Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
07-01-2009

Hvorfor er manden lukket?

Bedøm
(0 stemmer)

 

Hvorfor er manden lukket?Det er ikke kun mænd der er lukkede, mange kvinder er det også. Drengen begynder at lukke sin mor ude som 3-årig, fordi han finder ud hvor lidt hun forstår ham. Han vil gerne have sværd, skydevåben og krigslegetøj. Får han det, så er mor fantastisk. Får han det ikke eller hun begynder at forhindre ham i at dyrke sit medfødte dræber instinkt, så vil han langsomt tage mere og mere afstand fra sin mor og hun får så mindre og mindre at vide hvad han tænker på og føler. Han kommer stolt hjem fra børnehave og fortæller han har slået regnorme, biller og frøer ihjel med sit sværd, han er en rigtig kriger. Moderens reaktion kunne så være at hun fortæller ham at frøer er fredet. Han bliver ked af at hun ikke roser ham for at være modig, og må erfare at mor forstå det ikke. Dette gentager sig mange gange i forskellige versioner.
Han kommer stolt hjem fra skole og fortæller at han har slået en dreng som mobbede ham meget. Hun fortæller ham at han må ikke slå og skal bare lade som ingenting.
Han føler sig afvist og ikke forstået og igen erfarer han, mor forstår mig ikke, hun burde blive glad for at jeg banker dem der driller mig.

Jeg har derfor mange børn og unge i terapi, mens forældrene ser på at jeg lærer deres børn at stoppe mobningen. Jeg laver rollespil med barnet, hvor barnet skal spille mobberen og jeg spiller barnet. Jeg svarer så igen, som jeg ville svare på verbal mobning. Vi bytter så roller og jeg er så mobberne og barnet bruger det som jeg har lært barnet. Barnet kommer over i skolen og bruger det med det samme og det medfører at mobningen stopper.

Drengen vokser op og fortæller kun det til sin mor, som mor vil høre, og det samme mønster overfører manden på sin kommende kæreste. Manden har en masse tanker og følelser som kæresten aldrig får at vide, fordi manden har erfaring for at det forstår kvinder alligevel ikke, så hvorfor tale om det. I starten af forholdet er det dejligt, fordi kvinden ikke bliver provokeret, men synes det er hyggeligt at være sammen med sin mand. Efter et stykke tid kan kvinden godt fornemme at der sker en masse inde i mandens hoved, som hun ikke får at vide. Kvinden begynder at provokere manden for at få ham til at reagere spontant, og det lykkes ofte for hende på et tidspunkt. Han kommer så til at sige hvad han føler og tænker, og det giver som regel en masse konflikter og ballade.

Det kan føre til kvinden kommer til at elske sin mand endnu højere, men desværre vil det oftere føre til skilsmisse, fordi han så er en helt anden end den hun troede han var. Manden er opdraget til at spille roller og være lukket, så hun bliver forelsket i noget som hun tror, er inde bag den lukkede facade.
Når manden er lukket er det en beskyttelse af ham og for at blive elsket af andre mennesker, for at så mange som muligt synes han er en flink fyr.
Det har mange fordele at være lukket, så ved ingen hvem man er og så kan man gå i fred og nyde sit liv uden at blive forstyrret af andre.

Fordele ved at være et lukket menneske:

1. Du får meget mindre kritik

2. Andre kan forestille sig en masse gode ting du indeholder

3. Mange synes du er flink

4. Der er meget få der hader dig eller ikke kan lide dig

5. Du får lov til at leve i fred og ro

6. Du har kun lille ansvar og skal ikke tage stilling

7. Du kan holde folk på afstand

8. Der er ingen der kender dig, og derfor ved du ikke hvem der elsker dig

9. Du kan styre andre med din lukkethed

10. Du er mere uafhængig af andre

Fordele ved at være åben:

1. Du ved hvem der elsker dig fordi de kender dig

2. Du har andre mennesker meget tæt på som gerne vil være meget sammen med dig

3. Du modtager meget mere energi fra andre som giver dig overskud

4. Du modtager meget inspiration og har tætte kærlighedsforhold til andre mennesker

5. Andre mennesker føler tryghed ved dig og ved hvor de har dig

6. Folk åbner deres hjerter for dig og giver dig deres liv i dine hænder

7. Folk vil have dig ind i deres hjerter

8. Dine medmennesker vil enten hade dig eller elske dig

9. Du bliver som en åben bog, hvor man kan se hvad du føler og tænker

10. Børn og unge vil være vilde med dig

Det kræver meget mod at være åben og ærlig, selvom man tager mange hensyn til hvor åben og ærlig man kan være, for ikke at belaste andre.

Jeg har valgt at leve et liv hvor jeg er meget åben og ærlig også i medierne, selvom det har kostet både ægteskab, psykisk smerte, sorg, vrede fordi jeg er overbevist om, at det i sidste ende vil blive belønnet på forskellig vis. Selv hvis belønningen skulle udeblive, så har jeg givet mit liv en mening og noget at brænde for. Jeg brænder for at bidrage med viden om, hvordan danskerne kan få et bedre følelsesliv med sig selv og med andre. Hvordan man kan beskytte sig selv imod at blive død inden i, f.eks. blive skilt i god tid, stoppe mobning, løse konflikter med sine medmennesker.

Jeg er af den opfattelse, hellere blive skilt for tidligt end for sent.
Hvis du bliver skilt for tidligt, skal I nok opdage det og finde sammen igen. Bliver du skilt for sent, skal du bruge lang tid på at bearbejde al den afvisning og kritik man har overført på hinanden.
Man kan åbne alle mennesker, men når man åbner op, så kommer alt det psykiske materiale frem, som ikke er blevet bearbejdet og vil ud, og det er hårdt. Det er prisen for et nyt liv med langt højere livskvalitet.

Hvis et menneske som er lukket, kunne få lov til at være åben i en uge, så ville det menneske savne det resten af livet. Når du er åben, mærker du livet meget mere farverigt, fantastisk og du er meget mere i nuet. Du bliver ladet op med en masse energi når du er åben, og den energi kan du give videre til dem du elsker eller opnå dine drømme.

Kroppsyke terapi åbner mennesket, og kursisterne går her i flere år for at gøre deres åbenhed permanent. De ønsker ikke at lukke i igen så deres energi falder, fordi de igen modtager mindre energi fra andre.

Mennesket er fra naturens side et flokdyr som er afhængig af energier fra andre.

Hvis man er lukket, vil man modtage mindre energi fra andre og det medfører at man ofte bliver hurtigere gammel af sind selvom man kun er 40 år. Det at blive gammel er et spørgsmål om at holde sit sind åbent for noget nyt og lade nye venskaber komme ind i hjertet, hvor der ingen afstand er og hvor de ægte følelser får lov til at være der uden censur.

Jeg er fra 1953 og jeg oplever mere end nogen sinde, fordi jeg er opmærksom på hvad der giver mig energi og hvad der tager min energi, forhold til kærester, venskaber, arbejde, interesser, m.m.

Jeg vil gerne have den samme kæreste resten af livet, hvis vi kunne følges ad. Men det kræver at vi fortæller hinanden næsten alt, hvad vi tænker på og mærker.

Hvis et kærlighedsforhold skal holde længe, vil det kræve at man udveksler alle sine tanker med hinanden for på den måde at få den samme personlige udvikling. Hvis den ene part er lukket og ikke fortæller nok om sine tanker og følelser, så vil parret vokse fra hinanden i løbet af nogle år.
Den der er åben vil udvikle sig hurtigt, den der er lukket vil udvikle sig langsomt.

Hilsen

Carl-Mar

Sidst ændret den Søndag, 21 Februar 2010 15:52
carl-mar møller

carl-mar møller

Været psykolog fra 1976 til 1983 og psykoterapeut fra 1983 til i dag.

Skriver bøger, hvor jeg prøver at nedbryde tabuemner, undersøger kærlighedens gåder,

Hjemmeside: www.carl-mar.dk E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer