Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
23-08-2011

Hjertehealing - en vej at gå Vist

Bedøm
(0 stemmer)
 
Healing er mange ting. Det kan være en god samtale, at finde brugbar information, at møde genkendelse i et teaterstykke, lytte til et musikstykke eller høre børn le.
 
Målrettet healing er en måde at støtte hinanden og tillade at lukke mere opløftende energi ind i vores system så gamle følelses- og tankemønstre kan forvitre og måske endda forsvinde. 
Hjertehealing? Er det nu ikke bare en sød betegnelse for endnu en healings-teknik? 
Nej det er det så afgjort ikke! Hjertehealing meget meget mere end målrettet healing. Det er en dybdegående vej i spirituel udvikling. En måde at komme nærmere sin egen spirituelle kerne, sin sjæl og livsopgave. Hjertehealing er at investere sig selv og sit liv i at gå Hjertets udviklingsvej.
 
Hvad vil det sige? 
At gå hjertets vej er at gå dybt i sig selv – se på sine mønstre, evner og potentialer. 
At uddybe sit hjerte og hjertets muligheder for at blive mere og mere det lys, vi inderst inde er og ankommer til jorden med. 
At få kontakt med sjælen – vores højere selv og tillade dette skinne igennem alt hvad vi foretager os.  
At blive i stand til føle mere og mere indre glæde og ro samt 
at give mere og mere af alt dette videre til vore omgivelser.
 
Hjertets vej er hjertets visdom
Vejen går som navnet siger gennem hjertet hvilket er essentielt for menneskehedens udvikling lige nu. Hverken for den enkelte eller for menneskeheden er Hjertets vej enkel, for at komme i kontakt med sit hjerte, indebærer at kontakte de traumer der siden menneskehedens barndom har fået os til at lukke hjertet til – beskytte os mod smerte. Oplevelserne af ikke at blive mødt og forstået, at blive svigtet, at miste, føle håbløshed, opgivenhed, ensomhed og sorg . Når vi nu igen vil lukke op – være åbne og i umiddelbar kontakt – røres de sår vi nænsomt eller vredt har lukket til. Og tiden er inde for at rense og forløse. Livet og tiden kan heale sårene -  Hjertehealing kan speede healingen, indsigterne og forståelserne op.
 
Gaven ved at åbne op og bearbejde sårene er, at der kommer så stor frihed fra gammel angst og seperatisme, at vi bliver i stand til at møde hinanden langt mere åbent og uforbeholdent og på den måde bane vej for dybere kærlighed i vores daglige liv. Glæden bliver ganske uden årsag – den er underliggende alle oplevelser og de kriser vi stadig måtte opleve og gå igennem, bearbejdes på langt kortere tid og med langt større forståelse for nødvendigheden af dem. 
 
Hjertets Vej
I begyndelsen var ordet og på vores udviklingsvej, starter vi med at bruge ordet kærlighed – men ved måske ikke helt hvad ordet virkelig kan rumme. Eksempelvis trækker vi ofte vores kærlighed tilbage når vi ikke modtager hvad vi forventer – eller når andre sårer os. Da smækker vi hjertets åbne døre i og vi vender os væk. Efterhånden opdager vi værdien/evnen til at elske på trods af at vi er sårede. Selv om vi ikke er sammen som par kan vi elske hinanden. Især børnene lærer os dette, at selv om de ikke altid gør som forventet så elsker vi alligevel. Vi har uddybet vores kærlighedsevne.
 
Større helheder som vores arbejdsplads, eller vores kommune kan blive målet for vores hjertes engagement. At arbejde for en sag og brænde for at gøre noget for andre. At gøre en forskel, er mange menneskers drivende kraft i verden i dag. Selv om engagementet kan være iblandet lidt solar plexus –selviskhed er energien bag engagementet ofte et stort ønske om at hjælpe og støtte sine medmennesker. Evnen til at rumme, favne og give udenfor den lille familie er uddybet.
 
Sten på vejen
Tomhed, ensomhed, smerte uden årsag, tab af intellekt og personlig vilje er nogen af de vilkår hjertemennesker møder på vejen før vi finder vores hjertes engagement. Når vi ikke mere kan forme vort liv, få vores vilje, manipulere med bekræftelser, få ting til at lykkes, så kan tiden være inde for at gå dybere i hjertet. 
 
Tomheden opstår når vi er mætte af materialisme og personlighedens kampe. F.eks. når vi har alt vi ønsker os og tænker: der må da være noget mere – der må da være mere end dette? Det liv vi har skabt og måske endda har stor succes med, bliver tomt og uden liv. Da begynder vi at søge dybere efter mere mening, mere glæde og mere liv. Hjertet bliver vejviser – det skal føles rigtigt det vi gør, ”hjertet skal være med” – ”det skal komme fra hjertet”, er nogen af de sætninger vi bruger. Vi lærer at leve indefra og ud.
 
Ensomheden opstår når det er tid at trække opmærksomheden indad. Lige så stille er det somom der bliver øde omkring én. Én efter én forsvinder vennerne ud i periferien og der er stille. Der bliver nu tid til at mærke dybt i sit indre og beskæftige sig med de grundlæggende værdier samt vokse og blive sig selv i dem. Naturligvis kan vi ikke altid se og forstå meningen og vi stritter imod ved at fylde dagene op på andre måder, men efterhånden finder sjælen vej i vort indre og langsomt integrerer vi de dybere værdier og opdager de nye sammenhænge der kan støtte os på den nye linie.
 
Tab af intellekt og personlig vilje kan ske når det er tid at underlægge sig den højere visdom og vilje. Ofte bliver vi arbejdsløse og mister personlig prestige og status. Ikke nogen morsom proces for en stærk personlighed wink. Solar plexus må underlægges hjertet og i den proces kan vi miste en stor del af vores personlige drive og gå-på-mod. Det kan være en svær kraftesløs og magtesløs periode hvor ikke meget giver mening. Ikke en gang de læremestre man før så op til, giver mening. Kun langsomt, i denne misteproces, løftes slørene for et meget mere levende og flexibelt liv med kontakt til sit højere selv og sin livsopgave.
 
Og hvorfor så alle disse tab og smerter? 
Fordi det uddyber hjertet. Det giver hjertets dybde og hjertets forståelse for andre i samme situation. Hjertets smerte udvikler medfølelse og ingen kan læse sig til at møde et menneske med dybe smerter. Det er en velsignelse at blive mødt med dyb forståelse i sin dybe smerte. Vi møder da hinanden i hjertet. 
 
Og fordi det tvinger os til at se dybere, se på illusionerne om at spirituelle mennesker har lette liv og altid kender svarene. Vi glemmer at den spirituelle vej – også Hjertets vej - er lektier der skal læres gennem tilegnet viden og erfaring. Først derefter får vi visdommen! Tillærte ord har slet ikke samme effekt – det ved vi alle fra os selv. Hvis vi ikke kan genkende det vi hører – hvis vi ikke kan mærke mennesket bag, hvis ordet ikke giver genklang i vort indre så har det ingen værdi for os.
 
Hele denne spændende uddybende proces, er vi som menneskehed i færd med at leve og erfare. Ikke alle skal gå Hjertets vej lige dybt lige nu, men som jeg ser det har mange forstået hjertets og næstekærlighedens meningsfuldhed og jeg glæder mig over dagligt at se beviser på dette. Når katastrofer sker, er tusindvis parat til at give af sig selv til dem der har det værre. Hændelserne i Norge 22. juli og  undertrykkende lederes fald verden over,  er beviserne på, at kærligheden i hjertet vil sejre.
 
Det er en spændende tid vi lever i!
 
Sidst ændret den Tirsdag, 23 August 2011 22:45
Karin Børsting

Karin Børsting

Karin er født 1955 og uddannet i forskellige healingsformer og spirituelle terapier siden 1992.

Specialer: Hjertehealing, sjælskontakt, regression og lysarbejde i den ny tid.

"Jeg har været tilknyttet Den Gyldne Cirkel siden 1996 og brænder for at videregive enkelheden i at forbinde sig med de indre kærlige og livgivende kilder, samt hvordan vi bruger vores spiritualitet i hverdagen".

"Kom og få healet dine dybe sår -
der er stor opbakning fra din sjæl og de indre verdener
til netop dette i denne tid".

Underviser i Kropsterapier, Terapeutisk Hjertehealing, spirituel udvikling og lysarbejde. Underviser  i Danmark og Norge.

 

www.livetshus-ringsted.dk

www.hjertehealerskolen.dk

www.nordensstjerne.com
 

E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer