Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
Selvudvikling
Selvudvikling

Selvudvikling (136)Meditations cd én Drømmenes Verden
Indtaling af Merete Gundersen
Musik Michael Sejr MøllerGUIDET MEDITATION FOR BØRN
Anmeldt af Anne Damgaard Sørensen, forfatter- billedmager

Fantastisk smuk og fortryllende CD!Merete Gundersen har skabt en fantastisk og fortryllende CD for børn, hvor hun kærligt tager ethvert barn ved hånden og guider det ind i en vidunderlig smuk indre oplevelse.Cd'en er opdelt i 3 afsnit, så man kan vælge hvilken del, der passer bedst i en given situation, hvilket er suverænt!Merete Gundersen fortæller barnet i den første del, at det altid skal være sig selv, og hun guider med sin smukke stemme barnet til bl.a. at finde og se sit eget gyldne lys.
Hun fortæller med kærlighed, at barnet skal være sin egen tryllekunstner og vide, at det kan skabe den virkelighed, som det ønsker.Hun bruger de redskaber, som barnet kender, og hun giver hermed ethvert barn selvtillid og tro på, at barnet kan udvikle sig ganske efter sine ønsker.Hvis et barn har ondt et eller andet sted, så er der hjælp at hente i den første del af Cd'en. Ethvert barn kan også via Meretes CD få erkendelse omkring sin egen dygtighed og vide, at det som individ er helt unikt! - dette beskriver 2 del på CD'en så smukt.I den sidste og tredje del af den smukke CD, guider Merete Gundersen barnet ind i sin helt egen fantasi og drømmeverden. Hun guider barnet til at få kontakt med sit eget hjerte, hvor der altid skinner et lys, som er den gode fe. Den smukke og gode fe kan altid give glæde, og barnet kan ved at lytte til ordene på den måde finde ro, tryghed og glæde i en måske ellers fortravlet og stresset hverdag.Michaels Sejr Møllers klanfulde rolige musik understøtter på unik vis Merete Gundersen indtaling.Den meget fine og positive CD: "Drømmenes Verden!" kan på det varmeste anbefales til alle forældre!Anbefales af Merete Gundersen til børn fra 5 år!A-SQ Centret                                  
v/Anne Damgaard Sørensen            Homepage: www.tarots.dk

Lørdag, 21 Februar 2009 01:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Merete Gundersen
Læs mere…


Update by Sheldan Nidle for the Spiritual Hierarchy and the Galactic Federation
10 Cauac, 7 Ceh, 4 Eb (den 10. Marts 2009)

 


Selamat Jarin! Vi vender tilbage med at fortsætte vores samtale fra i sidste uge. Som vi har informeret om er en række kritiske begivenheder ganske tæt på at ske. Efterhånden som vores Jordallierede flittigt skubber fremad, er et mindre modfremstød blevet udøvet af mørke klike. Selv om denne kraft ikke er tilstrækkelig til at standse de allieredes fremskridt, er det nok til at sikre en række usandsynlige forsinkelser. Mørkets kedelige ønsker er at Lyset skal forsvinde. Det er dybt foruroliget over konstruktionerne af sine aktiviteter og er i et dilemma om, hvad de skal gøre som det næste. Mørkets 'manglende evne til at finde en løsning kaster dem tilbage til udslidte taktikker fra fortiden, som de gentager igen og igen, og denne er blevet en stor svaghed hos dem. Imens er vores jordallierede i færd med at udregne den korrekte sekvens for det endelige udfald mod kliken. På en anden front bruger mange globale institutioner i disse øjeblikke en række vigtige bekendtgørelser, som vil løse disse sidste øjeblikkes hik på en positiv måde og tillade den endelige form af Lyset sejr at komme til syne.       

 

     Selv om denne situation naturligvis løser sig selv, er det vigtigt at vide, at vores Jordallierede meget nøje har gennemtænkt formatet for denne overgang. I århundreder er din verden regeret af et europæisk-baserede oligarki (fåmandsvælde, en styreform hvor statsmagten er samler hos få personer el. familier), der har pålagt mange uønskede alliancer i andre områder af verden med godkendelse af og støtte fra Anunnaki. Mange indfødte traditioner blev mobbet og tvunget til at bøje sig for dette oligarki og dets offentlige og private håndlangere. De seneste få årtier har oplevet en genoplivning af mange grupper, der gik under jorden eller undertrykkede deres traditionelle viden og visdom. Med fremkomsten af denne stille global revolution er disse regionale grupper bundet sammen og danner et af de vigtigste elementer af vore Jordallierede. Muliggjort ved lang tids isolering af mængder af guld og de finansielle manøvreringer med Lysorienterede medlemmer af dette europæiske oligarki, er disse grupper sammen med andre centrale personer og institutioner, parate til at etablere den politiske orientering af post-Dumbarton Oaks verden.

 

     I vores seneste opdatering drøftede vi to eller tre af de første emner, som skal behandles i de kommende annonceringer. I dag ønsker vi at tale om, hvordan alt dette er ved at blive sat på plads. En række konferencer har været holdt om emnet global gældseftergivelse, der involverer mange banker, udenlandske honoratiores, og andre, der alle har tavshedspligt om, hvad der blev drøftet. Idéen var at lade denne dagsorden flyde før dem, der er mest berørt af den enorme gældseksplosion i den såkaldte tredje verden, og også i den anden verden. Den nuværende nedsmeltning skaber enorme byrder for mange, og forskellige løsninger blev fremsat af de vigtigste Jord allierede medlemmer, som var mere detaljeret til at køre disse velbesøgt, hemmelige konferencer. En række aftaler er dukket op, og fra dette, grundlaget for et globalt gældstilgivelsesprogram blev samlet. Disse møder førte til andre, hvilket i sidste ende har involveret forskellige indfødte samfund. En koalition fulgte, der begyndte at imødegå konsekvenserne af Dumbarton Oaks.

 

Disse bredt funderede aftaler skal indføres først af de nye overgangsregeringer. Den klike der skal erstattes anvendte hemmelige fonde, et stigende gældsniveau, og en manipuleret befolkning der har behandlet den globale økonomi hensynsløst i årtier. Dette vil alt sammen ændre sig så snart ovenstående aftaler kommer på plads. Penge vil genvinde deres værdi endnu en gang, i modsætning til at være værdiløse papirinstrumenter i de mørkes krigslist. Endvidere vil de mørkes kontrol, der i øjeblikket sammenfiltre jeres verden, blive ændret. Alle disse aspekter blev drøftet grundigt på de konferencer vi netop har nævnt. Uden tvivl lyder dette forslag meget usandsynligt for de uvidende; i virkeligheden er gæld blot et begreb der kan handles eller udveksles på den internationale scene, og bruges som målestok for værdien af en portefølje. Dette koncept skal omdefineres og bringes tilbage til virkeligheden, og dette er grunden til den massive gældseftergivelse er af afgørende betydning. Et andet spørgsmål der behandles er global bank bedrageri.

  

Den måde hvorpå bankerne drives i øjeblikket er kriminelle. Dette er begrundelsen for afgørelsen om at en mere reguleret ordning er nødvendig. Endvidere skal dette system omfatte en række regionale valutaer, der har samme status men dette skal kun være midlertidigt. En stor global overflod vil begynde at vise sig sammen med meddelelserne, og det vil i sidste ende helt fjerne behovet for banker. Så første del er at fjerne de gamle finansielle restriktioner; anden del spreder den stigende overflod. Dette fører til en mængde af finansielle uddannelsesprogrammer der vil gøre alle i denne verden rige og i stand til at håndterer alt hvad rigdom medfører. I er på vej ind i en verden der rækker ud over penge og begrænsede ressourcer og således er frigjort til at koncentrerer sig om kærlighed, fred og indbyrdes forståelse og værdsættelse. Det er dette der sætter scenen for den mest vidunderlige første kontakt begivenhed!

 

Som i kan se er første kontakt en proces der består af en række nødvendige etaper. Vores jordiske allierede ser sig selv som forkyndere af en ny virkelighed. Deres opgave er dels at bevæge jer ud af den gamle tankegang der tillader mørket at beslaglægge jeres kraft og manipulerer jer som det passer dem. Efterhånden som denne virkelighed viger tilbage, har i behov for, elegant, at accepterer vidunderne i jeres fremkommende nye verden. Efterhånden som dette bliver almindeligt kan i lettere accepterer hvem i vil blive: fuldt bevidste væsner af Lyset. I disse meddelelser har vi lagt vægt på, at selv disse mørke dage og det dagligt stigende kaos blot er værktøjer til dette formål, sat op af mørket. Efterhånden som det nye overflodssystem begynder, vil i accepterer hvilken gave en "sand virkelighed" er. Øvelserne i bevidsthed som vi har beskrevet er ganske simpelt en beskrivelse af hvordan Himlen ønsker i skal vokse i bevidsthed og gøre mere brug af "det virkelige dig".

 

     At gentage: leverancerne, regeringsforandringer, og det nye globale finansielle system former et forløb. Dette første trin er at få dig på vej ind i en ny ramme i sindet. De efterfølgende etaper er at omdanne al fattigdom, generel elendighed og mangler i velstand, fred, og omsorg for hinanden og Moder Jord. Eftersom dit globale samfund endnu ikke lever op til de generelle forudsætninger for en første kontakt, er vores Jordallierede og vi blevet enige om en plan der er godkendt af Himlen. Denne plan er bundet til den store himmelske transformation, som alle jer til en vis grad oplever nu. Denne massive operation er blevet mere end en simpel første kontakt. Det er en transformativ uddannelses-proces. I er alle optaget af bevægelse i jeres egen vej hen imod en vidunderlig dag vedrørende din tilbagevenden til fuld bevidsthed.     

 

     Alt dette bliver virkeligt, du integrerer ny visdom og et nyt paradigme om, hvem du virkelig er. Du har en stor skæbne, der nu viser sig. Vores rolle i dette er at overvåge denne proces og ved hjælp af retningslinjer givet til os af Himlen, til at våge over, hvad der sker med jer. En del af dette er naturligvis, første kontakt. Vi nedtoner ikke på nogen måde dens betydning for både jeres og vores hellige missioner. Du har nået enden af et langt hårdt slid gennem dystre landskaber smidt foran dig af mørket. Den næste periode er spændende, men det kan alligevel tage lidt længere tid end du ønsker. Tålmodighed er stadig nødvendig. Det har taget næsten 13 årtusinder for alt dette at tage form, og den korte tid der er tilbage skal nydes og gives tak, vel vidende, at det guddommelige rigtige tidspunkt guider forløbet og producerer de perfekte resultater. 

 

    I dag har vi fortsat vores snak. A meget storslået velsignelse kommer på din vej, som skal være forløberen for første kontakt. Vi afvente muntert øjeblikket for vores møde, hvor vi sammen kan fejre det Lysvæsen, som du er i færd med at blive. Vi forlader jer nu. Vid i dit hjerte af hjerter, at tidsubegrænsede Forsyning og uendelig overflod fra Himlen virkelig er jeres! Velkommen Majon! Velkommen Kasitaram! (Sirian for Rejoice! Og vær velsignet i Guddommelig Kærlighed og glæde.)

 

Oversat af:                                    

 

Lise Bille Rasmussen

 

Søren Bille Jensen                 Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

www.spiritnet.dk/bevidsthed

 


Planetary Activation Organization | Mailing Address: P. O. Box 4975, El Dorado Hills, California 95762 USA
Voicemail: 808-573-3110 | Fax: (808) 573-2867 | E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. | Website address: www.paoweb.com

 

Onsdag, 11 Marts 2009 01:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Søren Bille
Læs mere…


Update by Sheldan Nidle for the Spiritual Hierarchy and the Galactic Federation
2 Muluc, 17 Moan, 4 Eb (den 19. maj 2009)

 


Selamat Balik! Vi kommer igen med nogle mere interessante bidder til din intellektuelle og åndelige appetit! I vores sidste par indlæg, beskriver vi i enkle detaljer de ting, der sker i din virkelighed, og dette enorme følende univers! Efterhånden som du bevæger dig hen mod din opstigning, fusioneres dine fysiske og åndelige aspekter hurtigt. Denne operation er som vi har vist, både ret indviklet og forbavsende enkel. Himlen ser det fysiske som en meget bøjelig palet, som trækker på mange former for muligheder. En af de muligheder, du nu passerer igennem gør det meget besværligt. Mens du gør det, er du samtidig i gang med at blive forberedt af Himlen til at bevæge dig ind i dit fuldt bevidste selv. Denne begivenhed er til tider også en meget smertefuld og vanskelig procedure. Husk på i disse mest ulidelige øjeblikke at en mesterplan er i kraft, og at din tid her i virkeligheden er ved dets afslutning. I stedet bliver I lyksalig med fuld bevidsthed og glæde i jeres nye femte dimensionale virkelighed. Hvad der nu er behov for, er nogle oprigtige bogstavrim om, hvad dette egentlig betyder.

 

    Fuld bevidsthed er mere en massiv opgradering i dine mentale, fysiske og psykiske evner. Det er som du har åbnet en sand ubrydelig forbindelse til din sjæl og til selve hjertet af skabelsen. Du soler dig i denne energi og trækker på fantastiske kreative indsigter som du ønsker at studere. Disse indsigter er prydet med data og samarbejde leveret til dig af dine åndelige guider. I dette miljø er det let at føle noget almægtigt. Det der bringer dig "ned på jorden" er den måde, du interagerer med dine medmennesker, dine galaktiske samfunds medlemmer. Hvert barn er fra endnu før fødslen bragt i dette kærlige, tillidsbaserede betroede samfund. Du udvikler et behov for at udforske din suverænitet og samtidig tjene dette fællesskab, en slags symbiotisk forhold udvikler sig over tid. Guddommelig service og service til samfundet bliver din ankre. Dette forhold forstærkes af den himmelske visdom, som du føder på daglig. Begrebet kappestrid eller være mindre end, er det vidunderligt at være fritaget for ved din egen ære af Fællesskabet og din uselviske tjeneste til det.

 

     Hver dag er en tid til din egen udfoldelse og for opgaver til at bidrage til at gøre dit samfund bedre. En af disse er ritualer. Det er gjort for at bidrage til at opretholde din galakse, din stjerne nation og den smukke verden, som du bor i. Mens i laver disse arrangementer interagerer du med Spirituelle Hierarkier i at guide denne del af det fysiske. Som med alle de ting, du gør, er der en konstant udveksling af energi og visdom i din rituelle gruppe og med de store hellige Væsener der overser og betragter det fysiske. Du forlader denne begivenhed med en følelse der er stærkere følelsesmæssigt og mentalt. Du har fortrolighed med en stor række Væsener og frihed i ærefrygt på den skønhed, som de har givet tilbage til dig. Det samme er tilfældet med livskarrieren. Hver dag følger et lignende recept som involverer en udveksling af energi og visdom. For dig er dette samfund ikke helt perfekt, men alligevel er der mulighed for at ændre og genskabe sig selv efter behov. Dette gøres ved at anvende "flydende gruppe dynamik" baseret på værdigheden for hvert af dets medlemmer og åndrigheden hos dem der er valgt til at føre en gruppe gennem enhver vanskelighed den støder på.

 

 

     I denne verden med galaktiske mennesker, er der konstant samspil med miljøet, som er din virkelighed. Dette miljø kan til tider udgøre endnu fjernere galakser, stjerner og andre optagede galakser.  Du lever i en verden fyldt med farvede lyde, musik du kan smage og ord der når ud og giver matematisk betydning. Blomster udstråler deres skønhed gennem deres musik og medfødte poesi. Himlen synger planetens vibrationer ud i en blød beroligende symfoni af lyde og farver. Derfor er der tale om planeten som reciterer sin store visdom til alle som kan begribe det. Selv vandet stemmer sammen med hendes vibrationer over de vidundere der er udtrykt af himlen. Der er dermed en stor del af skønhed og visdom, der kan bruges til at skabe med, til at leve med og til at være med. Det er ikke så mærkeligt at galaktiske mennesker ser sig selv som modtagere, hjælpere og observatører af den glæde, som er virkeligheden. Det er denne virkelighed, at du nu er på nippet til at opleve. Overalt dukker der midlertidigt stumper og stykker op foran dig.

 

 

Selvom disse ting på nuværende tidspunkt er "normalt" for kun ganske få, der har haft den genetiske mutation der er nødvendig for at disse evner forekommer. Normalt har sådanne "begavede" enkeltpersoner kun en eller to aspekter af evner der er kendt af galaktiske mennesker. Nogle af jeres genforskere har fattet at disse besynderlige mutanter er menneskehedens "fremtid". Selvom de har ret kan de ikke se at en fuld sammensmeltning af disse evner, og endnu mere ikke opdaget, er den sande fremtid for overfladens menneskehed! I arbejder på en veget ujævn måde hen imod, naturligt at gøre hvad vi har talt om. Vores genforskere kan se at uden en indblanding på den måde som Himlen har til hensigt, kræver det omkring endnu et århundrede eller to før du er klar til at forvandles til galaktiske mennesker. Derfor har vi brugt vores avancerede teknologi til at udvikle forvandlings lys kamre og uddanner et antal af mentorer der er nødvendige for at gennemfører dette enorme projekt.

 

Vi gør dette for at gøre det muligt for Himlens hellige plan at fortsætte med at bevæge sig fremad i din verden. Som du kan konstaterer nu, er en storslået plan nødvendig for at gøre din forvandling mulig indenfor en meget kortere tidsramme. Du er på et meget skrøbeligt tidspunkt i den historie. De tidligere overvågere af din verden forlod dig for over et årti siden, og krævede at deres håndlangere også skiftede til Lyset. Disse håndlangere afviste denne nye tilstand, og en krig om kontrol af de forskellige faktioner i denne tidligere almægtige gruppe begyndte. Selvom denne krig var i gang, blev vi bekendt med dem i disse grupper som oprigtigt ønsker at følge forordningerne fra Anunnaki. Det seneste årti har været en proces med at forberede disse positive grupper for de scenarier, der kan føre frem til første kontakt. Samtidig har vi holdt øje med dig og gjort klar til det tidspunkt hvor disse forandringer skal begynde.

 

     De ting, vi beskriver for dig er, hvordan vi dagligt ser din virkelighed. Vi kan præcist forudsige, at det du nu er i gang med er fødselssmerter i forbindelse med dit nye fuldt bevidst dig. Hver af jer er ved at ændre sig i henhold til jeres eget forudindstillede biologiske ur. Du har aftalt før du inkarnerede her, at du gerne vil acceptere, det der er planlagt for dig. Det er disse før fødslen aftaler der tillader Himlen bringe os her, til transformationsmålet, som du næsten er klar til at gå igennem. Dette er grunden til, at vi fik besked på at begynde at optrappe din "uddannelse" om, hvad der er forude for dig. Det tog os en årrække at designe, bygge, teste og tilpasse disse kamre. Denne operation fortsætter dagligt efterhånden som vi vurderer, hvad dine lægehold opdager om dig. Disse nye data bringer mindre tilpasninger i disse milliarder, af specielt bygget udstyr.

 

     Efterhånden som du ændres, gør Moder Jord det også. Ispladerne smelter. Verdenshavene hæver sig langsomt i volumen. Der er de store skader, som dit globale samfund stadig gør med vandet, jorden og luft i dette hellige ORB. En del af Stillehavet større end Texas i størrelse er fyldt med plasticflasker, flaske ringe og andre former for plastaffald. Forurenet støv storme gør furore fra det nordlige Kina i hele Stillehavsområdet til skove og vildmarksområder i Nordamerika. Enorme hovedbrandledninger med olieudslip og lækket olie kan findes flydende i alle verdens oceaner. Faktisk er ingen del af din verden uberørt. Denne forurening fremskynder kun ændringer på Moder Jord. Det er nødvendigt at tage dette op igen, når du vender tilbage til fuld bevidsthed. Du har brug for en ny virkelighed og en pligt til at rengøre og forberede jorden for, hvad der er ved at komme!

 

            I dag har vi fortsat vores drøftelse om din transformation til et fuldt bevidst Væsen. Som vi bemærkede, er Himlen og os, dedikeret til denne ændring. Vi har sammensat et program, der hurtigt kan forvandle dig. Det der nu er nødvendigt for, er at tage fat i dine tidligere aktioner og til at formulere et middel til hurtigt at rette op på dette. Vid i dit hjerte af hjerter, at tidsubegrænsede Forsyning og uendelig overflod fra Himlen virkelig er jeres! Velkommen Majon! Velkommen Kasitaram! Sirian for Rejoice! Og vær velsignet i Guddommelig Kærlighed og glæde.)

 

Oversat af:                                    

 

Lise Bille Rasmussen           

 

Søren Bille Jensen                 Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.              www.spiritnet.dk/bevidsthed

 


Planetary Activation Organization | Mailing Address: P. O. Box 4975, El Dorado Hills, California 95762 USA
Voicemail:  80... | Fax: (808) 573-2867 | E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. | Website address: www.paoweb.com

 

   
Onsdag, 20 Maj 2009 02:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Søren Bille
Læs mere…

Kvinder er selve grundlaget for vores eksistens i verden, og kraften bag den. Det er derfor helt afgørende at kvinder overalt gør deres yderste for at genopdage deres grundliggende natur, for kun da kan vi redde verden. - Amma En tale holdt af Hendes Hellighed Sri Mata Amritanandamayi under Det globale fredsinitiativ ved kvindelige ledere inden for religion og spiritualitet, i Palais des Nation, Genève, 7. oktober 2002 MODERSKABETS KRAFT SKAL VÅGNE I ALLE VERDENS MENNESKER. Hendes hellighed Sri Mata Amritanandamayi Amma bøjer sig for alle jer som i sandhed er legemliggørelsen af den højeste bevidsthed og kærlighed. Kvinder og mænd er lige i Ammas øjne. Det er Ammas ønske ærligt at udtrykke sine synspunkter på netop dette emne. Disse betragtninger har ikke nødvendigvis noget at sige til alle mennesker, men dog nok til de fleste. For tiden sover de fleste kvinder. Kvinder bliver nødt til at vågne op og stå frem! Det er et af de mest påtrængende behov i vor tidsalder. Og det er ikke kun kvinder i udviklingslandene, der skal vågne op - det bør ske for kvinder over hele verden. Kvinder i lande hvor materialisme er fremherskende, bør vågne op til spiritualitet. Og kvinder i lande hvor man er tvunget til at holde sig inden for religiøs traditions snævre mure bør vågne op til en moderne måde at tænke på. Det har været almindeligt antaget, at uddannelse og materielle fremskridt ville få kvinder og de kulturer de lever i til at vågne op. Men med tiden har vi indset, at denne forestilling er for snæver. Kun hvor kvinder, samtidig med at de får en moderne uddannelse, tilegner sig spiritualitetens evige visdom, vil deres indre kraft vågne -- o g de vil skride til handling. Hvem skal vække kvinden? Hvad er det der modarbejder hendes opvågnen? I sandhed, ingen ydre kraft kan overhovedet forhindre kvindens medfødte moderlighed - egenskaber som kærlighed, empati, tålmodighed i at vågne. Det er hende - og hende alene - der selv må vågne op. En kvindes sind er den eneste barriere som forhindrer det i at ske. Regler og overtro som nedvurderer kvinder er stadig fremherskende i de fleste lande. Primitive skikke, som mænd i gamle dage opfandt for at kunne undertrykke og udbytte kvinder, eksisterer fremdeles i vor tid. Kvindesindet er blevet omspundet af disse skikkes væv. Kvinden har hypnotiseret sig selv, og nu må hun ved egen hjælp vikle sig ud af dette magnetfelt. Det er den eneste måde. Et godt eksempel på dette er en elefant.. Den har i sin snabel styrke nok til at rykke træer op med rode. Men en elefant, der lever i fangenskab, har siden den var lille hele tiden stået bundet til træ med et stærkt reb eller en kæde. Eftersom elefanter af natur vil strejfe omkring, prøver baby-elefanten instinktivt af al magt at slide sig løs. Men den er ikke stærk nok. Når den indser at dens anstrengelser er til ingen nytte, giver den op og holder op med at kæmpe. Senere, når elefanten er fuldvoksen, kan man binde den til et spinkelt træ med et tyndt lille reb. Den kunne sagtens slide sig fri ved at rykke træet op eller sprænge kæden. Men fordi dens sind er blevet indoktrineret af dens tidlige erfaringer, gør den ikke det ringeste forsøg på at komme fri. Sådan går det også kvinder. Det er samfundet der gør det umuligt for kvindelig styrke at komme i spil. Vi har skabt en hæmning som gør at denne store, smukke styrke ikke kan udfolde sig. Mænd og kvinder er født med samme grænseløse potentiale. Hvis kvinder virkelig ønsker det, vil det ikke være så svært at sprænge de lænker, som samfundet med dets regler og indoktrinering har pålagt dem. Kvinders største styrke ligger i deres medfødte moderlighed, i deres skabende, livgivende kraft. Og det er denne kraft der kan hjælpe kvinder til få langt mere betydningsfulde samfundsforandringer til at ske, end mænd nogensinde ville kunne. Forældede, forkrøblende begreber arvet fra fortiden hindrer kvinder at nå spirituelle højder. Det er de spøgelser som stadig jagter kvinder, skaber frygt i dem og tager deres selvtillid fra dem. Kvinder burde give slip på frygt og usikkerhed - det er intet andet end illusioner. De begrænsninger kvinder tror de har, eksisterer ikke. Kvinder er nødt til at mobilisere deres styrke for at overvinde disse indbildte begrænsninger. De har allerede den styrke, den er lige her! Og når den styrke først er vakt til live, vil ingen kunne hindre kvinderne i at gøre sig gældende på alle livets områder. Mænd tror som regel på muskelkraft. På et overfladisk plan ser de kvinder som deres mødre, koner, søstre. Men der er ingen grund til at tilsløre den kendsgerning, at mænd på et dybere plan stadig har ret så stor modstand når det gælder virkeligt at forstå, acceptere, og anerkende kvinder og livets kvindelige aspekt. Amma husker en historie. I en landsby levede der en dybt spirituel kvinde, som fandt uendelig lykke i at tjene andre. De religiøse ledere i landsbyen valgte hende som en af deres præster. Hun var den første kvinde der blev udnævnt til præst i det område, og de mandlige præster syntes bestemt ikke om det. Landsbyens indbyggere værdsatte hendes store medfølelse, ydmyghed og visdom. Dette skabte stor misundelse blandt de mandlige præster. En dag blev alle præster inviteret til et religiøst møde på en ø, tre timers sejlads borte.. Da præsterne gik ombord, opdagede de til deres mishag at den kvindelige præst allerede sad der. De mumlede til hinanden: "Hjælp! Hun vil simpelthen ikke lade os være!" Båden sejlede. Men en time efter døde motoren pludselig og båden standsede. Kaptajnen udbrød, "Åh nej, vi sidder fast! Jeg har glemt at hælde benzin på tanken!" Ingen vidste hvad de skulle gøre. Der var ingen anden båd i sigte. Men så rejste den kvindelige præst sig og sagde: "Tag det roligt, brødre, jeg går efter mere benzin." Så trådte hun ud af båden og gik derfra på vandet. De mandlige præster så forundret til, men der gik ikke lang til før en sagde: "Se til hende! Hun kan ikke engang svømme!" Dette er mænds holdning i al almindelighed. Det ligger i deres natur at nedvurdere og fordømme kvinders præstationer. Kvinder er ikke til pynt, ej heller bestemt til at blive styret af mænd. Mænd behandler kvinder som potteplanter og gør det dermed umuligt for dem at vokse op til fuld udfoldelse. Kvinder blev ikke skabt til mænds fornøjelse. De blev ikke skabt som værtinder for te selskaber. Mænd bruger kvinder som de bruger båndoptagere. De kan lide at styre dem ligesom de efter behag trykker på play - eller på pauseknappen på båndoptageren. Mænd anser sig for kvinder overlegne, både fysisk og intellektuelt. Denne arrogante og ubegrundede holdning hos mænd - at kvinder ikke kan overleve i samfundet uden at have en mand at støtte sig til - skinner igennem i alt hvad mænd gør. Hvis man finder fejl i en kvindes karakter, bliver hun, selvom hun er et uskyldigt offer, forkastet af samfundet og ofte endog af sin familie. Til gengæld kan manden være lige så umoralsk han har lyst til, og der bliver ikke krummet et hår på hans hoved. Ham stiller man ikke spørgsmålstegn ved. Selv i materielt højtudviklede lande bliver kvinder trængt i baggrunden når det drejer sig om at dele politisk magt med mænd. Det er interessant at udviklingslandene, sammenlignet med højtudviklede lande, er langt forud når det gælder at skabe muligheder for at kvinder kan gøre sig gældende i politik. Bortset fra nogle få, som kan tælles på en hånd, hvor mange kvinder finder vi så på verdenspolitikkens arena? Skyldes det kvinders udygtighed, eller skyldes det mænds arrogance? De rette omstændigheder og støtte fra omgivelserne vil helt sikkert hjælpe kvinder til at vågne op og komme i gang. Men det i sig selv er ikke nok. De må også kunne lade sig inspirere af disse omstændigheder og finde deres egen indre styrke. Sand kraft og styrke kommer ikke fra omgivelserne, det kommer indefra Kvinder må finde ind til deres mod. Mod udspringer af sindet, det er ikke en egenskab ved kroppen. Kvinder har kraft til at kæmpe mod de samfundslove som forhindrer deres fremskridt. Dette er Ammas egen erfaring. Skønt meget er forandret, er Indien stadig et land hvor mændene har overtaget. Selv i dag bliver kvinder udnyttet i den religiøse konventions og traditions navn. Men også i Indien er kvinder ved at vågne op og begynde at handle. Indtil for nylig var det ikke tilladt kvinder at betræde det allerhelligste i et tempel. Kvinder kunne heller ikke indvie eller udføre vediske ritualer. Kvinder havde ikke engang ret til at recitere vediske mantraer. Men Amma tilskynder og udnævner kvinder til at udføre disse ritualer. Og det er Amma som udfører indvielsesceremonierne i alle de templer, der er opført af vor ashram. Der var mange der protesterede mod at kvinder udførte disse tjenester, fordi alle disse ceremonier og ritualer kun har været udført af mænd i mange generationer. Amma forklarede alle dem der satte spørgsmålstegn ved hvad vi gjorde, at vi ærer én Gud som er hinsides alle forskelle, en Gud som ikke skelner mellem mand og kvinde. Det har senere vist sig, at størstedelen har støttet dette revolutionære skridt. Disse forbud mod kvinder har faktisk aldrig været en del af den hinduistiske tradition. De blev højst sandsynligt opfundet senere af folk som tilhørte højere samfundsklasser, i den hensigt at udnytte og undertrykke kvinder. De eksisterede ikke i oldtidens Indien. I det gamle Indien var de sanskrit ord, som en ægtemand brugte når han tiltalte sin kone: Pathni - den der fører ægtemanden gennem livet, og Dharmapathni - den der fører sin mand på dharma''ens vej, (dharma = retsindethed og ansvarlighed), og Shahadharmachiarini - den der går dharmaens vej sammen med sin ægtemand. Disse ord indicerer at kvinder nød samme status som mænd, eller måske endog en endnu højere. Ægteskabet var helligt, for hvis man lever det med den rette holdning og den rigtige forståelse, hvor mand og kone støtter hinanden, så vil man nå livets højeste mål - Selv-realisation eller Guds-realisation. I Indien er det Højeste aldrig blevet dyrket udelukkende i mandlig form. Det Højeste bliver tillige dyrket som kvindeligt i dets mange aspekter, for eks. som Saraswati, visdommens og studiernes gudinde som Laxmi, fremgangens og velstandens gudinde og som Sanatana Laxmi, den gudinde, som giver nyt liv i en kvinde. Eller dyrket som Durga, gudinden for styrke og kraft. Der var engang, hvor mænd ærede kvinder som jordiske udtryk for netop disse egenskaber. De blev anset for at være Gudindens redskaber, det synlige udtryk for hendes egenskaber her på jorden. Men på et eller andet senere tidspunkt blev denne dybe sandhed forvrænget og amputeret fra vor kultur af visse indflydelsesrige mænd der med egoisme og magtbegær ville herske over alle.. Og således gik det da til at mennesker glemte eller ikke længere ville vide af denne dybe forbindelse mellem kvinden og Den Guddommelige Moder. Det er en udbredt antagelse at den religion der giver den laveste status til kvinder er Islam. Men Koranen taler om guddommelige kvaliteter som medfølelse og visdom, og om Guds Væsen som kvindeligt. Inden for Kristendommen bliver det Højeste dyrket udelukkende som Fader, Søn og Helligånd. En erkendelse af Guds kvindelige aspekt er ikke særlig udbredt. Kristus anså kvinder og mænd som ligeværdige. For at Jesus, Krishna og Buddha kunne fødes var en kvinde nødvendig. For at Gud kunne inkarnere, havde Gud brug for en kvinde, som gennemgik al graviditetens og fødselens smerte og trængsler. Det kunne en mand ikke. Og dog er der ingen der tager den uretfærdighed op det er at kvinder bliver behersket af mænd. Ingen sand religion vil se ned på kvinder eller tale nedsættende om dem. For dem der har realiseret Gud, er der ingen forskel mellem mandligt og kvindeligt. Det realiserede menneskes syn er ikke-dualt. Så hvis der noget sted i verden eksisterer regler som forhindrer kvinder i at nyde den frihed der tilkommer dem, regler som blokerer deres fremskridt i samfundet, så er de regler ikke Guds Bud, men de er fostret af mænds selviskhed. Hvilket øje er det vigtigste, det venstre eller det højre? Begge er lige vigtige. Sådan er det også med mænds og kvinders status i samfundet. Begge skal være sig deres enestående ansvar - eller dharma - bevidst. Mænd og kvinder bliver nødt til at støtte hinanden. Kun på den måde harmonien i verden bevares. Først når mandligt og kvindeligt bliver kræfter der komplementerer hinanden og bevæger sig fremad i samarbejde og gensidig respekt, vil fuldkommenheden nås. I virkeligheden er manden en del af kvinden. Ethvert barn ligger først i sin moders mave, som en del af kvindens egen væren. Hvad fødselen angår, så er mandens eneste bidrag at give sin sæd. For ham er det blot et øjebliks lyst, for kvinden ni barske måneder. Det er kvinden der modtager, undfanger det nye liv og gør det til en del af sit egen væren. Hun skaber den mest gunstige atmosfære for at det nye liv kan vokse i hende, og føder så dette liv. Kvinder er først og fremmest mødre, skabere af liv. Der ligger en skjult længsel i alle mennesker efter at blive genindsvøbt i en moders betingelsesløse kærlighed. Det er en af de subtile grunde til at en mand føler sig tiltrukket af en kvinde - fordi en mand er født af en kvinde. Ingen kan betvivle moderskabets realitet - at mænd er skabt af kvinder. Og dog vil de som nægter at komme ud af deres puppe af snæversyn aldrig blive i stand til at forstå. Man kan ikke forklare lys til den, der kun kender mørket. Moderskabets lov er magtfuld og umådelig som universet. Med moderskabets kraft i sig kan en kvinde påvirke hele verden. Er Gud mand eller kvinde? Svaret på det spørgsmål er at Gud er hverken mandlig eller kvindelig -- Gud er "Det" Men hvis du insisterer på at Gud må have et køn, så er Gud mere kvinde end mand, fordi det mandlige er indfoldet i det kvindelige. Enhversomhelst - mand eller kvinde - som er modig nok til at overskride de grænser, som sindet sætter, kan opnå denne tilstand af universelt moderskab. Den kærlighed som udstrømmer fra den i hvem det universelle moderskab er vakt, er en medfølelse som omfatter ikke blot ens egne børn, men alle mennesker, dyr og planter, sten og floder - en kærlighed som omfatter hele naturen, alle skabninger. Og helt sikkert, for en kvinde, i hvem det sande moderskab er vågnet, er alle væsener endes egne børn. En sådan kærlighed, en sådan moderfølelse, er guddommelig kærlighed - og det er Gud. Mere end halvdelen af verdens befolkning er kvinder. Det er et stort tab når man nægter kvinder friheden til at gøre fremskridt, og når man nægter dem den høje status der tilkommer dem i samfundet. Når man nægter kvinder den status, går samfundet glip af kvindernes positive medvirken. Når man undergraver kvindernes position, bliver deres børn også svage. Således mister en hel generation sin styrke og vitalitet. Kun når kvinder bliver æret, som kvinder bør, kan vi skabe en verden af lys og bevidsthed. Kvinder kan udføre alle opgaver akkurat ligeså godt som mænd - måske endda bedre. Kvinder har viljestyrke og kreativ energi nok til at udføre et hvilket som helst arbejde Det kan Amma sige ud fra sin egen erfaring. Hvilken slags handling det end drejer sig om, kan kvinder nå usædvanlige højder, og dette gælder specielt når vi taler om den spirituelle vej. Kvinder har den sindets renhed og den intellektuelle kapacitet der kræves for at gå den vej til ende. Men de skulle kunne begynde deres handling - af hvilken art den end var - fra et positivt udgangspunkt. Hvis begyndelsen er god, vil den midterste og den sidste fase også blive gode, når man bare har tålmodighed, tro og kærlighed. Men når kvinder så ofte kommer til kort i livet, skyldes det en forkert begyndelse, baseret på et mangelfuldt grundlag. Man kan ikke bare sige at kvinder burde have samme status i samfundet som mænd; problemet er at kvinder får en dårlig start i livet, på grund af dårlig indsigt og mangelfuld viden. Så det kvinder kæmper for, er altså at nå til enden uden at kunne nyde godt af den rigtige begyndelse. Hvis vi vil lære at læse det romerske alfabet, må vi begynde med ABC, og ikke med XYZ. Og hvad er en kvindes ABC? Hvad er den inderste nerve i en kvindes væsen, hendes hele liv? Det er hendes medfødte egenskaber, de essentielle sider af hendes moderskab. Uanset hvilket arbejde en kvinde vælger, må hun ikke glemme de dyder som Gud eller Naturen så rundhåndet har overøst hende med. En kvinde bør under udførelsen af alle sine handlinger forblive dybt rodfæstet i disse egenskabers jordbund. Ligesom ABC er begyndelsen af alfabetet, er moderskab den grundliggende egenskab hos en kvinde. Denne helt centrale del af sig selv må hun ikke give slip på, før hun går videre til højere niveauer. Kvinder har mange former for styrke som man almindeligvis ikke finder hos en mand. En kvinde er i stand til at dele sig op i mange, og i modsætning til mænd er kvinder i stand til at gøre adskillige ting samtidig. Selvom hun må stykke sig selv ud og gøre mange ting samtidigt, så har kvinden den gave at kunne udføre alt med stor skønhed og fuldkommenhed. Også i rollen som moder er kvinden i stand til at udvikle mange forskellige facetter af sit væsen - hun skal være varm og blid, stærk og beskyttende, og en streng opdrager. Dette sammenfald af egenskaber ser vi ikke så ofte hos mænd. Så kvinder har faktisk større ansvar end mænd. Det er kvinder der er garanter for at hæderlighed og sammenhold råder i familie og samfund. En mands sind kan nemt identificere sig med hans tanker og handlinger. Mandlig energi kan sammenlignes med stillestående vand, den flyder ikke. En mands sind og intellekt klæber sædvanligvis til det arbejde han udfører. Det er vanskeligt for mænd mentalt at skifte fokus. Det er årsagen til at mange mænds professionelle og familiære liv bliver blandet sammen. De fleste mænd kan ikke holde de to ting adskilt. Det kan kvinder til gengæld, det er de født med. Det er dybt indgroet tendens hos en mand at tage sin professionelle persona med hjem og opføre sig i overensstemmelse med den i sit forhold til kone og børn. Mens de fleste kvinder er i stand til at holde familieliv og arbejdsliv adskilt. Kvindelig energi eller kvindens energi er flydende som en flod. Det gør det let for en kvinde at være mor, kone, og en god ven som indgyder sin mand tillid. Hun har den særlige gave at kunne være vejleder og rådgiver for hele familien. Udearbejdende kvinder er mere end egnede til at klare den opgave også. Den medfødte moderskabskraft i en kvinde hjælper hende til at finde en dyb følelse af fred og harmoni i sig selv. Dette sætter hende i stand til at tænke over tingene og handle på samme tid, mens manden har en tendens til at reflektere mindre og handle mere. En kvinde kan lytte til andre menneskers bekymringer og reagere med medfølelse, og dog kan hun, når hun stilles overfor en udfordring, være ligeså stærk og handlekraftig i situationen som nogen mand. I verden af i dag bliver alting forurenet og gjort unaturligt. I et sådant miljø bør en kvinde være særlig opmærksom på at hendes moderlighed - kernen i hendes kvindelige væsen - ikke forurenes og forkrøbles. Der er en mand i enhver kvindes allerinderste, og en kvinde i det allerinderste af enhver mand. Denne sandhed dæmrede under meditation for store helgener og mystikere allerede for århundreder siden. Det er hvad begrebet Ardhanariswara (halvt gud og halvt gudinde) i den hinduistiske tro betyder. Hvad enten du er kvinde eller mand, vil sand menneskelighed først kunne vækkes i dig når der er ligevægt mellem kvindelige og mandlige egenskaber. Også mænd har lidt meget som følge af at det kvindelige princip er blevet udvist af verden. På grund af undertrykkelsen af kvinder og neddæmpningen af det kvindelige aspekt hos mænd, er mænds liv blevet fragmenteret, ofte pinagtigt. Også mænd skal blive sig deres kvindelige egenskaber bevidst. De skal udvikle empati og forståelse i deres holdning overfor kvinder, og i deres samspil med verden. Statistik viser at mænd - ikke kvinder - begår langt de fleste forbrydelser og mord i denne verden. Der er også en dyb sammenhæng mellem den måde mænd ødelægger Moder Natur på og deres holdning til kvinder. Vi må lade naturen få samme betydningsfulde plads i vore hjerter som vore egne biologiske mødre har. Kun kærlighed, medfølelse og tålmodighed - kvinders fundamentale egenskaber - kan dæmpe mænds fundamentalt aggressive, overaktive tendenser. På tilsvarende måde er der kvinder der har brug for mænds egenskaber, for at deres gode og blide natur ikke skal lamme dem. Kvinder er kraften bag og selve grundlaget for vores tilværelse i verden. Når kvinder mister kontakten med deres sande selv, ophører ligevægten i verden, og nedbrydningen sætter ind. Det er derfor helt afgørende at kvinder over hele verden gør alt hvad de kan for at genopdage deres sande natur, for kun da kan vi redde denne verden. Hvad verden af i dag virkelig trænger til, er samarbejde mellem mænd og kvinder, baseret på en dyb enhedsfølelse i familie og samfund. Krige og konflikter, al mulig lidelse og mangel på fred i verden af i dag vil helt sikkert blive dæmpet meget ned, hvis kvinder og mænd begynder at samarbejde og støtte hinanden. Med mindre harmonien mellem det mandlige og det kvindelige, mellem mand og kvinde, bliver genoprettet, vil freden fortsat ikke være andet end et fatamorgana. Der er to typer sprog i verden: intellektets og hjertets. Det tørre, rationelle intellekt ynder at skændes og angribe. Aggression er dets natur, det er rent mandligt, blottet for kærlighed og sans for sammenhæng. Det siger, "Ikke alene har jeg ret og du uret, men jeg vil bevise det, koste hvad det koste vil, indtil du giver dig". De mennesker der taler det sprog har som kendetegn at de vil kontrollere andre og gøre dem til dukker som danser efter deres pibe. De prøver at påtvinge andre deres mening; deres hjerter er lukkede. De tager sjældent hensyn til andres følelser. Det eneste de har i hovedet er deres eget jeg og deres hule forestilling om sejr. Hjertets sprog, kærlighedens sprog, som bunder i det kvindelige princip, er helt anderledes. De som taler det sprog, negligerer deres eget ego. De har ingen interesse i at bevise at de selv har ret eller at alle andre har uret. De har dyb interesse for deres medmennesker, og ønsker at hjælpe, støtte og opløfte andre. I deres nærhed er transformation noget der simpelthen sker. De giver håb og lys til denne verden i en sådan grad, at man kan mærke det. Når sådanne mennesker taler, er det ikke for at prædike, for at gøre indtryk eller for at argumentere-- det er et ægte møde hjerte med hjerte. Sand kærlighed har intet at gøre med begær eller selvoptagethed, det er ikke dig der er den vigtigste, det er den anden. I kærlighed er den anden ikke dit redskab til at opfylde dine egoistiske behov, du er selv det guddommeliges redskab til at gøre godt i denne verden. Kærlighed ofrer ikke andre, kærlighed giver gladelig af sit eget. Kærlighed er uselvisk - men ikke den uselviskhed man påtvinger kvinder, når man skubber dem til side og behandlet dem som ting. I sand kærlighed føler man sig ikke værdiløs, tværtimod, man åbner sig og bliver ét med alt - alt-rummende, badet i lyksalighed. Uheldigvis er det i verden af i dag intellektets sprog der er fremherskende og ikke hjertets sprog. Øjne der ser med egoisme og begær - ikke med kærlighed - dominerer verden. Mennesker styret af fordomme påvirker mennesker med svagere mental modstandskraft og udnytter dem til deres eget formål. De Vises ældgamle læresætninger vender og drejer man, for at få dem passet ind i de snævre rammer som sættes af menneskers selviske begær. Begrebet kærlighed er blevet forvrænget. Det er derfor verden er fuld af konflikter, vold og krig. Kvinden er menneskeslægtens skaber. Hun er den første guru, menneskehedens første vejleder og rådgiver. Tænk på de mægtige kræfter, positive eller negative, som et menneske kan slippe løs på verden. Enhver af os har en vidtrækkende virkning på andre, hvad enten vi ved det eller ej. En moders ansvar m.h.t. at influere og inspirere sine børn kan ikke undervurderes. Der er megen sandhed i at sige at der er en stærk kvinde bag enhver mand med succes. Hvor som helst man ser lykkelige, fredelige individer, ser børn med ædle egenskaber og gode tilbøjeligheder, mennesker med en umådelig styrke over for modgang og nederlag, mennesker som har et stort mål af forståelse, sympati, kærlighed og medfølelse med de lidende, og som giver sig selv til andre - så finder man som regel en dejlig moder som har inspireret dem til at blive hvad de er. Mødre er dem der er bedst egnede til at så kærlighedens, det universelle broderskabs og tålmodighedens frø i det menneskelige sind. Der er et særligt bånd mellem moder og barn. Moderens indre egenskaber bliver givet videre til barnet gennem selve modermælken. Moderen forstår sit barns hjerte, udøser sin kærlighed over det, lærer det livets positive lære, og retter barnets fejl. Hvis man går gennem en mark med blødt grønt græs nogle få gange, så har man allerede lavet en sti. De gode tanker og positive værdier vi fremelsker i vore børn bliver hos dem for altid. Det er nemt at forme et barns karakter i en tidlig alder, og meget vanskeligt når barnet vokser til. Engang, da Amma gav darshan i Indien, kom en ung mand op til hende. Han levede i den del af landet der er plaget af terrorisme. På grund af de hyppige drab og plyndringer var menneskene i det område meget forpinte. Han fortalte Amma at han var leder af en gruppe unge i det område, som gjorde et stort socialt arbejde. Han bad til Amma: "Amma, jeg beder dig give de terrorister, som er så fulde af had og vold, den sande forståelse. Og for alle dem som har været vidne til så mange grusomheder og har lidt så meget, beder jeg dig om at fylde deres hjerte med tilgivelsens ånd. Ellers vil situationen blot forværres og der vil ikke være nogen ende på volden." Amma var så glad for at høre hans bøn om fred og tilgivelse. Da Amma spurgte ham hvad der havde fået ham til at vælge et liv i socialt arbejde, sagde han, "Min mor var inspirationen bag det. Mine barndoms dage var mørke og rædselsvækkende. Da jeg var seks år, så jeg med mine egne øjne hvorledes min fredselskende far blev brutalt myrdet af terrorister. Mit liv var knust. Jeg var fuld af had, og jeg tænkte kun at få hævn. Men min mor ændrede min holdning. Nå jeg sagde til hende at jeg ville hævne min fars død en dag, sagde hun: "Søn, vil din far få livet tilbage hvis du dræber disse mennesker? Se på din bedstemor, hvor trist hun altid er. Se på mig som har så svært ved at få det hele til at løbe rundt uden din far. Og se på dig selv, hvor ked af det du er fordi du ikke har din far hos dig. Vil du at flere mød re og børn skal lide som vi gør? Smerten vil være lige så hård for dem. Prøv at tilgive din fars mordere for deres frygtelige handlinger, og spred budskabet om kærlighed og universelt broderskab i stedet for." Da jeg voksede op, prøvede folk at få mig til at slutte mig til flere terrorist sammenslutninger for at hævne min fars død. Men de tilgivelsens frø, som min mor havde sået i mig, havde båret frugt og jeg nægtede. Jeg gav flere af de unge det samme råd som min mor havde givet mig. Dette forandrede mange menneskers hjerte, som siden har sluttet sig til mig for at tjene andre. Den kærlighed og medfølelse som denne dreng valgte at lade strømme ud i verden frem for had, stammede fra kærlighedens kildespring i hans moder. Således påvirker en moder, gennem den indflydelse hun har på sit eget barn, hele verdens fremtid. En kvinde, i hvem det medfødte moderskab er vakt, bringer himlen ned på jorden hvor hun end er. Kun kvinder kan skabe en fredelig, lykkelig verden. Og således går det til, at den der rokker barnets vugge, er den samme som den der holder lampen så den kan lyse over verden. Mænd burde aldrig hindre en kvinde i at nå frem til den position i samfundet der tilkommer hende.. De må forstå, at kvinders fulde bidrag til verden er af afgørende betydning. Mænd skal tværtimod gå af vejen for hende, ja, de skal bane vejen for hende, for at gøre det lettere for hende at komme frem. En kvinde skal til gengæld tænke på hvad hun kan give samfundet, frem for hvad hun kan tage til sig selv. Den holdning vil helt sikkert hjælpe hende til at gøre fremskridt. Det er værd at understrege at en kvinde hverken har brug for at få noget forærende eller for at tage noget fra nogen. Det eneste hun skal er at vågne op. For så vil hun kunne give samfundet alt hvad hun ønsker at give det, og hun vil opnå alt hvad hun har brug for. Hellere end at leve hele livet inden for køkkenets fire mure og ruste op dér, skal kvinder komme ud og dele med andre hvad de har at give og nå deres mål i livet. I dag, hvor konkurrence og vrede er normen overalt, er det kvinders tålmodighed og tolerance som skaber den harmoni der måtte findes i verden. Ligesom et komplet elektrisk kredsløb afhænger af tilstedeværelsen af både en positiv og en negativ pol, så er tilstedeværelsen af og bidraget fra både mænd og kvinder en forudsætning for at livet kan strømme af al sin kraft. Kun når kvinder og mænd komplementerer og støtter hinanden vil deres sjæls indre blomst folde sig ud. I almindelighed lever vor tids kvinder i en verden skabt af og for mænd. Den verden har kvinder har ikke brug for; de skal finde deres egen identitet og således skabe samfundet påny. Men det er vigtigt at de husker hvad den egentlige mening med frihed er. Det er ikke et kørekort til at leve og opføre sig som det nu passer én, uanset konsekvenserne for andre. Det betyder ikke at kvinder og mødre skal løbe fra deres forpligtelser over for deres familie. En kvindes frihed og oprejsning skal begynde med hende selv. Og for at shakti, den rene kraft, kan vågne og stige op i en kvinde, skal hun først blive sig sine svagheder bevidst. Først da kan hun overvinde disse svagheder ved hjælp af sin viljestyrke, med *uselvisk arbejde, og spirituel praksis. (*selfless service: iflg. Hind. Filosofi det arbejde ma n udfører uden at forvente belønning til gengæld. Man giver det til Gud eller guruen.) I kampen for at genvinde den position i samfundet som tilkommer dem må kvinder aldrig miste kontakten til deres essentielle natur. Denne tendens finder vi i mange lande, and den vil aldrig hjælpe kvinder til sand frihed. Det er umuligt at opnå sand frihed ved at imitere mænd. Hvis kvinder selv vender ryggen til det kvindelige princip, så vil det ende med både kvindernes og samfundets totale fallit. Så vil verdens problemer ikke blive løst, men tværtimod forværres. Hvis kvinder forkaster deres kvindelige egenskaber og prøver at blive som mænd ved kun at fremelske mandlige egenskaber, vil verdens ubalance blive endnu større. Det er ikke hvad vor tidsalder har brug for. Hvad der virkelig er brug for er at kvinder bidrager maksimalt til samfundet ved selv at udfolde deres indre universelle moderskab og samtidig udvikle deres maskuline egenskaber. Så længe kvinder ikke gør sig umage for at vågne op, er de på en måde selv ansvarlige for den snævre verden de skaber for sig selv. Jo mere en kvinde identificerer sig med sit indre moderskab, jo mere vækkes hun til denne shakti, den rene kraft. Når kvinder begynder at udfolde denne kraft i deres indre, vil verden begynde at lytte mere og mere til deres stemmer. Mange agtværdige enkeltmennesker og organisationer som FN støtter kvinders fremskridt. Denne konference er for os en mulighed for at bygge på det grundlag. Tillad Amma at dele nogle få forslag med jer. 1. Religiøse ledere bør gøre deres yderste for at lede deres tilhængere tilbage til hvad der er kernen i ægte spiritualitet, og i lyset heraf fordømme alle former for undertrykkelse og vold mod kvinder. 2. FN bør skride ind og skabe sikkerhedszoner for kvinder og børn i krigsområder og områder med religiøse stridigheder, hvo

Mandag, 20 Oktober 2003 02:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Amma-Danmark
Læs mere…

Kommentarer til flodbølgerne
af
Ilse B. Johannesen
Den Gyldne Sol
KanaliseringsskolenOmkring årsskiftet afholder Den Gyldne Sol bl.a arrangementer med forudsigelser for året frem. I den forbindelse er der også kommet nogle kommentarer fra bl.a Maria- enerigen omkring jordskælvet og flodbølgerne i Asien. Dem vil vi dele her.Det er her blevet fortalt at den forskydning som er sket i jordens lag ved jordskælvet, også har skabt samme revne og forskydning i manges hjerter. Forstået sådan at hvor der før har været hårdhed og måske et skjold omkring hjertet, er der nu også slået revne, så lyset kan trænge igennem og smelte og tø gammel hårdhed op. At denne katastrofe derfor skal ses både på et individuelt og et globalt plan og at reaktionerne (sprækken i hjertet) er uigenkaldelig skabt - at lyset har "tvunget" sig frem.Hvor svært det end til tider kan være for os at forstå menneskeligt, så blev vi fortalt at hver eneste af disse sjæle som omkom p.ga. flodbølgerne, på sjælsplan har indvilget i det. At vi i den forbindelse også skal huske at ære disse sjæle for denne enorme tjeneste som de udfører, ved at vække os og åbne for medfølelsens og medmenneskelighedens skattekamre.
Ved at ære hele situationen, sjælene og Moder Jord løfter vi også os selv op til et højere plan og ser dermed tingene i større perspektiver og sammenhænge.Katastrofens "wake up call" - indvirken og transformation i menneskeheden kollektive bevidsthed blev desuden sammenlignet med hvad der mindst ville svare til en 20 årige periode på jorden på nuværende tidspunkt..Det er også blevet nævnt at der vil komme flere volsomme begivenheder i tiden frem - både naturskabte, men desværre også menneskeskabte. Det vil dog fremkomme lidt anderledes end i de tidligere år, idet at disse vil være mere fokuseret og dermed af større kraft.
Der vil være færre episoder, men de vil være større og mere intense.Samtidig vil miraklerne til gengæld også blive mere synlige. Også mere centreret og fokuseret og dermed af større intensitet, så flere vil blive berørte. Lysets kraft vil derfor også blive endnu mere synligt gennem flere positive oplevelser.Det blev vist som at vi næsten har nået en balance på vægtskålen, sådan at lysets indtrængen parallelt sker samme kraft af tilsyneladende positive og negative begivenheder.Det blev i den forbindelse også nævnt at det er værd at bemærke at der nu på jorden som helhed, umiddelbart dog stadig er blevet skabt mere frygt end medfølelse, som følge af katastrofen - det på trods af at medfølelsen er stor.Med disse kommentarer og hvad vi nu ser ske i verden, er det måske især interessant i denne sammenhæng, at rigtig mange nationer bliver involveret stærkt følelsesmæssigt. At det nu igen - som både på Bali og den 11.sept. involverer store dele af verden. D.v.s. at vi ALLE bliver berørt meget direkte nu, mere end før og er nødt til at forholde os til de globale sammenhænge. Uanset hvor vi bor på kloden går ingen pas forbi mere - også selvom volsomhederne sker langt fra os geografisk.
Dette samt at denne katastrofe er naturskabt og ikke menneskeskabt, må på trods af alt siges at være en af de positive sider ved en så stærk og smertefuld begivenhed. Hele Moder jords folk får skabt mere dybde i hjertet og vi bliver tvunget til at samarbejde på tværs af grænser - som et folk, uanset hvilke skygger der stadig hænger fra historiens tid. Dette er igen både på nationalt som individuelt plan.Hvilke konsekvenser der ellers bliver resultatet af denne forfærdelige katastrofe bliver interssant at se i tiden frem. Lad os håbe og be for, at alle berørte bliver hjulpet og healet og at tiden bærer endnu mere lys frem, og at vi som ét folk - er blevet mere i stand til at rumme og tage i mod dette lys, hvordan det end manifesterer sig, således at så voldsomme begivenheder ikke behøver at indtræffe. Lad os håbe at vi også kan bruge denne oplevelse som et spejl på at lyset også fra menneskehedens hjerter, nu ikke blot skaber ringe i vandet, men også flodbølger af kærlighed.Ilse johannesen fra Den Gyldne sol - Center for spiritualitet og helhed, tilbyder individuelle sessioner, aftenarrangementer, workshops og uddannelser.

Fredag, 21 Januar 2005 01:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Ilse Johannesen
Læs mere…

Master's article - Out of darkness
by the Master -, through Benjamin Creme
From: http://www.share-international.org/magazine/SI_current.htm Monthly updated!From time to time, the natural forces of the planet demonstrate their irresistible power in a way destructive and unwelcomed by men. Thus it was in the recent catastrophe in the Indian Ocean. The sad and sudden loss of thousands of lives, and the unprecedented damage to homes and other buildings, have shocked the world and evoked a remarkable response: for the first time, the nations, East and West, North and South, have come together in spontaneous aid. Governments are prodded by their people to give, and to cancel outstanding debts for the poorest countries. The wave of sympathy for the bereft has manifested also as a concern for the needy millions of all the developing world and is a sure sign that the peoples are ready for Maitreya. No clearer indication could be given that this is so. No one could doubt the sincerity of this concern; the tragedy of the tsunami has opened the hearts and inspired the voices of millions for the creation of justice and world transformation.At last, these voices are being heard. At last, the beneficent energies of Maitreya are finding response in the hearts of many still unaware of His presence. At long last, the governments of the wealthy are responding to their people's call for justice and peace. They sense that their future, too, depends on listening to the voice of the people, rising with an ever clearer and powerful note.
Let the governments understand: the voice of the people is the voice of wisdom. It is a call for realism and truth, for the only action which will lead to a sane and better world. Those governments which fail to listen to that voice will founder, and lose authority and the trust of their people.Judging
Maitreya, meanwhile, awaits the moment to emerge, judging finely the pros and cons. He welcomes the signs of men's readiness, and knows that the moment is not far off. He welcomes the opportunity to work openly for humanity and the Plan. In this way, His power and effectiveness are immeasurably increased.Also, in this way, He can work directly with men, showing His concern for their welfare and comfort, His understanding of their needs and difficulties, His awareness of their problems and of how they can be solved. He wishes to be seen as a brother and friend, a wise father Whose counsel is beneficent and true, a help-mate and partner on the journey into the shining future which awaits all men.
Be patient, therefore, a little longer, and know that despite the problems and difficulties, the heartache of loss, the Plan for the transformation of the world and the salvation of men is on course for victory, and that all will be well.Questions & Answers
Q. Why didn't the Masters warn all those innocent people about the tsunami? How can Maitreya's predicted suffering of the people of the USA for re-electing Bush compare with that of the South Asian people in the wake of the tsunami?
A. The Masters saved many thousands from certain death. They are the Masters of Wisdom and the Lords of Compassion. They do what is possible for Them to do. Warnings were given to seismic authorities but in many cases were ignored to 'protect the tourist industry'.
My Master, not Maitreya, made the predictions on the US election sequel. It is not a question of comparison. In each case the events are a result of the Law of Cause and Effect - the Law of Karma.Q. (1) Was Maitreya able to stop the tsumani? (2) Will Maitreya go to the affected areas, and (3) please see that the women and children are not raped in the midst of this catastrophe.
A. (1) No. The forces of nature had to be released. (2) He did, indeed, go and saved many lives. (3) The Masters do all that is possible within the Law of Karma.Q. Could the disaster which has devastated so many poor countries, and yet has also tragically affected tourists from so many rich countries as well, be viewed as a 'wake up' call for humanity?
A. Yes, in the sense that it shows that humanity is one family and should share as a family does. If that means expenditure on early warning systems of disaster in poor countries then all must share the cost.Q. Could the immense outpouring of aid, not only from rich countries but even from the poorest countries, be seen as the world working as one in a way never achieved before?
A. Yes, yes, yes!Q. Will the swift and generous response of people around the world to the devastation caused by the tsunami in Asia have any effect on hastening Maitreya's emergence?
A. I do not think so but it does show Maitreya (as my Master writes in His article in this issue) that people are ready to share (and not only in an emergency) and are therefore ready for Maitreya's teachings.Q. Many people are asking if God exists, how can He allow the terrible Asian tsunami disaster, which has caused so much death and destruction?
A. The answer is that it was the result of the living forces of the Earth, the movement of the tectonic plates in the area and nothing directly to do with 'God'. It is the nature of the planet to erupt through earthquakes and, if under the ocean, to produce tsunamis as a consequence. The Masters warned several seismic authorities of the danger. Unfortunately, the warnings were ignored for commercial, touristic reasons.
The Masters saved the lives of many thousands of people who otherwise would have perished in the tragedy. The Masters also warned of the 9/11 events in America but, once again, no action was taken.Q. Was the Asian tsunami disaster caused by man's interference such as bombardment in war, nuclear explosions or withdrawing oil from the seabed, etc?
A. No, it was a purely natural movement of the tectonic plates of the Earth which caused the very powerful earthquake which, in turn, caused the tsunami.

Onsdag, 26 Januar 2005 01:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af vera
Læs mere…

Naturkatastrofens åndelige baggrundAktuel kommentar til oversvømmelseskatastrofen i Asien 26.12.04
Inspiration ved Yvonne Wassini, intro og efterskrift ved Asger LorentsenStore naturkatastrofer har en sammenhæng med en befolkningsgruppes, en nations eller hele menneskehedens karma. De er virkninger af en af det planetare væsens måder at heale sig selv på svarende til at gå gennem en febertilstand for at opnå en bedre balance. Denne voldsomme genoprettelsesproces sker kun, hvis den passer ind i udløsningen af kollektiv karma i et bestemt område. En kollektiv karma i disse årtier hænger igen sammen med, hvor der er behov for at speede en bestemt type udvikling op via en vækkelses- og transformationsproces.I virkeligheden har menneskeheden i denne tidsalder med så megen hensynsløs udnyttelse og forurening af den levende jord meget mere kollektiv karma "til gode" end der udløses, fordi vi får hjælp af Det Store Hvide Broderskab (i tilknytning til Det Karmiske Råd) til, at der kun udløses minimal karma og på måder der gør mest mulig gavn for flest mulig mennesker eller nationer. I det lys har den nuværende katastrofe en maksimal virkning, fordi så mange nationer er blevet ramt direkte eller - via turisme - indirekte. I forbindelse med katastrofen i Syd-østasien kom følgende inspiration gennem Yvonne Wassini d. 28.12.04:"Når der opstår store begivenheder på Jorden, søger Hierarkiet at skubbe mest muligt på udviklingen fra gruppebevidsthed til individualisering og åndelig søgen (de 2 fysiske indvielser, der kommer før den første indvielse).Jordskælvet giver en påmindelse om, at livet ikke er statisk, og at selv for dem, der lever i velhavende og sikre lande, kan tilværelsen ændres på få sekunder. Derved hjælpes menneskene til ikke at falde i søvn i trygge og statiske liv. Samme formål og virkning havde fyrværkeri-katastrofen i Kolding. Ved sådanne vækkelser tænker mennesker over, hvad der virkelig har betydning, hvilke værdier, de bygger deres liv på, og hvad deres livsengagement er.Jorden skælver under åget fra menneskenes overgreb, og vandet renser ud i menneskenes begær.Når store naturkatastrofer sker, kan det ikke altid styres, om den enkelte kan overleve. For de fleste mennesker har det heller ikke så stor betydning, om deres liv afsluttes før planen for den enkelte. Men for de indviede og andre, som i særlig grad hjælper deres medmennesker, er der en særlig englevagt, som hjælper med ikke at være i en bestemt zone, hvor man kan rammes, eller som hjælper med netop at være i et område, hvor man kan hjælpe uden selv at blive ramt. Der var således mange hjælpere til stede i katastrofeområderne, som netop har evnen til at træde til og hjælpe, og som blev beskyttet mod selv at omkomme.For de overlevende kommer spørgsmålet: Hvorfor var det lige netop mig der overlevede? Sådanne spørgsmål åbner til en større livsforståelse, en større fleksibilitet i tænkningen, en udvidelse af verdensbilledet og en mulighed for at se længere end til sine egne behov. Derved går mange af de overlevende, deres pårørende og andre der lader sig berøre af katastrofen, videre til: Hvordan kan jeg anvende mit liv til at gøre en forskel i verden?"Efterskrift: Hvordan kan vi hjælpe?
Mange lysarbejdere har opdaget, at de har været mere fraværende eller trætte i dagene efter naturkatastrofen. Det skyldes, at de har været engageret i deres indre lysbevidsthed med at heale, transformere sorg eller - i nogle få tilfælde - hjælpe dem, der er gået over i chok, med at komme videre på det astrale plan.For os alle gælder, at vi ud over at hjælpe med at donere til en hjælpeorganisation kan:· Gå i forbøn for ofrene, således at de kan få maksimal hjælp fra engleriget· Fjernheale ved at påkalde guddommelig kærlighed (evt. via Østens verdensmoder Quan Yin) til de lidende på det fysiske og det indre plan og ved at formidle medfølende, forvandlende eller opløftende kærlighedUddybende kommentar til Asien-katastrofenved Asger Lorentsen og Yvonne Wassini 31.12.04Under en indtuning på 2.stråles ashram i Hierarkiet kom følgende indtryk:Er så stor en katastrofe planlagt?
I Jordens fysiske legeme er der visse nødvendige bevægelser såsom kontinentalpladernes bevægelser mod og fra hinanden, som Den Planetare Logos ikke giver megen opmærksomhed. Dog kan der vælges at lade visse spændinger udløses langsommere eller i mindre ryk, hvis menneskehedens karma og læreproces taler herfor.Det er ikke i Den Store Plan, hvor mange mennesker der vil miste det fysiske liv, da meget afhænger af menneskehedens frie vilje, herunder varslingssystemer og indsats for at undgå epidemier. Under store naturkatastrofer og omfattende krige kan det heller ikke planlægges for de enkelte berørte individer med undtagelse af dem, der har en særlig englevagt som f.eks. dem der har særlige hjælpeopgaver.Passer så stor en katastrofe til Den Store Plan?
Ja, den passer ind i Den Store Plan, idet den har følgende virkninger:1. Der opstår en sorg i hjertet, som uddyber hjertet, som skaber evne til medfølelse og som tiltrækker Kristus.2. Den fremmer individualiseringen fra familie- og lokal-bevidsthed til at tænke og leve mere individuelt og med mere selvstændig tænkning og dybde.3. Der vækkes mange dybere livsspørgsmål om hvorfor skete det for mig? Er der et liv efter døden? Hvilke værdier skal jeg leve på? Hvad skal jeg bruge mit liv til?4. Mange får vækket evnen til at ofre sig mere for andre - nogle konkret på katastrofeområdet, andre ved at give penge og andre ved at blive bevidst om, hvad de selv ville have gjort, hvis de havde været på stedet. Offerviljen vækker kristusprincippet.5. Mange lande berøres. Dette giver international solidaritet, forståelse for at menneskeheden er én, forståelse af at fattige befolkningsgrupper rammes hårdest og har brug for mere hjælp - også efter katastrofen. De rige lande indser, at de også må hjælpe fattige lande med varslingssystemer og infrastruktur.Overordnede virkninger
Det skete stimulerer menneskehedens første indvielse, som er så vigtig ved overgangen til Den Nye tidsalder. Det er som om Guds Finger berørte vandet i jordskælvszonen, og menneskehedens reaktion med lidelse, erfaringsprocesser og nye beslutningsprocesser er en af mange vigtige skridt på vej mod en ny form for bevidsthed og en ny civilisation. Det internationale samarbejde vil blive styrket og der vil komme en tendens til at nationale og internationale konflikter vil få mindre vægt, som om vi modnes til at se større perspektiver.Blandt de mere statiske samfund, der blev hårdt ramt af katastrofen, sker en udvikling fra det stillestående til mere dynamik i bevidstheden.Mange vesterlændinge har brugt ferieparadiser til investering i hoteller eller til fornøjelser og det lette liv uden at føle ansvar for det lokale samfund. Dette vil gradvist ændre sig pga. katastrofen.

Torsdag, 27 Januar 2005 01:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Asger Lorentsen
Læs mere…

 

The Esoteric teachings by Daskalos (Dr. Stylianos Atteshlis)

Forkortet dansk oversættelse: Lars Højgaard

Kapitel 16
Underbevidstheden"Velsignede er de rene af hjertet, for de skal se gud" ( Matt. 5:8 )
I en kompliceret sammenhæng med vores studie af elementaler er det vigtigt med en grundig undersøgelse af menneskehedens underbevidsthed. Lige som med elementaler er dette et studie af uudtømmeligt omfang. For de fleste af os bestemmer underbevidstheden, afhængig af dens kvalitet og komposition, de omstændigheder hvorunder vi oplever livet. Vores underbevidsthed kan være vores bedste ven eller vores værste fjende. Desuden er vores underbevidstheds attributter det som vi overfører fra den ene inkarnation til den næste. Derfor er det vitalt for vort arbejde at få fuld forståelse for vores underbevidstheds struktur og samtidig udvikle de redskaber som kan rense denne indre jungle.

Underbevidstheden befinder sig først og fremmest i solar plexus og er opdelt i tre kamre. Størrelse af hvert kammer afhænger af den psyko-mentale udvikling hos den enkelte. Et kammer er lageret for vitalenergi eller som nogle benævner det "dyrisk vitalitet". Det er gennem denne del af det ubevidste at vores livskilde, vores daglige brød, tages ind og fordeles indeni og udenpå. Ved at leve sundt og mildt med en udviklet forståelse for de omstændigheder, som definerer livet og ved at stå til rådighed for andre, med andre ord ved at være dygtige Udforskere af Sandheden (Sandhedens Broderskab) opnår vi kontrol over denne energi. Ellers vil den sandsynligvis få kontrol over os! Ud over at opretholde vores fulde sundhed (psykisk og fysisk), skal vi udnytte denne æteriske vitalitet, som består af de forskellige slags æter, for at kunne heale andre. Kristus siger:" Den som tror på mig, som skrifterne påbyder, ud af hans mave skal strømme floder af levende vand" ( Joh. 7:38 ). Kristus kalder her æterisk vitalitet for vand.

Et andet kammer, som oftest en tæt jungle, er legemet af elementaler som vi genererer og regenererer i vores personlighed. Disse elementaler, som stort set er produktet af underbevidst aktivitet, holdes i dette kammer hvor de bevæger sig rundt og venter på en mulighed for at udtrykke sig. Skønt virkelig mange elementaler modarbejder os som nævnt i det forrige kapitel, har vi også gavn af sunde, livgivende elementaler gemt i vort ubevidste. Det er i dette kammer hvor vi må bestemme os til at skille det gode fra det onde og adskille underskoven fra junglen.

Dette er nemlig selve udgangspunktet for vores egoisme som den udtrykkes af den nutidige personlighed (hvorimod vort selvstændige ego sidder i vort hjerte og sind) som en samling tøjlesløse emotioner og begær. Dette kammer vil, hvis det ikke renses og klares, binde os - og skabe lidelse for andre - liv efter liv og tilføre os ulykke under vejs. " Han skal vokse og jeg skal blive mindre", som det så smukt ytres af vores elskede Yohannan (Joh. 3:30) idet han referer til vores proces med at befri os selv fra egoisme - selviske elementaler - og åbne os for Guds og Kristi kærlighed.

Det tredje kammer der hvor helligånden og Kristus guider og øver indflydelse på os. Her kan vi nyde vores helligånds superbevidste opmærksomhed; en slags instinktiv opmærksomhed. Vi undrer os alle over at vi kan køre en to tons automobil kilometer efter kilometer uden at huske en eneste detalje fra turen hvor vi var dybt optaget af tanker. Andre eksempler er vores evne til at reagere lynhurtigt intelligent når nødsituationer opstår. Desuden er det fra dette hellige kammer at enhver af os kender værdien af godhed og har evnen til at skelne godt fra ondt. Og skulle vi synde udspringer herfra det stik af samvittighed, som får os til at korrigere vore tanker og handlinger. Vi taler om indflydelse fra helligånden og guddommen i de højere centre, men også i det underbevidste bliver vi vejledt i vores udvikling på behørig vis.

De fleste af os betragter den fordærvelige menneskelige krop med den hele tiden skiftende blanding af groft fysisk materiale som vort virkelige selv. Faktisk ser vi på en skygge af os selv, nemlig den nutidige personlighed. Tre fjerdedele af personligheden er underbevidst eller rettere underbevidst sind. Vi skal komme til at kende sind i en anden form, og vi vil blive overraskede, når vi har etableret dette sind, for selv i sit laveste udtryk rummer det Absolut Værens totale visdom og totale kærlighed.

Den menneskelige personlighed bliver konstrueret både individuelt og i fællesskaberne. En person modtager indflydelser fra personlighedens indre og fra det omgivende miljø, som individet reagerer på med tanker, begær og ambitioner, som overvejende har deres udspring i det ubevidste. I tillæg hertil befinder både vores underbevidsthed og personligheden sig simultant i vore tre legemer (mental, psykisk, fysisk). Hvis ikke dette var tilfældet ville personligheden blive tilintetgjort ved den fysiske krops opløsning. Det ville medføre at de som forlader den fysiske krop enten ved døden eller ved exosomatosis ville miste deres individualitet. Men dette sker ikke.

Vi ved at underbevidstheden udgør tre fjerdedele af den nutidige personlighed og at den befinder sig i den psykiske og den mentale krop såvel som den fysiske. Kort fortalt er de tre legemer i det gennemsnitlige menneske sammenkopieret selv om det mentale legeme ikke har den samme form som de andre legemer. Hos et avanceret menneske derimod kan det psykiske og det mentale legeme bruges som separate legemer uafhængigt af hinanden til at udtrykke højere niveauer af den menneskelige personlighed.

(Den menneskelige personlighed lever følgelig videre som et fænomen i livet eller som et center for modtagelse af indtryk i tid og rum begge dele efter opløsningen af den materielle krop (første død) og efter transformationen af den psykiske krop (anden død)). (Er i, i tvivl om meningen, se midt side 158, Lars)

En personlighed som ubevidst forlader sin krop vil sandsynligvis vibrere voldsomt med uhellige emotioner og modtage indtryk alene fra de laveste underplaner i den psykiske verden, som er meget ubehagelige. Når disse indtryk afbrydes tror han, at det, som han husker, er født af hans egen fantasi set i drømme, og ikke en oplevelse som han faktisk gik igennem. Af denne grund må mennesket lære at leve bevidst i tid og rum for kun da kan det opnå kontrol over sig selv i den psykiske verden og stå fast på det underplan det fortjener.

Lad os nu se på hvordan underbevidstheden bliver til. Vi har talt om den fysiske, den psykiske og den mentale krops æteriske dubletter, som er skabte af æterisk stof. Vi har også talt om at disse legemer indeholder formæter, bevægelsesæter, sensitiv æter og kreativ æter (kapitlet ikke oversat endnu), alt sammen kontrolleret af ærkeenglene, helligånden og den permanente personlighed. Vi forlader vort selv som individuelle ånder i værenstilstand og stiger ned i adskillelsens verdner for at opnå erfaring. Efter vor nedstigning er vi underlagt forskellige naturlove, som ikke blot berører den fysiske verden, men også inkluderer de styrende kræfter i de psykiske og mentale verdner. Mange af disse love ligner hinanden, mens andre tilsyneladende ikke passer sammen, selvom det primære motiv i begge tilfælde er skabelsen af et tredje niveau for tjenesten af livets fænomen i universerne. Intet, påpeger vi, ligger udenfor den guddommelige plan.

Ud af sindets sammenstød (som Paulus kaldte kødets lov) med personligheden raffineres vores selvbevidste selv.  Mennesket kommer ind i adskillelsens verdner før fødslen, selv hvis det er første gang det stiger ned. Den inkarnerende sjæl vil leve i de æteriske dubletter hos de ventende forældre.
Hvis nedstigningen skyldes en anden inkarnation vil personligheden medtage alle energierne fra dens tidligere inkarnationer. Både i det første og det andet tilfælde vil den nyfødtes første udtryk altid være behovet for at trække vejret og til at sutte. Mennesket trækker vejret ind for første gang og begynder at skrige idet det kommer ind i nye omgivelser som et livets fænomen.

Fra barnets ankomst vil elementer i det psykiske legeme øve indflydelse: jeg vil, jeg begærer, jeg vil have. Spædbarnet tror at det vil fordi "at ville" er langt større og vigtigere end det som vi voksne forstår ved "at ville" på grund at dets behov for at bevare livet og være i kontrol af begivenhederne.

Baggrunden for disse begær er vore fem sanser som frimurerne kalder "de fem mordere"! Næsten alle som kommer ind i adskillelsens verden glemmer deres virkelige selv. De ser noget. Hvad er det? De bruger sindet som lys der falder på forskellige overflader og vender tilbage til øjet medbringende et stimulus fra de materielle omgivelser, som derefter overføres til et hjernecenter. I dette center regerer imidlertid det totale mørke. Hvem oversætter så i den fysiske krop de vibrationer som når frem til hjernen til "jeg ser" og "jeg ved"? Det gør bestemt vort personlige selv skønt det ikke altid gør det korrekt, idet vi ser oversættelser og fejloversættelser. Når for eksempel et begær kommer ind, fejlfortolker personligheden det. Derimod fortolker den det korrekt, når sindet er befriet fra begær og ser substansen bagved og ud over tingenes overflade.

Fra det øjeblik vi siger "jeg ser" kommer en anden faktor i bevægelse i os og det er "jeg vil have"! Men hvad er det som får mennesker til at ville eje dette eller hint som deres eget, når intet faktisk tilhører os, idet vi kun midlertidigt ligger inde med det, som vi tror vi ejer? Er det måske personlighedens usikkerhed, rykket ud at altet og puffet ind i adskillelsens verdner? Det er generelt betragtet en fundamental ignorering af virkeligheden.

Fra det øjeblik et menneske befinder sig i adskillelsens verdner begynder det at absorbere indtryk til den permanente personlighed. Vores nutidige personlighed vil typisk dykke ned og tænke at dette er livet. Denne midlertidige personlighed har intet stabilt referencepunkt, idet den hele tiden føres til først det ene sted og så det andet af begær, som til tider tilfredsstilles og til tider ikke. På denne måde skabes de forskellige følelser og tilstande som desperation, begær, glæde, tilfredshed og så videre.

Derefter danner vi tanker som et resultat af indstrømningen af energi fra de mentale og psykiske legemer. Tanke og emotion medfører skabelsen af elementaler, som udgør det primære stof, der danner vores personlighed og underbevidsthed.

Konsekvensen heraf er at vi selv har bygget fængslet selvom det for os måske ligner et palads. Vi skaber selv og er ansvarlige for vores underbevidsthed, vores karakter og vores personlighed. Gennemsnitsmennesket skaber sine elementaler næsten udelukkende underbevidst og er genstand for deres pression uden at være klar over det. Hvis vi kender vores natur, kan vi rense og kontrollere underbevidstheden. Vi vil rense den ved at udvikle vores psykiske og mentale legemer. Vi må arbejde oppe fra, og senere ved hjælp af sind og fornuft må vi vinde kontrollen over vores lavere natur.

Sygdom, psykisk som fysisk, opstår i personligheden når et ubehageligt underbevidst psyko-mentalt klima opfostrer et miljø, som ernærer og fremmer en destruktiv energi. Modsat kan sygdom udryddes eller helbredes, når de elementaler, som ernærer problemerne, er blevet opløst eller fjernet. I dette lys er sygdom instruktiv, fordi den kræver, at vi henvender os til usunde underbevidste kræfter (elementaler), som plager personligheden.

Ved at påbegynde dette arbejde, starter vi ikke blot med den materielle krop og dens æteriske dublet men samtidig med de psykiske og mentale legemer og deres æteriske dubletter, fordi vort nuværende selv er summen af dem alle. Den nuværende personlighed er simpelthen totaliteten af begær, ambitioner og tanker. Til tider er begæret stærkere end tanken, og personen taler uden logik og skaber tyranniske elementaler. I andre tilfælde dominerer ret tænkning over begær, hvis fornuft råder, og personen fortsætter ad den rette vej.

Vi bør meditere på, hvad vores personlighed er i gang med at opbygge i vores underbevidsthed og hvad vi frivilligt skaber og oplagrer i vort underbevidste. Ulykkeligvis er 80% af hvad vi skaber begær-tanke elementaler, hvilket degraderer vores underbevidsthed i stedet for at opgradere den.

Forbedringen af vores underbevidsthed, vores karakter og vores personlighed begynder når vi bliver vore tankers mester og vinder kontrol over vore emotioner og begær. Dette resulterer i, at vi kommer til at leve mere oprejste i verden og i at vi udvikler os på en sådan måde, at vi kan leve bevidst i den psykiske og i den mentale verden.
Søndag, 06 Februar 2005 01:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Lars Højgaard
Læs mere…

Anmeldelse:

Når Kræften rammer - af Tina Lodskou Jørgensen

ISBN 87-990359-0-1160 sider - forlag:Living Energy

Livsmod hvordan

Af Merete Gundersen©Tro altid på kroppen                 
Den lyver aldrig
Måske lyver du for den
                          
Disse ord står skrevet på side 134 i Tina  Lodskou Jørgensen debutroman: Når kræften rammer. Disse vise og indsigtsfulde ord er dyre købt visdom som Tina J. kommer til en forståelse af igennem en længere livsrejse ind og ud af sin meget svære kræftsygdom.
Bogen tager sit udgangspunkt i den, den gang kun 29 årige kvindes liv hvor hun går igennem et sygdomsforløb med næsten ubærlige smertelige oplevelser i sin fysiske krop og derved selvfølgelig også i sindet.Bogen tager os alle med på en rejsen igennem kræftens mange stadier, uden at være angstprovokerende og uden at give næring til frygten som vi alle kan føle en snert af når der er tale om sygdommen kræft. Ingen af os kan føle sig helt fri fra denne fornemmelse af at: det kan også ramme mig eller nogle af mine kære.
I denne bog følger vi Tina L. gennem alle faserne og igennem de oplevelser og tanker hun gennemlever som kræftpatient i Danmark. Vi følger hvordan hendes nære familie forholder sig til Tina og hendes sygdom og hvordan hun selv hele tiden må kæmpe med det at føle sig så afhæng af andre. Vi hører om hendes mands aldrig svigtende hjælp, og det berøres hvordan det for hele familien bliver en kamp om tro, håb og kærlighed.Bogen er skrevet med stor ærlighed, aldrig klynkende, og med en meget fin intuition og fornemmelse af hvor er jeg selv lige nu i hele dette forløb.
Det er ikke en bog der er belærende eller en bog som er fuld af aggression ej heller en bog som hænger hele det danske sundhedsvæsen ud.
Det er alene og på smukkeste og mest oprigtige måde en livsbekræftende bog der appellere til mennesker om at tage stilling til, hvorfor rammer sygdommen lige mig, og den tager tillige spørgsmål op om liv og død.  Bogen er opløftende fordi den også er en tro på det gode i livet, en tror på helbredelsen, også på trods af at en dødsdom er afsagt af en yngre læge og som hænger som en stor skygge over hele familien.Tina L. indvier os tillige i en meget smuk nærdødsoplevelse hun får medens hun ligger på hospitalet i dyb koma i flere dage. En oplevelse som først forstås baglæns, men den er med til at bringe forfatteren ud på en længere spirituel rejse til Peru. Rejsen bliver en rejse i sindet hvor der erfares, hvad skal jeg med mit liv når jeg ikke længere er syg. Man bliver på smukkeste vis ført rundt til de mange kraftsteder i Perus overdådige og skønne helsebringende natur.Bogen er illustreret med smukke naturbilleder og bagest i bogen findes nogle fine visdomsord og smukke meditative billeder som kan bruges til at meditere over.  Det kan anbefales at prøve at glide ind i meditationerne og lade Tina L. ord glide ind i bevidstheden for at opnå selverkendelse.En bog fuld af overraskelser og en anderledes måde at håndtere et meget svært sygdomsforløb på, den vil vise vejen frem for mange mennesker.
Det er bogen man må læse hvis man frygter at få kræft, hvis man kender nogen der har kræft eller hvis man ønsker vejledning til hvad man selv kan gøre for at forandre sit liv fra sygdom og mørke tanker frem til sundhed og ikke mindst livsglæde og livsmod.Tina Lodskou Jørgensen har gjort det umulige, skrevet en bog der bringer håbet, modet og kærligheden tilbage til enhver der måtte have stiftet bekendtskab med kræften og dens mange bivirkninger.En bog med indsigt og udsigt, med livsmod, og kærlighed og ikke mindst en bog der åbner øjnene for at vi alle sammen kan gøre meget for at få et smukt og righoldigt liv.Stort til lykke til Tina Jørgensen med denne debutbog, hun skriver på de sidste sider, citat:
Jeg vil gerne ændre verden til en mere kærlig verden - hvor vi holder af hinanden fordi vi vil og ikke fordi vi SKAL - Til lykke, det er opnået med bogen her.

Læs den, mærk naturen, dig selv, dit liv, din sorg, din glæde og ikke mindst, hvad vil jeg med mit liv. En livsbekræftende bog om det at turde og ville leve på godt og ondt.

Der er en righoldig henvisningslitteratur bages i bogen til både bøger og Cd med beslægtede emner.

Merete Gundersen er forfatter og holistisk psykoterapeut, er daglig leder af Livskilden.
www.livskilden.org  - www.siqintelligens.dk

Mandag, 21 Marts 2005 01:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Merete Gundersen
Læs mere…

 

I det indre som i det ydreFlere og flere mennesker er gudskelov ved at være indstillet på, at morgendagens verden skal blive en åndelig, følsom og kærlig verden. Mange er da også optaget af at være kærlige udadtil for at bidrage til en sådan verdens skabelse. Men når det kommer til os selv, så er den samme forståelse meget sjældent tilstede. Udadtil skal vi være kærlige, men når det gælder vores indre smerte, så skal vi bare underkende den - vores indre skal vi ikke tage alvorligt. Sådan hedder det gang på gang.

Ofte bliver det fremhævet, at løsningen i forhold til den ydre verden er kærlighed. Sandt nok. Gælder det derimod vores egen indre verden, så skal vi blot være i nuet og ikke identificere os med smerten, som Eckhart Tolle siger. Gunder Frederiksen giver ligeledes i det forrige nummer af Den Ny VerdensImpuls udtryk for, at når det gælder deprimerende tankevirksomhed, så skal vi bare spille tennis, cykle, svømme - i det hele taget være fysisk aktive. Til stadighed opfordrer man altså til bare at løbe fra det indres råb på kærlighed.

Heller ikke Martinus beskæftigede sig kærligt med vores indre. Han talte befriende klart for tolerance, forståelse og kærlighed over for alt i det ydre. Gjaldt det derimod vores indre, så anbefalede han at tænke på noget andet. Men én person kan ikke sige alt fornødent, og hans område var ikke det indres oplysning. Sikkert er det i hvert tilfælde, at vi bliver nødt til at tage os kærligt af vores indre for at komme videre.

Hvordan kan det gå til, at oplyste mennesker laver en sådan forskelsbehandling imellem det indre og det ydre? Hvordan kan det tilsvarende være, at flertallet af mennesker elsker at høre det? I en sådan grad at hver gang en og anden hælder denne gamle vin på en ny flaske - som Eckhart Tolle for tiden gør det - så får han gevaldig succes. Da opskriften jo ikke holder i længden, er det også ganske sikkert, at denne succes er temmelig kortvarig.

Var det muligt at tilsidesætte vores smerte, ja, så ville vi leve i nuet som ubevidste væsener. For smerten er jo i gang med at skabe vores følsomhed og vores bevidsthed. Vi skal i stedet ære og respektere vores fortid - elske den. Det er fortiden, der gør os til dem, vi er. Uden en fortid i smerte ville vi være ufølsomme og ubevidste væsener.

Det er glimrende at blive fuldt tilstede og nærværende. Det er faktisk en betingelse for at kunne være kærlig. Men en sådan tilstedeværelse indbefatter hele ens fortid. Den ubearbejdede smerte gør os ganske vist til lidende mennesker, der ikke kan være nærværende udadtil. Men det eneste menneske, der kan være fuldt og helt tilstede i kærlighed, er det menneske, som har lidt kolossalt, og fordi han har taget sig af denne lidelse, nu er blevet i stand til at bære den.

Nuet skal ikke bestå af noget bestemt for at være godt nok. Tværtimod er det kærlighed at anerkende, at det, der i det indre eller det ydre kalder på én lige nu, er det vigtigste, man kan tage sig af - til enhver tid. I virkeligheden er alle i nuet. Hvad skulle vi ellers være i? Når der overhovedet kan stilles spørgsmålstegn ved det, så er det udelukkende, fordi vi sjældent anerkender det, der trænger sig på i nuet.

Mange kan tro, at det at være kærlig er noget, man kan beslutte sig for at være. Det er også en god begyndelse at beslutte sig, men det er kun en begyndelse. For at være kærlig er noget, der udspringer af en indre kilde, hvor der allerede er skabt kærlighed inden i. Kærlighed er en tilstand, som skabes ved at drage omsorg for ens indre.

Igennem en lang politisk og religiøs historie har den forestilling, at vi ikke selv skal have kærlighed, af mange grunde vundet så stor indpas, at de fleste stadig finder det smukt og ædelt ikke at behøve noget selv. Men det er en illusion.

De guddommelige love er der nemlig ingen undtagelsesregler for. Den lov, der således gælder i forhold til det ydre liv, gælder tilsvarende i det indre liv. Også her gælder dog de samme regler for at skabe harmoni og sundhed. Der skal kærlighed til.

Selv om flere og flere, som sagt, er ganske indforståede med, at der skal kærlighed til overfor vores næste, så har de fleste af os nok også gjort os den erfaring, at det langt fra er let at være så kærlige, som vi gerne ville være. Ofte kommer der ud af vores mund nogle ord, som vi egentlig ikke ønskede at sige, ligesom vi tit handler anderledes, end vi finder optimalt. For slet ikke at tale om at vi ofte ikke får sagt og gjort det, som vi inderst inde godt ved var rigtigt af os. Egentlig er det ganske naturligt, at det er vanskeligt. For vi skal have kærlighed i hele vores indre, for at kunne handle kærlighed ud. Hvis noget ikke er elsket indeni, hvordan skulle vi så kunne elske denne egenskab, når vi oplever den i et andet menneske?

Når det hedder sig, at vi ikke skal tage os af, at vi eksempelvis har smerte, angst, depression eller bare har det lidt skidt, så må sandheden før eller siden frem: Det er ikke kærligheden, der her kommer til orde, det er fordømmelse. Dermed være ikke sagt at den, der siger det, ønsker at fordømme. Det er den opskrift, han kender til. Han siger det altså i den bedste mening. Men når han benytter sig af denne recept, er det altså manglende forståelse og kærlighed til det indre. Ligesom der naturligt nok er angst for at konfrontere det, der gør ondt. Men en sådan fordømmelse giver den enkelte en følelse af ikke at være god nok, fordi man ikke "bare kan gøre, som de vise siger". Sandheden er, at der ikke er nogen grund til at føle mindreværd - for det kan slet ikke lade sig gøre med succes at undertrykke de indre behov i længden.

Hvis et barn græder, så kan vi oftest blive enige om, at vi skal tage os af dette barn. Men hvis vi selv har et barn inden i, som ingen nogensinde har taget sig af, så skal den samme medicin ikke gælde: Dette indre barn mener man ikke, at vi skal tage os af.

Det med at tilsidesætte den indre længsel efter omsorg er som sagt en gammel opskrift. Og hvad er resultatet blevet? Sygdom, ensomhed og endnu mere lidelse. Ligegyldigt hvor meget vi nægter at høre på fortvivlelsens indre skrig - det indre bliver ved, fordi det har nogle naturlige behov for omsorg. Mytologisk er de kongelige forbilleder, men vore dages kongelige kan ikke i så henseende være forbilleder, for også de tilsidesætter deres indre. Barnet indeni kommer også her ofte frem og skriger på anerkendelse. Var det eksempelvis ikke det indre barn, der kom op i prins Henrik, da han blev jaloux på sin egen søn til nytårskuren, og at han ikke ville være nummer tre i rangfølgen af de kongelige?

I det omfang fortiden har været uden kærlighed, kalder fortiden naturligvis stadig på den opmærksomhed, den fortjener. I den udstrækning vi frygter fremtiden, er det også bare et udslag af, at fortiden ikke har været god, og at vi endnu ikke har taget os af disse traumatiske hændelser fra fortiden. Derfor frygter vi, hvad der kommer af tilsvarende art.

Når kun ganske få er indstillet på at gøre et sådant indre udviklingsarbejde, at man selv - og ved hjælp af andre - tager vare på alt det i ens indre, der længes efter kærlighed, skyldes det, at et sådant arbejde er både besværligt, omkostningskrævende, smertefuldt og enormt tidkrævende. Langt nemmere er det jo, hvis vi kan tro, at fremtiden af sig selv vil være lys og lykkelig. Men intet kommer af sig selv, så den lyse fremtid bliver kun en realitet i samme grad, som vi selv kan skabe kærlighed indeni. Den ydre kaotiske verden afspejler bare det kaos, vi tilsammen har indeni. Verden bliver ikke kærlig af sig selv, for det udenfor er synonymt med det inden i. Dermed har vi som udgangspunkt at forstå, at den ydre verden, som ikke bare er god men også fuld af hårdhed, vold, hårdt arbejde, sygdom, lidelse, sult, ensomhed, stress osv., fortæller om en indre ditto. En indre verden der i allerhøjeste grad mangler kærlighed. Det skal vi give den. For vores egen skyld. For at vi kan blive kærlige udadtil. Og for at vi kan manifestere den verden, som Jorden vil have os til at manifestere.

Tager vi kærligt udgangspunkt i vores eget indre, så findes der naturligvis ikke giftige tankestrømme. Der er en positiv årsag til alt. Der er ikke noget, der per definition er ondt. Det onde opstår alene, hver gang vi ikke tager os kærligt af det, som vi består af. Intet i vores indre kalder på vores opmærksomhed for at gøre os ondt. Det, der kalder, trænger slet og ret til næring. Enhver persons indre fortæller gladelig om alt det, der trykker, når der opstår tillid til, at personen selv og hjælperen vil lytte med kærlighed.

De fleste mennesker, som overhovedet indlader sig på et sådant åndeligt udviklingsarbejde, har en forestilling om, at den slags arbejde hurtigt skal kunne overstås. Hvorfor i grunden? Det har taget menneskeheden millioner af år at nå frem til det udviklingsstade, vi har i dag. Vi er nået langt i vores tekniske og rationelle udvikling. Vores evne til at overleve og indrette os er legendarisk. Men vores evne til at leve er ikke særlig fremskreden, idet vores humane indstilling lader meget tilbage at ønske, hvis vi skal kalde os et oplyst folk, der kan omgås hinanden på en kreativ og kærlig måde. Hvorfor må udviklingen da fortsat ikke tage os år efter år at gennemføre, eftersom vi har så meget at udvikle? Gevinsten, frembragt ved dette arbejde, er den eneste, man kan tage med sig, når man dør.

Vi skal blive ved med at arbejde på at drage omsorg for alt det i os, som trænger. Hvis vi stiller nogle forventninger op om, at vi skal være færdige med dette arbejde snarest, da er vi allerede ude i manglende kærlighed. Det er som at sige til et barn, der kryber ind til os for at få lidt varme: - Skynd dig at tage til dig af kærlighed, for jeg har travlt. Da har man allerede afvist barnet. Vi må igen forstå, at der i forhold til det indre gælder de samme lovmæssigheder som i det ydre.

- Jamen, man kan da ikke elske en depression eller en angst! Det er da noget man skal af med, kan mange indvende. Tro mig, der er ikke andet at gøre. Det er det, der er opgaven. At elske.

En depression eller angst er kun en overskrift på noget, som indeholder mange elementer. Hver enkelt del af en depression eller angst er nogle oplevelser, som hver især er traumatiske, og som skal bearbejdes, indtil vedkommende har fundet fred med det skete. Hvis det virkelig lykkes for én at løbe fra depressionen eller undertrykke den, så kommer den før eller siden blot tilbage i en ny skikkelse. Ligesom skikkelser i det ydre gør. Kan man ikke li' den store flok af indvandrere, som har bosat sig i en hel ghetto i ens kvarter, og det virkelig lykkes os at få dem smidt hjem til "langtbortistan", så kan man være sikker på, at man før eller siden bliver nødt til at pleje omgang med en ny flok af tilsvarende natur.

En depression er på samme måde en indre flok af undertrykte følelser, sanser og konkrete oplevelser, der trænger sig på for at få den positive opmærksomhed, de hidtil ikke har fået. Før eller siden må man gøre sig den ulejlighed, at man én for én plejer omgang med disse indre figurer. Man skal tale med dem, give dem lejlighed til at give udtryk for deres smerte, forstå dem, give dem omsorg og acceptere dem mere og mere, indtil man kan elske dem fuldt og helt.

Vi kan ikke komme af med den indre smerte. Det er jo en del af os selv. Det er en del af den historie, der gør os til mere og mere bevidste mennesker. Vi kan ikke - skal helst heller ikke forsøge - slå en del af os selv ihjel. Vi kan allerhøjest udsætte den opgave, der foreligger. Hvis en mor eksempelvis mister et barn, så kan hun jo ikke komme af med smerten, men hun kan tage sig af sin smerte, så hun kan lære at leve med den.

Når vi kærligt har taget os af alt det, vi består af, så har vi ikke længere nogen vanskeligheder. Da bliver vi bevidste enheder, der ikke alene har det godt med os selv, men som også kan indgå i den store helhed som aktive og kærlige medspillere. Da kan vi hver især udfylde de roller, der er vores, så vi sammen kan skabe den harmoniske, kærlige og kreative verden, som vi alle sammen drømmer om.

Det ydre liv repræsenterer tilsammen alt det, som vi har at forlige os med: Seks milliarder mennesker, alle dyr, al vegetation, alle mineraler - hele Jorden - viser alle aspekter af det at være levende. Alt dette er også repræsenteret inden i os selv. Vi kan ikke se noget udenfor, uden det er noget, vi genkender fra os selv. Når det er elsket indeni, så kan vi også elske det udenfor - men ikke før.

Menneskehedens lyse fremtid bliver teoretisk lidt mere mulig, for hver gang et menneske opfatter nødvendigheden af at udvikle sig selv. I takt med at dette indre udviklingsarbejde i praksis skrider frem, skabes det grundlag, det ydre liv automatisk retter sig ind efter.

- Hvordan skal jeg så gøre dette udviklingsarbejde? Kan man med rette spørge. Det vil føre for vidt her i denne artikel at komme ind på det. Der ligger en stor læreproces i det. Og der er hjælp at få. Vi må arbejde med det i terapi, grupper, undervisning, healing og meget mere.

Forfatteren til artiklen er terapeut og healer og driver Begravelsesforretningen Ledet, som er en holistisk begravelsesforretning.
Kjeld John Ledet
Torpvej 14
Lundum
8700 Horsens
Web: www.kjledet.dk 
Mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.  
Tlf. 76 27 33 63

Torsdag, 24 Marts 2005 01:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Kjeld John Ledet
Læs mere…

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer