Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
05-08-2014

En smoothie, en notesbog og Et Værelse Med Udsigt Vist

Bedøm
(0 stemmer)

The Oh Hello’s “Hello My Old Heart” strømmer klart og fint ud i æteren imens jeg sætter mig ved computeren.

I går fandt jeg mig selv i tanker om en udflugt, som blev til en tur ind til det centrale Stockholm. Jeg var på udkig efter flere ting; blandt andet en tynd guldring som denne af Lisbeth Dauv, som en gave til mig selv ovenpå på mit nyligt færdigjorte essay/eventuelle bachelorprojekt. (Hvor navnet på denne blog i øvrigt stammer fra). På vej mod Akademibokhandeln ved Hötorget, trådte en kvinde ind foran mig, klædt i en lilla, knælang kjole og en elegant, ubesværet frisure. Jeg føler en glæde og fascination ved disse små detaljer, disse små tegn. Tegn på omsorg, engagement og kærlighed. En kærlighed, der ligger i hvordan kvinden, inden hun begav sig ud i dag, må have taget hånd om sit hår, har udvalgt netop dén kjole og de sko…

I boghandlen blev jeg mødt af en hjælpende ånd, som spurgte hvad jeg søgte:
“The Signature of All Things” af Elizabeth Gilbert, svarede jeg. Han henviste mig til fiktion-sektionen imens han gik i gang med at undersøge deres virtuelle lager. Jeg lod blikket glide over de mange bøger, de mange forskellige stemmer og endte til sidst ved en halv bogreol med klassikere. E.M. Forster og “A Room With A View” bad om min opmærksomhed, hvilket er en titel som jeg har hørt omtalt men som jeg ikke har stiftet yderligere bekendtskab med selv. Indtil nu. Da jeg begyndte at bladre i bogen, dukkede den hjælpende ånd frem igen med et undskyldende udtryk i ansigtet. “Desværre,” svarede han,”den har vi ikke”.
“Det er i orden”, sagde jeg. “Tak”.
Jeg fortsatte at bladre i bogen af Forster, uden noget egentligt formål, vendte den om og læste bagside teksten. Det viste sig at denne bog nu havde valgt mig, og ville, kunne jeg se, være en perfekt følgesvend til den forestående ferie i Italien sammen med min forlovede, mine forældre og søster. Så efter lidt andre ærinder, gik jeg til stormagasinet PUB, købte mig en smoothie, bladrede lidt i min notesbog og funderede over at vi hver især sidder i værelser med udsigt. Spørgsmålet er om vi ser dét som er bag glasset rent eller om vinduerne er forvanskede af støv og snavs?

(Fra bloggen feltnoterfraeteksil.wordpress.com).
Charlotte Luxhøj

Charlotte Luxhøj

Se www.charlotteluxhoej.com

Hjemmeside: www.charlotteluxhoej.com E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer