Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
22-09-2002

Du ser det, når Du ser det - ser Du det??? Vist

Bedøm
(0 stemmer)
Du ser det, når Du ser det - ser Du det... Denne sætning kværnede rundt i mit hoved, da jeg lørdag morgen d. 20 oktober 2001 slog øjnene op.

På en eller anden måde, vidste jeg bare at sætningen "ville mig noget".

Jeg satte mig under dynen på min sofa med en kop kaffe og mærkede efter. Der kom hurtigt 3 muligheder:

Titlen på en bog
Titlen på et foredrag
Titlen på et kursus.

Du ser det, når Du ser det - ser Du det, siger mig noget om, at jeg gør tingene, når jeg bliver parat, at tingenes sker, når jeg er rede, at jeg gør det, når jeg gør det osv. osv.

Ting åbenbarer sig pludselig for mig, hvilket jeg senere lørdag igen skulle komme til at opleve.

Jeg tog en tur til vandet, sad længe og kiggede ud over bølgerne som slog deres rytme mod stranden, mærkede vinden og "lyttede".

Jeg gik langs vandet tilbage mod byen, nogle mennesker gik på stranden og søgte tydeligvis efter noget - det slog mig, ja - nogen leder efter noget, andre efter noget andet, feks. Rav eller meningen med livet, men alle er vi i et eller andet omfang søgende.

Da jeg nærmede mig byen, slog det mig at både bilister, cyklister og fodgængere alle var på vej i en eller anden retning, nogen i tilsyneladende samme retning, andre i modsatte retning.

Jeg gik fortsat mod byen langs med vandet. Oppe på fortovet i samme retning gik en pige, jeg tænkte, at hvis nogen så os, så ville de se os gå i samme retning, men på et eller andet tidspunkt, vidste jeg godt at en af os ville dreje af og sådan blev det.

Pludselig kunne jeg tydeligt se, hvorfor vi nogle gange må sige farvel til nogen, selv om det måske ikke er det vi har lyst til. Vi har ganske enkelt hver vores vej at gå her i livet og sådan er det. Eksemplevis var både pigen og jeg på vej mod Århus, andre var på vej væk fra Århus.

Nogen vil vi møde og følges med et langt stykke, andre vil vi følges med et kort stykke og atter andre vil vi aldrig møde. Dem vi skilles fra, vil vi måske møde igen længere fremme.

Da jeg for 4 år siden blev skilt, kan jeg huske den der fornemmelse af at skulle sige farvel til nogle af vennerne som jeg af forskellige årsager ikke længere skulle følges med. Det var SÅ svært for mig at forstå, jeg havde virkelig følelsen af at de ikke ville mig, men pludselig en dag, fik jeg et indre billede på hvordan det hang sammen.

Jeg så mig selv gå på en vej (livets vej måske) bag mig gik alle de mennesker som jeg på det tidspunkt havde i mit liv. Jeg så mig selv stoppe op, vende mig om og sige til dem: Det har været fedt at kende jer, I har alle beriget mit liv, men nu går jeg altså en anden vej. Nogle af dem sagde, Fint nok, Dott, måske vi mødes igen. Andre stod lidt forsagte og vidste ikke helt, hvad de skulle sige og resten vendte om og begyndte at gå i den modsatte retning.

Det sagde mig dengang noget om, at det ikke altid er nemt for dem som står og ser på en der vælger at gå en anden vej. Det kan der sikker være mange grunde til, men dybest set handler det vel om at forholde sig til "udbryderen", for hvad sker der i en selv, når man ser en sådan.

Er det ok med mig selv at se en som vælger en anden vej end mig, er jeg lidt tvivlende om hvad jeg mener, det kan jo være usikkert sådan at gå af sted alene, eller bliver jeg drøn bange for det jeg ser og flygter??

Jeg tror ofte, at det som tricker mig ved et andet menneske, er det jeg kender fra mig selv på godt og ondt. Jeg er jo opleveren i mit liv og alt hvad jeg ser på, starter mine tanker og følelser op. Altså siger det ikke så meget om den, jeg ser på, som det siger om mig selv.

Disse eksempler fra mit eget liv, er for mig synlige beviser på, at Jeg ser det når Jeg ser det, og ikke et sekund før. Man kan måske også sige det sådan her: Jeg forstår kun det jeg forstår.

Lørdag eftermiddag vidste jeg, at titlen skal danne ramme om et kursus jeg første gang vil afholde i december måned. Et kursus som tager udgangs punkt i Assertion, hvilket jeg underviser i ved TDC, men som også vil omfatte andre "begreber" som jeg ynder at beskæftige mig med.

Hvis du har lyst, kan du læse mere om kurset, tider osv. på min hjemmeside som du finder nederst på siden her.
Sidst ændret den Onsdag, 10 Marts 2010 13:34
Dott Ovesen

Dott Ovesen

Var sammen med med Axel, dengang Selvet var (forholdsvis) nyt.

Hjemmeside: www.dotts.dk E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer