Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
27-06-2014

Spiser du på en følelse? Vist

Bedøm
(0 stemmer)

Vores madvaner definerer ofte rammerne for, hvordan vi som mennsker udfolder os og lever vores liv. De har indflydelse på, om vi føler os energiske og ovenpå eller det modsatte. Ikke alene bestemmer de den grad af livskvalitet, der kommer til at præge vores alderdom. De kan i yderste konsekvens også være afgørende for, hvor langt et liv, vi får. 

 

Nogle spiser for meget, nogle for lidt, mens andre har gjort sig afhængige af bestemte madvarer eller drikke - cola, slik, kager og andre søde sager, chips, fed mad eller junkfood. Og så er der også dem, der lider af kræsenhed. Uanset hvilken gruppe, man eventuelt måtte tilhøre, er udgangspunktet det samme. Ofte hænger disse uhensigtsmæssige madvaner nemlig sammen med, at man spiser på en følelse. Om det er negativt ladede følelser som ensomhed, kedsomhed eller ked-af-det-hed eller mere positive følelser som opstemthed eller hyggetrang er underordnet i forhold til konsekvensen af den afhængighed, der er skabt. Har man tendens til at spise på andre følelser end den naturlige følelse af sult, så har man skabt en kunstig kobling mellem en følelse og indtag af mad. 

 

Afhængigt af hvor udtalt en sådan madvane er,  kan man opleve, at den kan være decideret hæmmende, når man skal indgå i sociale sammenhænge med andre mennesker.

 

Måske oplever du, at den måde, du spiser på er uhensigtsmæssig. Du har måske spurgt dig selv, hvordan du kan ændre på dine madvaner, så du igen kan føle, at du har kontrollen over, hvad og hvor meget du putter i munden. Du har måske prøvet forskellige slankekure eller afvænningsmetoder, men uden at opnå et varigt resultat. Slankekure kan være effektive, mens de står på, men de ændrer ikke ved de underliggende årsager til, at vi spiser, som vi gør. Derfor er der mange, der oplever, at alle kiloene kommer tilbage, når man slipper tøjlerne oven på et slankeforløb. 

 

Vil man de usunde madvaner til livs, skal ændringen ske der, hvor årsagen til problemet ligger - i underbevidstheden. 

 

Der er ikke noget værre end at være afhængig af noget, som i sidste ende er skadeligt for én. Det har ingen betydning, hvad det er, man er afhængig af - mekanismen i det underbevidste sind er den samme. Ved afhængighed er der skabt et kunstigt (forestillet) behov, som bliver styret af det ubevidste og som derfor er uden for det bevidstes kontrol.

 

Det er en afhængighed, som hjernen ikke har brug for, når det lille menneskebarn fødes, men som skabes på et tidspunkt i løbet af opvæksten. Ofte er det en erstatning for et andet og dybereliggende behov. Et behov, som det store barn eller den voksne måske endnu ikke har erkendt, men som det kan komme til under hypnose. Først ved erkendelsen af problemet, vil man opleve, at det bliver meget lettere at holde afhængigheden nede, kontrollere afhængigheden og endda helt slippe afhængigheden.

 

Hypnosen arbejder netop med det underbevidste og ubevidste sind og kan derfor ændre eller fjerne disse koblinger til det, som du er afhængig af.

 

Jacob Strachotta, hypnotisør og instruktør ved Human Progress, kan med sine 20 års erfaring tilbyde kompetent hypnosebehandling med det formål at klarlægge og fjerne de bagvedliggende følelser for uhensigtsmæssige spisevaner.

 

Human Progress kan også tilbyde selvhjælpshypnoser i app-form til både Apple og Android-enheder, som gør det muligt for den enkelte at behandle sig selv hjemme i stuen, i toget eller et hvilket som helst andet sted. Appen Naturlige Madvaner byder på en række specifikke sessioner, der kan afhjælpe kræsenhed, overspisning, overforbrug af usund mad osv.

 

Ved andre former for afhængighed (rygning, alkohol, arbejdsnarkomani mv.) kan det anbefales at kigge på de mange relevante sessioner i appen Uafhængig.

 

Alle sessioner kan desuden fås i mp3-format via Human Progress' webshop.

 

Se også Jacob Strachottas selvhjælpsbøger om emnet. 

 

 

 

 

Sidst ændret den Fredag, 27 Juni 2014 13:23
Jacob Strachotta

Jacob Strachotta

Jacob Strachotta er oprindeligt uddannet Kaptajn fra flyvevåbnet med speciale indenfor teknisk ledelse, kvalitetsstyring, pædagogik og organisation. Derudover har Jacob tidligere fungeret som udviklingschef i en softwarevirksomhed, men har gennem de sidste 20 år arbejdet med hypnose. I dag driver Jacob Strachotta Institut for Avanceret Hypnose, som er Nordens største uddannelsessted for professionelle hypnotisører og hypnoterapeuter, og som gennem tiden har uddannet mere end 500 mennesker indenfor hypnose.

Institut for Avanceret Hypnose er en del af Human Progress, som beskæftiger sig primært med uddannelse af hypnotisører og hypnoterapeuter, underbevidst coaching og hypnosebehandling samt udvikling af hypnose selvhjælpsprodukter på mp3 samt til iPhone og Android. Jacob Strachotta har også udgivet en række bøger om, hvordan man via hypnose kan behandle forskellige former for afhængighed. 

Læs mere om hypnose

Se artikler med omtale af Jacob Strachotta

Følg Jacob Strachotta og få seneste nyt inden for hypnose

 

 

 

Hjemmeside: jacobstrachotta.dk/ E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.