Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
14-05-2004

Foredrag med Neal Donald Walsch Vist

Bedøm
(0 stemmer)

Anmeldelse af foredrag med Neale Donald Walsch - København - 11/5-04af - Anja LysholmJeg er meget begejstret for Guddommelige Samtaler-bøgerne af Neale Donald Walsch, og var spændt på at se ham live. Det fik jeg chancen for d. 11. maj i København.

For mig var der ikke så meget nyt i de ting han fortalte. Jeg har læst de seks bøger der er udkommet herhjemme, så jeg havde hørt det hele før. Det gjorde nu ikke så meget, for et godt budskab kan ikke gentages for tit.

Jeg havde en god aften, men var ikke så bjergtaget af ham som af hans bøger. Han er en meget dygtig taler, underholdende og nærværende, men også meget "amerikansk", hvis I forstår... I pausen sagde min kæreste "ja, han lyder jo som en hver anden amerikansk prædikant", og det må jeg til dels give ham ret i. Dog med budskabet til forskel, for han prædikede imod enhver form for religion.

Man kan godt sige at det var en hverve-aften. Der skulle hverves medlemmer til Humanity's Team - Menneskehedens Hold. Folk med ondt i sinde er vanvittigt gode til at organisere sig! De er tilmed klar til at gå i døden for det de tror på. Tænk hvis os med modsatrettede interesser var lige så engagerede, sagde han. Og han fortalte at han efter 11. september fik ideen til Humanity's Team - en organisation af helt almindelige mennesker som har indset og søger at løse det problem som i virkeligheden ligger til grund for ufred og uretfærdighed i verden, nemlig vores opfattelse af Gud og hinanden.

De fleste er af den opfattelse at vi er adskilt fra hinanden. At vi er nødt til at konkurrere om alting fordi der ikke er nok til os alle. Men sådan er det ikke. Vi er ét. Det vi gør mod andre, gør vi mod os selv. Der er rigeligt til os alle sammen - vi behøver ikke konkurrere. Han nævnte at der et år var fem lande (deriblandt Danmark) som gav 55 milliarder dollars til de fattige lande, mens der samme år blev brugt 900 milliarder dollars på våbenproduktion! Så det er altså ikke fordi der mangler penge/ressourcer - de prioriteres bare helt forkert.

Men vi skal ikke bare kigge på verden og ryste opgivende på hovedet - vi skal gøre noget. Og vi KAN gøre noget. Ideen med Humanity's Team er at skabe lokale samlinger af folk som gør noget for at spredet budskabet til deres eget område. Og det brugte han meget krudt på at opfordre os til (velvidende - af erfaring - at kun 6-8 stykker i forsamlingen sandsynligvis ville gøre noget ved det).

Hverve-talen blev krydret med en underholdende blanding af personlige historier fra hans eget liv og nogle af de væsentlige punkter fra hans bøger.

Efter pausen var der tid til spørgsmål. Inden da talte han dog lidt mere, og gjorde bl.a. meget ud af at sælge sin nye bog, Tomorrows God. Et par af dem jeg fulgtes med, var en anelse skuffede over at foredraget tog den drejning.

Neale forelagde os den ide at vi alle skulle købe bogen den 20. maj (at alle gør det samme dag, skulle skabe særlig opmærksomhed omkring den) - og så forære bogen væk så flere kunne læse den. Evt. donere den til vores lokale bibliotek eller "tilfældigt glemme den i bussen"."Glimrende ide", tænker jeg, som ville købe 10.000 af disse fantastiske bøger og forære dem væk, hvis jeg havde råd. "Salgsgas", tænker folk med helt andre briller på...

Desværre kom ikke alle til orde i spørgerunden, men et par kommentarer og spørgsmål kom der dog fra salen. Det sidste kom fra en ung mand som spurgte hvornår man ville kunne downloade dette vigtige budskab gratis fra internettet. Det var der ikke udsigt til, svarede Neale, "for dem der udgiver bøgerne skal jo også have noget at leve af", og desuden mente han ikke at han var blevet taget alvorligt hvis bøgerne ikke var blevet udgivet officielt, men kun havde været tilgængelige på Internettet. Så var han blevet opfattet som bare endnu et af de skøre mennesker der siger at de taler med Gud.Jeg er i og for sig enig, men jeg synes alligevel ikke helt argumentet holder nu hvor han er blevet accepteret som "den ægte vare". Det er ikke fordi jeg ikke mener han har lov at tjene penge på sit arbejde, men han gør selv rigtig meget ud af at fortælle hvor fantastisk vigtigt det her budskab er at få ud, og internettet er et åbenlyst værktøj. Jeg tror i øvrigt han ville sælge masser af bøger selv om man også kunne læse dem på nettet.Alt i alt en interessant og underholdende aften. Det var sjovt at "se giraffen", men det var ikke en oplevelse som gav mig noget jeg ikke allerede havde fået i hans bøger.

Anja Lysholm 

www.efterlivet.dk

 


Sidst ændret den Søndag, 21 Februar 2010 01:22
Anja Lysholm

Anja Lysholm

Tekst kommer senere.

Hjemmeside: www.efterlivet.dk E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer