Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
06-05-2002

Vi bliver i højere grad individualiteter

Bedøm
(0 stemmer)
Mødet med tvillingesjælen gør, at man går en udvikling igennem, hvor man i højere grad bliver sig selv, dvs. hvem man dybest set er i ånden og på det sjælelige plan, den person bliver man. Forestiller man sig et løg, bliver alle de ydre lag skrællet bort, så det til sidst er kernen, der er tilbage.

Det er kernen, som både er det indre og det ydre menneske.

Det menneske, man er indadtil vil også blive det menneske, som omverdenen ser. Mange mennesker er vant til at for at kunne leve og fungere her på jorden, skal man have en facade udadtil. Mødet med tvillingesjælen gør, at efterhånden som man bliver en individualitet i desto højere grad, kan man ikke længere fremstå som en anden end den man er.

Populært sagt hedder det i computer-sproget: what you see is what you get (WYSIWYG).

Det mest paradoksale er, at på det åndelige plan er alle mennesker forbundne og et, men mødet med tvillingesjælen gør, at vi i højere grad bliver individualiteter, bevidste individer, dvs. det der gør at tvillingesjæle kan forenes, er at de er blevet bevidste om sig selv, men samtidig er dette også det, der adskiller dem fra andre individer.

Man må forstå, at disse møder finder sted globalt. Flere og flere mødes med deres åndelige halvdel. Dette gør, at man bliver bevidst, bliver en selvstændig individualitet og dog samtidig er det netop denne bevidsthed, der gør, at mennesker, sjæle kan forenes på det åndelige plan. Så til trods for at man er adskilt i kraft af sin forskellighed som individualitet, så er det bevidstheden om sig selv, der er den forenende kraft.

Det i stigende grad at blive en individualitet har intet at gøre med at man er bundet og begrænset af sit ego. Sålænge egoet styrer en, er man ikke moden til eller istand til at møde sin tvillingesjæl og blive et bevidst individ. Det er nemlig sådan, at det ofte er netop ens tvillingesjæl, der lærer en de dyrebareste lektioner om at blive egoet kvit.

Dette kan ske på mange måder, men det er en forudsætning for selve forholdet til tvillingesjælen, at egoet ikke er der. Et sandt forhold er nemlig ikke at stille krav til et andet menneske, men at give frihed.

Så bevidsthed om egen sjæl og åndelig oplysning kan kun ske, når egoet er blevet elimineret.

Thi når egoet er væk er der ikke længere noget, der kan begrænse en fra at blive den individualitet og sjæl, som man dybest set er på det åndelige plan.

Stadigvæk idag er "samfundet" meget veldefineret, der er faste standarder for, hvordan man bør leve sit liv for at have succes udadtil. F.eks er de jobs, som arbejdsmarkedet har at tilbyde, meget "konservative", lidt kreative og stiller stadigvæk større krav til mennesket.

Der er utrolig meget stress og travlhed på det danske arbejdsmarked. Selvom der i større grad er mere vægt nu på det åndelige end der har været før, så er der stadigvæk ikke meget plads til individet. Dette betyder, at jo mere det enkelte menneske bliver åndeligt bevidst, i desto højere grad vil man føle sig fremmedgjort i de faste roller, der er udadtil.

Fremmedgørelsen vil blot betyde, at indadtil på det sjælelige plan oplever man at individualiteten i højere grad må stå frem. Det guddommelige i en selv ønsker glæde, kærlighed og udfoldelse af ens sande evner og at dette kommer til sin ret.

Det er noget i en selv, som man ikke kan benægte, men for at kunne bruge sine sande evner, må man gå på kompromis indtil der er mere plads til individet end der er idag.

Alligevel gør "mange bække små" - og menneskeheden vil gå i retning af en åndelig udvikling, bevidsthed om sig selv og selvstændiggørelse. Alt dette vil ske og i stigende grad vil man føle, at man må bryde med ydre forventninger til en for at følge hjertet.

E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer