Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
08-07-2005

At vende mørke til lys

Bedøm
(0 stemmer)

At vende mørke til lysAktuel kommentar v. Asger Lorentsen til terrorangrebet i London d. 7.7. 05Det kan ikke være overraskende, at der kom et terrorangreb i Londons Undergrundsbane, fordi det er så enkelt at medbringe tasker med tidsindstillede bomber, anbringe dem under et sæde og forlade toget. Det overraskende er snarere, at der er gået 4 år fra 11.9.01 og 2 år efter Irakdiktaturets fald, før en terrorgruppe fik mulighed for dette angreb. Set fra den vinkel er der grund til optimisme over terrornetværkenes manglende styrke i lande, hvor de ikke har mange sympatisører.Set i åndelig belysning er al fanatisme og alle ideologier, som siger at målet helliger midlet, udtryk for formørkelse, dvs. for en indre åbenhed for de energier, der udstrømmer fra involutionens mørke pol. Denne pol har her på kloden et guddommeligt formål om at hjælpe menneskene til større alvor, mere selvstændig tænkning og mere erfaring. Derfor ser vi også ved dette terrorangreb disse positive virkninger komme frem i de berørte befolkninger. Fra overfladisk materialistisk borgerlig bevidsthed fremmes nogle dybere toner, som fremmer menneskehedens udvikling.Den anden side af terrorens virkninger er dem, som de formørkede kræfter, der på de indre planer styrker energien af fanatisme og had, ønsker. Det er beskrevet i A.A. Bailey-litteraturen, at mørkets vigtigste redskab er at skabe angst i menneskeheden. Dette er helt i tråd med terrorismens tankegang, og denne sammenhæng viser med al tydelighed den energimæssige samklang mellem mørkets indre kraftcentre og den type terrorisme, som her kommer frem til overfladen.Den tredje mulighed for virkning af sådanne terrorangreb er bevidst at vende mørke til lys. Et led i dette er at styrke den indre fasthed om ikke at give efter for terrorens trusler, og et andet led er at finde den indre styrke som overvinder angsten. Hvis den indre styrke fødes af og styrkes af vrede eller fanatisme, så skaber terroren blot en negativ spiral af angst, fanatisme, vrede og hævnfølelse. Hvis styrken derimod fødes af en fastholden ved humane værdier, en klar vision om en bedre verden og en redethed til personlig og national selvopofrelse for fremtidens idealer, så vendes mørke til lys, og så vil terroren have den modsatte virkning af, hvad dens ideologer ønsker.Som åndeligt indstillede mennesker har vi en form for indre forpligtelse til at finde meningen med og de åndelige muligheder i tilsyneladende tilbageslag for kærligheden på Jorden. Derved kan vi være med til at udbrede fred og kærlighed, som opløser angst, vrede og opgivenhed. Vi har yderligere den opgave at styrke den idealistiske og selvopofrende ånd i os selv og udbrede den forståelse og vibration i menneskeheden, som vender mørke til lys.


Asger Lorentsen

Asger Lorentsen

Asger Lorentsen er cand.mag. i religion og historie og arbejder i dag som foredragsholder, underviser og forfatter. Asger Lorentsen er især kendt for sine bøger om guddommeligt samarbejde, om menneskehedens gyldne fremtid, samt om stjernemennesker og englemennesker.

Hjemmeside: www.dengyldnecirkel.dk E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer