Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
26-01-2015

Bliv lykkelig gennem Tantra Vist

Bedøm
(1 Stem)

 

 
 
 Den nye vej til LYKKEN går gennem TANTRA.
 
Alle mennesker på denne planet er på evig jagt efter lykken. En kendt person sagde engang ”lykken er en sjov starut, inden man ved af det er den slut”. Årsagen kunne jo være at vi, når vi finder lykken, tror at det er vores lykke. Sandheden er, at vi ikke kan finde den, hvis vi drøner rundt og leder alle mulige steder. Hvis vi derimod ”vender blikket indad”, er der en chance for, at vi finder noget der ligner lykke, da den faktisk er en slags skjult tilstand inden i os. Hver gang vi tror at vi har fundet den, er der risiko for at vi mister den igen. Så fortsætter vi vores rejse og vores søgen efter lykken. Nogen tror, og vi får det tit at vide, gennem f.eks. Tarot, astrologi og lyrik, at lykken findes der hvor regnbuen ender og at lykken er en krukke med guld. Det er selvfølgelig ikke sandt, guld er ikke det værste at have, men har dog endnu ikke har gjort nogen mennesker lykkelige, tværtimod. Guld er årsagen til de fleste krige, så det kan jo ikke siges at være lykken. 
 
Heldigvis er der flere og flere af os som finder ud af at lykken er inden i os selv. Og det er her vi skal finde den og forfine den. Tilfreds (til fred) betyder i virkeligheden fred i sindet, og kan godt sammenlignes med det, at være lykkelig. På et tidspunkt synes vi forhåbentlig selv, at vi er lykkelige, først da kan vi få vores højeste ønske opfyldt, nemlig ”at være lykkelige” og vi kan nu også være det sammen med andre mennesker, og i særdeleshed med et andet menneske, der måske også er lykkelig.
 
 

OG  HVAD ER SÅ TANTRA? …………

Tantra er vejen til lykken – gennem leg, sanselighed og væren i nuet sammen med din partner. Og tantra betyder, at du konstant skal være bevidst om dine handlinger, dine ord og tanker der til sammen udgør nogle både simple, men også komplicerede spilleregler, som i virkeligheden handler om hele livet. TANTRA er livets spilleregler. Og her gælder det om at øve sig og blive bedre til at lege efter disse spilleregler.
Den vigtigste regel er, at du ikke må gøre, eller sige, eller tænke noget som kan skade andre eller dig selv endsige din partner. HALLO - siger du nu – de 10-bud. Ja måske kan det godt være, at der er en sammenhæng, men legen går jo ud på, at du jo selv bestemmer hvad der er det rigtige.
.HALLO -  fri vilje kan jeg virkelig selv bestemme, ja du kan – og når du først opdager, at det du gør ved din partner når du er opmærksom og det din partner gør ved dig når han eller hun er opmærksom, føles rart, så er du på vej til at blive ”Tantriker”.
Du er også Tantriker når du rejser dig for et andet menneske i bussen eller følger en blind eller gammel dame over vejen. 
Mens du leger og spiller spillets regler opdager du selv små tricks og genveje som handler om at spillet kan blive bedre og hurtigere. Det er her du begynder, at føle dig lykkelig. Ordet lykkelig kan nemlig også oversættes til "tilfreds", som faktisk er en indre ro omkring dit hjertechakre. Vi siger det tit  til hinanden ”vi føler ro i sindet!.
 
Nu bliver det interessant.
Vi er nu kommet til den Tantriske-elskov.  En lille del af den tantriske filosofi og de trantriske tekster omhandler direkte den erotiske side af vores liv. Grundtanken om livets leg gælder også her og er blevet mangfoldiggjort de sidste år i vesten gennem forskellige organisationer og gennem Tantriske-skoler.
 
TANTRA er en slags spiritual elskov.
Nu nærmer vi os lykken –
Når to mennesker i kærlighed dyrker Tantrisk-elskov, og bruger teknikkerne som de har lært og leget sig til, kan de sammen nå til ”Nirvana” , som er den højeste bevidsthed for menneskesjæle – altså den ”syvende-himmel.”
Det lyder jo dejligt, men så nemt slipper du ikke.
Du skal huske, at du først skal kende en del af spillets regler, og blive god til dem, før du og din partner kan flyve direkte ind i lykkens univers.
 
Da energierne mellem det maskuline og det feminine findes i ethvert menneske, skal det selvfølgelig helst være en mand og en kvinde der sammen leger og dyrker den erotiske del af tantraen. Og at de begge nyder at give og modtage. Alt er tilladt så længe de begge synes det er rart – dette er jo en del af spillets regler.
 
I flere tusinde år har Buddhister og måske især Hinduister dyrket denne ekstatiske form for sex, men i dag er det nok et af de mest hotteste emner i dagens Danmark, hvor du til hver en tid kan tilmelde dig et Tantra-kursus. Og heldigvis er Tantra eller lykken nu tilgængelig for os alle, hvis vi har lyst til først at yde og dernæst at nyde.
Det fortælles at Buda som ung blev oplært i tantra hos byens smukkeste kvinde.
 
Tantra kan sammenlignes med TAO som betyder det guddommelige, det højeste, eller VEJEN – altså din/jeres vej til det himmelske.
Nu skal det være.
Fat i stearinlysene og tænd op under røgelsespindene – slip alle begrænsninger og hæmninger – og giv din partner lov til stille og roligt, at åbne dig. Bagefter kan I jo bytte. Man siger, at det er sådan at guderne elsker. Altså Shiva og Shakti, som er de gamle Hinduiske guder – og måske er det også dem der har skrevet de gamle Tantriske-tekster.
Husk at slukke for mobiltelefonen og hiv stikket ud på fastnettet.
 
Bliv nu ikke forskrækket. Der er i dag så mange link på nettet, hvis du søger på ordet Tantra – Det er så meget oppe i tiden – heldigvis – at det næsten er ligesom at lave slægtsforskning, masser af søgen og masser af tid til fordybelse.
 
Der findes på nettet sider og skoler, hvor du kan læse og lære og hvor du kan lege, men du skal vide, at  lykken kun findes et sted – nemlig i dig selv. Når du opdager det, kan du jo dele den med andre der også har noget lykke i sig.
 
Held og lykke med at finde DIN lykke.
Lys og kærlig hilsen Jørgen Girotti
Sidst ændret den Mandag, 14 Marts 2016 18:30
Jørgen Girotti

Jørgen Girotti

Hjemmeside: www.vendepunktet.dk E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer