Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
08-02-2008

Fejltagelsen Vist

Bedøm
(0 stemmer)

FEJLTAGELSEN

En af vor tids største myter er, at noget vi kalder Gud, sendte os - i Adams og Evas billede – ud af Paradiset. Tænk lige nærmere over det. Kender man til nogen far, der smider sine børn ud hjemmefra. Nej vel? Jeg tror ikke det var vores Far, der var udsmideren. Jeg kender paradiset. Jeg har været der. Det er en tilstand. Vi har simpelthen læst eller hørt forkert. Jesus er inde på det, når han opfordrer os til at passe på, hvordan vi ser og hvordan vi hører.

Fejltagelsen bunder i den naturhistoriske kendsgerning, at der mangler ligevægt mellem intellekt og krop. På et tidspunkt har vi glemt selve sagen, nemlig at leve og forstå i fred og kærlighed. I stedet har vi levet og konstrueret livet med det, vi kunne se og forholde os til på en nem og enkel måde: Eksempelvis biler og andre materielle goder, so vi har målt tilværelsen med fortiden, lykken, freden og kærligheden på.

Jeg vil ikke blot korrigere den vildfarelse. Jeg afviser den helt.

Målet må være, at vi ta’r hjem igen. Hjem til Paradiset. Det både skal og kan vi. Til helvede med alt andet end netop at vende hjem til Paradiset. Paradiset er der hvor vores yder- og inderverden smelter sammen.

Der fines jo kun subjektive verdener. Der er ingen fælles yderverden. Vi ser ikke de samme verdener. Derfor eksisterer verden kun for den enkelte. Det betyder at vi skal finde paradiset selv. Vi har selv ansvaret og vi råder selv over nøglen til dét, der er vores egentlige hjem.

Vi har jo oplever Paradiset. Vi kender det, og har oplevet hvad det er.  Derimod er der ingen, der har oplevet døden. Den har vi vist vanskeligt ved at forholde os fornuftigt til. Det kan vi derimod til Paradiset. Vi har bidt os fast i kundskaben; kundskabens træ, som eneste vej til sandheden. Det er en af menneskehedens største fejltagelser.

Vi har brugt kundskaberne til at skabe en fortid og en fremtid.

Vores optagethed af den forestillede fortid og fremtid, binder os til at ærgre os over fortiden og bekymre os om fremtiden. Og hvordan kan vi så få plads til at leve og være lykkelige her og nu eller i nuet.

Men det er lige præcis dér vejen til Paradiset ligger.

Når det lykkes for os at leve og være lykkelige lige nu, så har vi genfundet Paradiset. Det  kan vi gøre ud fra bevidstheden om, at det vi kalder Gud, har skabt både intellekt og krop. Ikke adskillelsen mellem dem.

Og der er redskaber til at finde vejen hjem. Stil spørgsmål. Tag ærgrelse og ængstelse op og  omform dem til udfordringer. Tag så udfordringen op, som dén vej den kan blive.

Jesus siger jo: ”Hvis du finder dig selv, så har du fundet alt”.

I stedet haster vi rundt og spørger måske de andre: ”Har du fundet Jesus?”.

Jamen er han da blevet væk?

Nej vel?

 

Af Ture Andersen

Ture Andersen

Ture Andersen

Tekst kommer senere

E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Senest fra Ture Andersen

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer