Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
17-10-2016

Hvem er Gud? Vist

Bedøm
(0 stemmer)

Hvem er Gud?


Er det en Gud, som tester os, straffer os men samtidig viser os nåde. Er det naturen og dyrene, der taler til os? Er det Buddah? Og hvad skete der med Zeus og Odin og Thor? Og er de egyptiske guder forsvundet for altid? Måske er Gud død….


Hvis én trosretning har ret, må det jo betyde at alle de andre tager fejl. Men hvem har så ret? -Mit svar er at ingen har ret! -Og alle. Lad mig uddybe.


Mit syn på “Gud” er en energi, der kan skabe, tænke og kommunikere. Men ikke ses eller forstås fuldt ud. Og hvordan bliver Gud så set og forstået, når Gud ikke kan ses eller forstås? Gud skaber et billede, som er en lille del af sandheden og noget vi kan forstå. Indianerne levede i og med naturen og derfor skabte Gud et billede af sig selv, som indianerne forstod og respekterede. Et billede hvor menneskelige kvaliteter bliver sammenlignet med dyrs kvaliteter, så indianerne kunne kigge ind i sig selv og se hvem De var og hvad de var her for, blot ved at få kontakt til deres totemdyr.


Og den kristne kirkes Gud er også blot en lille flig af sandheden og alligevel forstår vi det næsten ikke. Den almægtige Gud. Taler præster overhovedet med Gud eller læser de bare op fra bibelen? Nogle har sikkert kontakten, men en kontakt, der passer til deres billede af Gud.


Alle folkeslag har på et tidspunkt fundet Gud og talt med Gud. I den ene eller anden form. Og de fleste har skrevet deres historier ned og har gjort lige netop deres historie til den eneste sandhed. Og måske har de endda tilpasset deres historier med tiden. Alle trosretninger bunder derfor i sandheden og kontakt med Gud men kun få husker til gengæld at holde kontakten ved lige. Finder man Gud i historien og i bøger eller finder man ham i nuet ved at holde sine sanser åbne?


I den nyere tid er der en spiritualitet, der er ved at vokse frem, hvor Gud har fået navnet “Lyset” eller “Altet”. En tid hvor mennesket sætter sig selv i centrum, men med kontakten udadtil. En tid hvor paven vil danne en fælles trosretning. En tid hvor vi ikke bare har ansvar for os selv og vores nærmeste, men ansvar for alt, fordi alt er i dig og du er i alt. Vi må ikke danne en ny religion, hvor vi skriver tykke bøger, der skal læres udenad. Vi må ikke danne en religion hvor vi straffer eller en religion hvor nogle er mere værd end andre.


Men hvad ved jeg…. Jeg har nemlig ikke talt med Gud. Måske har jeg set en lille del af ham, men jeg ved det ikke. Dog er jeg healer og jeg ved at energierne ikke kommer fra mig selv.
 
Det er måske et emne uden endegyldig sandhed, men nu har du fået nogle af mine tanker om det.
Sidst ændret den Mandag, 17 Oktober 2016 23:02
Per Mygind

Per Mygind

Jeg er healer og musiker.
 
Jeg bruger Den Nye Tids energier, når jeg healer. Energierne er sunde og intelligente og giver dig aldrig mere end du kan håndtere.

Hjemmeside: per-mygind.dk/ E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.