01-11-2015

Jeg tror ikke på astrologi - jeg ved det virker Vist

Bedøm
(1 Stem)

Jeg tror ikke på astrologi.

Jeg tror heller ikke på elektricitet, på internettet og slet ikke på DSB, som stadig ikke sender tog til tiden.Elmaster Jeg tror heller ikke på vejrudsigten, som heller ikke holder – alligevel ser jeg den hver aften.
Her er ikke tale om tro. Vi taler ikke om religion. Vi taler om det, som vi har erfaring med – det som virker. Jeg ved, at elektriciteten virker. Når jeg trykker på knappen, fungerer apparaterne i mit hjem – der er lys i lamperne. Skønt jeg ikke forstår helt hvordan.

 

InternettetInternettet

– en utrolig tanke, som jeg heller ikke helt forstår – men det virker. Jeg er i forbindelse med hele verden i ét nu – kan læse hjemmesider, hvor end de befinder sig, jeg kan modtage og sende e-mails også fra og til hele verden.

Hvad så med astrologi?

 

De 12 stjernetegn,

vi læser om i aviser og ugeblade? I den kommende uge vil du møde nogle sjove venner – der er uro på hjemmefronten.
Disse 12 tegn skulle så gælde for hele jordens befolkning og 1/12 af jordens befolkning skulle så nøjagtig være magen til hinanden? Til trods for, at ingen fornuftige mennesker tror på sådan noget – det er jo underholdning – kender alle deres stjernetegn!

hele zodiakkenAt ugeblade har en side med popastrologi betyder ikke, at astrologien ikke virker. Ugeblade har også sider med populær fysik og populær historie.  Det betyder jo ikke at fysikkens love ikke virker eller at historien ikke findes.

De 12 stjernetegn har faktisk en del med astrologi at gøre. De repræsenterer nemlig kraftfulde universelle arketyper eller grundmønstre af 12 psykologiske hovedtyper. Fysiologien beskriver jo tilsvarende, hvordan mennesket er sat sammen med krop og organer osv. Vi ved, at her er mange varianter og afarter.

Beskrivelsen af rigtige mennesker

er jo ligeledes meget mere kompliceret end sådan 12 psykologiske hovedtyper. Det tegn, som Solen står i, når man bliver født, er ens stjernetegn. I rigtig astrologi bruges også Månen og 8 eller flere planeter i stjernetegnene plus i 12 tilsvarende huse eller konkrete livsområder.

Solen, Månen og planeterne er de dynamiske drivende kræfter

i tydningen og  de kan være i relation til hinanden og til punkter i horoskopet på mange måder.planterne 2 Der er mindst 429 basiskombinationer, som alle seriøse astrologer arbejder med. Hertil kommer 25 kendte småplaneter samt omkring 300 fiksstjerner og mange flere elementer, som alle kan fortolkes på flere niveauer.
Det giver flere tusinde kombinationer – langt fra den ene kombination, vi ser i popastrologien. Der er ikke noget at sige til, at det tager 10 – 15 år at lære at bruge på en kvalificeret måde.

Men selv med aldrig så mange kombinationer – er det jo ikke videnskabeligt – det er jo bare tankespind – forestillinger lagt oven på de rigtige planeter, som astronomien bruger og beregner! – Vil den intelligente læse indvende.

Astrologi er baseret på astronomi,

som iflg. Wikipedia, er videnskaben om hændelser uden for jordens atmosfære og regnes for en af de ældste videnskaber, idet de allertidligste mennesker må have bemærket og spekuleret over de himmellegemer, de kunne se med det blotte øje.

De har desuden bemærket sammenhænge mellem planeternes stilling og naturens gang og luner, f.eks. årstider, oversvømmelser, tørke osv. Hertil kom perioder med krig og fred m.m.

de 3 vise mænd
Astrologien har siden oldtiden gjort praktisk brug af tidens samlede viden om menneske, liv, samfund og kosmos.

Astrologien er er dybt, rigt, matematisk, symbolsk sprog med eget alfabet, syntaks, grammatik, semantik osv. og kan sammenlignes med f.eks. kinesisk eller hebraisk.

 

Astrologien  er en såkaldt hermeneutisk disciplin, dvs. fortolkende – akkurat som samfundsvidenskaberne, herunder økonomi og psykologi. Men i modsætning til naturvidenskaberne, som er objektive beskrivelser og analyser.

Astrologien ikke forudsige – det er ikke spådomskunst – men kan som vejrudsigten og de såkaldte økonomiske vismænd komme med prognoser.

På et dybere plan er alt forbundet

Men hvordan kan planeter i det uendelige himmelrum fortælle noget som helst om migKvante lys og jord – det enkelte menneske – som jo udgør så lille del af jorden, der tilmed bare er som et støvfnug i det uendelige kosmiske rum?

Det er rigtigt at de fysiske planeter er langt væk – men på det dybere plan er alt forbundet – selv himmellegemerne i rummet.
Astrologien bygger på den gamle – som foroven-så forneden og  som inden i-så udenfor idé

Denne idé er i dag sandsynliggjort af fysikere og videnskabsmænd – bl.a. Albert Einstein m.fl. som konkluderede:

På kvanteniveauet – dvs. på niveauer under det niveau, hvor atomet er i fokus – består den fysiske verden af energi. Alt er her energi, alt hænger sammen og alt påvirker gensidigt hinanden.
    David Bohm (1917-1992), eng. fysiker og videnskabsmand.

Universet kan betragtes som et sammenhængende, pulserende lys væv i uophørlig bevægelse og ligner mere en tanke end en maskine.
    James Jeans (1877-1946), eng. fysiker og videnskabsmand.

Hjerne
Denne uophørlige bevægelse – denne rytme i universet – er også rytmen i menneskers liv.
Det er denne rytme eller sammenhæng, som astrologien kortlægger i horoskopet.

 

 

Horoskopet er en manual over vores liv,

som vi alle har fået med i fødselsgave. Problemet er bare, at manualen er skrevet på et symbolsprog, som det tager mange år at lære, for der er så mange kombinationer og lag i et horoskop.
Horoskopet gælder for et geografisk sted og et bestemt tidspunkt. Derfor skal fortolkningen tilpasses lige præcis dig og dit liv. Det sker i dialogen mellem astro-terapeuten og klienten.

Jeg tror ikke på astrologi. Jeg ved det virker.Tove Ditlevsen 2 1

Jeg har igen og igen erfaret, hvor dybtgående og præcis en beskrivelse af en persons psykiske struktur, man kan få – f.eks. af karakteregenskaber, grundlæggende behov og måder at tænke, føle og handle på. Også det ideelle arbejdsområde, som lige passer til den måde, du er skruet sammen på – o.m.m. kan aflæses.

Klienter går herfra med større selvindsigt og fornyet energi til at leve et mere bevidst liv.
Psykoterapi og rådgivning vil i fremtiden bruge horoskopet lige så rutinemæssigt, som vi nu bruger interviewet og baggrundsdata om klienten.

Fremtidens psykologiske lærebøger vil se tilbage på den måde psykologer arbejder i dag på – uden brug af horoskopet – på samme måde, som vi i dag ser middelalder-astronomer arbejdede uden brug af teleskopet.
Richard Tarnas, Professor i psykologi ved California Instute of Integral Studies.

se mere her: www.lysetskilde.dk

 

Sidst ændret den Mandag, 02 November 2015 11:01
Sune Andersen

Sune Andersen

Lysets Kilde giver indsigt om spiritualitet og åndelig udvikling.

Spiritualitet er baseret på overbevisningen om, at mennesket er et åndeligt væsen, at vi er her for at lære, for at udvikle vores bevidsthed om, hvem vi er og at vi alle er en vigtig del i den større helhed.

Åndelig udvikling er, når vi søger at realisere formålet med vores liv og stræber efter at leve efter rette værdier. Det er at søge at leve bevidst og at forholde os til realiteterne i livet.

Lysets Kilde giver indsigt, forståelse og praktiske veje – på en uhøjtidelig og nede-på-jorden-måde.

Lysets Kilde ledes af Sune Andersen, der har mere end 40 års erfaring med personlig og åndelig udvikling.

Sune Andersen
astrolog, psykolog, terapeut, meditationslærer, underviser – årgang 1949.

Jeg har i mange år været optaget af de store spørgsmål:

  • hvem er jeg dybest set?
  • hvordan kan jeg leve et meningsfuldt liv?

og er kommet frem til gode svar – gode fordi de kan bruges.
De er en syntese af psykologi, filosofi, astrologi, meditation og egne erfaringer, som jeg er glad for at dele med andre ved foredrag, kurser – og især nu ved personlig vejledning.

Jeg har tit ønsket, at jeg havde været til en astrolog, da jeg var ung, så jeg kunne have undgået at spilde mange år på unødige omveje.
Nu er jeg endelig på rette vej som astrolog, terapeut og underviser og har en masse at dele og brænder efter at hjælpe andre til at gå direkte til det livsområde, hvor de bedst kan udfolde deres talenter og realisere sig selv.

Personlig udvikling – ud fra dit horoskop.

Horoskopet er den manual til at leve et meningsfuldt liv, som vi alle er født med.

Horoskopet afspejler planeternes stilling og mønstre på himlen på det tidspunkt, vi er født. Disse mønstre har forbindelse til mønstrene i vores liv og udvikling.

Horoskopet kan derfor give dig et dybt kendskab til dig selv og dit liv.

Hjemmeside: www.lysetskilde.dk E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Senest fra Sune Andersen

Tilbage til toppen