Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
25-09-2017

Når forelskelsen falmer

Bedøm
(0 stemmer)
Når forelskelsen falmer Når forelskelsen falmer Jesper Høyer Nielsen
 
 
Kærligheden elsker ubetinget og fuld af begejstring. Det er det, der sker ved forelskelse. Man kunne sige, at man i forelskelsen får sjælens egenskaber, der netop er kendetegnet ved ubetinget begejstring og kærlighed. Så når vi forelsker os i en anden, så ser vi vores egen sjæl i vedkommende, vores eget spejlbillede, og så begejstres vi.
 
Nu er tricket, når forelskelsen igen har lagt sig, ikke at lade sig rive med af vores tendens til at kritisere den "særlige anden", finde fejl og fralægge os ansvaret for vores egne følelser. Vores partner sætter uden tvivl en masse følelser i gang hos os, og fordi vores partner er den, vi er tættest på, så sætter vores partner også gang i de mest tunge følelser, vi går rundt med - og så bliver vi (ubevidst) vrede på ham eller hende.
 
Vi burde dog nærmere takke vores partner for, at han eller hun hjælper os til at komme i kontakt med det i os selv, der er svært for os, og som vi har båret med os igennem et helt liv (ofte uforløste traumer fra barndommen etc.). For, når vi kommer i kontakt med vores ubearbejdede traumer, så kan vi også begynde at tage os af dem ved først og fremmest selv at rumme dem. Men det starter alt sammen med, at vi holder op med at finde fejl ved vores partner og i stedet begynder at sige ja til det menneske han eller hun er - især ja til de sider, vi ikke bryder os om.
 
Jeg havde i forhold til min egen partner en irritation over, at hun altid skulle blande sig i min madlavning - men også mange andre træk hos hende. Ind til jeg en dag besluttede mig for at elske hende for den, hun er med alt, hvad det indebærer, godt som skidt. For hun er jo også - ligesom jeg - bare et menneske!!! Da jeg begyndte at elske min partner, rose hende og endda takke hende for alle de ting, hun lærte mig igennem at være den, hun er, fik jeg først og fremmest en gladere partner. Men jeg blev også selv fyldt op af langt mere kærlighed og glæde. Både til hende, til livet og til mig selv.
 
Alt dette skete ikke fordi, at jeg forlangte, at nu skulle hun ændre sig, så jeg kunne have det bedre med mig selv men fordi, at jeg begyndte at tage ansvar de følelser, som min partner aktiverede i mig, ved selv at rumme dem - og fordi jeg først og fremmest besluttede mig for at elske min partner, som mig selv, med hud og hår. Selvfølgelig falder jeg stadigvæk i nogle gange og bliver vred og begynder at bebrejde igen. Men jeg ved jo, at det ingen vegne fører hen andet end til mere frustration og smerte - både hos mig selv og hos min partner. Og så holder jeg straks op igen, for hvorfor skulle jeg dog skabe mere smerte i mig og mere smerte i det menneske, jeg inderligt elsker?
 
Jeg er sikker på, at du også kan finde gnisten og gløden og kærligheden tilbage, når du ser bort fra al din frustration og vrede, der har hobet sig op inde i dig, og som du nu måske retter imod din egen partner. Gå ud i skoven en dag. Mærk dig selv og vær alene. Husk på hvorfor du elsker din partner og på alt det, du holder mest af hos jam eller hende. Og husk især: hvis du bebrejder - selv den mindste ting hos din partner - så er du faldet tilbage i dit gamle mønster, der blot handler om at fralægge dig ansvaret for dine egne følelser og skabe mere splid og mere smerte i dig selv og i det menneske, du elsker allermest.
 
Ja, din partner vil nogle gange drive dig til vanvid. Ja, du vil tro at græsset er grønnere på den anden side. Og ja, du vil nogle gange ønske dig selv langt, langt væk fra det hele. Men jeg siger dig: det går alt sammen over, og så vil du være i stand til at elske din partner igen af hele dit hjerte. 
 
Fordi hun er din bedste ven, og fordi at du dybt, dybt inde i dit hjerte - mere end noget andet - ønsker at se ham/hende lykkelig og glad
 
Af Jesper Hjøllund, forfatter til bogen "I sjælens rige" - for mere information gå til www.isjaelensrige.dk/
Mere i denne kategori: « Selvaccept

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer