Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
09-11-2009

Slank dig let

Bedøm
(0 stemmer)

Af forfatter Irma Lauridsen
www.irmalauridsen.dk

Slank dig let

Mange ser det som håbløst at skulle i gang med en slankekur.
Og det er klart, for en slankekur virker ikke. 
Glem alt om kure og andet, der piner og plager. Slank dig i stedet på en behagelig og sund måde.
Men hvordan gøres det så? Læs her om en metode, der virker - og holder!De fleste tror, det er svært at slanke sig. Og de fleste, der ønsker det, arbejder ud fra tanken om, at det er svært. Derfor bliver det svært.
Imidlertid behøver det ingenlunde at være en vanskelig opgave at slanke sig, hverken som barn eller som voksen. Det handler i høj grad om, fra hvilken vinkel man ser det, og om man lærer at motivere sig selv via de rigtige tanker. Tænker du i stedet: "Det bliver let" - bliver det let. Tankerne styrer os langt mere end vi er bevidst om. Du er, hvad du tænker. Er du bevidst om det, kan det styres, og bruges.
Både voksne og børn kan slanke sig effektivt og holdbart efter en metode, der er anderledes end den man finder i de fleste slankebøger. Og bedst af alt: Du skal ikke på slankekur! I stedet skal du langsomt forandre dine tanker. I de rigtige tanker er en utrolig kraft, som ikke ret mange kender, og dermed heller ikke bruger.
Ved at tænke anderledes end du plejer, kan du tabe dig uden at savne noget. Helt naturligt - og holdbart. Det bliver en vane at spise sundt. Samtidig kan du spise så meget du har behov for. Uden at tage på.

Tænk altid: Jeg er slank!Altså - i stedet for at tage udgangspunkt i: "Jeg er overvægtig", så sig til dig selv: "Jeg er slank!" Se det billede for dig og fortæl dig selv, at det er dig, du ser. Nogen har indvendt: "Jamen det kan jeg da ikke sige, når det ikke passer - skal jeg lyve for mig selv?"
Men det handler ikke om at lyve. Det handler om at kode det ønskede fremtidsbillede af sig selv ind i bevidstheden og derefter se sig selv som så. Siger du til dig selv: "Jeg er slank!" så tit som muligt, vil de tanker motivere dig og være starten på de fysiske forandringer.Som voksen kan du også lære dit barn at se det billede og sige de ord. Tal med barnet om, at I nu skal gøre forandringer. Sig aldrig til barnet: "Du er for tyk", men i stedet: "Vi skal slanke os lidt, så bliver vi sundere og friskere, og så bliver vi ikke mere drillet fordi vi er overvægtige. Skal vi arbejde sammen om det, du og jeg?"
Start derpå et samarbejde i stedet for - som i visse familier - et at modarbejde, hvor barnet trækker én vej, mens forældrene trækker en anden vej.

Lav mad sammenLav sund mad sammen, børn og voksne. Det giver barnet fornemmelsen af, hvad der er sundt og smager godt, også i rå tilstand. Mange børn hader kogte grøntsager men kender dem kun sådan, og får måske aldrig rå grøntsager overhovedet. Eller voksne og børn sidder fast i dårlige madvaner, fordi man ikke orker at tænke på andre muligheder. Laver man mad sammen, lærer børnene basismaden at kende og kan selv komme med ideer.
Lad familien spise lidt råt før det egentlige måltid, så "bunden" er lagt, og der ikke er så megen plads til en måske federe mad. Og husk: Der skal drikkes masser af vand.
Tal sammen om hvad der sundt og fedtfrit. Brug masser af grøntsager og frugter i madlavningen. Bag groft brød sammen, gå på nettet og find magre opskrifter. Lav gode, varierede, rå salater.Udskift lidt efter lidt den mad, der var for fed - og erstat med andet. Men server aldrig mad, I ikke kan lide. Den nye, fedtfattige mad, I går i gang med, skal være efter familiens smag. Hav altid masser af frugt og grønt i huset. Og drik en masse vand.
En vigtig ting er, at sørge for aldrig at blive meget sulten. Da spiser vi nemlig for hurtigt, for meget - og forkert. Det forebygges ved altid at have lidt frugt, små grønsags-stykker, tørret frugt eller vand med i tasken, uanset hvor man er. Barn som voksen.

Løb op og ned ad trappenSamtidig skal der motion til. Tanken: 'Jeg er slank', vil give dig lysten, og sammen kan familien få mange gode, men også sjove ideer til motion. Er man et travlt bymenneske, kunne man f.eks. lige i farten smutte ind i en opgang og tage trappen op til 5. sal og tilbage igen - i løb. Det er mere effektivt end man skulle tro. Tag på cykel- eller gåture sammen med børnene. Det forbrænder fedt samtidig med at det bringer jer tættere sammen gennem masser af god snak, og I vil opleve naturen samtidig.

Erstatninger for slikMange forældre frygter fænomenet "lørdags-slik", når familien vil slanke sig. Eller måske børnenes daglige slikkeri eller andre dårlige mellemmåltids-vaner. Men slik kan erstattes med andet, der både er sundt og lækkert. F.eks. en skål med forskellige frugter, skåret i stykker, lidt nødder og måske et enkelt lille stykke chokolade + en flaske vand, eller danskvand med presset appelsin. Den slags elsker børn, og de vil føle sig mætte og tilfredse.
Glem det komplicerede. Det er let at slanke sig, og det kan gøres helt naturligt. Vender du dine tanker - og hjælper dit barn til det samme, kan det blive et utroligt godt samarbejde, som med sikkerhed giver et godt resultat, der holder.

*Det, du lige har læst, er ideer fra den lille slankebog "Slank på den lette måde", der bygger på en speciel metode, Irma Lauridsen har rådgivet overvægtige mennesker efter. Metoden er helt naturlig og let at følge, og den har vist sig at være forbløffende effektiv for både voksne og børn.
Irma holder foredrag i hele landet.Læs flere artikler om sundhed på www.irmalauridsen.dk


Irma Lauridsen

Irma Lauridsen

Forfatter, foredragsholder og meget mere

Hjemmeside: www.irmalauridsen.dk/ E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer