Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
31-03-2011

Sjælens dans Vist

Bedøm
(0 stemmer)
Sjælens dans
 
Fri dans er en måde at helbrede sig selv for stress og traumer. Den frie dans er nemlig en nem måde at aktivere vores krops selvhelbredende evner på. Samtidig er dans sjovt, livsbekræftende og en vej til at lade hjertet tale – et talerør for sjælen.
Af Marie Eich Høy
 
Dans er en meget nem og effektiv måde at bruge vores krops naturlige instinkter på. Her kan vi med den frie bevægelse skabe et rum, hvor vi kan tillade vores krop at slippe fri, og dermed få kontakt til vores selvhelbredende evner.
 
Jo mere fri kroppen er, og jo mere vi lytter til den og tillader den at udtrykke og bevæge sig instinktivt, jo mere vil vi blive ført ind i vores naturlige flow af harmoni og selvhelbredelse. Når vi er i dette flow, er der adgang til vores naturlige kreativitet, livskraft, glæde, udfoldelse og harmoni. Ved at slippe dyret i os ud af sit bur, får vores sjæl vinger til at flyve.
 
Vores krop er et lager af alt det, vi har oplevet gennem livet. Vores hjerne og vores nervesystem lagrer så at sige vores liv og oplevelser, og kroppen er en naturlig forlængelse af disse. På den måde bliver vores liv langsomt opmagasineret i kroppens cellehukommelse. 
 
Men kroppens hukommelse forholder sig ikke til tid. Det vil sige, at den opfatter, hvad end der sker, som nutid. Reagerer vi for eksempel med angst i vores liv på baggrund af en angstfuld oplevelse tidligere i livet, så opfatter kroppen dette som værende nutid. Det samme med bekymringer for fremtiden, dem opfatter kroppen også som nutid
 
Det betyder, at vi ved at rette vores opmærksomhed mod det der sker i vores krop nu og her, kan få adgang til glemte og undertrykte oplevelser og så gennem kropssproget og den frie bevægelse udtrykke og frisætte dette. Ved at bruge kroppens evne til altid at være i nuet, kan vi dermed forløse oplevelser og begivenheder fra fortiden.
 
Dyr i det fri bliver meget sjældent stressede eller traumatiserede til trods for, at de lever i miljøer, der er langt mere stressende og traumatiserende end de fleste mennesker. Hvorfor? Fordi dyrene lader deres krop gøre det arbejde, som den er skabt til. Nemlig at helbrede og bringe harmoni. Når en gazelle er blevet jagtet af en sulten hunløve, og har måtte løbe for sit liv, så har dyrets naturlige flugtreaktion været i gang. 
 
Vi mennesker har de samme overlevelsesreaktioner som både gazellen og hunløven, da vi har den inderste del af hjernen tilfældes med stort set alle dyr. Krybdyrhjernen. Her sidder vores automatiske kamp, flugt og frys mekanismer. Mennesket og dyrene er ens på dette område. Forskellen er den måde, vi bruger disse mekanismer.
 
Vi mennesker er ikke i samme grad som dyrene i kontakt med de naturlige evner til at undgå stress og traumer. Stress er efterhånden blevet en folkesygdom, men vi kan forebygge og helbrede dette ved at lade vores krop få lov til at gøre det, den kan. Vi har glemt, at vi har denne evne til at helbrede os selv og skabe harmoni. Men vi har den, og den er meget nem at bruge.
 
Den frie dans skaber et rum, hvor vi kan slippe kroppen fri og lade de naturlige instinkter gøre deres arbejde lige som vi får kontakt til vores intuitive natur. Ved at bruge dansen bliver vores instinkter sat fri i rammer, der er trygge og livsbekræftende både for os selv og for andre. Vi danser sjælens dans.
 
Når vi ikke lever efter vores sjæls rytme skyldes det, at vores krop og sind er blevet fastlåst i gamle overbevisninger samt små og store uforløste traumer. Ved bevidst at fokusere på kroppen og lade den gøre sit arbejde, kan vi ændre den lagrede hukommelse. Vi tømmer så at sige harddisken for gamle filer, der ikke længere tjener os. På den måde bliver der igen plads til, at vi kan leve frit i flow med os selv og vores naturlige indre rytme af kreativitet, kraft og kærlighed.
 
Vi kommer til at danse vores sjæls dans i stedet for at danse efter andres pibe. Om det så er andre mennesker eller andre værdier end vores egne. Det er kroppen, der er forbindelsen til at skabe forandringer. Uden den fysiske realisering bliver vores drømme og potentialer intet andet end fantasier og tabte muligheder. Derfor er kroppen vores direkte vej til forandring og udvikling, og derfor er fri bevægelse og kropsbevidsthed meget effektive redskaber til at skabe forandring. 
 
Sjælens dans betyder, at vi finder ind til den kerne i os selv, hvor vi er hele, skabende og nærværende. Gennem den frie dans får vi kontakt til vores instinkter, indre værdier og potentialer - med andre ord sjælsens rytme. Ved at tilføre nærvær og bevægelse flytter vi os ikke kun fysisk, men også mentalt, følelsesmæssigt og spirituelt.
 
Lidt om forfatteren:
Marie Eich Høy er journalist, regressionsterapeut, healer i Reconnective Healing og underviser. Hun holder blandt andet kurser og workshops i brug af den frie dans til at hjælpe mennesker med at aktivere deres egen evne til at skabe helbredelse, overskud, kreativitet, livsglæde og retning i livet. Kurserne er både for private, virksomheder samt organisationer.
 
 www.skab-dig.dk
Sidst ændret den Tirsdag, 26 Juli 2011 16:51
Marie Eich Høy

Marie Eich Høy

Marie Eich Høy er journalist, regressionsterapeut og underviser. Hun holder blandt andet kurser og workshops i brug af den frie dans hjælpe mennesker med at aktivere deres egen evne til at skabe helbredelse, overskud, kreativitet, livsglæde og retning i livet. Kurserne er både for private, virksomheder samt organisationer.

Hjemmeside: www.skab-dig.dk E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer