Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
Selvudvikling
Selvudvikling

Selvudvikling (136)

The Esoteric teachings by Daskalos (Dr. Stylianos Atteshlis)
Forkortet dansk oversættelse: Lars Højgaard

Kapitel 1
Absolut væren (gud)

Absolut væren, kan vi kalde en absolut (uafhængig), selviagttagende og altomfattende bevidsthed i en tilstand af opmærksom væren. I denne væren eksisterer alt skabt og uddrager heraf den energi, som er nødvendig for at være i livet og udtrykke sig. Absolut væren er den eneste guddom og udtrykker sig i en tilstand af meditativ lyksalighed og er i alle forhold selvforsynende. Alt synligt og usynligt er guds udtryk og et resultat af en gavmild, kreativ skaberglæde.
 
Alt, i en uendelig stor verden, indeholder i sig og er indeholdt i absolut væren, men det uendelige er ikke gud og gud begrænser sig ikke til det uendelige. Gud er over og bag ideen om alle former for rum. Gud er livet selv. Livet som udtryk for absolut væren gennem et specielt medium, nemlig bevidsthed. Gennem bevidsthed viser Absolut Væren sig multifacetteret i de fragmenterede formverdner.

Absolut væren, som er alt som findes, er enheden i den multifacetterede natur. Hvordan skal vi forstå denne multifacetterede natur i den ene? Hver del/form er i sit indre ens, nemlig udifferentieret i absolut væren, uden dog at være i stand til at definere den absolutte væren, hverken som udifferentieret væren (uden form, som kan opfattes) eller som et specielt aspekt (i en form).

Hvad kan vi opdage hvis vi undersøger absolut væren som multifacetteret natur? Absolut selviagttagende altomfattende bevidsthed. Som for eksempel oceanerne som består at ilt- og brintatomer. En enorm mængde vand. Men vi tænker ikke kun på H2O, vand, når vi siger ocean, også mørke dybder, store dønninger, mørk blå overflade, hvaler, tang, bølgebevægelse, salt, fødekæder, fotosyntese. Hvad er oceanets mangefacetterede natur? At opfatte dette kræver dyb meditation. Det mangefacetterede aspekt findes overalt i naturen. En organisme er en enhed - et menneske f. eks. består af milliarder af celler og atomer. Og dog har hver celle, hvert atom sin egen bevidsthed. Denne guddommelige mangfoldighed er ikke let at opfatte og forstå for mennesket som ser alt fra en fragmentarisk synsvinkel.

Absolut væren i udtryk er resultatet af guddommelig hensigt og har to sider, nemlig logisk natur og helligåndsnatur. Alt eksisterende består af disse to kvaliteter blot i forskellig grad af udtryk og aktivitet. Yderligere et element, som kan give os en bedre forståelse af det guddommelige er begrebet selvforsynende (selvernærende og uafhængig). Denne egenskab fører til gavmild, kreativ skaberglæde. Vi finder at alt eksisterer inden i Absolut væren som følge af total selvforsyning og skaberglæde. Alt er i DEN, og udtrykker DEN's selvforsynende natur og totale visdom.

Den gavmilde, kreative skaberevne udtrykker Absolut Væren inde i Absolut Væren selv. Dette sker i form af Kristusbevidstheden og Helligåndsbevidstheden. Disse guddomme kommer til udtryk på bevidsthedsniveauet mellem Værens selvforsynende natur og den guddommelige skaberglæde og er selv selvforsynende. Skaberværket, som er et udtryk for Absolut Væren, oprettet af den gavmilde, kreative skaberevne (Guds vilje og hensigt?), indeholder alle Absolut Værens egenskaber, nemlig Kristusbevidsthed (universel selviagttagende superbevidsthed) og Helligånd (universel superbevidsthed). Skaberværket er alt som er i alle universer på alle bevidsthedsplaner.

I Absolut Væren har vi mulighed for at skelne egenskaber som guddommelig magt, guddommelig visdom og guddommelig kærlighed. Det var ud af dyb kærlighed at gud udstrømmede menneskeheden og begavede den med muligheden for at udvikle selviagttagelse og guddommelig forståelse.

Gud er liv. Liv forstået som selvforsynende og med total magt, total visdom og total kærlighed.
Elsker Absolut Væren sig selv? Ja selvfølgelig da den er absolut kærlighed. Hvis Absolut Væren ikke var først og fremmest kærlighed, ville andre tilstande velsignet med et frit udtryk ikke kunne få lov til at blive født, da den jo selv er tilstede overalt. Hvis ikke guddommelig total kærlighed havde eksisteret ville loven om sammenhæng ikke eksistere og vore emotionelle verdener heller ikke. Det er dette menneskeheden skal lære. Det er muligt at blive vejledt til en sensitivitet over for guds totale godhed og totale kærlighed. Når dette først er opnået og bekræftet er vejen ikke længere så svær at gå. Mennesket kan så kære sig om andre ting.

Dyb og seriøs meditation på naturen af Absolut Væren vil, fordi vi alle har et indre kendskab, føre til en afdækning af at vi i os har total magt, total visdom og total kærlighed. Absolut Væren, Kristusbevidstheden og Helligånden er kontinuerligt tilstede i os ligesom vi konstant lever i Absolut Væren.

Søndag, 06 Februar 2005 01:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Lars Højgaard
Læs mere…

Buddha - Bodhisattva - og det hvide segl
© af Merete Gundersen

Mandag den 12. juni kl. ca. 11.00
 


Bodhisattva of compaecionJeg var til møde denne dag i det nyere, dejlige center Lille Hammershus Kursuscenter, som ligger i St. Merløse (Lille Hammershus kursuscenter: http://www.lillehammershus.dk/), omgivet af den skønneste, fredfyldte natur.
Jeg var til møde og mødet skulle som altid begynde med en meditation. Guiden ledte meditationen. Jeg sad helt afslappet og ventede på at følge guidens stemme.
Meditationen gik i gang og meget hurtigt "tabte" jeg bevidstheden og var ikke længere til stede i nuet. Guidens stemme tonede længere og længere væk og til sidst kunne jeg slet ikke høre, hvad hun sagde.Meget hurtigt, som i et splitsekund er jeg forbundet med min Buddha-bevidsthed, den gyldne linie i rygraden, som jeg ser og mærker så tydeligt.
Nu ser jeg, at jeg er helt og aldeles forbunden med Buddha i den åndelige dimension. Samtidig toner to Bodhisattavaer frem foran mit blik. De står henholdsvis ved højre og venstre side og mine arme er strakt ud til siderne. I hænderne ligger de to guldkugler eller guldæg, som jeg forleden fik i en meditation.  Jeg får at vide, at jeg skal være stille, helt stille og at jeg skal arbejde med stilheden.
Jeg mærker, at jeg får ro og at jeg er denne stilhed og at denne stilhed giver fred helt ind i sjælen.


Jeg får nogle indre impulser, der siger til mig, at jeg i fremtiden skal være mere stille, at jeg vil lære noget om stilhed og at jeg vil lære at være mere stille i større forsamlinger. Jeg kan mærke, at det giver fred og at det på en eller anden måde har en genklang inden i mig.
Jeg var væk fra min dagsbevidste hverdag og i en anden dimension.

Nu er jeg helt nærværende og til stede i nuet i Buddhas rige og i hans bevidsthed; ja, jeg er atter en del af den.
Nu sidder jeg igen over for denne sublime kærligehedsfrekvens og mærker, at den flyder ind i mine årer. Jeg mærker, hvordan min krop blidt bliver skubbet baglæns, mens jeg sidder i lotusstilling foran Buddha. En stilling, man normalt slet ikke kan ligge i, men jeg ligger i denne stilling.

Jeg ser ud i Universet og nu bliver en kaskade af lys sendt imod mit hjerte. Mit hjerte bliver ligesom belyst af den kraftigste laserstråle af det reneste, hvide lys, man kan forestille sig.
Da strålerne har belyst mit hjerte, bliver der i hjertet lagt et hvidt segl. Dette, hvide segl, der er fredens segl, bliver belyst inde i mit hjerte. Det er ubeskriveligt smukt og meget rent og fint at mærke.
Der går en lille tid, inden fredens segl er brændt helt ind i mit hjerte og jeg kan rejse mig op igen.
Da jeg rejser mig, kommer der en stav med mange krystaller, som føres hen til mit tredje øje. Ved denne berøring kommer mit tredje øje til at stråle mere.

Jeg hører guiden fortælle, at over hovedet kan vi nu se en guldkrone. Jeg kan tydeligt se den funkle af det pureste guld. Denne krone svæver over hovedet og lige pludselige glider kronen ned på mit hoved, hvor den bliver siddende.

Nu trænger guidens stemme frem igen.
Jeg hører, at vi skal spørge, om der er en besked til vores arbejde lige nu. Jeg ser en del lysende stjerner, som farer rundt på himlen over Nordsjælland, hvor jeg bor og jeg ser lige pludselig nogle store, lysende kugler som punkter, lyse over flere steder og jeg får den information, at disse, lysende spotpunker er steder, jeg skal ud at arbejde på i den kommende tid/en gang hen i efteråret.
Nu hører jeg, at vi skal vende tilbage til rummet, hvor vi sidder.

De to bodhisattvaer vender tilbage sammen med mig, de er med helt inde i lokalet, hvor jeg sidder og de er der under hele mødet for at hjælpe og støtte, det mærker jeg tydeligt som en sagte fredens vind, der blidt blæser over hele vores møde.

Efter mødet kører jeg hjem igen og jeg kan mærke, at de ikke mere er der til at støtte mig, at de har forladt mig. Jeg kan mærke det, fordi jeg nu bliver lidt mere mit gamle jeg, der ikke helt har den samme fred i mit hjerte.

Dette er endnu en lektie at lære.
Vejen er lang, den er belagt med brosten men heldigvis også bestrøget med guld og ædelstene. 
Nu er fredens segl plantet i mit hjerte, så nu er det med at efterleve freden hele tiden og nu er det først rigtig hårdt, fordi der er afregning ved "kasse et" og lige med det samme, når ikke jeg handler i fred.

Det at handle i fred er ikke altid nemt, men jeg VIL lære det og jeg vil være freden hele tiden.
Merete Gundersen, forfatter, holistisk terapeut, se mere på
www.siqintelligens.dk 
www.livskilden.dk
Søndag, 06 August 2006 02:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Merete Gundersen
Læs mere…

 

De første 5
linjer af denne opfordring kommer fra Knud i Odder, som ikke repræsenterer
nogen organisation eller gruppe. Tak Knud

 

 

 

Lige nu har vores land og verden brug for fred, indadtil og udadtil.
Meditation er en enkel måde til at skabe mere fred.
Du opfordres til at meditere for fred søndag d. 12 februar kl. 10 - 10.30
At mange mediterer på samme tid kan have en stor virkning.

Vil du sammen med mig og mange andre :0)

på søndag meditere og sende

lys, fred, medfølelse og kærlighed

til jorden

og alt levende derpå.

Er du ikke vant til at meditere,

behøver du blot sætte tiden af

og tænke derpå

Forstil dig hvordan du via dit hjerte

sender jorden lys og kærlighed

Du kan se det som et billede for dit indre øje

Tegne en tegning af det

Hvilken som helst måde

der falder netop dig let og naturligt

Jeg vil sidde der sammen med dig :0)))

 

 

De kærligste hilsner

Arielle Javanna

www.arielleforlaget.dk

www.nielsen-universal.dk

Onsdag, 08 Februar 2006 01:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Arielle Javanna Nielsen
Læs mere…

Forfatteren og hendes bøger

Merete Gundersen, er forfatter med speciale i SIQ®- Den Spirituelle Intelligens

Arbejder som holistisk psykospirituel vejleder og coach, underviser for grupper i hele landet.

Bøgerne er udkommet i årene fra 2000- 2005

Netop udkommet er Det spirituelle Menneske bind 3

Bog og dobbelt CD`en Hjertets Energi - med meditationerDu kan læse mere om forfatteren på www.siqintelligens.dk og www.livskilden.dk 

Bøgerne kan købes hos alle boghandlere landet over, på forfatterens hjemmeside, og kan tillige lånes på alle landes biblioteker.

Lørdag, 25 Marts 2006 01:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Merete Gundersen
Læs mere…

I SAW A NEW WORLDTo day I was in my own meditation, I haven't been so silent in a long time, too much writing and others tasks. I went over to my c.d. Player and play Mike Rowland, Silver Wing. I love that softly music it is so full of healing and the tones give me peace in my heart.I was sitting comfortable in my favorite chair, and closed my eyes, it was so silent in the room, and I began my inner travel with my consciousness as guide, hand in hand we flow out into the universe.We saw many beautifully colors of light sources, there was sending tones of love back to us, my heart began to cry of joy to SE al that beauty there was in this universe. The tears transforms to diamond dust of cosmic info, swirling around in the deep space, twinkling and blinking with light of hope and peace.I was aware where my inner trip was going to, I was swimming in the cosmic see and I could be here for ever, suddenly I saw a LIGHT symbol coming toward me, it was a six pointed star in a huge infra blue circle, with 3 rings.It was a New World, a hologram of ours world of today, in the middle of the huge six pointed star, their was a planet called The Earth.There was no boarder; all the people were living together in one world, called THE GOLDEN WORLD.I WAS WELCOME AND LANDED IN A HUGE TOWN WHERE THE PEOPLE WAS LOKING LIKE US, 3 MEN WAS WELCOME ME, AND THEY HAVE LIVED IN USA, SALT LAKE CITY...STRANGE I THINK, WHILE I SMILED AT THEM, DO YOU REMEMBER YOUR FORMER LIFE?YES, WE DO.... ALL OUR LIVES CAN WE REMEMBER, ITS ONLY THE EARTH.WHERE YOU COME FROM, THEY HAVE SO MUCH TO LEARN, BEFORE THEY HAVE THE SAME ABILITIES.YES, I NODDED AND WAS SAD,  ............WE, WARLKING OVER TO A BUILDING, THE 3 MEN GUIDED ME TO A SPECIAL ELEVATOR OF CRYSTAL-GLAS, AND WE CAME UP TO A HUGE GOLDEN TOWN.TEMPLE, HOUSES, CATHEDRAL, FONTAINES.............AND THE PEOPLE THERE LIVE TOGTHER IN CATEHDRAL LIKE HUGE HOUSES,THERE, FUNY CARS...FUNNY BUILDINGS, FUNNY ROOFS OF THE BUILDINGS, AND HAPPY PEOPLE WITH FUNNY CLOTHES ON.IT WAS A WORLD FULL OF PLAYFULNESS IN A VERY WIISE ORDEN."PLEASE GO INSIDE, WE WILL SHOW YOU SOMETHING" THEY SMILED AT ME.THE BUILDING WE WARLKED INTO WAS MADE OF CRYSTALINE GLAS AND THE FORM WAS LIKELY A WILD FLOWER, IN PURPLE AND WHITE..........BUT WHEN WE WAS INSIDE, THE SCENT OF PURPLE LILYS...IT MAKE US/ME.INTO ANOTHER CONSCIOUESNESS, AND I WAS OVERWELTH OF SOME KIND OF HAPPYNESS INTEGRATED IN MY SENCES.IN THE FLOR, I COULD SE DOWN TO ANOTHER GOLDISH TOWN..........BUT IT WAS NOT THAT IN THE CEILING, THERE WAS BILLIONS OF DIFFERENT KEYS, AND HANGING AROUND.EVEREY KEY HAS A SYMBOL, AND COLOR SOMEKIND OF A COSMIC ALPHABETHIC ORDER."PICK ONE, CHOSE ONE WITH YOUR SYMBOL ON, IT HAVE BEEN THERE WAITING FOR YOU" THEY SMILED AGAIN.IT WAS A MYSTERY AND SOME KIND OF A PUZZLE, THE KEYES HAVE RUNNING DIGITAL STRING CODE AND DIFFERENT SYMBOLS, IT WAS DIFFICULT FOR ME TO CHOSE, BUT IN THE MIDLE  THERE WAS A SPECIAL KEY, IT WAS BLUE AND THERE WAS 3 SYMBOLS, WICH I CANT EXPLAIN... I WILL TRY.WHEN I WAS THINKING THAT I WANT THIS ESPECIALLY KEY, IT WAS ALREADY IN MY HAND, AND MY BODY WAS SHINNIG AND SHAKING MY DNA WAS UPGRATED WITH A NEW WORLD OF COSMICS WISDOM.THE FIRST SYMBOL WAS SPIRALS IN 12 LEVEL MULTIPLY 12 LEVELS, AND INSIDE THERE WAS JUMPING A PATERN OF WORDS I UNDERSTOOD, TO MY MIND.................THE SECOND SYMBOL WAS .........DIFICULT TO SAY, BECAUSE IT IS IN CONSTANLY MOVEMENT, TO DIFFERENT FORM AND SHAPES, WHEN MY MIND WANTED THE SIGNAL, OF THE MESSAGE.IN THIS MOMENT I NEED THE KNOWLEDGE, I CAN CONECT A WHOLE DICIONARY OF SYMBOLS. AND THE MEANINGS.THE THIRD SYMBOL IS  ...INVISIBLE..........I WILL BE AWARE OF IT, WHEN I HAVE DONE MY WORK, FROM THE TO OTHER SYMBOLS.SO I HAVE TO DO A LOT IF I WILL SE, WHAT IT IS.........................................................................................................My meditation was over, the c.d. Was finished and I was full of my new discovered world, of happiness's.............I am drawing ulla runchel.Lovies Ulla Runchel

Fredag, 05 Oktober 2007 02:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Ulla Runchel
Læs mere…

Tanker om - tanker

Den anden aften var jeg til et fordrag med Ronan Vandrer som handlede om at være tilstede i nuet, virkelig være i øjeblikket.

Det var et ret interessant foredrag.

Ronan fortalte meget levende om tid, om øjeblikket. Han tog udgangspunkt i hans eget liv, hvilket gav nogle herlige metaforer.

Hvad er tid - nogle gange er den lang, andre gange kort, som feks. da Ronan på en togoverskæring så toget komme lige imod sig da han passerede, de få sekunder det varede for ham at passere overskæringen, blev genstand for hele hans liv set i sekunder.

Han slap med skrækken.

Ronan tog på et tidspunkt til Japan og lavede Zen meditiation i ½ år. Det halve år blev også et spørgsmål om både tid og tanker. På et tidspunkt følte han sig fængslet, træt og øm, parart til at forlade klosteret, men han vidste at hvis han meddelte Zen mesteren at han ville forlade klosteret, så ville mesteren sige: Du gør som du skal, du har din frihed til at forlade dette fængsel, men lad være med at tage fængslet med dig! Ronan blev.

Det mesteren mente var selvfølgelig, at hvis Ronan tog hjem med bitterhed, med følelsen af at være i fængsel, så ville han fængsle sig selv i hans egne tanker.
Det får mig til at tænke på en af mine favorit sætninger: Du er der hvor din opmærksomhed er.

Hold fast hvor er jeg egentlig ekspert i at fængsle mig selv med mine tanker.

Ronan fik efter 4 måneder i klosteret, lov til at benytte en hytte i bjergene i 2 måneder, her fortsatte han sin meditation. Noget af det han her konstaterede var, at hans tanker ofte tog ham på flugt, at han som udgangspunkt havde tæt på 1 million tanker, men da han begyndte at stoppe dem, ved at strukturere dem, opdagede han at det faktisk var forholdsvis få tanker han havde.

Feks. kunne han tænke: I aften vil jeg have en kop kaffe, måske jeg skal have sukker i, og måske….

STOP

Kaffe -

Han gav et andet eksempel, hvis han på sin hånd skriver et telefon nr. på Thomas, så er det nok til at vide besked, han behøves ikke skrive: ring til Thomas i aften og aftal med ham, at han skal hente bilen i morgen så vi kan få flyttet for….

STOP

Telefon nummeret -

Ronan opdagede at efterhånden som han strukturerede sine tanker, så viste det sig, at ca. 99% af hans tanker var gamle tanker, altså tanker han havde tænkt mange gange før (indre dialog) og at ca. kun 1 % var nye tanker.

Det gav også mig stof til efter tanke, for jeg kan godt se at det er det som sker for mig, når jeg går helt i selv sving over at kværne rundt i mine tanker.

Jeg gik hjem fra foredraget, stod på parkeringspladsen, kiggede på månen og tænkte, tjaaa - sikke meget tid jeg bruger på at fængsle mig selv i mine gamle tanker.

Giv dog slip på dem og giv plads til nye kreative og positive tanker.

Torsdag, 10 Maj 2001 02:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Dott Ovesen
Læs mere…

De lange dage og lyse nætter er over os, og mange forbinder denne skønne årstid med et lysere sind.

"Bare det dog var lyst hele året rundt...!", ønsker vi.

Vores sind synes helt automatisk at blive lyst op, og de korte dage og vintertristheden er hurtigt glemt og forsvundet, som dug for solen.

Det er som om vi nogle gange "bare følger med årstiden" i vores måde at have det på, uden at tænke nærmere over, om der måske var noget vi kunne gøre ved det. Er der mon en måde, hvorpå vi selv kunne bringe lys til sindet året rundt?

Ja, det er der faktisk!

Der findes et meget kraftfuldt redskab, som man kan benytte sig af - uafhængigt af årstid, klokkeslæt og sted. Dette redskab er meditation.

Der er uendelig mange måder at meditere på - der findes utallige metoder, teknikker og værktøjer, som man kan benytte sig af, alt efter hvad formålet med meditationen er.

Mange ønsker at meditere for at slappe af og give afspænding til kroppen eller for at skabe fred og ro i sit indre.

Nogle ønsker at få mere energi og overskud i en ofte stresset hverdag.

For nogle er målet en øget koncentrationsevne. Andre igen ønsker at tage på rejser i sit indre for at lære sig selv bedre at kende, og nogle ønsker blot at lade sin bevidsthed "flyve" og opleve smukke billeder eller stemninger.

Begrebet meditation har eksisteret i årtusinder, og er hos de fleste af os mest kendt som en tradition, der kommer fra Østen. En figur mange af os har hørt om er Buddha - som netop skabte traditionen for meditation i Østen.

Det som kan være værd at nævne i denne sammenhæng er, at Buddha ikke satte sig ned fra den ene dag til den anden og blev "mester" i meditation.

Han tilbragte derimod mange, mange år i isoleret stilhed - væk fra hans samtids larm og støj. Han havde hele dagen til rådighed til at fordybe sig og skue indad, indtil han en skønne dag oplevede den blotte værentilstand.

Denne tilstand er essensen af meditation og kræver lang tids øvelse. Det skal vi vesterlændinge dog ikke lade os skræmme af! For meditation kan være mange andre former for oplevelser.

Som udgangspunkt betyder meditation at gå ind i sig selv og være stille, at fordybe sig eller koncentrere sig, og være. På den måde, kan man sige, at selv urmennesket gik i en meditativ tilstand, når han gik på jagt.

Han måtte ligge al sin koncentration og fokusering på at ramme byttet. Hvis ikke han ramte fik han intet føde, eller han risikerede måske selv at blive bytte.

Han blev derfor som en naturlig del af sin overlevelse nødt til at være 100% med det, han gjorde. Lidt længere fremme i det historiske perspektiv kan så nævnes de forskellige munkeordener, hvor munkene en stor del af tiden var overladt til dem selv i deres små rum, hvor de så kunne fordybe sig i Gud. De mediterede.

Meditation stammer således, ikke udelukkende fra Østen, men er noget mennesker har gjort gennem alle tider - folkene i Østen har blot frem til i dag bevidst formået at holde fast i en måde at opleve på.

Faktisk hver gang vi fordyber os i noget og lukker alt andet ude, så mediterer vi - når vi fordyber os og er med det vi gør 100%, f.eks. i sport, i kreativ udfoldelse eller i vores opvask!

Mange forbinder dog meditation med overhovedet ikke at tænke nogle tanker - og så bliver det altså svært(!) - man opgiver på forhånd eller har ikke tålmodighed nok, og tænker måske, at der kræves en særlig medfødt evne til ikke at kunne tænke.

Vores tanker vil dog altid være der, for hele denne gigantiske "fabrik" er en del af os mennesker - det handler derimod om at øve sig i at skrue ned for volumen og i ikke at lade sig rive med af de tanker der nu engang opstår.

Det er det første skridt, og lige præcis dér, hvor vi moderne mennesker med fordel kan bruge meditation. Nemlig øve os i ikke at være vores tanker. Vores verden er fuld af indtryk, larm og støj, og ting vi dagligt skal forholde os til og tage stilling til.

Som regel har vi for vane at vende og dreje alting i vores hoved, og på den måde giver vi vores sind en masse at beskæftige sig med.

Og omvendt har vi også for vane at lytte meget til vores sind, med det resultat, at vi ofte ikke er tilstede med det vi laver, men befinder os langt væk fra nuet.

Når vi først har oplevet, hvor meget vi faktisk lader os styre af vores tanker, så kan vi lære, efter en tids træning, at lade dem passere uden at lade os forstyrre af dem.

Jo mere vi øver os i det, vil vi så opleve, at tankestøjen generelt også bliver mindre og mindre, fordi vi bliver bedre og bedre til at være bevidste om den - så kan vi stoppe tankernes overtag i os, næsten før de får begyndt.

Der findes rigtig mange, nemme og simple små øvelser eller små meditationer, som man kan benytte sig af i sin hverdag til netop at tøjle sit sind eller sine tanker.

Det er faktisk muligt at meditere, og øve sig i dette, uden at skulle sidde i skrædderstilling 30 minutter om dagen.

Efter, at der er blevet roligere i sindet, er det følgelig også nemmere at få lys derind. Vi kan opleve, at vi ikke nødvendigvis skal lade os styre af omstændighederne, men at vi selv, med vores egen vilje, faktisk har mulighed for at tænde for solen derinde - selv på en gråvejrsdag.

Vi kan opleve, at vi gennem meditationens mangfoldige muligheder, ikke behøver at være underlagt bestemte sindsstemninger i forskellige situationer.

Dette giver os en større frihed i vores hverdag, fordi vi finder ud af, at vi ikke behøver leve vores liv udfra en bestemt vanemæssig tankegang. Vi begynder at blive bedre og bedre til ikke at identificere os med vores sind, og ikke lade os styre af dette.

Omvendt kan vi faktisk blive gode til at styre det, og dermed blive bedre til at være mere tilstede i vores liv i de ting vi laver!

Gennem forskellige meditationer kan man endvidere gå ind og få bevidsthed på, hvad der lige nu holder én tilbage fra at være glad eller afslappet, og få en oplevelse af hvad hindringen handler om.

Man kan lære at spørge og få svaret fra sig selv - man kan opleve at være sin egen lærer og guide i livet. Fordi man har oplevet og ikke tænkt, vil man føle sig overbevist - dybt i sit indre - om hvordan man bedst kommer videre.

For eksempel, hvordan man bedst kan få ro og slappe af, eller hvad det er man skal gøre for at opnå større energi i sin hverdag, eller måske ligefrem, hvordan man bedst løser en eventuel problematik i sit liv.

Man finder ud af, at det ikke er nødvendigt at bruge mere tankeenergi på det, der ellers har kværnet utrætteligt rundt og fyldt os både dage og nætter, samtidig med at man får en løsning til at komme videre fra et mønster eller en vane, man har befundet sig i, måske i lang tid.

Dette gør, at man igen vil opleve en større frihed, samtidig med, at man har bevæget sig endnu tættere sig selv: Der vil være frigivet mere plads i vores bevidsthed til at være i stand til at opleve en del af vores inderste kerne af lys - sjælen.

Dette lys kan nogle gange synes svært at finde, især når vi føler os stressede eller kede af det eller mangler energi.

Men ved at starte, der hvor vi kan, og med et redskab som meditation, som kan give os håndgribelige værktøjer at starte med, kan vi opleve, hvilken gave det er, at give os selv lov til at finde vores egen uudtømmelige lyskilde.

Vi kan lære, at der findes forskellige måder at tænde for dette lys, alt efter vores eget behov.

For lyset er der altid, vi skal bare opdage, hvor kontakten sidder!

Kærligst Heidi

Heidis Email
Heidis hjemmeside

Søndag, 24 Februar 2002 01:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Mai
Læs mere…

Det siges, Satan eksisterer. Ikke alene som selvstændigt, dæmonisk væsen, men overalt omkring os i det, som folk i almindelighed regner for helt almindelige dagligdags ting og fornøjelser. Det gælder indenfor TV, film og musik, ligesom det gælder på mange andre felter i livet, herunder en stor del, der normalt kaldes "spirituelle".

"Hvor Gud er én, er Satan mange. Han har en forklædning og et udtryk, der passer til stort set enhver. Og han arbejder igennem menneskers individuelle svagheder."

På den ene side er jeg enig i dette udgangspunkt... på den anden side er jeg ikke enig...

Det kommer nemlig helt an på, hvad vi vælger at opleve - og hvad vi vælger at bruge vort frie valg til! Valget er vort eget.

Vi kan vælge mellem Gud og Satan, lyset og mørket, kærligheden og ondskaben. Lige præcist dette valg er det vigtige valg, som mennesket står overfor i dag. Blot må vi gøre os klart, at Gud og Satan, lyset og mørket, kærligheden og ondskaben er sider af os selv.

Mit hovedsynspunkt er, at den mest effektive måde at bekæmpe Satan på, er at vælge Gud.

Det bedste jeg kan gøre, er at arbejde for lyset i mig selv - frem for at bruge kræfter på at bekæmpe andres mørke.

Vor egen Martinus udtrykte det med disse ord:
"Hvor uvidenheden fjernes, ophører det såkaldte onde med at eksistere."

En ny tidsalder
Vi taler om, at jordkloden i dag står på tærskelen til en ny tidsalder. Endnu er den kun i sin spædeste begyndelse, ja, mange kan end ikke se den og betegner den som tågesnak og vidtløftige fantasier.

Dog vil jeg vove den påstand, at jeg i mit korte liv, p.t. kun 54 år, har oplevet så drastiske ændringer, at tilsvarende aldrig tidligere er forekommet på denne planet, måske bortset fra den bibelske syndflod og Atlantis' undergang, som måske i virkeligheden er en og samme begivenhed.

Jeg taler om udviklingen indenfor kommunikationsteknologien og konsekvenserne heraf, en massiv globalisering.

Jeg kan stå på et fly i København om morgenen, spise frokost i Washington, drage videre og indtage mit næste morgenmåltid i Sidney, Tokyo eller Bangkok. Og jeg kan være tilbage på Nørrebro, inden min kat overhovedet opdager, at jeg har været borte!

For første gang nogensinde i denne planets historie kan hver eneste hjernecelle fra sekund til sekund komme i kontakt med en hvilken som helst anden hjernecelle, uanset hvor de befinder sig. Bevidstheder kan lynhurtigt gruppere sig på tværs af landegrænser, tidszoner, etniske, religiøse og geografiske forskelle.

Hele verden kan på samme tid være vidne til og være en del af den samme begivenhed, sådan som vi f.eks. i fællesskab oplevede tårnenes fald i New York.

INGEN ville for bare 50 år siden have troet, at dette var muligt!

Nogle ser det som begyndelsen til en guddommelig åbenbaring, andre oplever det som Satans værk. Men hvadenten vi kan lide det eller ej, så er det den virkelighed, vi har skabt for os selv, og accelerationen synes absolut ikke at stagnere, tværtimod går alting hurtigere og hurtigere.

I denne heksekeddel finder jeg mig selv.

Jeg bombarderes med informationer fra højre og venstre. Overalt er jeg omgivet af sataniske vers, lokkende eller truende, forførende eller fordrejende. Kun et eneste sted kan jeg finde sandheden - nemlig inde i mig selv!

Min største udfordring som menneske i dag er at være i stand til at træffe mine egne valg. Sige JA til det, som jeg tror på, og sige NEJ til det, som er mit væsen imod.

Menneskets frie valg er i dag mere end nogensinde det centrale i al udvikling. Kun ved at bruge mit frie valg på den måde, som jeg finder rigtig, kan jeg gøre noget for mine medmennesker og for verden.

Om den nye tidsalder, som vi med rasende fart er på vej ind i, bliver en guddommelig åbenbaring eller Satans værk, ja, det afhænger fuldstændig af de valg, som vi træffer.

Svaret på livets gåde
De sidste 20-25 år af mit liv har for mig været en lang, lang søgende vandring gennem de alternative muligheder for at finde svaret på livets gåde og forklaringen på min egen eksistens.

Hver gang oplevede jeg "suset", når jeg nåede frem til forståelsen. Hver gang fik jeg en ny mursten til mit eget fundament. Jeg takker mig selv og min skaber, fordi jeg fik lov til at få alle disse oplevelser - ikke en eneste af dem ville jeg have undværet.

I den helt nye verden, som åbnede sig for mig, opdagede jeg, at der var massevis af mennesker, som havde det ligesom jeg. Jeg var ikke alene. Vi var mange med det til fælles, at vi var kørt fast i traditionelle livsmønstre og søgte noget, som var højere end os selv. Hvad det så end var for noget.

Græsrødderne spredte sig overalt i denne nye verden, og underskoven var tæt af spirende blomsterknopper, som fandt næring i alternative livssyn. Vi søgte allesammen efter et solstrejf, som vi havde svært ved at definere. Vi vidste, at det var der, ikke bare som drøm, men som virkelighed, hvis vi selv var i stand til at skabe den.

I massagebriksens æteriske olie, sangen om hyacinterne og skrigene på Anholt begyndte kimen i mit indre at vokse, finde næring og tage form som lys og energi. Jeg oplevede, at jeg blev gladere. Jeg fik øje på ukendte sider af mig selv. Jeg så nye potentialer og større ressourcer. Mit liv begyndte at få en helt ny mening.

Jeg var umættelig. I al min fritid, om aftenen og i weekenderne, rendte jeg til kurser. Yoga, meditation, positiv selvsuggestion, drømmetydning, astrologi, numerologi og tarot. Alle vegne ledte jeg efter mit solstrejf, Tenerifes smil, badekarrets paradis.

Jeg lærte om de syv stråler, universets ene energi, basisenergien, Gud, som brydes, bliver treenigheden, og derefter syv aspekter af energi, akkurat som det hvide lys, der brydes af prismen. De syv stråler er totalsummen af guddommelig bevidsthed, det guddommelige sind, universets grundkvaliteter.

Som menneske er jeg under indflydelse af disse stråler. Stråler, som dominerer min krop, mine følelser, mine tanker, min personlighed og min sjæl, Selvet.

Teosofien gav mig logiske svar på de allerstørste spørgsmål, som havde rumsteret i mig om livet og døden, sjælen og ånden, Gud og universet, siden jeg smed min barndoms bibel til side og erkendte, at jeg måtte søge mine egne svar. Jeg kunne ikke bare tro. Jeg måtte forstå. Jeg måtte vide.

Det gik op for mig, hvem der var mit solstrejf. Hvem der var det uforklarlige lys. Hvem der var den vidunderlige energi. Dette solstrejf, dette lys, denne energi var min egen sjæl, og denne sjæl var forbundet med Gud.

Jeg begyndte at forstå, at Gud hverken var overtro, fjern eller uopnåelig, men Gud var virkelighed og befandt sig inden i mig og var tættere på mig end noget andet. Guds verden, såvel himmel som helvede, var min egen verden, dvs. tilstande i min egen bevidsthed, og Gud var essensen, selve kernen i denne bevidsthed.

At kigge indad
Det handler i høj grad om at vende blikket fra den ydre til den indre verden, fra makrokosmos til mikrokosmos, fra det konkrete til det abstrakte, at kunne føle, se eller høre den verden, hvor altings potentiale befinder sig, hvor alle årsager til alle handlinger vokser og gror, som var det i en køkkenhave.

At bevæge sig ind i en verden, som er subjektiv og ikke objektiv. Det betyder, at ingen sandheder er endegyldige, men alle sandheder er mangfoldige.

Alting er jo oplevelse. Vi har hver især vores egne unikke oplevelser, og den ene oplevelse kan være lige så rigtig - eller forkert - som den anden. Sandheden er jo, som han sagde (Protaguras) et spørgsmål om det perspektiv, hvorfra den ses.

Og med oplevelsen følger indsigten. Med oplevelsen opløses afhængigheden og bliver til uafhængighed. Kundskab bliver til visdom.

Til allersidst ved vi alting - og ingenting. Men ingen af de oplevelser, som vi havde undervejs, var vel forkerte, heller ikke selv om vi begik fejl hver eneste gang.

Tilbage til udgangspunktet:
"Hvor Gud er én, er Satan mange. Han har en forklædning og et udtryk, der passer til stort set enhver. Og han arbejder igennem menneskers individuelle svagheder."

Jeg er fuldstændig enig... Det handler om at se den ene... for så snart vi er i stand til det, forsvinder de mange!

De mange... det er den oplevelse, som egoet har. Men jeg er ikke egoet. Deri består illusionen. Jeg er vidnet, den der ser, ikke det som ses. Jeg er drømmeren, ikke det, som drømmes. Jeg er skaberen, ikke det, som skabes...

Det, som Jesus fuldbragte på korset, var vel netop at hæve sin bevidsthed fra bladet til træet, fra ego'et til Selvet. Når vi lærer vort eget Selv at kende, rodfæstes vi i en ny bevidsthedsdimension, som er vedvarende og kollektiv. Det er kilden til selve livet, det evige liv, en fælles bevidsthed, som forener mennesket. Denne fælles bevidsthed har mange navne, men ingen form. Dog er den til stede i alle former.

Det er denne bevidsthed, som kaldes Himlen... Selvet... Ånden... Kristus... Allah... Buddha... Gud... Atman... Brahman... Swami... Det er denne bevidsthed, som kan findes overalt... Også i astrologien, tarotten og drømmetydningen. For denne bevidsthed er i alt og ER ALT!

Af Axel Kristensen

Tirsdag, 04 Juni 2002 02:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Axel Kristensen "(afdød)"
Læs mere…

Mit liv med Amma

En sensommerdag i 1997 kom to unge venner til mig og sagde, "Hende Amma er i Stockholm næste weekend. Det er hende der gir knus og kys."

Jeg havde set en biografi om Mata Amritanandamayi, den store indiske helgen, men jeg havde aldrig mødt hende. Så jeg var ikke svær at overtale. Altså kørte vi op igennem det dejlige Sverige til Stockholm, som vi nåede sent om aftenen. Den næste dag tog vi til det sted, hvor vi skulle møde

Amma, som hun kærligt kaldes af sine hengivne.


Lokalet genlyder af sang og musik, og i den fjerneste ende sidder en kvinde, helt klædt i hvidt, og omfavner mennesker, som rykker hen mod hende på knæ, når det bliver deres tur. Vi bliver bedt om at sige vores mantra, hvis vi har et, eller at meditere. Jeg skal være en tom skål, som Amma kan fylde noget i, som vil hjælpe mig i min spirituelle proces. Det tager timer inden det bliver min tur, men bare det at være i energien her er så smukt, og den sidste halve time er helt berusende, indiske bhajans(Lovsange,) omslutter mig og jeg bliver suget op mod Amma til jeg endelig lander i hendes favn. Hun lægger sine arme om mig, hvisker noget i mit øre, som jeg ikke forstår. Til sidst får jeg et dejligt, varmt smil, som kunne smelte Nordpolen. Jeg går tilbage til min plads.Mens jeg sidder for mig selv, begynder energien i min krop at synke dybere og dybere. Jeg føler at mine fødder begynder at smile, mit system inklusive min krop, er helt og gløder af lys og kærlighed. Den følelse har jeg mødt seks måneder før, fra meditation ved den hellige flod Ganges i Indien. En følelse af fred, frihed og lyksalighed, så der intet mangler. Alt er som det skal være. Det er en følelse af at være født for første gang. Jeg føler at Amma er så evig som Ganges selv, og jeg mærker at hun vækker denne dybe længsel i mig. Efter to dage i hendes nærhed føler jeg mig som en ustyrlig, rød gummibold på næsen af en delfin.Tilbage i København føler jeg mig helt forandret, løftet og lettet for noget, og i mit hjerte er der en usigelig glæde, jeg aldrig før har kendt. Det er ikke en glæde over eller for eller fordi, men en klangbund under livet selv.Næste gang jeg så Amma var i Assisi.Jeg havde røget indædt og vedholdende i fyrre år. Lægerne havde sagt til mig to måneder før, at nu skulle jeg holde op, hvis ikke jeg ville dø af min rygning. Men som kun rygere vil forstå, så røg jeg endnu mere, og pakket ind i nikotinplastre røg jeg videre som en alkoholiker der drikker sig igennem antabusen.Amma var kommet til mig paa det indre plan, mens jeg fik mig en stjålen smøg og hun havde sagt, "Hvordan kan du gøre dette mod mig?" Jeg blev iskold, var knust, og skyndte mig at sige, "Det kan jeg heller ikke." Og saa lovede jeg osse hende at holde op. Men jeg kunne, og blev ved med at opfinde nye løgne til at bilde mig selv ind, at jeg var ved at holde op. Til sidst skammede jeg mig sådan over mig selv, at jeg nærmest kravlede på alle fire forbi Amma's fotografi i min lejlighed.I Assisi var jeg ude i tovene og bad til Amma, bad og bad. "Amma, kæreste Amma! Jeg magtede at komme ud af sprutten ved egen hjælp, men cigaretterne? Det er for hårdt. Men, Amma, tag også min trang til at ryge, for ellers hjælper det ikke en brik."

Da jeg kom tilbage til hotelværelset den aften, rakte jeg mekanisk ud efter cigaretterne. Pakken var væk !!! Fantastisk!

Jeg ledte hektisk over hele lejligheden, i hver en krog, ikke fordi jeg var desperat for at få en smøg, nej, jeg ville være helt sikker på at pakken var væk, og at Amma havde hørt min bøn.

Cigaretterne var og blev borte. Jeg var lykkelig. Ikke desto mindre købte jeg af ren og skær vane en pakke til turen hjem, men de smagte ikke mere, og jeg har ikke røget siden den 4. August 1998. Jeg som har røget i fyrre år!Der har været tider, hvor jeg følte at Amma ville prøve mig, for pludselig begyndte cigaretrøg at kalde på søde længsler i mig. Men jeg turde ikke sætte det mirakel over styr, og da Amma ikke er blødsøden, var jeg ikke så sikker på at Hun ville lave et nyt mirakel til mig. Nej, prisen var for høj. Jeg ville ikke sætte Ammas nåde over styr, som havde forandret mit liv. Og ved at stå fast, sank mit nej til cigaretterne til et dybere plan i mig.På et tidspunkt kom der i mig en længsel efter at tage en køretur i min dejlige lille "Mitzu" ud i mit lille, smukke fødeland. Først troede jeg at det ville blive en slags "sentimental rejse," og jeg sagde til Amma i mit hjerte: "Elskede Amma, Du skal med mig på min tur, for jeg vil vise Dig steder, der har betydet så meget for mig. Jeg er jo ingen årsunge, men har et langt, begivenhedsrigt liv bag mig. Og det kan jeg ikke bare smide bort. Og jeg vil have at Du skal vide det om mig." Så da jeg tog af sted, bag rattet i min lille "Mitzu", holdt jeg Amma i hånden, og hun holdt mig i hånden, jeg følte det, som om Hun sad på sædet ved siden af mig.Min oprindelige plan var at tage af sted på må og få, ud i det blå, uden noget bestemmelsessted. Men Amma vidste bedre og gav Mitzu ordre til at vende næsen mod min hjemby, og nu var Mitzu på vej derhen med Amma og mig. Mine forældre var døde og begravet der for 25 år siden, og jeg havde ikke besøgt deres grave i femten år, fordi der stadigvæk var noget uforløst omkring mit forhold til dem. Jeg vidste ikke engang, om gravene stadig var der, eller om de var blevet sløjfet efter 25 år. Måske havde min søster fortsat abonnementet på pasningen af gravene. Det ville vise sig.Jeg nåede min hjemby ved femtiden om eftermiddagen. Meget var forandret, og det store, smukke, historiske hotel var nu en bank, selvfølgelig. Overalt var der minder, gode som dårlige, men fortiden var altid blevet så levende for mig det sted, at det var uudholdeligt, og jeg var flygtet i panik. Væk, væk, lad mig komme væk !! Men denne gang var det anderledes. Der var kommet noget dybt, noget urokkeligt i mig, jeg var meget stærkere end før.Den næste morgen gik jeg til blomsterhandleren for at købe en buket til mine forældres grav. Og så hørte jeg mig selv sige: "To røde roser, to rosa lilier, (Ammas farve og et symbol på deres sjæle) og noget blåt, tak" Ja, en meget smuk blå blomst, Krishna-blå, symbolet på Ammas sejrrige energi. Jeg sagde til den unge blomsterhandlerske at hun ikke måtte tro at jeg var tosset, med sådan en sammensætning, men at det var til en grav, og det var symbolsk. Hun var ung og sød og åben, og hun forstod.Så tog jeg op på kirkegården, en smuk park med høje træer, som vinden suste i med den orgel-lyd, som giver mig en følelse af evigheden. Da jeg lagde blomsterne på mine forældres grav, kunne jeg pludselig mærke hvad der var ved at ske. Amma bad mig om at give hende deres to, forpinte sjæle, så hun kunne tage sig af dem. Som barn havde jeg taget den opgave på mig at være ansvarlig for deres lykke i al deres katastrofale samliv. Og det var selvfølgelig endt i store byrder af skyld. Hele denne byrde løftede Amma nu fra mine skuldre, og jeg lagde den for hendes fødder. Helt som Amma siger til os så ofte, "Børn, jeg vil at I skal give mig jeres smerte og jeres sorg."

Jeg følte en varm, kærlig kraft i mig, mens jeg sad der på kirkegården, og en hulken banede sig vej op, dybt nede fra, rensende, transformerende. Ammas alkemi, som forvandler urene metaller til guld: smertefulde følelser til kærlighedAmma har hjulpet mig med at tilgive, og dermed at give slip paa al smerten og de (selv-)destruktive mønstre som havde skæmmet mit liv. Hvad ingen therapeut eller terapeut-gruppe havde formået at åbne op for, kunne Amma med det blide stejf af hendes kærlighed, så uendelig let, som strejfedes man af en englevinge. Hun aabnede mit hjerte så bunden faldt ud af det - og opløste spøgelserne, fik dem til at sive bort, som de skygger, de nu var blevet til. Lige så stille.En af Ammas kendte swamier, Paramatmananda, Neil Rosner, har sagt at man burde leve med Ammas biografi i ens liv, bør identificere sig med den, så godt man kan. Selv har jeg læst hendes biografi mange, mange gange med dyb personlig respons. Men jeg var også klar over at der var en helt afgørende forskel: Midt i alle sine trængsler mistede Amma aldrig troen på Gud og sin elskede Krishna - utroligt som det er. Ulig mig selv, og det gør hele forskellen! Engang i min pubertet, følte jeg at Gud forlod mig, vendte mig ryggen, og jeg tilbragte de følgende 21 år i noget, der kunne kaldes "Sjælens sorte nat." Og der skulle gå 45 år, inden han kom tilbage til mig i form af en indisk kvinde, hvis smil kunne smelte nordpolen.


Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. tlf. 45 85 61 40Fredag, 03 Oktober 2003 02:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Amma-Danmark
Læs mere…

I en tid med store omvæltninger, med store krav til den enkelte på arbejdsmarkedet, ledige der ikke kan få job, og mange brudte parforhold m.v., får flere og flere mennesker psykiske problemer og besværligheder med at håndtere dagligdagen.

Såvel den etablerede behandlingsstand; som den alternative verden, har mange bud på at hjælpe disse mennesker. Et af disse tilbud er ”clairvoyance”, der med stor fordel kan anvendes som psykologisk værktøj til at konstatere, hvor problemer ligger, stammer fra og hvordan de kan løses.

Hvad er clairvoyance
Clairvoyance er et fransk ord og betyder ”klarsyn”. Det er et udtryk for en særlig følsomhed for de vibrationer vi mennesker udsender. Disse vibrationer indeholder informationer om vort følelsesliv og kan opfanges af mennesker med særlige indfølingsevner.

Mennesker med disse egenskaber kalder vi ”Clairvoyante”. Den clairvoyante kan ”aflæse” disse informationer og kan komme i kontakt med vores åndelige guider og skytsånd. Den clairvoyante kan desuden komme i kontakt med afdøde familiemedlemmer, venner og andre afdøde, der har en besked, for at hjælpe i situationen.

Det skal bemærkes, at den clairvoyante ikke ”kalder” på de afdøde, men de kommer selv tilstede for at hjælpe under clairvoyancen, såfremt det er nødvendigt. Clairvoyance må derfor ikke forveksles med spiritisme og magi, hvor man hidkalder afdøde på forskellig vis.

Vi har alle en skytsengel, en eller flere åndelige guider og et højere selv. De er vores kontakt til den åndelige verden. Vi besidder alle en indre visdom og intuition, men vi har ikke alle lige let ved at forstå de signaler, der udsendes fra den åndelige verden og vores guider og skytsengel.

Derfor kan man gøre brug af mennesker med stærkt udviklede sanser, der har adgang til informationer, der ikke er fysisk håndgribelige. Det kan den clairvoyante rådgiver.

Hvordan forgår clairvoyance
Der findes ingen standard for hvordan en clairvoyant arbejder. Ej heller hvordan han/hun ser, hører og sanser. Nogle clairvoyante har såkaldt ”klarsyn”, andre ”klarhørelse” og de fleste har ”klarfølelse”. Den clairvoyante kan eventuelt udvikle evner til at have to af de tre evner.

Nogle clairvoyante anvender tarotkort, stene eller andre hjælpemidler. Andre kan arbejde helt uden hjælpemidler af nogen art. Hos sidstnævnte sidder man direkte overfor den clairvoyante på en stol, og den clairvoyante vil indstille sig selv, til at kunne modtage informationer fra den åndelige verden. En sådan clairvoyance kaldes for ”sitting”.

Man skal ikke selv oplyse noget som helst til den clairvoyante. Han/hun fortæller hvad man skal vide. Der er jo ikke tale om samtaleterapi, men budskaber og vejledning fra den åndelige verden.

Man kan ikke forvente at få speciel information fra den clairvoyante, da han/hun kun modtager de informationer, der stilles til rådighed fra den åndelige verdens side. Da clairvoyanten formidler budskaberne fra den åndelige verden, kan du ikke drøfte budskaberne med ham/hende. Ofte kan den clairvoyante slet ikke huske hvad der er blevet sagt, når clairvoyancen er slut. Dette skyldes, at den clairvoyante ”blot” virker som forbindelsesled og budbringer.

En ”sitting” varer normalt 50-60 min. og kan afsluttes med spørgsmål, der ikke er blevet belyst under clairvoyancen. Som regel får man et kassettebånd med hjem, så man kan genhøre hvad der blev sagt, når man har brug for det.

Nogle clairvoyante tilbyder såkaldte foto-clairvoyancer. Dette foregår på den måde, at man sender et foto af sig selv, som den clairvoyante ”stiller” ind på. Efterfølgende får man en skriftlig eller telefonisk tilbagemelding fra den clairvoyante. Ganske få clairvoyante yder clairvoyance på dyr.

Hvad kan man få besked om
Et entydigt svar på dette findes ikke. Clairvoyance er så personligt rettet, at det afhænger af den enkelte persons situation og problemstilling.

Generelt kan det dog siges, at man kan få besked om fortid, nutid og fremtid. Clairvoyancen benyttes oftest, når vi ikke selv kan håndtere vores psykiske situation og tilstand. Når tingene er gået i hårdknude.

Som eksempel kan gives en situation, hvor en oplevelse i opvækst årene har påvirket os psykisk. Man er måske ikke selv bevidst om denne situation, men den har f.eks. forårsaget et aggressivt reaktionsmønster. Under clairvoyancen kan man så få besked om, hvad der er årsagen til dette reaktionsmønster, hvornår og hvordan det er opstået og hvordan man kan komme ud af det. Vedrører det en afdød person, sker det ofte, at denne afdøde person kommer tilstede under clairvoyancen og giver budskaber til personen.

Man kan også få besked om parforhold, jobsituation og familieforhold, i alle mulige afskygninger. Det eneste man ikke bør få besked om, er død og ulykke. En ordentlig og seriøs clairvoyant bør under ingen omstændigheder fortælle om disse forhold. En clairvoyance skal være en opløftende oplevelse, ikke forårsage psykiske nedtur.

Brug clairvoyance rigtigt
Vi bærer selv hele ansvaret for vort liv på jorden. Vi får konstant præsenteret muligheder, men træffer selv vore egne valg. Vi må så at sige selv stå til regnskab for vore egne handlinger. Man kan derfor ikke bruge clairvoyance til at give os en facitliste over de opgaver, vi har her i livet. Den clairvoyante er rådgiver og formidler. Vi træffer selv valget, om vi vil følge denne rådgivning eller ej. Vi lærer- og udvikler os mest i de svære perioder i livet. Se derfor de svære tider som en udviklingsproces.

Clairvoyance er en stærk form for psykologisk vejledning. Brug derfor kun clairvoyance når du har brug for det. Ikke som underholdning. Man går jo heller ikke til psykolog eller psykiater for sjov.

Clairvoyance ctr. terapi
Clairvoyance er ikke personlig terapi eller samtaleterapi. Man kan derfor ikke erstatte anden form for nødvendig terapi med clairvoyance. Men man kan med fordel kombinere dette.

Clairvoyancen kan nemlig – på en enkelt time – klarlægge den psykologiske problemstilling, som det kan vare måneder, måske år, at få klarlagt ved sædvanlige terapeutiske metoder. Efterfølgende kan man få den supervision der er behov for, hos en psykoterapeut, psykolog eller psykiater.

Desværre er der endnu ikke etableret et formelt samarbejde mellem de clairvoyante og førnævnte. Men det er oplagt at gøre det. Mest af hensyn til klienterne, men også samfundsøkonomisk. Behandlingstiden kan i mange tilfælde nedsættes, hvilket vil medføre en bedre livskvalitet for klienten og store besparelser for samfundet.

Den rette clairvoyante
Hvordan sikrer man sig, at man kommer til den rette og seriøse clairvoyante rådgiver. Ingen ønsker jo at komme til en useriøs clairvoyant rådgiver.

Svaret er, at man skal spørge sig selv, om man har sympati for ham/hende. Virker han/hun troværdig og medfølende. Eller spørg venner, bekendte, familiemedlemmer eller andre i omgangskredsen. Man kan også benytte Internettet eller Clairvoyant Foreningen, som en del clairvoyante er tilsluttet. Foreningen har et sæt Etiske regler, som alle medlemmer skal underskrive og tilslutte sig.

Foreningen findes på Internettet på adressen:
www.clairvoyantforeningen.dk

Mandag, 15 April 2002 02:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af
Læs mere…

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer