Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
17-08-2012

Vælg din sande natur Vist

Bedøm
(3 stemmer)
Vælg din sande natur
 
Opdag det i dig selv, som ikke fødes eller dør, og som er uden årsag og virkning. Du finder det ikke ved at tænke på det, og du behøver ikke meditere flere liv for at realisere det. Du har det allerede. Du genkender det ved at vælge korte stunder af åben intelligens, gentaget mange gange, til det bliver automatisk. Resultatet er en øget adgang til dit eget potentiale - til nytte for alle.
  Det er budskabet fra den globale græsrodsbevægelse Balanced View, som nu også er kommet til Danmark. Læs hvad Balanced View tilbyder – og en beretning fra en, der har prøvet det.
 
Af Tine Boel Sejbæk
 
 
Åben intelligens, bevidsthed, klarhed... alt sammen ord, der prøver at beskrive det, der ellers ikke så let lader sig beskrive, nemlig vores sande natur.
Ifølge Balanced View har vi altid to valg: vi kan enten betone “data”, som er en samlet betegnelse for tanker, følelser, omstændigheder, begivenheder etc. Eller vi kan stole på åben intelligens i korte stunder gentaget mange gange.  Vælger vi den åbne intelligens, vil resultatet ikke alene være stigende mental og følelsesmæssig stabilitet. Men også f.eks. øget kreativitet, energi, fleksibilitet og en helt anden mulighed for at træffe beslutninger – til nytte for alle, inklusive en selv.
   Balanced View opstod for ni år siden i USA. Det startede med een person: amerikaneren Candice O´Denver. Hun oplevede for mange år siden en dyb krise. Hun havde ellers det hele: dejlig mand, skønne børn, penge og en fantastisk karriere – som kun 28 årig blev hun udnævnt til en af de mest bemærkelsesværdige unge kvinder i USA. Men det gjorde hende ikke lykkelig, og i sin krise oplevede hun, at intet af det, hun før havde støttet sig til (f.eks. psykologi, bøn, intellektuel forståelse, alkohol), hjalp. Hun begyndte tilsidst bare at slappe af, og da oplevede hun, at der nedenunder al frygt og desperation var en “åben intelligens”, et felt af bevidsthed, som var fuldstændig frit for lidelse. Gradvist blev hun fortrolig med denne åbne intelligens, og derudfra opstod Balanced View, der i dag har deltagere i 165 lande. Der findes bl.a. et center i Skåne, hvor der jævnligt er træninger. Og i Goa, Indien, er der træninger hele vinteren. Også i Danmark er der mennesker, der har besluttet sig for et liv baseret på den åbne intelligens.
    Balanced View tilbyder undervisning i at tage “korte stunder” af åben intelligens. Alle, der ønsker det, kan få støtte til at vælge den åbne intelligens i hverdagen.
 
Stop med at fikse dig selv
 
Hvad er så en kort stund af åben intelligens?
En kort stund er helt enkelt bare at tage et øjeblik, hvor man slapper af i krop og sind og stopper med at tænke. Hvor man holder op med at beskrive tanker og følelser  – og lader alt være, som det er. Det kræver ingen særlige omstændigheder. Man kan gøre det, uanset hvad man laver, eller hvor man er. Mere og mere genkender man den åbne intelligens, ens sande natur, som grunden for alt, der eksisterer.
   Mange selvudviklingsmetoder og terapier bygger på, at noget ved os er forkert. Der er noget, vi skal arbejde med, før vi kan blive glade. Måske skal vi lære at sige fra, tænke positivt, hele “sår” fra vores barndom, arbejde på vores “ego” osv. Eller vi skal blive slankere, starte på at meditere eller løbe. Noget skal fikses, før det hele kan blive godt. Balanced View opfordrer os til at droppe den tankegang og i stedet slappe af i en kort stund, hvor vi lader alting være, præcis som det er.
     Gennem de korte stunder bliver vi fortrolige med den åbne intelligens – det, som er helt upåvirket af livets hændelser. Selv om den åbne intelligens er iboende i os allerede, må vi genkende den, fordi vi hidtil har brugt vores liv på at betone “data”. For at sige det billedligt, så eksisterer smør allerede i fløde, men for at få smørret frem, skal fløden kærnes. På samme måde vælger vi korte øjeblikke af åben intelligens, indtil genkendelsen er åbenbar hele tiden.
  Balanced View tilbyder bøger og mange hundrede timers video og audio med bevægelsens 35 lærere, kaldet trænere. Hele materialet kan gratis downloades på www. balancedview.org.
 
Fred og stabilitet
 
Jeg selv mødte Balanced View i 2010. Jeg havde hørt om det og tog til centeret i Skåne – uden særlige forventninger.
   Jeg var ikke ny i “selvudviklingsfaget” efter mange år med bl.a. terapi, meditation og healing - og mange år som journalist, hvor jeg havde skrevet om alt  indenfor terapi og behandlinger, ligesom jeg havde interviewet mange spirituelle lærere i ind- og udland.
  Men en dag midt i livet fik jeg det utrolige held at stå ude på landet i Skåne foran et skilt med ordene “Balanced View – for the benefit of all”. Her på centeret tog jeg et fire dages introduktionskursus. Blot ved at være på centeret - med folk fra hele verden - genkendte jeg en velgørende fred og stabilitet i mig selv. Det var ikke så meget det, de andre deltagere og trænerne sagde (som jeg alligevel ikke helt forstod), der gjorde indtryk - mere det, de var og gjorde. Den fred og varme, de havde, ville jeg også have.    
Et par måneder efter tog jeg “Åben intelligens i hverdagen: De 12 empowerment-træninger” på centeret. Her bliver man for alvor introduceret til åben intelligens og får bl.a. hjælp til at tage ansvar for sine tanker, følelser, relationer og trossystemer.
   Efter kurset begyndte ting at ændre sig - på een gang subtilt og meget kraftfuldt. Jeg begyndte fx at mærke  øget stabilitet - også midt i voldsomme begivenheder. Og en ny fleksibilitet. Jeg oplevede færre konflikter, fordi jeg valgte at “hvile” med data i stedet for at reagere.
Et halvt år efter, jeg var blevet introduceret til åben intelligens, skete noget uventet. Jeg, der stort set aldrig plejer at være forkølet, fik pludselig konstateret brystkræft!
Det er jo sådan, at vi langt fra altid selv har kontrol over, hvad der hænder i livet. Lige som vi heller ikke kan kontrollere hvilke tanker og følelser, der opstår i os - men vi kan vælge, om vi vil hvile midt i dem, eller om vi vil beskrive og lave en historie ud af dem. 
Tiden med sygdommen gav mig lejlighed til i endnu højere grad at fordybe mig i undervisningen og lytte til foredrag med lærerne fra Balanced View.  
 
Gratis støtte 24/7
 
I Balanced View har man noget, man kalder “De Fire Støttepiller”: de korte stunder, træneren, træningen og fælleskabet. Efter de indledende kurser får man en træner, man kan skrive til når som helst. Træneren støtter een i at hvile i åben intelligens, og vedkommende svarer inden for 24 timer. Det er gratis.
   Egentlig er der ikke noget nyt i det, Balanced View siger. Det helt unikke er, at de har lavet et støttesystem, der via moderne telekommunikation (internet, daglig telefonundervisning, virtuelle møder, LiveChat på hjemmesiden) gør, at mennesker overalt for første gang med fuld støtte kan vælge åben intelligens - uanset religion eller filosofi og uanset økonomisk formåen. Man behøver ikke, som i tidligere tider, bestige bjerge og gå i dagevis for at nå til en hule i Himalaya, hvor en lærer kunne formidle det, man søgte. Har man brug for støtte, går man ind på www.balancedview.org og downloader et foredrag. Virker det ikke, emailer man sin træner eller ringer ind på en klarhedssamtale, som der er flere af hver dag. Donationer er meget velkomne i Balanced View, men alle er velkomne uanset mulighed for at bidrage økonomisk.
  Før i tiden, når jeg selv gik på kurser, kostede det som regel 5000 kr for et par dages kursus – og folk uden penge var ikke velkomne. Kurset kunne føles helt fantastisk, men i ugerne efter fadede virkningen ud. Og bagefter var der ingen støtte til at blive i det, der ellers havde virket så sandt.
   Balanced View har skabt et system, hvor det 24/7 er muligt at få støtte til at vælge sin sande natur – også når man kommer hjem, og hverdagen melder sig.
 
 Flere og nye fordele
 
Jeg havde også fået en træner, som jeg skrev til, når “data” blev for overvældende.
   Som kræftpatient var jeg havnet i en utryg situation. Men jeg var helt støttet og holdt. Ikke alene af den stigende genkendelse af min egen sande natur. Men også af træneren, fællesskabet og mit eget “commitment” til korte stunder af åben intelligens.
Jeg måtte sande, at det, man kalder smertefulde tilstande, er den perfekte mulighed for at genkende åben intelligens. Når jeg hvilede og blot lod de smertefulde tilstande være – i stedet for at handle på dem, erstatte dem med noget andet eller prøve at få dem til at gå væk - opstod medfølelse, lethed og velvære. Uafhængigt af det, vi kalder omstændigheder. I det dybeste mørke fandt jeg de mest lysende skatte.
   I dag er jeg færdigbehandlet og rask. Og jeg oplever som tiden går flere og flere fordele ved at stole på åben intelligens frem for data. Mere og mere er det sådan, at en grundlæggende stabilitet og velbefindende gennemtrænger mit liv. Som solstråler, der mere og mere trænger ind i et rum og oplyser det. Jeg oplever en stabilitet og en fred, der er uafhængig af ydre omstændigheder.
   Før jeg mødte Balanced View og De Fire Støttepiller, havde jeg det oftest sådan, at hvis omstændighederne var i orden (hvis mit barn havde det godt, det gik godt med mit arbejde, jeg var rask, jeg kunne være sammen med min partner osv), så havde jeg det “godt”. Men hvis omstændighederne ikke var positive i almindelig forstand, syntes jeg, at det gik “mindre godt”. 
   I dag er mit velbefindende ikke afhængigt af data på samme måde. Jeg kan befinde mig i omstændigheder, der i konventionel forstand bliver betragtet som “svære”, og alligevel være energisk, løsningsorienteret og glad. Jeg oplever, at troen på mig selv som et lille, lukket system (en separat identitet bestående af en krop med tanker og følelser) forsvinder. Og jeg kan mere og mere bruge min energi til nytte for mig selv og andre.
 
Garantien holdt stik
 
Hele mit forhold til, hvad kærlighed og intimitet er, har også ændret sig. Før var det noget, jeg oplevede, var rettet mod udvalgte personer (venner, familie og en partner). Nu oplever jeg i højere grad alle, jeg møder, som venner. Uanset hvordan de fremstår. Jeg ved, at vi er eet – ikke fordi jeg har læst det i en spirituel bog, men fordi det er min virkelighed.
Jeg går mere og mere gennem livet i en tilstand af at være forelsket. I livet, i andre og i mig selv. Uden de negative sider af den konventionelle forelskelse som sårbarhed og op- og nedture!
Der er også noget ved at vælge den åbne intelligens, der gør, at jeg er mere i nuet. Ikke som noget, jeg på nogen måde anstrenger mig for, men fordi det sker helt automatisk. I åben intelligens ved man instinktivt, at nuet er alt, der findes. Og hver kort stund er en måde at komme tilbage til her og nu.
Da jeg mødte Balanced View for to år siden, fik jeg at vide, at hvis jeg valgte åben intelligens, ville de ting, jeg nu beskriver, blive min virkelighed. Og mere til. Min konklusion er, at det var sandt.
   Uanset omstændighederne er der et valg. Vi kan beskrive og give substans til data, eller vi kan vælge korte stunder af åben intelligens gentaget mange gange, indtil det bliver åbenbart hele tiden.
 
Boks: 
 
TRÆNING I KØBENHAVN
 
Balanced View holder en træning i Huset Innanna den 1. september kl. 11-17. Der er et åbent møde fra kl. 11-12 (ingen tilmelding) og en træning med to lærere fra Sverige kl. 12-17. Der vil blive talt et let forståeligt engelsk. 
Foreslået donation: for mødet 100-200 kr og for træningen er det 450-750 kr (som også dækker mødet). For mere info, også om andre aktiviteter, skriv til balancedviewcopenhagen@gmail.com. Hvis du vil deltage i træningen (fra kl 12-17), så tilmeld dig gerne 1 uge før. Alle er velkomne uanset evne til at bidrage økonomisk. 
 
   
Sidst ændret den Tirsdag, 30 Oktober 2012 20:14

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer