytte til dem. Overse det, man kalder fejl, fordi livet er for kort til den slags - og så bare elske mennesker omkring mig. Bruge tid nok sammen med dem.

Det var de tanker, der fik mig til at skrive bogen "Få dig et liv" - en bog om at fange livet og lære glæden. Hvor jeg også fortæller meget om mit (nok ret specielle) liv med mine egne børn - på godt og ondt. Og om at være LEVENDE, mens man er det.

Mange af os kommer aldrig tæt nok på hverken os selv, vores venner eller børn. Hvilket måske gør, at vi ved livets slutning med bitterhed må erkende, at jo, vi har tit mødtes med vores venner. Vi har boet sammen med vores børn. Men vi har ikke rigtig delt livet med hinanden. Vi er aldrig nået helt ind.

Det er vigtigt at bruge vore sanser fuldt ud og giver os tid til det. At vi er til stede. Og ikke konstant tænker, at nu skal vi altså noget andet. Så vi hele tiden flytter fokus frem. Eller tilbage. Men aldrig er her. Lige nu.
Børn er født med en naturlig trang til at udforske. At bruge den tid, der skal til. At være. Det er vigtigt som voksen at genfinde barnet i sig selv. Og genindøve evnen til at forbavses. At glemme tiden. Ikke hele døgnet rundt, men heller ikke for sjældent.

Hvis vi øver os mere på det, er jeg ret overbevist om, vi en dag kan tage herfra og sige, at vi i det mindste har været her. At vi har hjulpet vores børn til at holde fast i deres egen naturlighed. Og ikke har lært dem blot at eksistere. At vi har givet vores bidrag. Og at vi har mærket livet.

Irma Lauridsen

Irma Lauridsen

Irma Lauridsen

Forfatter, foredragsholder og meget mere

Hjemmeside: www.irmalauridsen.dk/ E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer