Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
17-11-2008

Stærk vilje og naturlighed vil altid trænge igenne

Bedøm
(0 stemmer)

 

Stærk vilje og naturlighed vil altid trænge igennem

Om Rosa, der aldrig gav slip på ægtheden - koste hvad det ville.Der kan ikke lukkes for det ægte liv. For trangen til frihed. Det er simpelthen umuligt. Muligvis skal man utroligt mange prøvelser og smerter igennem. Men naturligheden til altid at trænge igennem og udfolde sig.

Rosa fødes som et barn af naturen, måske i højere grad end de fleste. Det springer Rosas forældre i øjnene - og blænder dem. Al denne naturlighed, al Rosas stillen spørgsmål til deres liv og hvad de foretager sig (det samme som de fleste andre) kan de ikke besvare.

Det føles ikke rart at få pillet ved sine grundværdier. Eller ... måske bare de værdier, man har overtaget fra omgivelserne og aldrig selv har stillet spørgsmål ved.

Men Rosa nægter at overgive sig til tanker og handlinger, hun ikke kan se nogen mening med. Derfor bliver hun betragtet som en oprører, allerede som lille barn.

Rosa vil helst gå rundt udenfor. Indenfor, i husene, er der for trangt for et barn af naturen. Derfor befinder Rosa sig mest i en nærliggende skov, hvor hun gør forsøg med planter - og gør døde dyr levende. Det sidste mener hendes far i hvert fald at have set, en dag hvor han møder sin datter i skoven. Og han rystet dybt og aner ikke, hvad han skal tro. Den slags er jo ikke naturligt.

Eller - er det? Har vi i virkeligheden bare mistet en masse af vores evner, så vi ikke mere kender dem? I hvert fald er Rosa ikke i tvivl om, at alt, hvad hun foretager sig, er naturligt.

Og nej, Rosa er hverken hel- eller halvdum. Hun er super-intelligent. Så intelligent, at forældrene og resten af familien får det direkte dårligt, når Rosa er i nærheden og - alene ved sin måde at være på - konfronterer dem med det ægte liv.

Samtidig er Rosa et naturtalent på et klaver. Alt det, søsteren ikke kan spille efter noder, kan Rosa spille efter gehør, endda så besjælet, at Rosas far får tårer i øjnene. Det er desværre tårer og følelser, han aldrig kan vise sin kone, der kæmper hårdt mod Rosa - for at få hende tilpasset deres liv. Derfor får Rosa forbud mod at spille på klaveret, når andre fra familien er i nærheden, for ikke at gøre søsteren til skamme.
Rosa bliver tvunget, presset og udskældt så meget, at hendes unge liv en dag revner. Rosa går ud på en nærliggende mark for at slutte sig til dyrene, de eneste, hun har oplevet, forstår hende.

Der indfanges Rosa og anbringes på psykiatrisk hospital, hvor lægen heller ikke hverken kan eller vil besvare hendes spørgsmål.

På hospitalet er Rosa klar over, at hun er nødt til at lade, som om hun er rask, uanset hvor revnet hendes sind er - ellers vil hun aldrig slippe ud.

Men, nyligt hjemkommet igen, sidder hun, nat efter nat, og ser på månen. Og Rosas far aner, at noget frygteligt venter.

Og en dag forsvinder Rosa sporløst.

Rosas mor er hemmeligt lykkelig over, at de er sluppet for Rosa. Og at hun nu igen kan blive ene om sin mands opmærksomhed, en opmærksomhed, Rosa tidligere tog en del af. Delvis af nød, men også af farens stigende interesse for Rosas måde at være på. Et liv, han mere og mere begynder at indse, også engang var hans liv - som barn. Og som han (heller) ikke fik lov at leve. Faren blev i sin tid "tilrettet", hvilket Rosa aldrig blev.
Efter Rosas forsvinden, begynder farens liv at smuldre. Og han begynder, tavst, at gøre sit eget lille oprør mod den pænhed, der hersker i hans familie - og i verden udenom dem.

Men den dag kommer, hvor opgørets time er inde. Hvor ægtheden og ærligheden ikke mere kan holdes tilbage, men trænger igennem som en skarp kniv - og tager sit. Og den skåner ingen.

Familien tvinges, midt i en forfærdelig ulykke, til at indse og erkende, at ægtheden og ærligheden altid vil trænge igennem. Og at livet er én stor læreproces, hvis man ellers ønsker at tage ved lære.

Der går masser af "Rosa'er" rundt, som føler sig hårdt presset udefra. Til at være som andre. At tænke og sige som andre i alverdens situationer. Og aldrig får levet sit liv.
Men livet er her og nu. Dit liv er dit - og ingen andres.

Læs uddrag fra bogen "Elskede Rosa" på www.irmalauridsen.dk

Sidst ændret den Lørdag, 27 Februar 2010 12:34
Irma Lauridsen

Irma Lauridsen

Forfatter, foredragsholder og meget mere

Hjemmeside: www.irmalauridsen.dk/ E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer