Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
08-01-2011

Følelser og deres liv Vist

Bedøm
(0 stemmer)

Følelser og deres liv


En ganske almindelig dag sad jeg som lille pige, 8 år, og så et naturprogram om et dyr. Jeg sad og fulgte med i dets liv. Hvilket dyr kan jeg ikke huske. Men noget skete i dettes dyrs liv i programmet, og noget skete i mig. Jeg husker det tydeligt. Det startede i brystet, og smeltede sammen med maven. Tårer begyndte at løbe ned af mine kinder. Jeg husker,  hvor overrasket jeg blev. Observatøren i mig studerede dette der skete i min krop, og mens jeg græd føltes det fantastisk at føle denne medlidenhed med dyret i naturprogrammet. Jeg græd for dyret. Jeg følte dets smerte. Senere oplevede jeg det også, da jeg så et program om sultende børn i Afrika. Jeg husker et bestemt indtryk af et lille 1 årigt afrikanerbarn, med en stor spændt mave på dets forfærdeligt afpillede krop. Mens det med store smukke øjne studerede kameraet der filmede, uden helt at være klar over dets egen situation, da det stadig var så lille. Jeg brød ud i gråd. Disse oplevelser var mine egne, og jeg husker ,at jeg ikke fortalte dem til nogen. Det var mine oplevelser af en utrolig fantastisk dimension i det væsen, jeg rejste i. Jeg husker tydeligt fascinationen fra min observatør. Fascinationen af at opleve en følelse så stærk , ren og umiddelbar. Jeg var både det lille afrikanerbarn, og jeg var moderen der tog sig af det. Jeg var også adskillelsen og den fortvivlelse imellem barnet og jeg. Jeg var medfølelsen.


Min observatør, min kære ven igennem alle mine liv.


Observatøren er den mange forbinder med vores sjæl. Jeg var et meget bevidst barn. Jeg husker tilbage fra før jeg kunne gå. Jeg oplevede altid at være to på landevejen der hed Nønnes's liv. Jeg var kroppen, mennesket Nønne, og jeg var den der oplevede at være Nønne.


Min observatør er der altid.


Næste oplevelse som står stærkt i min erindring er min mors død. Jeg husker, hvordan jeg om torsdagen snakker med min mor i telefonen, og ved godt at hun lyder mærkelig. Beder hende om at tage en lur, for at sove sin influenza ud. Hvorpå jeg om lørdagen bliver nervøs, fordi hun ikke svarer på sms og tlf. Hvordan jeg ved, hvad der er sket, men ikke tillader min hjerne at tænke tanken. Det der ikke kan ske i mit liv, mit værste mareridt. Hvordan jeg træder ind i hendes lejlighed, og mærker at hun ikke er der. Mærker hvordan noget er væk. Jeg ser hendes taske stå på spisebordet, og tænker at hun lige er gået en tur. Hvordan jeg ser noget der ligger under dynen i hendes seng. Og hvordan jeg træder hen ”og ikke ser det”- mine øjne ser. At jeg nu ser det, jeg skal se. Hvordan jeg løber ud på vejen og falder om og skriger min smerte ud. Hvordan jeg i dette traumatiske øjeblik, hvor mit liv gik i stå, havde oplevelsen af min observatør, der ivrigt tog oplevelsen til sig. Der konverserede med  mig imens jeg lå og græd, og studerede og nærlæste, hvordan sådan en voldsom smerte af sorg, rædsel og at blive forladt skar sig ind i Nønne's krop. Jeg kigger på mig selv, og får denne dybe dybe og meget smukke medfølelse for mig selv. Denne krop der lider. Mit stakkels barn tænker min observatør.


Medfølelsen har altid været den stærkeste følelse, jeg har oplevet i mig selv. Jeg oplever den, i min kærlighed til min kæreste. Jeg oplever den ved de mennesker, jeg er i berøring med. Jeg oplever den til mig selv, når jeg mister min vej.


Følelser er det der driver mennesket frem. Følelser er kraftfulde, og de arbejder sammen med tankerne og livsenergien omkring og i os. Hvordan du forbinder din essens med dine tanker, og giver dem liv med dine følelser omkring det og sender ud i den matrix som forbinder alt, er en øvelsesplatform. Igen og igen kan du prøve og mærke følgevirkningerne. Du kan vinde med dine følelser, og du kan tage store omveje med dine følelser. Du kan blive afhængig af måder at opnå en bestemt følelse, du havde engang. Igen og igen på endnu mere uhensigtsmæssige måder, jagter du denne følelse, som gav dig ro engang, og du kan ikke forstå hvorfor det er så svært at finde den og blive lykkelig.


For at forstå følelsers liv, tager jeg dig ud på en lille rejse. Forstil dig en blød gennemsigtig organisme. En slags gelemasse. Heri er potentialet for den rene følelse. Det er som et uskyldigt barn, der trænger til at blive taget op og værdsat, set og leges med. Dets potentiale eksisterer allerede, og flyder rundt i vores livsenergi omkring os – matrixen. Det kan opleves som, at det svømmer rundt i livgivende fostervand. Mennesket er her i samarbejde med dets sjæl, observatøren.  Mennesket tænker og mærker, og organismen, potentialet for følelser kan rigtig godt lide disse energibaner. De glider på dem og finder samhørighed med tankeenergien. Heri opstår et fantastisk samarbejde. For hvad der før var en organisme der svømmede rundt i et kæmpe ocean, til nu at være en kraftfuld følelse i gang med at mærke og sende energi ud. Fra at være noget usynligt og abstrakt, til nu at være manifesteret i den fysiske dimension.


At bibeholde legen i følelsen, kræver at mennesket oplever på ny, følelsen igen og igen. Så potentialet kan udvide sig, eller være mere end det var før. Det kræver at mennesket ikke stagnerer, og leder efter det samme potentiale, som det lige har gennemlevet. Men finder en måde hvorpå det kan udvide potentialet, så det er mere end det var før – eller noget helt andet. Det kræver at mennesket er åbent for det uendelig hav af potentialer der ligger og venter på at blive brugt.


Det der sker alt for ofte er, at mennesket ønsker at gentage det allerede oplevede. Og i sin jagt efter fortiden gør, at det potentiale, de allerede har aktiveret ,skaber en tæthed som gør, at det har meget svært ved at udvide sig eller give plads til et nyt potentiale. Den stivhed/tæthed skaber grobund for frygt og ud fra frygt skabes ”negative” følelser: Hævn, had, vrede, jaloux.


I stedet for at afvise disse tunge følelser, skal du møde dem i stedet. De er en del af dig, skabt ud fra en kerneoplevelse som ligger dybt i alle sjæle, nemlig illusionen om adskillelsen fra Væren.


Dine oplevelser af tunge følelser er til dig, givet af dig for at være i dem. For når du er i dem, giver du dig selv og dit indre sårede barn medfølelse og opmærksomhed, og de vil transformeres stille og roligt til nye organismer af potentialer for følelser.


Oplev dine følelser som noget du skaber, og ikke noget som andre pådrager dig. Alt som er, er ud fra hvordan du oplever verden.
Nønne Bindsted

Nønne Bindsted

Lærer og med-grundlægger af Inspire Academy/ Dreamcatcher
34 år.

Kreativ lærer i bevidsthed.

Jeg går i livets skole. Undres og glædes over livet.

Har en uddannelse bag mig som skolelærer og clairvoyant:

Jeg underviser i det at udvide sit eget selv.
Dvs . genkende dig selv og dit uendelige potentiale. Jeg benytter mig af mange
Indgangsvinkler, og er altid i bevægelse som lærer i samspillet mellem lære og den studerende,’
Og arbejder altid med fokus på “safe space”

Hjemmeside: www.inspireacademy.dk/ E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Senest fra Nønne Bindsted

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer