Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
Samfund
Samfund

Samfund (42)

Tidens kvindeideal

 

 

 

Vores samfund bliver mere og mere individualistisk.

Vi skal gøre os særligt umage, hvis vi vil skille os ud fra mængden og realisere os selv.

Samtidigt er vores følelsesmæssige forventninger til fællesskab og nærvær i familiemæssige relationer voksende 

 

Vi skal kombinere studie, arbejde, og karriere med familie (hvor det da ikke er at kimse af, hvis vi oven i købet selv bager småkagerne til kaffebordet) samtidigt med, at vi skal mærke efter i os selv og stå inde for, hvem/hvad vi er som individer. Vi skal være stolte af os selv.

Det er ingen ny trend, at vi gerne må være både husmødre, formidable gastronomi-entusiaster, lækre divaer på en sengekant, tillidsvækkende og rummelige veninder, tolerante og pædagogiske forældre, omsorgsfulde og betænksomme familiemedlemmer m.m. – alt i mens at vi skal ”være til stede” i os selv og i nuet.

Valgmulighederne er uendelige, og der bliver ikke lagt skjul på i diverse medier, dameblade, o.a., at der er valg, som er mere fashionable at træffe end andre. Vores fokus er ikke ligegyldigt. 

 

 

Mange reality-programmer dukker op på tv, hvor vi ser om ”Jagten på drømmekvinden/manden”, dokumentar om topmodeller, totalforvandling hvor et menneske kommer af med fysiske skavanker og mindre velsete fysiske træk og m.fl.

Programmer, der efter min ydmyge mening kan være med til at sætte en standard for mode, personlig pleje og fortæller os, hvordan vi bør se ud. 
 

 

 

Vi bombarderes med reklamer for opstrammende rynkecremer og plastikkirurgi er ikke længere forbeholdt de rige i samfundet. Man kan sige, at medierne sætter os i en situation, hvor vi skal tage stilling til vores eget syn på det perfekte menneske.

 

Måske er disse idealer ikke realiserbare for alle, og dermed kan følelser som utilstrækkelighed, lavt selvværd og skam dukke op.

Får idealer omkring kvindekroppen og idealvægt os til at proppe mere i munden for at dulme følelserne, hvis vi tænker, at målet alligevel ikke kan nås? Sulter vi os periodisk? Eller motionerer vi derimod mere og spiser sundere? Køber vi de moderne, stramtsiddende bukser, vi kun kan passe, hvis vi holder maven ind og i øvrigt spiser minimalt til runde fødselsdag, vi skal til?  

Eller går vi forbi og finder forretningen, hvor tøjet bedre passer til vores former? Er bh´erne fyldt med vand-indlæg, silikone og andre former for fyld, for at busten for en størrelse, som omgivelserne indirekte dikterer for os? For ikke at falde udenfor normen? Vores måde at reagere på overfor ovenstående normer og idealer, kan have afgørende betydning for vores trivsel, og vores eget selvbillede.

 

Slankekurenes grumme ansigt viser sig hos selv de mest slanke og velformede unge piger i dag.

For topmodeller ligner vi måske stadig ikke.

 Er vi i tvivl om déres mål, kan vi slå op i ethvert blad og se på reklamer for cremer, lingeri og andet tøj eller blot tænde for tv og se, hvorledes modellerne folder sig ud på skærmen.

 

 

Artikel hos Netdoktor.dk (http://www2.netdoktor.dk/nyheder/fedme/kvinder.html) for tæller bl.a. at  otte ud af ti kvinder er utilfredse med deres krop.

Hvis så mange er utilfredse, er det så deres eget billede af, hvordan man ideelt skal se ud som kvinde, de ikke formår at leve op til? Eller er det ifølge andres målestok?

 

Idealvægten falder, mens gennemsnitsvægten stiger, hvilket bidrager til større nederlags- og skamfølelse hos den enkelte. I en kaotisk tilværelse er krop, mad og vægt noget af det eneste, vi har kontrol over. 
Det kan overskues, beherskes og måles, men skammen er så meget desto større, hvis det heller ikke lykkes at styre dét. Tabet af selvkontrol (fx i forbindelse med overvægt eller anden marginalisering i forholdet til flertallet) er et tydeligt eksempel på, at vi ikke kan leve op til vores idealbillede, og derfor er det tæt forbundet med skamfølelsen.

 

 

 

Producenten Dove er et af de få, der skiller sig ud fra mængden og skaber debat ved at vise kvinden, som hun ser ud fra naturens hånd og som er i overensstemmelse med det danske flertal. En sag, der er nødvendig at kæmpe for og som kun kan få ”thumbs up” hérfra redaktionen. Men det er til stadig undren, at samfundet i dag er således bygget op, at dét at fremhæve det ”mere almene” billede af en sund og naturlig kvinde kan skabe så megen røre og opsigtsvækken, idet vi mener, det hellere burde være reglen end undtagelsen.

 

 

Vi kan ændre på vores krop i en grad, som ikke har været muligt for den enkelte tidligere.

Skønhedsoperationer indenfor plastikkirurgi har i de seneste ti år haft en stigning, der kan gøre selv den mest tolerante og forstående forælder til en teenager bekymret.

For hvad er det, vi signalerer omkring vores forhold til kroppe og idealer?

 

 

 

Hvad prioriterer du højt i dit liv? Hvilken betydning pålægger du de forskellige idealer og krav fra samfundet i dag? Vælger du selv, hvor du vil sætte ind og hvor du vil ryste på skuldrene?

 

Fredag, 02 August 2013 21:51
Publiceret i Samfund
Skrevet af Magnolia
Læs mere…

 

Af clairvoyant og forfatter Julien C H Andersen.

 

"Det forenede Kongerige (England)! Stor er du, stor ville du være, lille skal du blive.

  Og hør så! Mennesket er skabt i Mit billede. Det billede er ikke bare for jer, uanset om I er store eller små. Jeg er ikke kun forbeholdt jer. Jeg tilhører alle, og Jeg mener alle. Og nu bliver det svært, rigtig svært.

  Men hør det! Alle, ethvert rige på jorden, ethvert land ...og enhver by stor som lille, har sine læreprocesser. Sådan har Jeg skabt det, og sådan vil det være til evig tid. Tro det. Det er sandt. Jeres læreprocesser har ikke været lette. Det ved Jeg. Jeg ved alt. Og de, jeres læreprocesser, er ikke slut endnu. I kan vælge at herske, som I har gjort i århundreder, eller I kan herske med kærlighed. Valget er jeres og kun jeres. Men jeres valg giver resultatet, det har Jeg sagt før. Kærligheden hjælper. Magten undertrykker. Og det er Min lov at kærligheden hjælper. Den undertrykker ingen, hverken rig eller fattig, stor eller lille. Forstå den forskel. Forstå den forskel som I prædiker om i kirker landet over, men som ingen lytter til eller handler efter. Jeres kirker står tomme, men jeres butikker er fulde ligesom jeres kroer. Det burde være omvendt. Det havde gjort en forskel, om I lyttede til det, I hørte i kirkerne, og gjorde det I hørte. For I kan ikke undslippe læren. Det kan ingen.

  Og hør så! Hersker og hjælper I med kærlighed, vil I få hjælpen. Det er Min lov. Dem der hjælper, de får hjælpen. De får mere end de kan bruge. Men dem der tager selv, de bliver frataget alt. Det er loven. Det er kærlighedens lov.

  Og hør det så! Store sjæle har været født i jeres kongerige. Store sjæle vil stadig blive født i jeres rige. Men følg hjertets kriger, ikke magtens kriger. Jeres traditioner er gamle. Det holder jeres land sammen. Det vil de gøre i mange århundreder endnu. Ikke al udvikling går lige hurtigt. Hjertets udvikling går langsomt for nogle, og for de få går den hurtigt. Men I ledere af i dag, I forældre af i dag skaber for jeres børn i morgen og for jeres børnebørn i overmorgen. Giv dem mere kærlighed end I selv fik. Traditioner er gode, men uden kærlighed er de et onde. Og hør så! Jeres kongehus skal bestå. Det er og vil blive et gode for jer. Ikke bare for jer men også for andre. De har lært en lektie, som vil vise vejen for jer. Ikke bare nu men også i de århundreder der ligger foran jer. Og hvad mente Jeg så med, at I skal blive "lille", som Jeg sagde i begyndelsen.

  Forstå det! Hjertet er lille, og det er når I bliver små, at I bliver store. Det er når I gør hjertets kærlighed, den kærlighed som synes så lille, at I bliver store. Så for at blive store må I være små. Der er ikke andre veje, hvis I vil herske med kærlighed og ikke med magt.

  Og hør det igen: Demokrati er kærlighed. Politik er magt. Og godt nok har I koblet jer på demokratiets tog. Men, og der er et men, for der er ikke mange kupeer eller sæder i jeres vogn, som er forbeholdt demokratiet. De fleste af dem står der politik på.

  Og hør så! I har haft brug for dygtige politikere for at klare jer igennem de kriser, I har været ude for. Det var Min vilje, at I havde dem. Imidlertid, og hør det og forstå det! Tiden er blevet en anden. Tiden der vil komme er anderledes, langt anderledes end I forestiller jer. De store herskeres tid er forbi. Den æra er slut. Nu er det menneskenes tid. Fyld jeres kirker, fyld jeres hjerter, hjælp dem der trænger. Lad dem der er små, men dem der er store i hjerterne gå foran. De viser jer vejen.

  Og hør så Min profeti! I England, I Det forenede Kongerige. Jeres tid kommer til kærlighed. Den vil komme. Nyt og gammelt skal gå hånd i hånd, lærdom og visdom skal være et, kærlighed og broderskab skal være lig hinanden. Sku indad, ikke udad i verden. Verden er i jer, men I er ikke af verden.

  Og nu skriver du Julien. Hvad, du hører nu, er også sandt. Tro det. Det er sandt. I har haft mange store sjæle. Det gælder næsten inden for alle områder. De har sat deres præg på verden. I har sat jeres præg på verden.

  Og hør det så! Vil I fortsat sætte jeres præg på verden, så bliver det med kærlighed i bagagen. Der bliver ikke andre veje i en ikke alt for nær fremtid. Byg huset med klogskab og visdom. Byg huset med kærlighed. Det alene kan bringe jer igennem livets storme. De storme som gør, at I vokser. De storme som gør, at broder og broder kan gå hånd i hånd. Glem ikke jeres fortid. Den er blodig. Lær af den men gentag den ikke. Kampen for frihed og kærlighed foregår indvendig - ikke udvendig. Ord er tomme uden handling. Det er det samme med demokrati uden kærlighed. Det er en tom skal uden kærlighed til dem, I er sat til at tjene. Jeres vej er trang. Den bliver let med kærlighed. I har viljen. Den vilje der skal til. Slut. Det var alt."

 

Fra bogen Guddommelige Profetier 2 bog. Den er kanaliseret af Julien C H Andersen og giver bud på: Sokrates, demokrati, målet for menneskeheden, og forskellen på politik og demokrati. Den har profetier for ialt 66 lande som: Frankrig, Rusland, Tyskland, Italien, Kina, Vietnam, Brasilien, Mexico, USA, Vatikanstaten og mange flere lande...
  

 
Mandag, 04 Februar 2013 14:01
Publiceret i Samfund
Skrevet af Julien Andersen
Læs mere…

Skal vores kultur overleve?

 

 

Af Johannes Ledet

 

Når en kultur vinder fodfæste, så er det, fordi flertallet af mennesker det pågældende sted udfolder det, som på tiden kan føre bevidsthedsevolutionen videre. Tilsvarende går en kultur til grunde, når flertallet holder fast i det bestående uden i tide at indse, hvad bevidsthedsevolutionen fordrer af nye revolutionerende tiltag.

 

Den vestlige kultur står uden tvivl det skelsættende sted, hvor der overordnet set er to muligheder: Enten indser vi, at vores værdigrundlag skal ændres og nuanceres. Eller vores kultur vil i løbet af relativ kort tid gå til grunde. Når kulturer går til grunde, så bliver de som regel rendt over ende af andre kulturer, der vinder indpas. Det vil være bedst og mindst smertefuldt, om vi i tide kan sadle om. Dog er det ikke verdens undergang, om vores kultur går til grunde - af askehoben kan der opstå noget mere konstruktivt!

 

Vores kultur bygger meget på det rationelle og materielle. Det behøver vi ikke at fordybe os så meget i andet end at slå fast, at det i årtier har ført umådeligt meget godt med sig. Der er imidlertid nogle forhold, der i al sin tydelighed viser, at materialismen ikke ensidigt kan bære længere: Økonomisk sammenbrud, økologisk krise, befolkningseksplosionen, rovdrift på Jordens ressourcer, afbrænding af regnskov for at skabe dyrkningsjord nok til vestens husdyrhold, afbrænding af fossile brændsler, forureningen af naturen og heraf flere og ødelæggende naturkatastrofer, misbrug af dyrene, det enorme spild ved kødproduktion osv.

 

Svaret på alle disse problemer er altså ikke det, vi almindeligvis hører: Mere økonomisk vækst. Når mulighederne er til stede, for at vi kan spise, bo og transportere os godt, så giver det ingen mening at få mere af det, som vi allerede har nok af, hvis vi ellers kunne finde ud af at deles om det. Det har naturligvis været umådeligt vigtigt, at vi og vores forfædre har opøvet evnerne til at få det materielle på plads. Derved får vi frigivet ressourcer til at kaste os over de næste opgaver for at skabe det oplyste samfund, som vi inderst inde længes efter.

 

Intet, end ikke alverdens hære kan stoppe en god idé, hvis tiden er inde.” sagde Victor Hugo. Bevidsthedsevolutionen skal ud af den svøbe, som materialismen bliver til, når vi for enhver pris vil holde fast i den som det eneste grundlag. Demokratiets svaghed er, at det bygger på, hvad flertallet kan gå ind for. Da der altid vil være en vis træghed, inden flertallet har fanget nye nødvendige tiltag, så kan det politiske system blive den ”hær”, der forsøger at stoppe de gode ideers nødvendige indtog. Hvis vores kultur ikke skal bryde sammen, og vi samtidig skal bevare demokratiet, beror vores chance således på, at flertallet i tide ændrer adfærd.

 

Når økonomisk vækst i sig selv bliver et mål, vil det accelerere den allerede hastigt voksende fart mod afgrundens rand. Når vi i forvejen er ved at kvæles i affald, forurening og ressourceknaphed, vil det at producere en dippedut i dag, sælge den i morgen og smide den væk i overmorgen kun fremme civilisationens undergang. Såkaldt fremgang vil kun øge tilbagegangen. Det betyder ikke, at vi kan spare os ud af problemerne. I så henseende er der kun tale om, hvorvidt om enden skal være meget nær eller bare nær.

 

Der skal altså helt nye ”boller på suppen”. Først og fremmest skal vi opdage, at vi ikke så meget er fysiske væsener, hvis fysiske behov skal tilgodeses, men helt afgørende er åndelige væsener, hvis spirituelle behov skal have plads. Vi er sultne efter mere, men opfatter vi kun os selv som fysiske væsener, så vil vi tro, at sulten kan dækkes af noget materielt. Det kan sulten efter det indre ikke. De indre værdier skal således fremmes: vi må søge indad og her blive mere og mere bevidste om, hvem vi er, med henblik på at komme til at elske alt det, vi inderst inde består af.

 

I det omfang vi bliver mere og mere bevidste om vores egentlige og evige natur, og kommer til at elske det, så vil vi få en hel naturlig kærlighed til alle de egentlige værdier i det ydre. Det er ikke nok med en teoretisk forståelse af den ydre natur, for at vi kan holde op med at forurene den. For at nå frem til virkelig at respektere, acceptere og elske alt i det ydre, mineraler, planter, dyr og vore medmennesker, så er den indre opdagelsesrejse nødvendig. Vi vil efterhånden forstå, at vi lever og ånder i en helhed, som er overordnet identisk med de enkelte dele af denne helhed. Næsten vil da blive ikke alene alle vore medmennesker men også Jorden, planter og dyr.

 

Vi vil opdage, at det, vi forulemper og forurener i det ydre, er synonymt med det, vi forulemper og forurener indeni, fordi vi slet og ret ikke er bevidste om vores indre natur. Og langt fra er i stand til at elske den. Men efterhånden som vi da bliver bevidste og kærlige, når vi frem til, at det at tage videst muligt hensyn til alt i det ydre ikke længere er noget fjernt, endeløst og ligegyldigt. Vi vil opdage, at det tværtimod er noget nært, kærligt og meningsfuldt. Vi vil opnå ægte engagement, kraft og kærlighed til at drage omsorg for det ydre. Vi vil opdage, at det ofte kan være det eneste rigtige at tilsidesætte vores egen magelighed, fordi det kollektive kræver, at nogle må gøre noget som umiddelbart ikke synes tillokkende.

 

Efterhånden som denne udvikling skrider frem, så vil det betyde en ny og gennemgribende vækst, fordi vi fremmer bevidsthedsevolutionen. Når vi kun satser på, at en gren på et enkelt træ i skoven skal vokse, så er væksten begrænset. Hvis vi imidlertid indser, at der er mange grene på det enkelte træ, og at skoven har utallige træer, så er der en evig mulighed for vækst.

 

 

 

 

Forfatteren til artiklen er spirituel vejleder, terapeut og healer. Og driver Begravelsesforretningen Ledet – en spirituel begravelsesforretning.

Johannes Ledet

Torpvej 14, Lundum, 8700 Horsens

Web: www.kjledet.dk

Mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Tlf. 76 27 33 63

Søndag, 19 Februar 2012 15:31
Publiceret i Samfund
Skrevet af Johannes Ledet
Læs mere…
 
 
FRA KAOS TIL KOSMOS
 
af Lars Smith
 
 
I
 
Her forleden hørte jeg en klog kvinde i radioens P1. Det var Camilla Kring fra foreningen B-samfundet, se deres hjemmeside her: http://b-samfund.dk/node/38
 
Umiddelbart vil nok mange B-mennesker JUUUUBLE og sukke ENDELIG! i dybet af deres B-hjerte. For ENDELIG findes der nu en forening og en bevægelse, der arbejder på, at B-mennesker kan få lov til at sove længe om morgenen - så længe, de har brug for!
 
Og det er i hvert fald længere end til klokken 7. Uden sommertid. Skulle jeg hilse og sige fra de B-mennesker, jeg kender.
 
Men det handler selvfølgelig om mere. Meget mere.
 
Camilla Kring talte sig op som varm modstander af f.eks. den meningsløse sommertid. Jo, altså, som en ven, sagde til mig her forleden: - Lad dem, der gerne vil have sommertid, få det - og lad os andre blive fri. Nu vi er igang - her et link til foreningen mod sommertid.
 
 
Men Camilla sagde også andre ting, kloge ting. Modige og viise ting. Hun sagde blandt andet, at vi lever i en tid, hvor de strukturer, som før fungerede, ikke fungerer længere. Det kan ikke siges mere præcist. Vi lever nemlig i en tid, hvor de strukturer, som før fungerede, ikke længere fungerer. Der er ingen grund til at ændre på den formulering. Det er så sandt som det er sagt.
 
Fortidens strukturer har på en måde overlevet sig selv, de eksisterer videre, selv om de egentlig ikke har nogen eksistensberettigelse i den tid, vi lever i.
 
Hvad er konsekvensen af dette ? Det er, at vi skal til at skabe nye strukturer.  Der er ingen vej udenom. Det er intet mindre end dette, der skaber vor tids krise, økonomisk såvel som bevidsthedsmæssigt- at gamle strukturer i grunden er brudt sammen, men har overlevet deres tid.
 
 
II
 
I astrologien findes der en helt enkel og helt præcis beskrivelse for denne tilstand af "struktur-opløsning". Det kan formuleres således: Pluto i Stenbukken.
 
Hvad enten man anser Pluto for at være en planet eller noget helt andet, så står den i Stenbukkens tegn fra 2008 til 2024.
 
Stenbukken er tegnet for de faste strukturer i livet. Det kan være strukturer på mange planer - vores knoglesystem er nok den mest basale struktur, der findes. Uden et skelet ville vores krop plaske  sammen som en ballon fuld af vand.
 
Men også på andre planer eksisterer der strukturer - de er simpelt hen tilværelsens skelet. Der er samfundsstrukturer, økonomiske strukturer, selv vores daglige vaner og rytmer må betegnes som en slags "strukturer".
 
Og Pluto betyder- opløsning. Opløsning af det kendte, de faste strukturer, det, der før BAR os, måske endda selve jordens fundamnet (geologiske undersøgelser viser, at vor gamle jord er begyndt at slå sprækker overalt, foruden klimaændringerne etc.)
 
Vi har altså udsigt til OPLØSNING - godt og grundigt - men også mulighed for forvandling!
 
 
III
 
Dybest set er Stenbukken repræsentant for noget andet - nemlig for alt, hvad der har med det faderrollen at gøre. Med den position, vi på en måde har udadtil, i samfundet. Vores rolle der. Dette vil også have afgørende betydning for arbejdslivet i fremtiden.
 
Menneskers arbejde vil i højere og højere grad være noget, de selv skal coache sig til at finde ud af - istedet for et "job", der er designet af de til rådighed stående økonomiske midler.
 
Det vil sige , at den nuværende strukturopløsning kommer til at blive døden for alle gammeldags forestillinger om hvad "fædre” er, og hvad ´deres autoritet består i. Ser vi ikke den ene diktator efter den anden, som sikkert så sig selv som "landsfader", blive tvunget til at gå af ?
 
Af det ovenstående kan man sikkert let forestille sig, at den nuværende krise bliver specielt svær at håndtere for os, der er af det mandlige køn. Mænd har vel traditionelt haft en tendens til at identificere sig med deres rolle som skaffedyr og repræsentanter for alt andet end sig selv.
 
Alle forestillinger om, hvad manden er og har været, får tæppet trukket væk under sig i vor tid. Det er ikke nemt!
 
IV
 
Pluto i Stenbukken skaber kaos. Vi kan opleve det på alle områder - og det kommer til at tage til i den kommende tid.
 
Det er interesant, for kaos er på græsk det modsatte begreb af kosmos, som betyder orden.
 
Etymologisk betyder kaos "gabende tomhed" , "gnist-gab" eller "kløft". Således findes der en bjerg-slugt på Peloponnes i Grækenland ved navn Chaos. Og i Den nordiske mytologi tales der om ur-slugten, Ginnungagap, som eksisterede før jorden blev skabt.
 
Alle kulturer igennem tiderne har kendt til forestillingen om kaos som skabelsens udspring - og ende. Inderne kaldte grækernes kaos for Achaos eller Akasha, hvilket også henviser til eksistensen af alting i en slags uskabt tilstand. Den græske digter, Hesiod (ca. 700 f.Kr.) kalder kaos for verdens urtilstand. Han skriver:
 
"I sandhed, først opstod kaos og senere jorden...."
 
I Bibelen, 1. Mosebog, 1-5, siges det, at jorden var tom og øde. På hebraisk står der netop på dette sted תֹהוּוָבֹהוּ, det vil sige "Tohuwabohu“ , - forvirring, uorden, kaos. Mere præcist betyder sætningerne fra !.Mosebogs vældige skabelsesberetning altså:
 
"I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Og jorden var dengang øde og forvirring."
 
Men dette øde og virvar var altså forudsætningen for, at Gud kunne gribe skabende ind i stoffet. Kaos er således indgangsport for de åndelige skaberkræfter ! Og i sidste ende bliver alt kaos til kosmos, altså til ordnede, skabte former - indtil disse igen opløser sig i kaos.
 
Kaos er både ødelæggelsens udspring og begyndelsen til et nyt skaberværk- kosmos.

V
 
Vi skal skabe noget nyt. Det gamle fungerer ikke længere.
 
Tomhed og virvar opstår for at give plads til det nye, for at VI kan skabe nye former på alle områder af tilværelsen - i samfunds-, arbejds- og privatliv, i stat, kultur og økonomi.
 
Det er det, der sker i vor tid.
 
Det er op til OS at skabe det nye, det kommer ikke af sig selv. Det ligger i det stadie, vi befinder os på i udviklingsvejen, at det guddommelige fuldkommen har lagt ansvaret ud til OS. Ønsker vi den åndelige verdens hjælp, vil den heller ikke svigte os. Men det er op til os selv at virkeliggøre de impulser, vi modtager fra denne verden.
 
Skaber vi ikke det nye, ved fuld bevidsthed og i fuld tanke-klarhed, så vil vi blive tvunget til at underkaste os stadig strammere former for kontrol, som af al magt forsøger at holde sammen på de gamle strukturer. Som- i parantes bemærket - kun kan holdes sammen på ved hjælp af barske midler.
 
De former, som de nye strukturer skal skabes af, findes allerede på et højere plan. De er under ledelse af det væsen, som med sine ord "Ingen kommer til Faderen uden gennem mig" i sin tid profeterede en åndelig fornyelse af vor gamle jord.
 
Det arbejde, vi har foran os indebærer skabelsen af nye åndeliggjorte strukturer, på alle livets områder. Det er en stor udfordring for os alle, måske den største , vi som menneskehed har stået overfor. For tidligere i historien og ikke mindst i før-historisk tid, er tingene blevet GJORT for os.
 
Dette sker ikke i vor tid. Vi kan vælge at vige tilbage overfor vort ansvar og lade os lamme af forståelig angst og frygt for den opløsning, vi står overfor på alle områder af den moderne verden- eller vi kan vælge at se kaos som indgangsport for det nye på alle livets områder.
 
Hvad vælger du ?
 
Viborg, 29.10.2011
 
 
Søndag, 20 November 2011 21:47
Publiceret i Samfund
Skrevet af Lars Smith
Læs mere…

En healingsindvielse i pyramideenergi

© copyright Sonja BruunJeg ligger på briksen og jeg kan mærke at der er " hænder"  (åndelige)
der holder på mig og healer mig, jeg ser ingen ting og får ingen budskaber denne gang, men pludselig bliver jeg opmærksom på at rummet er fyldt med Engle, 2-3 Engle står rundt om hver person i rummet, jeg bliver løftet op, og ser Sonjas behandlerrum fra fugle perspektiv.Nu ser jeg, der er masser af smukt lys omkring rummet, vi befinder os i. Lyset breder sig som ringe i vandet, længere og længer ud stråler der dette smukke lys/ og energi fra det specielle rum...
Der strækker sig måske 10 km i diameter.
Det er meget smukt, og jeg bliver dybt rørt og overrasket over, at der er så megen kraft der i dette centrum, jeg netop befinder mig i lige nu.Knus fra Dorthe, som er "kanin" på et kursus hos Sonja.Sonja underviser kommende spirituelle healere i en helt ny uddannelse, og hendes hjemmeside er: www.engle-healing.dk

Mandag, 14 September 2009 02:00
Publiceret i Samfund
Skrevet af Sonja Bruun
Læs mere…


Update by Sheldan Nidle for the Spiritual Hierarchy and the Galactic Federation
9 Chicchan, 13 Zac, 4 Eb (den 24. februar 2009)

 


Selamat Jarin! Vi vender tilbage med flere oplysninger om din forandrede verden. Der er også meget at forholde sig til, hvad den åndelige Hierarki angår, er det gennemførelsen på dette tidspunkt i din åndelige udvikling. På nuværende tidspunkt er vi kommet tættere på den beslutning, som vi søger i det område i forbindelse med de globale velstands leverancer. En række vigtige strategiske skridt fra vores Jordallierede har flyttet denne længe ventede udbetalingsgrad meget tættere på start. Som altid er den vigtigste hindring dem, der fortsætter med at løbe fra deres løfter, hvilket skaber situationer, der gør det usikkert at gå videre med disse leverancer. Alligevel bringer hver af de forsinkelser dette mål tættere på udførelsen. Vores Jordallierede forsikre os om, at deres aktiviteter er at mindske effektiviteten af disse forhalingsmanøvrer. Tiden for disse leverancer kommer nærmere dag for dag, og med dem kommer en sekvens af handlinger, der vil oprette de nye overgangsregeringer og levere de mange bekendtgørelser, som er at lancere den nye virkelighed for din verdens samfund.

 

 
     Denne bevægelse i retning af forandring er forankret i en betydelig strøm, som er opstået rundt omkring på kloden i de sidste tre årtier. Hertil kommer et antal af pligtopfyldende organisationer og politiske bevægelser, der nu er tværnationalt område. Denne globale orientering giver baggrunden for, hvad vores Jordallierede planlægger. Begrebet, og behovet for drastiske ændringer er nu en accepteret del af de fleste nationers politiske, sociale og økonomiske tænkning. På grund af at det haster med den økonomiske nedsmeltning, længes et flertal af verdens befolkning nu efter de løsninger, der findes i programmerne fra vore Jordallierede. Der er behov for at gennemføre disse på en massiv, global skala. De starter i Nordamerika, kun fordi denne jord er både kilde og løsningen på, det der i øjeblikket skranter i din verden. Amerika blev sat i denne position ved Dumbarton Oaks traktaterne som blev gennemført i slutningen af 2. verdenskrig og ved Amerikas årtier af grov uagtsomhed i forbindelse deres egen store forpligtelse. Disse kendsgerninger gør dem til omdrejningspunktet for de omfattende ændringer som er foreslået af vores Jordallierede og os.

 

     Amerika, blev oprettet som et koncept, ved pure storslåede hensigter af Grev Saint Germaine og ved guddommelig forudseenhed. Disse to aspekter fra det guddommelige satte Amerika, som nation, i en meget speciel position fra starten. På grund af det, som det repræsenterer, skulle mørket arbejde hårdt og hurtigt for at fortryde så meget af denne dobbelte velsignelse som muligt. Således blev Republikken født, med et lys og en skummel side. Disse to underliggende, modsatrettede kræfter brød igennem overfladen i form af den store krig, der satte staten op mod staten og familien op mod familien. Et årti senere, begyndte mørket for alvor at reducere Amerika til kun at tjene den mørke klike, som stadig til en vis grad kører din verden i dag. Men inde i Amerika har et hjerte og en sjæl lovet at genvinde de fulde frihedsrettigheder som er lovet i erklæringen om uafhængighed i den amerikanske Rettighedslov. Denne resolutte bevægelighed er selve kernen i, det alle vores Jordallierede er i gang med.  Få i den nuværende regering er stadig en hindring for det ædleste af årsagerne, men hvad de er uvidende om, er, at den juridiske indsats for at genetablere en aktiv forfatning er tæt på gennemførelse.

 

Med denne sejr sikret er hensigten at etablerer midlertidig ledelse, der kan udføre det vi taler om. De nuværende betingelser kræver en drastisk og grundig omarbejdelse af USA's regering. De mørke og deres håndlangere har etableret et bevidst ikke-lydhør system, der ikke vil være i stand til at tage fat på hvad der nu står overfor Amerika og resten af verden. Udtømmende "rengøring" er derfor nødvendigt, før ethvert forsøg kan gøres for at danne en ansvarlig og etisk valgt ny regering. En overgangsperiode på otte til ni måneder er forventet. I løbet af denne tid kan en stor mængde af ny og, i øjeblikket, afsondret teknologi indføres, sammen med en formel introduktion af vores tilstedeværelse og mission. Også sandheden og konsekvensen af jeres fysiske, følelsesmæssige, mentale og spirituelle forandring forklares fuldt ud for jer. Alt dette forventes at blive åbenbaret inden længe. Dette før-første-kontakt scenario er af afgørende betydning for vores planer, eftersom vi i høj grad ønsker at komme ind i jeres virkelighed så sikkert og let som muligt.

  

Da de forskellige fløje af Lyset omkring jeres verden arbejder sammen, skaber de betingelserne for succes. De mørke forstår den fulde betydning af hvad der er undervejs, og også hvordan de har trængt sig selv op i en krog. Hvad de ikke har, er en holdbar løsning. Her presser vores Jordiske allierede en fordel hjem, baseret på de mørkes berygtede svaghed for griskhed, magt og total overmod. Denne forkærlighed er deres akilleshæl, og inden for deres nederlag er jeres sti tilbage til lyset og udfoldelse af jeres herlige skæbne grundlagt. Der er nogle bumps tilbage på vejen. Men ingen af disse er så alvorlige som de kunne have været: De sidste par uger er der sket store fremskridt med at strikke koalitionen af lys tættere sammen. Den kommende korte periode er bestemt til at konsolidere alt dette og derefter drive hurtigt frem imod succes. Mens dette sker, går Himlen ind i næste fase af hvad der kan betegnes som jeres opstigning til fuld bevidsthed.

  

     De fleste af jer har nu oplevet en eller anden form for fysisk eller åndelig ændring; mange flere af jer får jeres kroppe forenet med jeres forskellige fysiske og åndelige energifelter. Se jer selv som lys der gøres fysisk, som derefter tilknyttes et kæmpe kredsløb i jeres sande Ånd/Skaber essens. Denne meget komplekse drift styres af jeres RNA / DNA. Denne specielle organiske computer fungerer som sikkerhedsafbryder i jeres opstigning. Her, inkluderet i jeres gener, er en stor mængde af hvad jeres genforskere kalder "junk-DNA". Det er den proces der er din tilbagevenden til fuld bevidsthed.

  

     Efterhånden som disse nye dele af DNA indkodes i jeres genetik, vækkes i til højere og højere niveauer af bevidsthed. Men denne proces er også påvirket af jeres interne epigenetik. Disse konkurrerer om nye generelle indstillinger, der kontrollerer vigtige dele af jeres genmasse. Striden blev vundet efterhånden som helt nye dele af junk-DNA starter deres kodningsprocedurer, som giver mulighed for helt nye systemer med meridianer, chakras, og koder i genmassen, der skal ændres. Praktisk talt, er du ved at ændres, kamæleon-lignende, til noget helt andet. Til sidst når denne proces, når en vis opbygning af proteiner, peptider, etc., og et dødvande råder. På dette punkt er en særlig anordning nødvendig for at kunne fuldføre denne forvandling. Det er her vores forvandlingskamre kommer ind i billedet.

 

     Første kontakt er først om at få dig til et punkt, hvor du har opnået en vis grad af viden om den sande natur af den levende Jord og hemmelige teknologi du besidder. Betingelserne skal også tillade opstilling af den styring, der fremmer og støtter fred og kooperative bestræbelser, de mest presserende, som er miljøet i din verden og forene at løse dine forureningskriser og unødvendige affaldsoprettelse. Samtidig med dette, skal de grundlæggende menneskerettigheder og den personlige suverænitet være etableret og plejes. Det er på dette punkt, at vi formelt kan blive indført. Så kan vi flytte jer til et punkt, hvor i kan acceptere de særlige potentialer, der kommer med fuld bevidsthed. Det er derfor, vi er her: at vejlede dig, og lære dig disse etiketteprotokoller, kendt og anvendt af alle fuldt bevidste lysvæsener.

 

     I dag har vi gennemgået, det der er tæt på at ske. Du er i de sidste aspekter ved at flytte din realitet, fra dit nuværende katastrofe scenario, til et sted hvor store fremskridt og velstand bliver normen. Her kan første kontakt finde sted på en smidig og glad måde. Denne tid er meget tæt på begivenheden. Vid i dit hjerte af hjerter, at tidsubegrænsede Forsyning og uendelig overflod fra Himlen virkelig er jeres! Velkommen Majon! Velkommen Kasitaram! (Sirian for Rejoice! Og vær velsignet i Guddommelig Kærlighed og glæde.)

 

Oversat af:                                    

 

Lise Bille Rasmussen

 

Søren Bille Jensen                 Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

www.spiritnet.dk/bevidsthed

 

!)

 


Planetary Activation Organization | Mailing Address: P. O. Box 4975, El Dorado Hills, California 95762 USA
Voicemail:  80... | Fax: (808) 573-2867 | E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. | Website address: www.paoweb.com

 

Onsdag, 25 Februar 2009 01:00
Publiceret i Samfund
Skrevet af Søren Bille
Læs mere…

Af forfatter Irma Lauridsen
www.irmalauridsen.dk

Fred i verden - skab det selv!

Vi tror, det er politikerne, der skal skabe fred i verden. Men måske tager vi fejl.Hver eneste dag hører vi om krig og ufred forskellige steder i verden. Så meget, at vi nogle gange glemmer det, der er tættere på. Der, hvor fred i verden begynder. Måske tænker du: Jeg kan da intet gøre for fred i verden. Det er helt udenfor min rækkevidde. Men der tager du fejl.
Du har din andel i at skabe fred i verden.
Start med at løse de daglige konflikter. Øv dig i at gøre det på allerbedste måde. Jamen hvad er så den bedste måde? Det er at dyrke evnen til at kunne sætte sig i andres sted, at vise venlighed, uselviskhed og hjerte - og at sende andre tanker om fred.

Vis venlighed, og der bliver mere af denHvordan du ser på andre og hvad du vælger at tænke og føle, kan mærkes. Jeg har personligt oplevet forbavsende eksempler på netop det. Også mellem mennesker, der end ikke kan se hinanden. Jeg er sikker på, at usynlige "tråde" forbinder alt levende. At vi udstråler meget mere end vi selv tror.
Har du en venlig attitude, har du ingen fjender. Der skal nemlig to parter, som er enige om fjendskab, til at være fjender. Kun én part = intet fjendskab. Allerede en landvinding, ikke?
Skulle der i starten være en person med en uvenlig indstilling eller provokerende bemærkning (i familien, på jobbet eller en fremmed) kan den tilstand forvandles, endda uden ord. Send en venlig tanke - alene dét kan gøre en forskel. Den slags opfanges! Eller sig et venligt ord. Vi ved jo, at varme kan optø is.
Venligt svar på uvenlig tiltale? Har man hørt noget lignende! Desværre for sjældent. Men dét er der virkelig kraft i. For - hvad så? Ja, så er han " den", ham, provokatøren! For så har han ikke en modstander foran sig. Ingen at "spille sin bold op ad". Nu er der pludselig grobund for en forandring. Nemlig at din følelse kan smitte af på ham, så han får noget helt andet at gå videre med, i bedste fald. Dermed har du skabt fred, helt i det små. Fred i verden starter heller ikke med store armbevægelser. Den begynder i dig selv og dem, du omgås til daglig. Derfra kan det så gå videre.

Send fredstanker udVenlige tanker - lidt kan gøre meget! Er det ikke et yderst interessant udgangspunkt for noget større? Det bedste er, at det samtidig er brugbart. Virksomt. 
Prøv engang at se på de grupper af mennesker i både ind- og udland, der samles for at sende fredstanker ud. Her er virkelig nogen, der har fat i noget.
Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at hvis vi er mange nok, der sender tanker om fred ud i verden, så VIRKER det! Altså ikke bare til vores nærmeste og til dem, vi ser på gaden (hvilket er en fin begyndelse), men langt videre. Også til dem, vi aldrig møder men bare kan tænke på.
Hvad virker ellers mod krig og ufred, om jeg må spørge? Alt andet end lige dén med tanker er jo forsøgt i hele den tid mennesket har eksisteret. Og det virker ikke!
Det er på høje tid at erkende det, pudse brillerne - og i stedet forsøge sig med andre virkemidler. Det, der virker, er noget så enkelt som at sende fredelige, kærlige tanker ud til personer, grupper, lande - det er allerede bevist flere steder.
Lyder det fremmedartet? Jamen skidt med det. Er det ikke på tide at få noget nytænkning på bordet? Om det virker fra den ene dag til den anden? Ja, når vi er mange nok. Jo flere vi bliver, der tænker i samme retning, jo nærmere målet. Så det kan kun gå for langsomt med at komme i gang.
Tanker har en enorm styrke, som vi desværre slet ikke udnytter. Alt for tit står vi af overfor noget, der er helt uhyre enkelt og ligetil og forkaster det uden videre, uden først at give det en chance.
Vi er vænnet til at tro, at jo kraftigere skyts vi sætter ind med, jo bedre virker det. Men husk: Tryk skaber modtryk! Der kan aldrig skabes fred gennem mere krig.
Så - prøv lige at slippe alt, hvad du har ment om den sag før, og tænk så tanken: Kunne det være tilfældet, at vores fredstanker er det eneste virksomme råmateriale, vi har tilbage at gøre godt med?

Optø terroristerneJeg er fuldstændig overbevist om, at hvis vi gør det til en vane at sende tanker om fred og varme til hinanden (jo, også til iskolde ledere og endda terrorister, der vist i høj grad trænger til lidt optøning) vil der ske forandringer. Vi kommer ingen vegne med at slå andre oven i hovedet, hvis de stiller sig krigerisk an. Det har vi set for tit og burde tage ved lære af det i stedet for at gentage historien.
Tænk, hvis verdens politiske ledere gjorde det til en vane at give hinanden et hjerteligt og velment knus både før, under og efter deres forhandlinger. På alverdens topmøder burde der samtidig være kurser i kærlighed, uselviskhed og venlighed. Hvem ville da bekrige hinanden mere?

Lær dine børn at være fredeligeVi bør opdrage vores børn til, at vold og had ikke er acceptabelt. Hvis folk af forskellig race og religion gjorde det til en vane at gi' et knus eller et kys, når de mødes, at anerkende og acceptere hinanden og vise, at de gerne vil gøre det bedste for hinanden - jamen, sikke en fredelig verden der kunne blive!
Utopi? Overhovedet ikke! Det er ren logik. Tanker, der helt naturligt kommer frem, når al indpakningen er fjernet. Men det kræver først og fremmest en ændring i hver af os. At vi VIL det, snakker om det og er fælles om det.
Nej, jeg er ikke hverken overhellig eller moderat hellig. Slet ikke. Jeg er bare et tænkende væsen der synes, vi snart skulle til at skære igennem, i stedet for at køre i ring. Men nogle gange synes jeg altså, at vi er for lette at bilde ind, at alt nok skal gå, hvis bare vi kører videre som vi altid har gjort.

Fred er også dit ansvarDet, at føle sig totalt sat ud af spillet og bare overlade noget så vigtigt som krig eller fred til andre - kan jo få os til at til at tro, at der ikke er behov for sådan nogen som os. At vi som enkeltpersoner ikke kan stille noget som helst op.
Men der er hårdt brug for hver eneste af os, og der er ikke et øjeblik at spilde.
Hvis vi lige skruer hverdags-blusset lidt ned og bliver mere bevidst om det her, kan der ske forandringer! Det handler i første omgang om at tiltrække en masse glæde og positivitet i os selv, så har vi noget at dele ud af. Se dig om - glæden og skønheden findes overalt. Gå ud og fang den. Og giv så en masse knus og send endnu flere kærlige tanker ud om fred i verden!

Læs mere om, hvor store forandringer tanker kan gøre - på www.irmalauridsen.dk

Onsdag, 05 November 2008 01:00
Publiceret i Samfund
Skrevet af Irma Lauridsen
Læs mere…

 

Mormor er du en engel?Jeg var engang en lille pige, som måtte så gruelig meget igennem før jeg fandt min egen vej. Tidligt i mit liv, oplevede jeg, hvordan det var at miste. . Og da min kære mormor som den fjerde af mine allernærmeste døde, brast min lille verden. Jeg fandt ikke rum og plads til min smerte, så jeg lukkede den inde i mig selv. Jeg havde før bevæget mig væk fra mit hjertes sti, men denne gang farede jeg for alvor vild.

Sådan gik jeg videre i mit liv. Og en dag blev jeg voksen. Ingen kunne se på mig at jeg var faret vild. Ingen kunne se den triste og bange lille pige, jeg havde indeni. Og jeg glemte det næsten også selv.

Jeg mødte en dejlig mand og sammen med ham fik jeg en henrivende datter. Som vi nærede stor kærlighed for.

Tiden gik. Men en dag vendte mørket tilbage. En af mine nærmeste var meget syg. Han rakte sin hånd ud mod mig og bad mig tage den. Siden dengang med mormor havde jeg været bange for at miste og jeg havde mest lyst til at løbe sin vej. Men se noget forunderligt skete. Mit hjerte åbnede sig og den lille pige jeg havde indeni kiggede ud og bad mig tage den syges hånd.

Jeg tog hans hånd og så, at på den måde gav jeg også den lille pige i mig selv en hånd. Sådan sad vi sammen. Vi delte smerten, usikkerheden og angsten. Englene og lyset fandt vej til os, og favnede os. Og pludselig så jeg, at det var smukt, kærligt og lyst og ganske trygt. Det var ikke farligt. Jeg så, jeg havde taget fejl.

Jeg kunne nu se vejen, og vidste at jeg måtte vise den til min datter, derfor tog jeg hendes hånd. Mens vi gik sammen, fortalte jeg min datter om det smukke jeg havde set.  Jeg fortalte også om livet. Og at alt som fødes, en dag må dø, og når den dag kommer, vil vores kroppe blive til muld, men sjælen vil blive hentet af lyset og englene.  Og det er så smukt og så trygt.

Med glæde så jeg, hvordan min datter trygt og naturligt snakkede med englene og dem hun havde mistet. En dag sagde min datter. "Mor jeg elsker stadig farfar, og ved du hvad, jeg tror jeg hjælper ham, fordi når han sidder deroppe og kigger ned på mig og ser hvad jeg laver, så bliver han så glad. " En anden dag sagde min datter "Mor når vi er på kirkegården er det meget nemmere at se farfar og snakke med ham. Men ved du hvad, her er altså mange flere, og det er ikke dem alle, jeg kan forstå".

Der var det, det det hele handlede om. Barnets uskyldighed, accepten og trygheden, at være tryg også når ens nærmeste går bort. Det at kunne snakke om det. Det at kunne dele det.  At vide at det var den naturligste ting i verden. Min datter var ikke blevet bange som jeg selv blev bange dengang.

Senere kom et andet menneske forbi mig og greb min hånd, også han skulle af sted. Sammen så vi på himlens porte og den uendelige kærlighed som her ventede sammen med englene og lyset. For vi havde åbnet vore hjerter så vi kunne se.  Sådan skiltes vi og så ej hinanden igen, men vi vidste begge, at i hjertet kan alting gro og intet bliver adskilt.

Voksende gik jeg videre på min vej. Vist gjorde det ind imellem ondt, men det var mest når jeg for lidt vild, blev i tvivl og mistede tilliden. Men nu fandt jeg den altid igen. Hvad skulle jeg gøre med alt det smukke jeg havde set og erfaret. Det vidste jeg ikke. Men så skete det.

En nat kom min mormor til mig i den smukkeste drøm. Mormor favnede mig og fortalte, at alt var som det skulle være. Hun tørrede mine tårer af kinden og sagde at hun jo stadig var der, lige der i mit hjerte. Jeg mærkede efter og vidste at det var sandt. Vi tilbragte en smuk og kærlig tid sammen lige der i hjertet.

Inden mormor igen forsvandt, sagde hun, husk min pige, du må følge dit hjerte, følg dit hjerte, så farer du aldrig mere vild. Lad intet tage dig bort fra dit hjertes vej, det er din vej, uanset hvad alle andre siger.
Da slog jeg øjnene op, jeg kunne stadig mærke mormor. Jeg følte hendes varme og hendes kærlighed. Jeg var lettet og glad. Det måtte jeg dele, men hvordan.

Pludselig vidste jeg det, jeg måtte skrive en historie. En historie, så kunne jeg dele.

Mens jeg skrev blandede ansigter af gammel sorg og ny glæde sig i min proces med tårer og latter.  Historien voksede, og jeg voksede. Jeg kom nærmere og nærmere mig selv, og gamle uforløste følelser fik deres frihed, og nye velsignede følelser spirede og voksede i takt med historien.

Og kiggede man nærmere efter kunne man se, at et sted i historien var min drøm. Et sted i historien var min mormor. Et sted i historien var jeg selv.

Flere gange undervejs viste tvivlen sit ansigt i mennesker omkring mig, som ikke troede på det jeg gjorde. Men jeg blev ved, mit hjerte talte her klart og tydeligt. Det havde et smukt og kærligt budskab, som jeg måtte bringe.

Jeg fulgte min drøm, jeg fulgte mit hjertes kalden og historien blev færdig. Min glæde var stor. Her var en bog om døden, livet, engle, tro, håb og kærlighed. Et forlag så min drøm og hørte mit hjerte og sammen udgav vi bogen mormor er du en engel.Mennesker som havde købt min bog begyndte at skrive til mig og delte deres taknemmelighed med mig.

Jeg græd af glæde over brevene, bevæget og glad for at mine ord fandt vej til dem, der havde brug for dem. Jeg græd af glæde, fordi jeg nu kunne se, at bogen havde sin plads i verden. Jeg græd af glæde over at jeg uanset hvad andre havde sagt, havde lyttet til mit hjerte. Jeg græd af glæde, fordi jeg nu havde modet til at forsætte, og jeg vidste det var vigtigt, vigtigt for mig.

Anmeldelse af "mormor er du en engel?"

Svend Andersen, Cand.Psych. skriver:
Små børn, fire til ti år, har en naturlig trang til at stille de mest fundamentale spørgsmål til livet: "Hvor kommer vi fra?", "Hvis Gud skabte os, hvem skabte så Gud?", "Hvad sker der, når vi dør?" "Hvis mormor er i himlen, kan vi så vinke til hende, når vi flyver forbi?" Børn fortæller ofte, at de har set engle, trolde, feer og andre væsener. Desværre bliver de ofte afvist med den slags oplevelser. Denne lille bog om døden, livet, tabet, Gud og engle er alene ved sin åbne undren over livets store spørgsmål en vigtig bog. Den tager fat i nogle af de største spørgsmål vi mennesker stiller os, lige netop der i livet, hvor vi mest naturligt møder dem, nemlig i mødet med døden. Vi voksne har stadig svært ved at forholde os til døden og smerten ved tabet og til det, der ikke kan sanses, vejes, og måles. Vi veksler mellem at skubbe det væk og undlade at tale om det og mellem at se det i øjnene og tale åbent om det. Bogen vælger at konfrontere os med døden og tabet og engle på den naturligste måde vi kan: Barnet der åbent og naturligt stiller de rigtige spørgsmål og får os voksne til at overveje svarene. Læsningen af bogen kan yderligere - netop ved sin undren - blive en del af bearbejdningen af sorgen for både barn og voksen og en fælles oplevelse af at selv døden peger tilbage på det gode liv. Der findes ikke megen litteratur for børn om mødet med døden. Denne bog udfylder derfor en vigtig rolle og vil naturligt få sin plads såvel i hjemmet, på bibliotekerne som i daginstitutionen.

Køb af bog

Normalprisen for bogen er 88kr, køb den nu for 50 kr. plus forsendelse.
Bogen er rigt illustreret med smukke billeder, og en blank side, hvorpå barnet kan lave sin egen tegning til historien, eller vedr. noget som fylder for barnet.

Kontakt

 www.nielsen-universal.dk

Tirsdag, 19 August 2008 02:00
Publiceret i Samfund
Skrevet af Arielle Javanna Nielsen
Læs mere…

 

NU ER DEN HER!

- hjælpen til de mange børn, der har svært ved at håndtere hverdagen.

 

Hæftet "Psykisk førstehjælpskasse til børn" giver forældre og andre voksne mulighed for på en enkel og positiv måde at hjælpe børn med bl.a. stor sensitivitet, frygt, hyperaktivitet eller manglende tilstedeværelse - bare for at nævne nogle af de tilstande, som hæftets små øvelser har en god indvirkning på.

 

Vi kender alle et eller flere børn, der har det svært enten i skolen, med kammeraterne eller i det hele taget i livet. Og det gør ondt - især hvis vi kun magtesløst kan se på, trods vores kærlighed og forsøg på at hjælpe. Og afmagt er den værste følelse, der findes.

 

Med hæftet "Psykisk førstehjælpskasse til børn" får man mulighed for selv at gøre noget i respekt for det enkelte barn. Hæftets syv forskellige øvelser er enkle og lige til at gå til. De er specielt designet, så de opfylder flere formål på én gang og er samtidig meget effektfulde i al deres enkelhed.

 

Forfatterne indleder hæftet med en kort forklaring om deres verdensbillede - ikke at det er nødvendigt at have den samme for at bruge øvelserne, men for at læseren kan få et forståelsesgrundlag. Derefter en beskrivelse af, hvordan man kan udføre øvelserne med barnet, og til sidst selve øvelserne. Ved hver øvelse står der, hvad den kan bruges til, hvordan, hvor længe, hvad man skal være opmærksom på og evt. kan supplere øvelsen med.

 

De to forfatter Tove og Steen Kofoed har i over 18 år arbejdet med at undervise og hjælpe børn og voksne. De er begge bl.a. kendt fra deltagelse i forskellige tv udsendelser og interviews i flere blade, aviser og radio.

"Psykiske førstehjælps kasse" er på 24 sider og koster kr. 49,- 

Lille i sin størrelse men med et stort og relevant indhold

Hvis du ønsker flere informationer,

så er du velkommen til at kontakte Steen Kofoed på: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Mandag, 28 April 2008 02:00
Publiceret i Samfund
Skrevet af Steen Kofoed
Læs mere…

Merete Gundersen er forfatter og psykospirituel terapeut...

Den 22.01.08 var hun er Gæst i "På tomandshånd" og her kan man se interviewet: 

http://www.tv2fyn.dk/video/12024

Onsdag, 06 Februar 2008 01:00
Publiceret i Samfund
Skrevet af Merete Gundersen
Læs mere…