Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
05-08-2012

At spise sundt Vist

Bedøm
(1 Stem)

Da jeg så dette fine foto, fik jeg lyst til at skrive et par ord om sund kost.

Børn følger et godt eksempel – vær dette eksempel. Når de ser dig nyde at spise sundt, lytte til kroppens signaler om bestemte sunde madvarer, vil de lære det fra starten af livet. Derved hjælper du til at bringe næste generation op på et højere niveau, hvor de kan inspirere næste generation til et endnu højere niveau.

Sommetider har vi i vores liv behov for mere jordbundet kost, men at gøre det hele livet – er et valg. Udsætter vi dyr for lidelse, for at kunne spise deres kød, tiltrækker vi lidelsen til vores eget liv. Alt hænger sammen. Forfining af vores kost går hånd i hånd med vores ønske om at leve et mere harmonisk liv.

Vores kost viser os, hvordan vi har det indeni - følelsesmæssigt. Vores kost er samtidigt naturens medicin. At betale dyrt for kemisk medicin er det samme, som at sige, at man ikke tror på naturens helbredelse og sin egen evne til selvhelbredelse. Kemisk medicin kan være nødvendigt, men at blive ved med at bruge det uden at kigge på kosten, er ligeledes et valg. Hvad man løber fra, kan man ikke transformere.

Grønsager, helst lokalt dyrket og økologiske, giver et mere basisk miljø, hvor kroppen kan helbrede sig selv. Kød, alkohol osv. giver et syrligt miljø i kroppen – i Vesten spiser vi generelt alt for syrligt. ”Syre-base balancen” er en af nøglerne – mange forskellige nøgler kan åbne døren – der findes aldrig kun ”en sandhed”. Lyt gerne til andres råd, men vid at der kun findes en autoritet i dit liv – dit eget indre jeg. Lyt til din egen indre stemme, som måske i starten ikke er så høj. Øvelse gør mester. Lyt med hjertet.

Lyt til kroppen – den taler hele tiden til dig. Hvad siger den? Hvilke byggesten har den brug for nu? Og hvilket niveau kommer stemmen fra? Skriger den efter sukker, er det ikke din krop, men en bagvedliggende følelse. Mød den – ikke med sukker - men med ønsket om forståelse og forløsning. Elsk den og dens visdom vil berige dig, når den giver slip. Den er der for en årsagen. Lige tiltrækker lige – intet er tilfældigt – vi skaber alt i vores virkelighed - vi er ikke ofre pga. omstændighederne, men sjæle, som skaber vores egen virkelighed for at opleve noget bestemt. Vær i nuet, også selvom det gør ondt. Det er i nuet, at vi forandrer vores liv.

Gør ikke noget i dig til ”eksternt” – ikke engang en sygdom – tag det hele ind og elsk det og forløsningen er nær. Vi står aldrig alene – vi er omgivet af usynlige hjælpende væsner, som inspirerer, healer og støtter, når vi beder dem om det – beder vi aldrig, må de selvsagt ikke hjælpe. Jo mere vores fysiske væsen forfines gennem et sundt liv på mange planer, jo mere vil vi kunne høre og se vores åndelige venner. Og jo mere vil den indre og den ydre verden glide sammen til en virkelighed. En virkelighed, som er nemmere, lettere, gladere og mere harmonisk… og det hele starter med kosten, og glæden vi spiser maden med.

Mad er fysisk kærlighed, som vi giver til os selv, vores famlie og andre. Vi lægger kærlighed i og omkring vores mad, når vi skaber det. Skab maden i glæde - og maden skaber glæde i dem, som spiser det. Vi spiser også med øjnene - vær kreativ. Vær til stede i spisningen og smag på hver en lille detalje.

Sidst ændret den Søndag, 05 August 2012 12:02
Jens Kirk

Jens Kirk

Webmaster på Selvet. 33 år. Jeg brænder for at skrive om jordens opstigning, tilsynekomsten af vores søstre og brødre fra andre planeter og lignende emner.

E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer