Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
06-11-2010

At være en Standard Vist

Bedøm
(2 stemmer)

At være en Standard

 

Jeg sad en dag og tegnede i en mandala-malebog sammen med en lille pige. Vi sad og snakkede om hvilke farver der ville passe godt i forskellige mønstre og sammenhænge. Hun var et meget klogt barn på sin egen måde, som børn nu er. Hun sad og malede og begyndte at blande farver fra tusser med farveblyanter. Jeg sagde til hende, at jeg var inspireret og spurgte hende så, om hun vidste hvad inspiration betød. Meget kloge børn og mennesker er i en klog væren uden at behøve at kunne formulere dette. Derfor kunne den lille kloge pige ikke rigtig sætte ord på denne definition. Jeg forklarede hende,  at det hun gjorde var noget der smittede af på mig, og at jeg fik lyst til at gøre det samme.

 

At være en standard er at være en inspiration for andre, både i det store men også i det små. Det er min overbevisning, at de mest inspirerende mennesker, er dem der brænder stærkt for noget og/eller er i en væren uden at skulle gøre noget. Der kan være noget der optager dem dag og nat i en sådan grad ,at disse mennesker opsluges af et fokus på en tanke og/eller ide.

Einstein var i et sådant fokus i mange mange år på en bestemt tanke, indtil han udviklede teorier, som forklarede mange ting omkring lys og fysikkens verden. Jeg kan nævne utallige navne på mennesker, som blev opslugt af en sådan tanke eller ide. Hvad der er vigtigst er dog, at disse mennesker overskred deres menneskelige behov og grænser, fordi de var så opslugte og besatte af en enkelt tanke. Gennem dette fokus nåede de forbløffende resultater.

 

En standard er en der fokuserer på en ide, og som har skiftet sit fokus en smule fra at være en fysisk krop til en mere ubegrænset bevidsthed. Hvad jeg mener med dette er ,at hvis fokus konstant er på hvordan du ser ud, hvad du spiser og hvordan du forbruger ,er der meget lidt plads til en bevidsthed der fokuserer på abstrakte ideer.

 

Vi kan tydeligt se det på hvor flowet af penge går hen, og hvor de bliver til flere penge. Penge bevæger sig derhen hvor bevidstheden er fokuseret. Bevægelsen ses tydeligt mod banklån og underholdning. Vi vil underholdes, og vi vil optages af spænding uden selv at deltage.

 

Hvad jeg personligt ser, når jeg kigger på det såkaldte ”samfund” og dets prioriteringer, ser jeg overbevisninger som siger: Det er vigtigt at få en uddannelse. Derefter er det vigtigt at få et job, så at du kan tjene penge, blive en dygtig forbruger og dermed være et tandhjul i samfundets maskineri, der får det hele til at køre rundt og skabe større forbrug.

Jeg siger ikke, at dette er hverken godt eller skidt. Jeg siger kun, at dette er en observation og dette er, hvad jeg ser. For mange mennesker er det denne virkelighed der tjener dem bedst. Jeg siger dog også, at hvis vi ønsker at tage et kvantespring i bevidsthed, er det meget utilstrækkeligt udelukkende kun at fokusere på det næste måltid, og hvordan du ser ud. Det gælder også for de såkaldte ”spirituelle new agere”. Fra dette perspektiv af evolution, er det ikke nok kun at ønske sig en større bil. Det er ikke nok kun at se godt ud, så du kan være tiltrækkende for det andet køn. Det er ikke nok at komme på de rigtige cafeer og spise den rigtige mad.

Et sandt paradigmeskift i en bevidsthed, der har et stærkt ønske om udvikling sker ved at ændre fokus indad mod en bevidsthed, der er mere uendelig og ubegrænset.

 

Jeg ser vigtigheden i at være en standard som lærer og som forældre. Hvis de nye mennesker (børn og unge) ikke har nogen de kan spejle sig i, og som har et andet fokus, vil forandring ske meget langsomt.

På mit akademi er det min vision at sætte farten op på denne udvikling. Akademiet er for alle der ønsker at skabe sig det liv de ønsker sig, og med vægt på dem der er forbilleder og standarder for de nye mennesker.

 

En standard er i en tilstand af væren og balance. Du kan være en standard for alt muligt. Er du åben og ydmyg overfor hvad universet har at tilbyde, vil du måske opleve at naturen er den sande standard for ren væren og dermed blive inspireret til at finde denne væren i dig selv. Hvis du ikke ser børn som mennesker, der ved mindre eller er mindre end dig, vil du måske finde, at børn kan være den bedste lærer i at være en standard for glæde, væren i nuet, kreativt flow, følelsesmæssigt flow, hurtig læring og meget meget mere. Det kan endda ende med ,at du observerer dem i lang tid for virkeligt at lære selv at være en standard.

En standard er en der lever sin viden og sandhed og er autentisk uden at gå på kompromis. Hvis vi igen kigger på store kunstnere og videnskabsmænd gennem tiderne, ser vi at disse ikke bare kunne gå ind i deres skabelser for fornøjelsens skyld eller lidt engang imellem. De var det, de gjorde - og derfor var de kompromisløse. Hvis de ikke skabte kreativt og/eller udviklede ny teknologi ,var de ingenting og deres liv føltes meningsløst.

Hvis den normale forbruger/forlyster mødte mange af sådanne mennesker i dag, ville de måske opfatte disse mennesker som fanatiske eller gale. Dette er dog slet ikke tilfældet. Det kreative skabende flow er naturligt, når fokuset mod kroppen og materien gives lov til at udvikle sig til et nyt niveau. Grunden til at det opfattes som galskab eller som ”han har vist autistiske tendenser”, er, at dette ensidige fokus ikke kan passe ind i det at være en forbruger og være tandhjul i dag. Der er ganske enkelt ikke plads til genier i det samfund. For hvem skal købe foodprocessor, biler, lottokuponer, bruge benzin, gå i biografen, købe smarte færdigretter, hvis alle sidder hjemme og nørkler med et eller andet projekt som bare skal fungere, koste hvad det vil?

Dette er et meget fint spørgsmål og vi på Inspire Academy ønsker at beskrive og belyse disse ting fra forskellige perspektiver. Vi ønsker også at give forskellige mulige scenarier som kunne være potentialer i fremtiden.

 

Vi ønsker at vise at sande standarder er kompromisløse og autentiske og kan holde fokus på et ideal,  fordi de ved, at de er meget mere end en fysisk krop og derfor ikke længere har så stærkt et fokus på overlevelse.

 

Måske vise at det netop er brændende ildsjæle der er brug for.

 

Der er brug for standarder indenfor alle aspekter af vores virkelighed. Det gælder indenfor teknologi. Det gælder indenfor kreativt udtryk som f.eks. kunst. (kreativt udtryk kan selvfølgelig også komme frem gennem teknologi). Det gælder indenfor bevidsthed. Det gælder for ren glæde og væren. Kort sagt så gælder det indenfor alle strukturer og rammer i vores virkelighed lige nu.

I meget af min tid i dette liv har jeg haft et fokus på det at drive virksomhed og være en motivator og selvstarter.

Hvad jeg altid har fået smidt i hovedet igen og igen til motivationsmøder er ganske enkelt, at hvis jeg fortsætter med at gøre som jeg gør, vil jeg få det ,jeg altid har fået. Dette vil jeg være så forrykt at føre over på den virkelighed omkring mig. Hvis vi fortsætter med at være forbrugere og mennesker med såkaldte ”jobs” og ikke bevidste skabere, vil der selvfølgelig blive udviklet smartere biler og smartere underholdning. Dog vil det hele kun være smartere, der vil ikke være sande kvantespring, fordi der kun er meget få der er drømmere og visionære og kan fastholde en ide i mange år, indtil de finder en løsning.

 

Et sådan fokus findes meget sjældent, når den generelle bevidsthed har fokus på den næste søndagstur, den næste is, den næste hotdog, den næste tur i rutsjebanen osv.

 

Hvad jeg her giver udtryk  for, kunne måske tolkes som om at vi skal være asketer og frastå al nydelse. Hvad tilfældet er, at vi på Inspire Academy værdsætter, at hvis du har et ønske om at skabe din egen virkelighed, er det nødvendigt at fokusere på alt hvad du er og vælge at ændre dit fokus for at være en bevidst skaber og en standard. Akademiet og det at være en standard er IKKE for alle og forbrugerne værdsættes i deres virkelighed og deres ønske om at fortsætte med at lade maskineriet i samfundet kører rundt.

 

Hvad nu hvis du var en drømmer der drømte om at skabe biler der bevægede sig ubesværet gennem luften og som kørte på skrald og omdannede det til luft, når det kom ud gennem udstødningen. Eller hvad nu hvis, du var en der drømte om at bygge en tidsmaskine.

Disse tanker er rettet mod fremtiden og mod evolution, og hvor er der plads til disse hvis der hele tiden er et fokus på, at få en god karakter, således at du kan blive en ”god” borger. Det vil sige ofre din tid på et job og dermed bruge penge på de rigtige ting.

Din lærer ville sige ”nonsens - det kan ikke lade sig gøre !” Som lærere nu har sagt i umindelige tider til et utal at små poder, der lod sig begrænse indenfor denne kasse af det ”normale”

Hvordan ville en standard for mod og eventyrlyst være overfor sine studerende?

En standard for mod og eventyrlyst på Inspire Academy ville skabe rammerne for ubegrænset læring og uendelig bevidsthed og coache det lille menneske indtil standardens viden ikke rakte længere. Standarden ville med mod og i sin store tillid til den fantastiske storslåede studerende sende vedkommende videre mod egen undersøgelse og forskning.

 

Denne standard ville med mod overskride overbevisninger om, hvad der var rigtigt og forkert. Almindeligt og ualmindeligt.

 

I lyset af en uendelig bevidsthed ved en standard, at han/hun skal lytte til eksperter og være åben for nyt, men i sit eget storslåede skaberværk ved standarden for mod og eventyrlyst, også at det i sidste ende er ham/hende selv der undersøger sagen og derfor tager den endelige suveræne beslutning.

 

For at vende tilbage til den lille pige med mandala-malebogen kommer der her endnu en lille historie.

Vi havde siddet og tegnet lidt og en fyr kommer ind. Han er meget trist og hænger med skuldrene. Det viser sig, at han har været ude og søge job og brokker sig over, at han ikke har fået noget. Han spørger den lille pige, hvad han skal gøre. Den lille pige smiler og siger med den største glæde ”Det ved jeg ikke”.

 

Hvad hun sagde hjalp ham ikke, men i sin glæde og positive væren, muntrede hun ham op og gav ham på en måde svaret ved at være en standard for glæde og væren.

 

Hun gav ham ikke svaret i ord, men sagde med alt hvad hun var ”se her er jeg og jeg er glad og elsker livet, hvis du vælger det kan du også elske det på trods af alt”. Dette er den sande standard. Et lys og et eksempel/potentiale andre kan vælge at følge, hvis de ønsker det. Vi har så sandelig brug for flere af dem og helst nogle flere store mennesker (voksne) :-D

 

 

 

Emilio Jensen

Emilio Jensen

Så hvem er jeg?

Et mere interessant spørgsmål er måske hvad er jeg? Er jeg en bror? Er jeg en søn? Er jeg en far? Er jeg venstreorienteret? Er jeg dansker? Er jeg skandinaver? Er jeg lønarbejder? Er jeg selvstændig? Er jeg rød? Er jeg grøn? Er jeg nudist? Er jeg en hippie?

Hvad definerer et menneske?

Mange af disse ting er jeg og mange af disse ting er jeg ikke?

Hvad jeg definerer mig selv som først og fremmest, og som det vigtigste, er en navigatør og eventyrer i bevidsthed?

Den viden og væren som kommer til udtryk i akademiets undervisning er en del af mig og er ikke en teoretisk viden. Der er intet galt med akademisk/teoretisk viden. Dette er dog kun en af mange veje til viden og væren, og er hverken af mere eller mindre værdi end andre måder at komme til viden og væren på. Akademiet vil også inkluderer undervisere med "traditionel" akademisk baggrund og derved vil de også blive en del af akademiets væren.

Jeg er gået indvielsens vej og erfaringens vej. Jeg har læst mange bøger, men det har aldrig været det som har skabt dyb forandring.Det der har medført forandring er livet og praktiseret filosofi der er gjort til erfaring.

Jeg har gennem arbejdsrelationer i dagligdagen arbejdet med mennesker af alle størrelser og former. Unge, gamle, syge, raske. Jeg har undervist på skoler.

Jeg har gennem mit liv oplevet meget smerte og ulykke, lys og mørke. På mange områder er jeg ligesom dig og har oplevet alle livets aspekter. Jeg er ikke mere eller mindre end dig eller ophøjet på noget måde. Hvad der gør mig anderledes er at jeg i lange perioder har vendt den materielle virkelighed ryggen. I disse perioder har jeg strukket tanken og oplevet mere og mere ubegrænsethed i min væren – I rummene mellem rummene i stilheden er jeg blevet til intet og et potentiale for altet.

Jeg har gået igennem indvielser med lange perioder uden fysisk næring og væske for at finde næring på andre planer.

Jeg definerer ikke mig selv ud fra min hudfarve eller hvor jeg bor eller om jeg er en mand eller kvinde, det er hvad der gør mig anderledes – ikke mere eller mindre værd, bare anderledes. Hvad der også gør mig anderledes er nuet. I nuet er der ren væren og skabelse. Der er ikke nogen fortid ej heller er der fremtid. At være så meget i nuet adskiller mig automatisk fra et mønster der opretholdes af bestemte måder at være og handle i livet ud fra bestemte tidspunkter på dagen, året og i et ”samfundsprogrammeret” menneskeliv.

Jeg har altid været glad og opretholdt glæden og ikke taget min ulykke og smerte så højtideligt eftersom min krop og de tre dimensioner kun er en lille del af mig. Oplevelsen af min storslåethed og mit større aspekt, giver livet et meget smukt perspektiv i alle dets nuancer. Derfor er jeg personlig en standard for glæde og det at nyde livet. Et levende eksempel for glæde i alle livets aspekter.

Dette er det første skridt mod at finde din lidenskab, at nyde livet.

Min lidenskab og motivation for at grundlægge dette akademi er kærlighed.

Kærlighed til mig selv, kærlighed til mennesker og kærlighed til jorden. Kærlighed til den rejse det er at navigerer i den uendelige ubegrænsethed og inspirerer et menneske og et mere menneske og alle mennesker til ubegrænsethed, og i sidste ende en ubegrænset jord.

 

Kærlig hilsen

Emilio Claudius

Grundlægger af Inspire Academy og Coach i bevidsthed

 

 

Hjemmeside: inspireacademy.dk E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer