Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
Selvudvikling
Selvudvikling

Selvudvikling (136)

Hjertets energi
af  Inger Hvidtfeldt, zoneterapeut
 
Anmeldelse af Merete Gundersens  dobbelte CD og hendes bog begge med titlen Hjertets Energi.
Dobbelt CD -  ISBN 87-91003-02-4. Bog - 64 sider - ISBN  87-91003-0081. Bog og Cd solgt samlet - ISBN 87-91003-04-0
 
Harmonisk at lytte til
 
Hvordan opnår vi indre fred, harmoni, livsglæde og styrke?, Og hvordan får vi energi og mod til at føre vores drømme ud i livet? Svaret er forskelligt fra person til person, men En måde er, ifølge Merete Gundersen at arbejde med Hjertets Energi.
 
Merete Gundersen er holistisk psykoterapeut, forfatter, foredragsholder og meditations- og visualiseringslærer. For nogle år siden udgav hun bogen Hjertets Energi, og nu har hun udgivet dobbelt- cd med 14 guide meditationer.
Ved blot at lytte til cd'erne arbejde man med styrke, jalousi, frihed, lykke, glæde , sorg, had og kærlighed.
 
Merete Gundersen fortæller, hvad man skal forestille sig og samtidig hørers smuk musik der er særlig komponeret til denne cd af Carsten Fabricius.
 
Jeg fik umiddelbart en følelse af ro, fredfyldthed og glæde, da jeg lyttede til cd'en. Følelsen sad i kroppen længe efter, så jeg er ikke i tvivl om, at det kan på virke ens liv at lytte til denne CD dagligt.
Begge dele kan bestilles på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Fredag, 21 Januar 2005 01:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Merete Gundersen
Læs mere…

Find en kæreste
af Irma Lauridsen
Har du længe ønsket en kæreste - uden at finde ham?
Så prøv at tænke i helt andre banerTanker er langt mere virksomme end vi tror. Du er, hvad du tænker. Du skaber det, du tænker, via de indre billeder, du ser. Lyder det som et eventyr, der ikke har hold i virkeligheden? Jamen hvad med at prøve det af? For eksempel hvis du gerne vil have en kæreste.
Vil du tiltrække en kæreste, så start med at trække ham frem med indre billeder. Se den kæreste, du ønsker, inde i dit hoved. Bestil ham! Enkelt, ikke?
Hm ... ville nogen måske tænke og tvivle på, at han dukker op af den grund. Jamen hvad med bare at skride til handling og se, hvad der kommer ud af det? Du kan blive yderst overrasket. Mange flere end vi aner, har oplevet at tiltrække både en kæreste, sundhed og fysiske ting på den måde.


Du skal TRO på det!Den eneste forhindring kan være, hvis du dybt i dig selv bestemmer at det nok alligevel er umuligt at tiltrække ham på den måde. Og at alt vil forblive ved det gamle. At det her ikke bare er lidt latterligt, men meget! Men hvorfor, egentlig? Startes ikke alle forandringer i livet med en tanke først? Tænk grundigt over det spørgsmål.
Vi har i vores bevidsthed evnen til at skabe forandringer. Ikke bare at tænke os mere sunde og raske, men også at tiltrække det vi ønsker os. Mange mener, at der går usynlige tråde mellem os alle sammen. At vi påvirker hinanden på kort eller lang afstand. Så hvorfor skulle dine usynlige tråde - som du bruger ved at fokusere, at tænke, føle og se indre billeder - ikke kunne nå den person der måske netop går og venter på dig. Eller som pludselig bliver opmærksom på dig fordi du nu sender en "efterlysning" ud med din bevidsthed. En person som måske også har spekuleret sig gul og grøn over hvordan han skal finde en kæreste. Og lige pludselig er der en der "kalder". Han mærker det, og en situation opstår så I kan mødes. Jamen hvorfor ikke ...?
Husk så bare at være åben og have øje for den situation, når den er der.

Skab billeder af din kæresteSe din kommende kæreste bag dine øjne, sådan som du forestiller dig ham. Bliv ved lige indtil han viser sig fysisk. Jo, det virker - hvis du ellers er klar til det, virkelig ønsker det og ikke løber din vej af bare forbløffelse når resultatet viser sig, måske på et tidspunkt og i en situation du slet ikke havde ventet det. Det sker for flere end man tror.
Vi kan gøre ønsker til virkelighed ved så lidt som at bruge vores forestillingsevne. Hvordan opfyldelsen af de ønsker helt nøjagtigt kommer til os, kan vi selvfølgelig ikke gætte. Det er en del af livets spændende uforudsigelighed. Alt hvad du skal gøre er: Vær parat til at tage imod.

Husk detaljerneGør dig klart hvilken person du ønsker, og skab så billedet med så mange detaljer som muligt. Se hans kropsholdning, håret, øjnene, måden han bevæger sig på, tøjet, hvad interesserer han sig for, hvad siger han, hvornår smiler han og ad hvad, hvor mødes I og hvad siger I til hinanden. Når du har det på plads i dit indre billede (visualisering), så sig til dig selv at det allerede har nået modtageren. Den følelse - og billedet af at det allerede har virket - er en magnet der tiltrækker resultatet i fysisk form. Gør dine indre billeder så tydelige og levende at du til sidst tager det for givet at du pludselig møder ham på gaden. Eller han en dag står uden for døren og ringer på. Og når det sker, så husk at gå ud og lukke op.
Artiklen er på basis af bogen "Tænk dig til det hele. Visualisering - guide og ideer" af Irma Lauridsen. Bogen fortælle om bemærkelsesværdige forsøg der er gjort med tanker, og, hvordan du kan skabe det liv, den sundhed, glæde og skønhed du ønsker, alene ved at forandre tankerne.
Irma Lauridsen holder foredrag om visualisering over hele landet.
Læs uddrag fra bogen på
www.irmalauridsen.dk

Mandag, 09 Juni 2008 02:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Irma Lauridsen
Læs mere…

Center Celestial

- center for  psykespirituel healing, vejledning og undervisning
V/ Psykespirituel  vejleder og healer Patricia Morote

Af Merete Gundersen©For det hele menneskeJeg er på vej til en behandling i Center Celestial hos den Psykespirituelle, holistiske healer og terapeut, Patricia Morote. Hun er født i Peru, vokset op i Mexico og har både fået internationale og danske uddannelser. I dag har hun boet 20 år Danmark og er flydende i skrift og tale i spansk, engelsk og dansk.
Jeg vil her fortælle om Patricia Morote og mit besøg hos hende.Patricia Morote er uddannet: - Healer- master i Reiki - Psykoterapeut - Hypnose og NLP terapeut - Socialrådgiver - Psykespirituel vejlederPatricia har gennem 10 år arbejdet som socialrådgiver for flere kommuner, med speciale i børn og voksne fra andre kulturer og deres ofte meget svære tilpasning i det danske samfund. Her har hun udvist særlige store evner og har opnået meget fine resultater med familier, for hvem hun har været en livline for, til at håndtere livet i Danmark.
I dette arbejde har Patricia fortrinsvist brugt sin psykoterapiuddannelse, men har også gjort brug at sine mange andre uddannelser og teknikker af spirituel karakter.Dette arbejde og flere af hendes senere uddannelser har gjort at hun nu har startet et center, hvorfra hendes behandlinger og undervisning i psykespirituel helbredelse og udvikling nu foregår.  Det er et smukt center, hvor man fra første færd ikke er i tvivl om at her er det kærligheden til næsten der er sat i højsædet. Overalt i centeret er man omgivet af skønhed og man mærker Patricia Morotes rolige ånd stråle over det hele. Der er smukke billeder på væggene, flere unikke figurer af Jomfru Maria og engle af mange observanser. 
Der kan på stedet købes smykker udformet som engle med sten indlagt. Det er som at bære lidt af kærlighedsenergien med sig hjem fra centret.Patricia Morote arbejder fortrinsvis med healing og samtale. Hun starter sine behandlinger i en rolig og meget afslappet atmosfære, der får klienten til at falde til ro. Selv sidder hun i en smuk hjerteformet stol og udgyder tillid, ro og fred. Men man skal ikke lade sig snyde af denne kvinde med den unikke blide, men stærke energi.Efter indledningen får klienten plads til at fortælle med en aktivt lyttende terapeut foran sig. Man bliver forstået, og vejledt på en visdomsfuld måde. Her er der tale om at modtage en meget kompetent modstand, hvis man er kørt fast i nogle livs forhold, og det gælder alle livets forhold; privat, arbejdsmæssigt, følelsesmæssigt, helbredsmæssigt, og hvis det drejer sig om spirituel udvikling, står man her overfor en stor kapacitet.Man mærker med det samme at her sidder man overfor en hudløs ærlig, kærlig, vidende og indsigtsfuld healer og terapeut. Når samtalen og rådgivningen er til ende, begynder selve healingen. Den runder hele sessionen af, og afhjælper fysiske og psykiske ubalancer, således at krop, sind og ånd kommer i optimal balance.Healingen foregår til smuk meditativ musik som stille risler ind i sjæl og sind. I blandt  kan der være tilsat en vejledende visualisering, som Patricia guider. Man mærker Patricias nærvær og de forskellige strygninger hun foretager i aurafeltet (for at skabe balance), det føles som en blid og kærlig vind. Når healingen er slut modtager man den sidste vejledning fra Patricia.Når man rejser sig fra briksen, føles livet lettere og lysere. Man er i total balance i sit indre, hvorfor man nu kan se sin livs-situation med helt friske øjne. Det er ikke sådan at livet fra nu af blot er en lang dans på roser, men man har her modtaget lige det der skulle til, for at se hele ens liv i et nyt perspektiv. Man har fået nye løsningsmuligheder og har man haft spirituelle oplevelser, er man også blevet vejledt i hvordan det skal bruges, og til hvad.Patricias mange uddannelser og kurser, som hun har taget i ind- og udland, gør at hun har dybe indsigter i menneskers sjæleliv, og de mange teknikker hun har lært, gør at hun har mange strenge at spille på. Dette vises og ses tydeligt i de kurser hun afholder i sit center. I centret er der månedlige meditationer som alle kan deltage i uden forudgående forudsætninger for at have studeret eller uden nogen sinde at have prøvet at meditere.
Der afholdes ligeledes weekend og dagskurser hvor der bliver åbnet for store indsigter af spirituel karakter.
Der arbejdes meget med at bevare jordforbindelse og med at åbne hjertet for derved at lære at takle livet på smukkeste måde.Patricia har arbejdet med de Peruvianske indianere i både Danmark og Peru. Hun underviser derfor også i nogle unikke teknikker fra denne urgamle shamanistiske visdom. Hun forbinder på fineste vis dette med esoterisk visdom og indsigt.
Engleriget har en fremtrædende plads og hviler som en ren og klar energi over hele Center Celestial.Vel mødt, til et helt unikt helsested, for krop og sjæl.Et rigtig fredens- og kærlighedens tempel, at betræde.God fornøjelseMerete Gundersen - forfatter og SIQ - terapeut - www.siqintelligens.dkDu kan læse mere om Patricia Morotes liv og arbejde, i bogen: Du er ikke alene som er skrevet af Kirsten Ahlburg - ISBN 87-7253-073-1. Fås i alle førende boghandlere.Man kan årligt finde Patricia på den store alternative messe i Falkonercentret på Frederiksberg.Kontakt. Tlf. 2680 8282 - www.celestialcenter.dkDer er flere andre behandlere tilknyttet stedet. Ring for nærmere information.

Onsdag, 08 Februar 2006 01:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Kirsten Ahlburg
Læs mere…

NY meditations CD

Kærlighedens Urkraft
Musik af Michael Sejr Møller- Indtalt af Merete Gundersen


Kærlighedens Urkraft er 25 min. meditations musik med tale af Merete Gundersen.
 
En guidet meditativ visualiserings cd, hvor man ledes til at møde sin egen vejledende engel. Blide toner, smukke vejledninger som gør det let for dig at "se" sanse og fornemme din unikke engel. På denne cd lytter vi til Michael Sejr Møllers rytmiske blide klangfulde musik som flyder sammen med Merete Gundersens tale til en unik helhed.

Kærlighedens Urkraft er en cd fuld af kærlighed og livsmod. Det er en cd der bringer kærligheden frem og skærper alle sanser. Den giver en helt exceptionel adgang til dybet af vores eget indre. Alle der lytter til cd`en bliver løftet i nogle højere oktaver af kærlighed og livskraft. Meditationerne på denne cd er et års rejse ind i sig selv. Du bliver i stand til at komme dybt ned i dig selv, og ved egen hjælp og handlekraft, opnå den fred som vi alle søger. Freden i dit eget sind giver glæde, glæde smitter, glæde giver glæde, og vi begynder at bevæge os ind i nogle nye energier af glæde.

Og hvem vil ikke glæden i livet? Merete Gundersens nye cd Kærlighedens Urkraft viser os vejen til glæden via os selv og vores eget indre, på en meget enkel og smuk måde. En cd man bør eje. Til cd'en er der skrevet en bog med samme titel, denne kan læses som et supplement til cd'en.En unik cd der viser dig vejen for dig der gerne vil lære dine personlige engle at kende.
ISBN 87-91003-10-5      Pris 128 kr. 

Cd `en Kærlighedens Urkraft kan erhverves ved at sende en e-mail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.Se mere på www.livskilden.dk

Tirsdag, 17 Juli 2007 02:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Merete Gundersen
Læs mere…


Hjælp, jeg har glemt min krop

Lær at meditereMeditation er et stærkt redskab, som alle kan have nytte af i dagligdagen. Det er budskabet i den nye bog "Hjælp, jeg har glemt min krop!" med undertitlen "Meditation - et stærkt redskab til et godt liv". Bogen viser uden mystik, hvordan enhver kan komme i gang med at meditere. Et praktisk 5-ugers program guider læseren fra en - måske - stresset dagligdag og frem til mere ro og overskud.Det er en lettilgængelig bog, der afmystificerer begrebet meditation og gør det muligt for alle at lære det og nyde godt af fordelene ved denne afslapningsteknik: Bedre koncentration, flere kreative ideer, bedre nattesøvn osv. Læseren bliver hjulpet i gang gennem simple øvelser, og der er to forskellige metoder til dem, der bruger hhv. højre og venstre hjernehalvdel mest, så alle kan være med.Utroligt mange mennesker har glemt, hvordan de slapper af eller gearer ned. Den helt store udfordring for mange er at tage tid og plads til sig selv og lære at slappe af uden dårlig samvittighed. Kun ved at gøre det får man mentalt og fysisk ryddet op, så der bliver plads til glæde, optimisme og overskud i dagligdagen. Og det nye er, at vi skal have kroppen med - forfatteren hævder, at nogle af os har mistet den kropslige bevidsthed i ønsket om at finde en intellektuel forklaring på alt. Vi skal igen lære at lytte til "den gode mavefornemmelse".De anvendte metoder er i øvrigt fri for mystik - meditation praktiseres udmærket uden brug af tempelmusik, røgelse og umulige siddestillinger. Bogen gennemgår tillige de metoder, som kan bruges til at opleve og udnytte nuets kraft, tankens kraft og visualisering.Om forfatteren
Forfatteren Anne Nardi underviser i meditation og er NLP-terapeut med kommunikation som speciale. Bogen er baseret på hendes kurser samt på en spændende karriere i ind- og udland, og ikke mindst på hendes egne erfaringer fra en livlig italiensk storfamilie, hvor det er en udfordring at finde indre ro i en travl hverdag. Se mere på www.kaiz.dk.Om forlaget
Fokus Forlaget udgiver bøger om ledelse og personlig udvikling set ud fra en helhedsopfattelse. "Hjælp, jeg har glemt min krop" hører til serien af praktiske håndbøger - andre titler i samme serie er bla. "Tro på det - Forstå tankens kraft og udnyt den selvopfyldende effekt" og "Få tiden på din side - Få tiden til at arbejde for dig og undgå stress". Se mere på www.fokus.dk.Pris: 149,-kr. Fokus Forlaget 2007, ISBN: 87-991303-3-5 

Torsdag, 06 September 2007 02:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Lene
Læs mere…

 Er din dag grå og trist …. Så tænk solskin! TÆNK varme og overskud ind i din hverdag

Føler du dig trist, opgivende og energiforladt her i den mørke vintertid, så kan solens lys og varme hjælpe dig.

Jo tak, tænker du måske, men der ER jo ingen sol og alt for lidt lys lige nu. Men den tanke er kun sand, så længe du holder fast i den.

Søndag, 17 Januar 2010 11:34
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Irma Lauridsen
Læs mere…

 

Når gud kalder på os - en helt almindelig historie Dette er en ganske almindelig historie sket en uge i april 2001 på Gentofte Amtshospital, og den slags historier sker for os alle hver uge, blot vi ser, hører og reagerer på de små hændelser, når de er der og derfor fortæller jeg dig historien nu.

 I de 9 dage jeg lå på tresengsstuen sprang foråret ud. I vinduet så jeg buskene blive grønne og gule og påskeliljerne stod i solen og lunede sig. Jeg var bare så syg, mørk gul af en galdesten der spærrede og ondt havde jeg over det hele. Ingen appetit og så utilpas og irriteret, sygdommen gjorde at jeg egentlig blev mere og mere ligeglad med alt. Jeg kendte ingen og havde heller ikke lyst til kontakt med nogen var bare utilpas og alt gjorde ondt.

 Med det kedelige humør sad jeg og så ud på gangen hvor de kørte sengen med en ældre kvinde fra nabostuen frem. Hun lå med ryggen til og sov. Jeg stirrede på hendes krøllede nakkehår og tænkte

 Hvad skal jeg med hende, kender hende ikke og hun ligger på stuen ved siden af, hvad skal jeg med denne ukendte kvinde....

 To timer senere blev hun til min forbavselse kørt ind ved siden af mig. Der skulle hun ligge resten af de dage vi var der. 

 Tove var meget mere syg end jeg og jeg vidste at hun ikke havde langt tid igen måske måneder måske et år eller to.  Hendes store sorg var da hun for en række år siden mistede sin mand og datter med et års mellemrum af cancer.

 Hendes datter hed Marianne og hun gik bort da hun var 42 år. Jeg hedder Marianne og var da 42 år. Tove fortæller om sin kærlighed til datteren og synger en sang for mig hver aften inden vi sover som hun har skrevet til sin elskede og savnede Marianne.

 

Tænk ikke pige på hvad du når
men på hvor hurtigt årene går
hvert blad du vender i skæbnens bog
er som at køre i hurtig tog
var der dage du ikke fik leet
var der stationer du ikke fik seet
værn om dit livs minutter og timer
vent ikke til togets bremser hviner.

Jeg så dig i mine drømme
ganske som du var og er
så virkelighedsnær
du føltes her hvor der ingen grænser er
fantasiens vingefang er stort og bredt
smukt om man vil
og måske engang vil drømmene blive til.

Tove d. 23/4-2001Selv nu mange år efter kan jeg fornemme hendes sang, og den blev hørt, for englene er guds sendebud til os mennesker her på jorden og Tove blev hørt.

 Hele tiden havde jeg denne vished om at skulle noget og fik fornemmelsen at det var vigtigt at skabe en forbindelse mellem mor og datter. Når troen på noget efter dette liv mangler kan det være vanskeligt for englene og de andre at få kontakt til os mennesker.

 Tove troede ikke længere på en gud da hun oplevede at tabet af mand og datter var for uret færdigt, men da jeg spurgte om hun troede på at Marianne var en engel var hun ikke et øjeblik i tvivl.

 Hun vidste at hendes Marianne var en engel og denne vished tror jeg gav dem forbindelsen tilbage.

 Se det er således at englene er Guds sendebud til os mennesker her på jorden.

 Og dette kan jeg fortælle dig her og nu og vid at der er så meget du kan gøre når du lytter og ser og følger din intuition. Det hele er der hele tiden.

 Armedon Glory - evigheden lys                          
Et videnscenter v/Marianne Elisabeth Pedersen   

 


www.armedon.com   Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

   Armedon©2009

 

Mandag, 08 Juni 2009 02:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Marianne Elisabeth Pedersen
Læs mere…
Uddrag af Brahmans Drøm, 3.bog 9. kapitel
ALLE FORMER ER MINE FORMER

Jeg vidste godt, hvem han var, men var alligevel forvirret.

Var han Jesus? Kristus? Den unge læge? Swami? Buddah? Eller for den sags skyld Brahma, Vishnu eller Shiva? Rama eller Krishna? Jehova eller Allah? Jeg spurgte ham, hvem han var?

"No difference," svarede han kærligt. "Du spørger, fordi du tænker i former. Men jeg har ingen form. Og dog er alle former mine former."

"Jamen, Jesus," fortsatte jeg. "Jeg så det selv. Jeg så, at Jesus døde på korset!"

"Ja," svarede han. "Jesus er død. Jesus døde på korset."

"Men hvem er du så?"

"Jeg er Kristus."

"Jamen, hvad er forskellen?"

"Det er netop hele forskellen," svarede han.

Det måtte jeg have forklaret, hvis jeg skulle forstå det.

Jeg vidste, at det var vigtigt at forstå det.

Nu sagde han: "Jesus var kroppen. Jesus var mennesket. Jeg er Kristus. Jeg er bevidstheden. Kroppen er død, men bevidstheden lever. Fordi Jesus sandede dette, lever han nu i mig og jeg i ham."

"Jeg forstår det ikke," vedblev jeg.

"Jo, du gør så!" sagde han bestemt. "Da du lå under St. Fredholms blodbøg, forstod du udmærket, at du ikke var bladet, men livet i bladet. Livet var i træet, ikke i bladet. Bladet visnede og faldt til jorden, men livet i træet bestod!"

Det sad jeg og funderede lidt over, mens himmelens klare sol svøbte sig om min krop med sin lunende velvære.

Jeg mærkede, at solens stråler trængte ind i min krop, ind i hver eneste fiber, ind i hver eneste celle. Og jeg fik en fornemmelse af, at jeg blev lettere og lettere, hvorved jeg næsten var ved at opløses og blive til ingenting. Akkurat som Jesu legeme, der forsvandt fra graven.

Faktisk havde livet vel altid været i træet og kun i træet?

At jeg forestillede mig et liv i bladet, skyldtes vel kun, at bladet var en del af træet? Og selv om bladet ikke selv forstod det, havde det vel aldrig haft nogen selvstændig eksistens?

Selvstændig, adskilt, blev det vel først, da det visnede og faldt til jorden? Men da havde det vel ikke længere nogen eksistens, for eksistensen var i træet, og træets eksistens blev vel ikke ændret af, at bladet faldt af?

Betød det, at mit billede af den korsfæstede Jesus var at sammenligne med det visne bøgeblad? Og at Kristus, den lysende skikkelse, som nu sad over for mig, var at sammenligne med selve blodbøgen, det flotteste og største træ i Kollerup sogn?

Jeg kiggede på min ring.

Først var den udsmykket med det kristne kors. Men så havde Swami pustet på ringen, og korset blev forvandlet til et aum-tegn af guld.

Kristus, den unge læge, Swami, eller hvem han end var, fangede min tanke.

"Ja," sagde han. "Lige netop."

Det var ikke korset, jeg skulle fæstne min bevidsthed ved, men Gud. Ikke den korsfæstede, men den genopstandne. Ikke døden, men livet. Ikke formen, men indholdet. Ikke det visne bøgeblad, men det levende træ.

Deri lå nøglen til forståelsen, fik jeg at vide. Jeg måtte forstå, at livet er i formen, men formen er ikke i livet. At bevidstheden er i kroppen, men kroppen er ikke i bevidstheden.

Så ville jeg have en nøgle til forståelse af korsfæstelsens mysterium. En nøgle til forståelse af Bhagavad Gita´en, det hellige, oldindiske epos på 700 vers. Og en nøgle forståelse af den illumination, som Buddha fandt under sit meditationstræ.

I Bhagavad Gita´en forsøger Krishna, den ottende avatar, med grænseløs tålmodighed at få krigsherren Arjuna til at forstå, at døden blot er Arjunas eget tryllespind, Arjunas egen illusion.

For hvis Arjuna forstår dette, har han intet at frygte før det endelige slag på slagmarken. Hvis Arjuna forstår dette, kan han intet miste, absolut intet, selv ikke livet!

"Du taler om liv og om død," siger Krishna. "Du taler om dag og om nat. Du taler om solopgang og om solnedgang. Men snart vil du forstå, at det er meningsløs tale, for solen står aldrig op og går aldrig ned. Solen er der altid, har altid været der og vil altid være der."

Buddha gjorde den erkendelse, som Krishna fortalte Arjuna om, nemlig fuldstændig erkendelse af sit virkelige Selv.

Ordet Buddha er ikke navnet på en person, men navnet på en tilstand, en anden dimension af bevidsthed. Buddha betyder "en, der er vågnet op" eller "en, der er oplyst".

"Men Swami," spurgte jeg. "Hvad sker der? Hvad sker der, når jeg dør?"

"Det, som du tror," svarede skikkelsen.

"Der sker det, som du tror, vil ske. Du bliver det, som du længes efter og drømmer om.

Husk, jeg er et ønsketræ. Så stor er min kærlighed til dig, mit barn, at jeg giver dig alt, hvad du beder om.

"Ups..."

Den skulle jeg lige vende i hovedet. Så sagde jeg: "Så er det altså vigtigt. Det er vigtigt for mig at vide, hvad jeg tror på, hvad jeg ønsker mig? Så jeg kan tro på det rigtige, ønske det rigtige?"

"Så du kan ønske dig det, der er rigtigt for dig."

Jeg tænkte, så det knagede. Jeg skulle hele tiden forstå,
hvad der blev sagt. Og der var så meget, som jeg gerne ville
spørge om. Så meget, som jeg gerne ville vide.

"Så havde min mor altså ret," fortsatte jeg. "Dengang han døde, ham politikeren, som troede på reinkarnation. Mor sagde, at det betød, at han ikke kom i Himlen."

"Hvis du ønsker dig et nyt liv her på Jorden, hvis du tror på et nyt liv her på Jorden, så får du et nyt liv her på Jorden. Så får du ikke et evigt liv i Himlen."

Jeg kunne ikke sige mig fri for at være forvirret.

Reinkarnation eller ikke reinkarnation?

Spørgsmålet, som tvedelte kristendommen fra buddhismen og hinduismen. Spørgsmålet, som skilte øst fra vest.

Hvad var så rigtigt? Hvad var så forkert? Og hvad var så virkeligheden? Sandheden?

"Intet er rigtigt. Intet er forkert. Og virkeligheden? Den skaber du selv. Virkeligheden er kun et udtryk for, hvad du erkender. Men når nu erkender, vil sandheden automatisk komme til dig."

"Jamen, så er det jo vigtigt. Hvad jeg erkender? Hvad jeg ser? Hvad jeg hører? Hvad jeg forestiller mig? Hvad jeg tror på?"

"Det er altafgørende. Det bestemmer alting. Det er din egen tro og dine egne forestillinger, der bestemmer om du genfødes til et nyt liv her på jorden, eller du frelses til et evigt liv i Himlen.

Reinkarnation er ikke menneskets mål og har aldrig været det. Reinkarnation har intet med evigt liv at gøre.

Reinkarnation er trældom.

Menneskets mål er genopstandelsen. Det som kristendommen kalder frelsen. Det som buddhismen kalder illuminationen.

Det som hinduismen kalder befrielsen. Det er menneskets mål.

Det er, hvad du bør stræbe efter. Ikke reinkarnation."

Jeg havde altid troet, at det var noget, som blev bestemt af min karma. Jeg spurgte: "Hvad med min karma? Er det ikke min karma, som bestemmer fremtiden?"

"Din karma er blot et udtryk for, hvad du tror på, hvad du længes efter, hvad du drømmer om. Din karma er din egen dom over dig selv, din egen forestilling om fremtiden. Men din karma forfølger dig ikke. Det er dig selv, som slæber den med dig."

Det måtte jeg have forklaret. Hvad mente Swami med det?

Betød det, at jeg kunne slippe for min karma? Hvordan skulle det forstås?

"Denne forestilling, denne karma, klistrer sig til ego´et og bæres af ego´et, men du er ikke ego´et. Deri består
illusionen.

Du er vidnet, den der ser, ikke det som ses. Du er drømmeren, ikke det drømte. Du er skaberen, ikke det skabte.

Så snart du erkender denne sandhed og bliver denne sandhed, er du befriet fra døden. Så snart du erkender denne sandhed og bliver denne sandhed, får du del i et evigt liv."

"Jamen, hvad er det så, jeg skal erkende? Hvis altså... Ja, ligesom Jesus..."

Swami i sin hvide, lysende skikkelse talte meget langsomt og meget kærligt, da han forklarede:

"Så længe du identificerer dig med kroppen, sindet og ego´et, er du dødelig. Så længe du tror, at du er kroppen, sindet og ego´et, vil du blive ved med at dø. Om og om igen.

For kroppen dør, sindet dør, ego´et dør.

Det, som Jesus fuldbragte på korset, var at hæve sin bevidsthed fra bladet til træet, fra ego´et til Selvet. Når du lærer dit Selv at kende, rodfæstes du i en ny bevidsthedsdimension, som er vedvarende og kollektiv.

Det er kilden til selve livet, det evige liv, en fælles bevidsthed, som forener mennesket. Denne fælles bevidsthed har mange navne, men ingen form. Dog er den til stede i alle former.

Det er denne bevidsthed, som kaldes Himlen... Selvet...

Ånden... Kristus... Allah... Buddha... Gud... Atman... Brahman... Swami...

Af Axel Kristensen
Lørdag, 02 Marts 2002 01:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Axel Kristensen "(afdød)"
Læs mere…
Shamanisme er en meget gammel spirituel vej, som handler om at leve i balance og harmoni med vores omverden. Det er ikke en religion eller en tro, heller ikke en videnskab, og samtidig er det alle tre - og mere til. Shamanisme er en måde at leve på. Det er en forståelse og accept af at alt er levende og afhængigt af hinanden. Independence through interdependence.

Selve ordet shaman stammer fra ordet šaman, oprindeligt et ord fra det Sibiriske Tungus folk. Ordet er lidt svært at oversætte, men betyder generelt at arbejde med varme og ild; at varme eller brænde. Så hvis man bruger ordet til at beskrive et menneske, kan det oversættes som ´en der transformerer energi´ - som vil passe udmærket, da shamanen laver den størst mulige transformation, når han transformerer fra den fysiske verden til den åndelige verden.

Der er nogen, der bruger forskellige begreber indenfor shamanisme som f.eks. shamanka eller shamaness (kvindelig shaman) osv. Når jeg skriver om en shaman, så mener jeg kvinder ligeså vel som mænd. For nemhedens skyld vil jeg bruge den maskuline form i denne artikel, i stedet for han/hun hele tiden.

Det er den almindelige opfattelse, at shamanisme er mindst 10.000 - 25.000 år gammel, dog er der også blevet fundet shamanistiske redskaber, som er blevet daterede til at være næsten 40.000 år gamle.

Det er skrevet, at shamanisme oprindeligt stammer fra Siberia/Central Asia, men der er ingen der ved helt præcist hvornår eller hvorhenne det startede. Måske var det en oprindelig gruppe mennesker (Tungus folket), som rejste med deres viden og lærte det til andre, som igen har rejst og delt med endnu andre, eller måske har det hele udviklet sig fra en række ens idéer fra diverse kulturer over hele kloden.

Hvordan kan det være, at en mand fra Australien, en mand fra Skotland, en fra Kina, en fra Rusland, en fra Hawaii og en fra Danmark er kommet frem til de samme konklusioner om livet, uden at kommunikere med hinanden? (Der var altså ikke mobiltelefoner eller e-mail for 25.000 år siden!) Og hvordan kan det være at shamanismen, ligegyldig hvor og hvornår den stammer fra, er lige så aktiv og kraftig i dag, som den altid har været?

Shamanismen har været brugt i mange forskellige former verden rundt i tusindvis af år. Den har udviklet sig, sammen med de forskellige samfund, til mere komplicerede trosformer. Nogle gange har den inkluderet en eksisterende tro, eller den har været brugt til at skabe en ny religiøs bevægelse.

Der er ikke en bestemt filosofi, der kan definere shamanisme. Men selvom hver form for shamanisme bruger forskellige redskaber og teknikker, er de allesammen bygget op omkring et fælles grundkoncept - nemlig at vores verden er levende og bevidst.

Shamaner forstår, at alt er levende - planter, sten, vind, vand. Ånd/liv er til stede i alle ting og der er mange måder at opleve det på. At være menneske er kun én af dem.

Shamanen forstår også, at de andre livsformer - dyr, fisk, insekter, planter, mineraler - erfarer liv for dét, det er, og fra deres individuelle perspektiver. Shamanen viser derfor respekt for alle ting og lærer livets ånd i dem allesammen, hver for sig. I en shamanistisk kultur vil alle kunne forstå dette, men det er shamanen, der er eksperten i kommunikationen mellem de ting og mennesket. Shamanen er stifinderen for balancen til sit medmenneske og samfund, og som samtidig støtter udvikling og overlevelse af vores planet.

Shamanistisk harmoni er ikke passiv - tværtimod. Det er et dynamisk forhold med en levende verden og anerkendelse af de forbindelser, der står imellem alt det, der eksisterer.

Ved forskellige rituelle redskaber, som sang, dans, musik, stilhed, trance og - i nogle kulturer - stoffer, lærer shamanen at adskille sig fra hverdagens realitet. Når han går i trance, eller ´rejser´, får han adgang til forskellige områder, hvor han kan kommunikere med sine guider og andre ånder, lave healing, soul-retrieval arbejde, finde stier, kraftdyr osv. Et af shamanens største jobs i dag er spøgelsesforløsning, hvor han hjælper de afdøde, som er ´fanget´, videre til den åndelige dimension.

Shamanisme blev udviklet igennem mange år, som et redskab til at overleve. I dag går mennesket rundt i vores moderne samfund og føler sig ´tryg´. Konceptet om overlevelse har nu udviklet sig til at leve. Vi skal ikke kæmpe så hårdt for at overleve. Vi har et sted at bo, hvor vi bliver beskyttet mod elementerne. Når vi er sultne kan vi gå i supermarkedet og købe det, vi har lyst til at spise.

Kunne det være, at vi, med vores forurening, grådighed og ligegyldighed, igen lever på overlevelsesgrænsen? Der er store huller i både ozonlaget og regnskoven. Tør du drikke vand fra floden? Hvornår var det sidste gang du plukkede et æble fra træet og spiste det som det var?

Det er nemt i vores ´trygge´ teknologiske verden at glemme vores behov. Det er nemt at betragte et animistisk verdenssyn som værende ´primitivt´ eller ´overtroisk´, og glemme at sådanne kulturer generelt lever meget længere og mindre destruktivt end vores egen. Skal vi måle succes i livet med hvor meget vi har? Eller udfra hvor meget vi giver?

Vi har et ansvar. Vi har et ansvar for at passe på os selv, hinanden og den verden vi lever i - det er trods alt vores familie og vores hjem.

Der er ingen sand vej. Vi har allesammen en del af sandheden, men der er ingen som har hele SANDHEDEN. Mærk efter og lev dit liv.

Må din søgen være frugtbar.

Af Chris Freeman

Email
ROOTS-online
Søndag, 14 April 2002 01:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Chris Freeman
Læs mere…
I det øjeblik en sædcelle gennemtrænger et æg, skabes der en forbindelse til en sjæl i den åndelige verden ...

Sjælen har igennem længere tid haft et større planlægnings arbejde foran sig i samråd med sine skytsguider og andre hjælpere. Sjælen, som har et hav af inkarnationer bag sig, har udvalgt sig særlige områder af sin bevidsthed, som den ønsker at udforske noget mere i det kommende liv. Med sig har den en enorm erfaringsmasse, som den har brug for at få åbnet op for, således at den kan komme i gang med den nye udforskning og læreproces.

Nu er det sådan, at ikke hvem som helst kan åbne op for denne erfaringsmasse, og derved give sjælen mulighed for at udfolde hele sin storhed. Der skal nogle helt særlige betingelser til. Denne udvælgelse foregår i den åndelige verden igennem væsener, der er så langt i deres udvikling, at de er i stand til at overskue den helhed, som sjælen ikke selv er i stand til endnu. Det siges, at ved sådan en udvælgelse er der ca. seks mulige steder på jorden, hvor sjælen vil være i stand til at få opfyldt sine betingelser. Det er altså ikke sådan, at sjælen skuer ned på vores fysiske verden, kigger på Hr. og Fru. Hansen, syntes de ser særlig søde ud og så vælger at komme der. Valget af forældre er ubevidst for sjælen, men absolut ikke tilfældigt.

Efterhånden som graviditeten skrider frem træder sjælen mere og mere ned i den fysiske materie. Dette er enormt energi krævende for sjælen og der er derfor en masse hjælp og energi tilførelse tilstede under hele graviditeten. Mange gravide oplever ligeledes at være i en helt særlig tilstand af indre ro og hvilen i sig selv, hvilket hænger sammen med den healing, der faktisk foregår ved sjælens indtræden.

I starten af sjælens indtræden vil bevidstheden stadig være i den åndelige verden, men når graviditeten når hen omkring 24. uge er sjælen trådt så meget ind i den fysiske materie, at den nu også begynder at opleve den fysiske verden. Den begynder f.eks. at registrere lys, lyde og morens beroligende hjerteslag. Tiden nærmer sig for den endelige fødsel til fysisk plan. I de fleste tilfælde oplever sjælen at blive presset igennem en tunnel, hvor lyset for enden venter. Her står ofte en del mennesker og tager kærligt imod sjælen og den fysiske manifestation er fuldført. Sjælens bevidsthed er stadig dels på åndeligt plan, men nu også en smule på fysisk plan. Lige når barnet er født ligner det ofte et rynket gammelt menneske og i de første timer efter fødslen er barnet tit meget vågnet. Mange forældre kender til at kigge ind i et par små undrende øjne, som ser ud som om de ville sige: "Hvem er du og hvad laver jeg her?" og som samtidig rummer et blik af uendelig visdom. Det er sjælens visdom, der vises i dens øjne - den visdom, som sjælen bringer med sig ind i denne verden.

Hvad er det så vi forældre har fået? Er det en del af os selv - en forlængelse af mit jeg? Nej, det er en helt individuel sjæl, som på et plan slet ikke har noget med mig at gøre, men på et andet plan har alt med mig at gøre. Jeg er nemlig den, der har vundet i lotteriet over fem andre og jeg er den der er udvalgt til at kunne give denne lille sjæl de optimale betingelser for at udfolde sin sjæl.

Med denne udvælgelse følger også et ansvar. Det er mit ansvar at lade den lille sjæl udfolde sig ved at støtte og guide den, men aldrig forme den til at være en lille kopi af mig. Det er min opgave at forstå at "mit" barn ikke er mit, men er en individuel brik i det større puslespil, nøjagtig som jeg selv er en brik, men dog, til tider to meget, forskellige brikker. At forstå at jeg har noget at give og lære "mit" barn, men at "mit" barn har ligeså meget at give og lære mig. Alt i universet er en bevægelse der går to-vejs, aldrig kun den ene vej.

Jeg er, ved at få et barn, blevet betroet en sjæls videre udvikling - det er mit job at lade den sjæl udfolde sine smukke vinger på nøjagtig den måde sjælen finder mest hensigtsmæssigt. Og denne opgave jeg er blevet tildelt, som forældre, at slippe mit barn og lade det drage de erfaringer det nu engang har brug for, er nok noget af den sværeste opgave et menneske kan blive sat på. Er mit barn en sjæl, der har valgt at skulle igennem en masse lidelse, er det endnu sværere! Som forældre ønsker jeg jo på ingen måder at opleve mit barn være i lidelse og smerte. Men hvis det er det, mit barn har valgt, må jeg prøve alt, hvad jeg kan for at sætte det fri til at drage sin erfaring, alt imens jeg er der som en kærlig opmuntrende støtte imens mit barn går igennem sin svære tid. Står jeg foran noget, som jeg ikke kan, må jeg i kærlighed til mit barn, hjælpe det med at komme hen et sted, hvor der er hjælp til den proces barnet er igennem. At turde erkende, at fordi jeg er en forældre, er det ikke det samme, som at jeg er altvidende og kan støtte i alle situationer.

Jeg mødte på min vej en far som virkelig forstod, at han "bare" var et redskab for sin søn. Hans søn havde hele sit liv haft en meget stærk forbindelse til den åndelige verden, men for faderen var begrebet "den åndelige verden" det samme som russisk - totalt uforståeligt!

For sønnen blev den åndelige kontakt til et mere og mere nedbrydende element i hans liv og hans lidelse voksede. Han var omgivet af mennesker, der ikke forstod noget som helst af hans oplevelser og netop da ingen forstod ham, fyldte det åndelige mere og mere i hans liv i hans søgen efter forståelse, hvilket gjorde, at det fysiske liv blev sværere og sværere.

Til sidst rejste spørgsmålet sig naturligt nok: "Er jeg ved at blive skør?" Fadene erkendte, at han søn havde et verdensbillede, som han intet forstod af, men han accepterede, og ikke mindst respekterede sin søns livssyn, tog ham i hånden og fulgte ham til et menneske, der forstod og kendte til den åndelige verden og som kunne give hans søn det modspil, han ikke selv var i stand til. Det betød for sønnen, at det nu var muligt at kunne vende det, der før havde været nedbrydende til noget opløftende, samtidig med at han kunne finde en måde at være på i den fysiske verden - og lidelsen kunne ophøre!

Denne far udviste en enorm storhed ved, at han turde erkende sine mangler i forhold til den individuelle sjæl, han var blevet betroet. Han forstod, at hans søn var en gave, som var blevet ham tildelt i tillid til, at han kunne give sjælen de optimale betingelser, hvilket han gjorde igennem sin erkendelse af sin egen ufuldkommenhed som menneske.

Lørdag, 06 Juli 2002 01:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af
Læs mere…

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer