Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

Log ind med Facebook
A+ R A-
Velkommen, Gæst
Brugernavn Adgangskode: Husk mig

Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolkene!
(1 viser) (1) Gæst

EMNE: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolkene!

Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolkene! 01/23/2015 23:23 #152110

 • Khidr7
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1903
Hej alle læsere

Mine opfattelser er:

Dette forum er blandt andet blevet til for at vi kan udveksle om det som af mange kaldes for den NYE TID. Se under formålet med dette forum.

Hvor mener i videnskaben står i dag?
Mener i også at der er et både videnskabeligt paradigmeskifte og religiøst paradigmeskifte på vej???

Hvis ikke, så se nedenfor.

______________

Manifest for en Post-Materialistisk Videnskab


Jeg er via venner og bekendte blevet gjort opmærksom på følgende meget interessante og bestemt ikke uvæsentlige papir og Manifest. Mange kendte videnskabsfolk har allerede skrevet under på det.

Hvem, bliver de næste i rækken? Bliver det dig?

Jeg vil bede jer som læsere at læse følgende meget nøje. Og bede jer studere videnskabens nyeste landvindinger på området før i drager alt for forhastede konklusioner om det skrevne. For videnskaben er tydeligt og uden nogen kan gøre noget ved det på vej ind i et paradigmeskifte af store dimensioner. Det må være konklusionen når man læser papiret nedenfor grundigt og undersøger kilderne i dybden. - (Jeg siger ikke at jeg er enig i alle de forskellige videnskabsfolks opfattelser. Men, jeg er meget enig i store dele af dette nedenstående papir.)

Hvad siger i, er det da ikke vigtigt???

Det er jo vores allesammens virkelighed vi taler om.
Her følger er uddrag og med link til hele papiret.

Manifest for en Post-Materialistisk Videnskab
Manifest for en Post-Materialistisk Videnskab
DETTE ER EN FORELØBIG U-AUTORISERET UDGAVE.
(oversat og udgivet på dansk med tilladelse fra folkene bag papiret på OpenSciences.org - 23. januar 2015)


Vi er en gruppe af internationalt kendte videnskabsfolk, fra en manfoldighed af videnskabelige områder (biologi, neurologisk videnskab, psykologi, lægevidenskaben, psykiatrien), som deltog i et internationalt topmøde om post-materialistisk videnskab, åndelighed og samfundet. Topmødet blev co-organiseret af Gary E. Schwartz, PhD og Mario Beauregard, PhD, the University of Arizona, og Lisa Miller, PhD, Columbia University. Dette topmøde blev afholdt på Canyon Ranch i Tucson, Arizona, d. 7-9 Februar, 2014. Vores formål var at diskutere den materialistiske ideologis indflydelse på videnskaben og fremkomsten af et post-materialistisk paradigme for videnskaben, åndeligheden, og samfundet. Vi er nået frem til følgende konklusioner:

1. Det moderne videnskabelige verdensbillede bygger i overvejende grad på formodninger som er nært forbundet med klassisk fysik. Materialisme - ideen at stof er den eneste virkelighed - er en af disse formodninger. En tilknyttet antagelse er reduktionisme, opfattelsen at komplekse ting kan forstås ved at reducere dem til interaktioner af deres dele, eller til mere enkle eller mere grundlæggende ting så som små materielle partikler.

2. I løbet af det 19'ende århundrede, blev disse formodninger indsnævret, blev til dogmer, og størknede i et ideologisk trossystem som er kommet til at blive kendt som "videnskabelig materialisme." Dette trossystem indebærer at sindet ikke er andet end hjernens fysiske aktivitet, og at vores tanker ikke kan have nogen indvirkning på vores hjerner og kroppe, vores handlinger, og den fysiske verden.

3. Den videnskabelige materialismes ideologi blev dominerende i den akademiske verden i løbet af det 20'ende århundrede. Så dominerende at flertallet af videnskabsfolk begyndte at tro at den var baseret på empiriske videnskabelige beviser, og repræsenterede det eneste fornuftige verdensbillede.

4. Videnskabelige metoder baseret på materialistisk filosofi har være yderst succesfuld med ikke kun at forøge vores forståelse af naturen men også med hensyn til at frembringe større kontrol og frihed gennem teknologiske fremskridt.

5. Den næsten absolutte dominans af materialisme i den videnskabelige verden har imidlertid betydeligt indsnævret videnskaberne og hæmmet udviklingen af det videnskabelige studie af sindet og åndelighed. Troen på denne ideologi, som en eksklusiv forklaringsramme for virkeligheden, har forårsaget videnskabsfolk til at udelade den menneskelige oplevelses subjektive dimension. Dette har ført til en betydelig forvrænget og fattig forståelse af os selv og vores plads i naturen.

6. Videnskaben er først og fremmest en ikke-dogmatisk, open-minded metode med henblik på at erhverve sig viden om naturen via observation, eksperimentelle undersøgelser, og teoretiske forklaringer af fænomener. Dets metodologi er ikke synonym med materialisme og burde ikke være bundet til nogen som helst bestemte trosopfattelser, dogmer, eller ideologier."
.......
"8. Psykologiske studier har vist at bevidst mental aktivitet kan årsagsmæssigt influere adfærden, og at den forklaringsmæssige og forudsigelige værdi af instrumentelle faktorer (dvs. trosopfattelser, mål, ønsker og forventninger) er meget høj. Yderligere, indikerer forskning indenfor psykoneuroimmunologi at vores tanker og emotioner mærkbart kan påvirke aktiviteterne i de fysiologiske systemer (dvs., immun, endokrin, kardiovaskulær) forbundet med hjernen. I andre henseender, påviser neuroradiologiske studier af emotionel selv-regulering, psykoterapi, og placebo effekten at mentale begivenheder betydeligt influerer på hjernens aktivitet.

9. Studier af de såkaldte "psi fænomener" indikerer at vi nogle gange kan modtage meningsfulde informationer uden brug af de almindelige sanser, og på måder som transcenderer de sædvanlige rum og tids begrænsninger. Yderligere, påviser psi forskning at vi på afstand mentalt kan influere - fysiske mekanismer og levende organismer (inklusiv andre menneskelige væsner). Psi forskning viser også at fjerne sind kan opføre sig på måder som er ikke-lokalt korreleret, dvs. at korrelationerne mellem fjerne sind hypotetisk er ikke-medieret (de er ikke forbundet med noget kendt aktivt signal), er med uformindsket styrke (de formindskes ikke med forøget afstand), er øjeblikkelige (de fremstår at være samtidige). Disse begivenheder er så fælles at de ikke kan betragtes som uregelmæssigheder ej heller som undtagelser fra de naturlige love, men kan betragtes som indikationer for behovet for en bredere forklaringsramme som ikke udelukkende kan være baseret på materialismen.

10. Bevidst mental aktivitet kan opleves ved klinisk død ved hjertestop (dette er det som er blevet kaldt en "nær-døds oplevelse" [NDE]). Nogle nær-døds oplevere (NDE'ere) har rapporteret sandfærdige ude-af-kroppen sansninger (dvs. sansninger som kan bevises at sammenfalde med virkeligheden) som skete under hjertestop. NDE'ere rapporterer også dybdegående åndelige oplevelser i løbet af NDE'er udløst af hjertestop. Det er værd at bemærke at hjernens elektriske aktivitet ophører indenfor få sekunder efter et hjertestop."
......
"12. Nogle materialistisk inklinerede videnskabsfolk og filosoffer afviser at anerkende disse fænomener fordi de ikke er i overensstemmelse med deres eksklusive opfattelse af verden. Afvisning af post-materialistisk forskning af naturen eller afvisning af at offentliggøre stærke videnskabelige opdagelser som støtter en post-materialistisk ramme er i modsætning til den sande ånd i videnskabelig forskning, som indebærer at empiriske data altid skal behandles på passende vis. Data som ikke passer med favoriserede teorier og trosopfattelser kan ikke blive afvist a priori. Sådanne afvisninger tilhører den ideologiske verden, ikke videnskab.

13. Det er vigtigt at være klar over at psi fænomener, NDE'er ved hjertestop, og replikerbare beviser fra troværdige forsknings medier, kun fremstår som anomalier når de betragtes via materialismens synsfelt.

14. Yderligere, så fejler materialistiske teorier i at fortælle hvordan hjernen kan skabe sindet, og de er ude af stand til at gøre rede for de empiriske beviser som der hentydes til i dette manifest. Denne fiasko fortæller os at det nu er tiden til vi befrier os fra den gamle materialistiske ideologis lænker og skyklapper, for at udvide vores koncept for den naturlige verden, og omfavne et post-materialistisk paradigme."... og mere
www.global-theosophy.net/manifesto-post-materialist-science.php


Her er original-udgaven...

Manifest for en Post-Materialistisk Videnskab
(Original-udgaven på Engelsk.)
www.opensciences.org/about/manifesto-for...-materialist-science (web-udgave)
eller PDF
www.opensciences.org/files/pdfs/Manifest...erialist-Science.pdf (PDF)

_______

Rupert Sheldrake er en af videnskabsfolkene som er med.
Se ham f.eks. her:
Bruce Greyson er en anden af videnskabsfolkene som er med.
Se ham f.eks. her:


(Bogen han holder frem hedder: "Irreducible Mind", 2007. Jeg har den herhjemme på hylden.)


______________

Men, hvad siger i, er det ikke lidt vildt det her papir eller Manifest?

Jeg håber, at der er nogle journalister som vil gøre noget for at vi tager dette op i fjernsynet eller andre steder. F.eks. i et panel-debat program eller andet. Der sker noget på vores planet. Men, man kan selvfølgelig klynge sig til en materialistisk videnskab - som er på vej ud.


Jeg håber at i kan bruge det hele til noget konstruktivt og opløftende.
Alt det ovennævnte er som altid blot mine opfattelser.


de hjerteligste hilsner
Morten Nymann (M. Sufilight)
Sidste redigering: 01/23/2015 23:24 af Khidr7.
Følgende bruger(e) synes godt om: Erik, RJ92

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolkene! 01/24/2015 11:03 #152114

det er meget interesant at lige læse igennem .

jeg tænker lidt at videnskaben har altid været tæt forbundet med religion i fortiden og som sådan er den nye videnskab vi kender faktisk ikke særligt gammel.

i min lille landsby er det muligt at finde mennesker der har stået på apoteket og lavet urtemedicin fra lægens recept. the og tinktur osv hvilket lovgiving idag er ved at gøre nærmest ulovlig at bruge ting fra naturen.

videnskaben er grundlagt på basis af religion , det er igennem alkymi at man kom til kemi for eksembel. man har bare efter descartes og visse andre filosofer gradvist afskåret sig selv mere og mere fra det spirituelle og med den nye moderne tilgang til behandling og videnskab så har man mistet fokus helt på det hele menneske frem for at se mennesket i en helhed der også er del af en større helhed.

det virker defor ikke overraskene at man søger ud til højre og venstre for at finde det menneskelige element da man jo har fundet ud af med tiden at den antagelse om at mennesket faktisk bare er en klump kød der drives af nogen basale instinkter der som sådan ikke er andet end elektriske impulser og kemi i hjernen er forkert.

jeg tror dog ikke at selvom lægevidenskaben har rykket sig drastisk ved at tillade sådanne ting som zoneterapi og mindfulness og de her mere alternative tilgange at det vil rykke sig mere i den retning af den simple grund at kemi koster penge og dem som laver kemi til lægebehandling sidder på en utrolig magtfuld position.

det kommer til at tage meget lang tid at få videnskaben ind på et spor hvor der er accept af visse tings effekt i det alternative men der forskes jo i det og det har der været gjort altid.

men selvfølgelig ændre videnskaben sig ligesom den har gjort igennem tiden og vil til tider ændre retning hvor andre tider vil den bare stå ret stille i perioder før der er nye mennesker og tendenser der tvinger et kursskifte igang.

jeg tror så snarer at indenfor psykiatrien vil der ske en enorm omvæltning nu da man er gået over til at bruge recovery som mål for at få de mange tusinde danskere der ellers ville have været opgivet og medicineret ihjel ud på arbejdsmarked.

det er allerede ved ske og det er en politisk besluttet ændring at man skal til at se mennesker som noget der er muligt at få tilbage på ret køl istedet for at opgive dem og det har været en standard løsning igennem tiden for man har aldrig fundet den her magiske pille eller operation der har kunnet gøre folk raske.

der er personlig udvikling den eneste måde man kan gøre folk raske inden for det system men det har kostet for meget før i tiden hvor man heller har ville give dem en pension og så spare de udgifter og så holde folk passive med medicin istedet for dyr samtale terapi.

der er så bare alt alt for mange kroniske syge blandt almindelige danskere nu til at de kan blive ved med det så derfor har politiker beslutttet at nu skal folk altså have en chance for at blive raske.

for at den ændring i videnskaben som en helhed skal kunne finde sted skal der være økonomiske grunde til det at sker. samt en tendens i samfundet til at det kan ske.

videnskab er jo drevet af økonomi og private virksomheder der skal bruge forskning vil ikke bruge penge på andet end ting der kan skabe en indtægt.

vores offentlige forsknings middler er jo skattekroner så der skal være en politisk vilje til at forske ud over de normer som allerede er gængse og det tror jeg det tager meget lang tid før at det økonomiske ikke spiller så stor en rolle at der kan ske en reel omvæltning selvom små ryk i forskellige retninger altid naturligt vil forkomme i sådan et område som forskning.

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolkene! 01/25/2015 17:15 #152122

 • Khidr7
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1903
Hej alle læsere

Mine opfattelser er:

Jeg vil gerne give nogle vinkler og ideer til det som du har skrevet John Doe.
Jeg skriver det fordi du og andre måske kan bruge det til noget godt.

John, du skrev:
jeg tænker lidt at videnskaben har altid været tæt forbundet med religion i fortiden og som sådan er den nye videnskab vi kender faktisk ikke særligt gammel. 

Morten Nymann siger:
Ja. Det er et centralt forhold som en del videnskabsfolk ikke helt forholder sig til på en dybdegående måde. Det samme kan siges om en del religiøse og nyreligiøse mennesker og deres forhold til religion som en blind tro eller som en videnskabelig lære om andre verdner og liv.

John, du skrev:
i min lille landsby er det muligt at finde mennesker der har stået på apoteket og lavet urtemedicin fra lægens recept. the og tinktur osv hvilket lovgiving idag er ved at gøre nærmest ulovlig at bruge ting fra naturen. 

Morten Nymann siger:
Det er så vidt jeg ved ikke ulovligt at spise sund mad med krydderier i. Smil.
Men har det ret meget med papiret - Manifest for en Post-Materialistisk Videnskab - ovenfor at gøre?

Man lovgiver jo ikke et paradigmeskifte. Et paradigmeskifte sker - først - via videnskabelige resultater og forståelse. Denne tråd beskæftiger sig ikke med eventuelt efterfølgende lovgivningsarbejde eller lovgivning som sådan. At tro det er at misforstå trådens ide. Jeg skriver dette for en sikkerheds skyld.

John, du skrev:
videnskaben er grundlagt på basis af religion , det er igennem alkymi at man kom til kemi for eksembel. man har bare efter descartes og visse andre filosofer gradvist afskåret sig selv mere og mere fra det spirituelle og med den nye moderne tilgang til behandling og videnskab så har man mistet fokus helt på det hele menneske frem for at se mennesket i en helhed der også er del af en større helhed. 

Morten Nymann siger:
Ja. Interessant. Jeg vil selv hellere sige at sand og oprigtig religion er videnskabelig (oplevelses-orienteret og/eller med påviselige resultater), og ikke baseret på formodninger og antagelser og blind tro. Og at den almindelige vestlige videnskab er fremstået fra eller vokset ud af en forvrænget udgave af åndelige videnskabelige religiøse opfattelser.

John, du skrev:
det virker defor ikke overraskene at man søger ud til højre og venstre for at finde det menneskelige element da man jo har fundet ud af med tiden at den antagelse om at mennesket faktisk bare er en klump kød der drives af nogen basale instinkter der som sådan ikke er andet end elektriske impulser og kemi i hjernen er forkert. 

Morten Nymann siger:
Ja. Ja, nogle har fundet ud af det. Men, andre afviser at det er forkert. Videnskaben indenfor fysik er i dag meget delt i to lejre på dette punkt, iblandet andre punkter. Selv den rent materialistiske videnskab for fysik er ved at gå i opløsning, fordi den ikke længere kan afvise mørkt stof (usynligt stof) eller mørk energi (usynlig energi) i rummet, eller Zero-Point energi (dvs. uanede mængder af energi i et vakuum) og andre forhold.

John, du skrev:
jeg tror dog ikke at selvom lægevidenskaben har rykket sig drastisk ved at tillade sådanne ting som zoneterapi og mindfulness og de her mere alternative tilgange at det vil rykke sig mere i den retning af den simple grund at kemi koster penge og dem som laver kemi til lægebehandling sidder på en utrolig magtfuld position. 

det kommer til at tage meget lang tid at få videnskaben ind på et spor hvor der er accept af visse tings effekt i det alternative men der forskes jo i det og det har der været gjort altid. 

Morten Nymann siger:
Hvorfor kommer det til at tage lang tid?
Jeg er ikke enig med dig her. Tiden er en anden. Og den almindelige videnskab har i de sidste 6-7 årtier ikke været rykket så langt i retningen af et alternativt verdensbillede som det er i dag. De sidste årtier er det gået stærkt. Det er ikke uvæsentligt.

Alternativ behandling fylder i dag meget mere hos danskerne sammenlignet med de almindelige lægelige tilbud.

Alternativ behandling:
(Se statistikkerne her. Se især overskriften: "Videnskabelige undersøgelser af begrundelse for brug" og overskriften "Forholdet til det religiøse". Og tallet er steget siden siger VIFAB.)
da.wikipedia.org/wiki/Alternativ_behandling

John, du skrev:
jeg tror så snarer at indenfor psykiatrien vil der ske en enorm omvæltning nu da man er gået over til at bruge recovery som mål for at få de mange tusinde danskere der ellers ville have været opgivet og medicineret ihjel ud på arbejdsmarked. 

Morten Nymann siger:
Ja. Det peger i retning af en slags psykologisk eller snarere en transcenderet psykologisk omvæltning - sådan som papiret ovenfor af mig angiver - som jeg også synes jeg kan se. Men, vil en omvæltning indenfor psykiatri og psykologisk behandling ikke smitte af på de andre videnskaber relateret til det alternative? Det synes tydeligt, at det er tilfældet.

John, du skrev:
det er allerede ved ske og det er en politisk besluttet ændring at man skal til at se mennesker som noget der er muligt at få tilbage på ret køl istedet for at opgive dem og det har været en standard løsning igennem tiden for man har aldrig fundet den her magiske pille eller operation der har kunnet gøre folk raske. 

der er personlig udvikling den eneste måde man kan gøre folk raske inden for det system men det har kostet for meget før i tiden hvor man heller har ville give dem en pension og så spare de udgifter og så holde folk passive med medicin istedet for dyr samtale terapi. 

Morten Nymann siger:
Tråden beskæftiger sig ikke med politiske lovgivninger, men med videnskabelig forståelse og resultater. Du kalder det - personlig udvikling - og det synes jeg er uheldigt. Vi taler om en uselvisk beskæftigelse mere end om en egoistisk her. Udtrykket - åndelig udvikling - lyder mere korrekt. Hvorfor ikke også kalde det for det som papiret i denne tråd har med at gøre: Nemlig en anerkendelse af at PSI fænomener (ekstra sanser osv.) er virkelige fænomener og at der er liv efter døden - hvilket de mange Nær-Døds-Oplevelser (NDE'er) klart giver os alle indtryk af - ud over at vi er mange som siger at vi ved besked.

Om NDE:
Materialistiske forskere i Belgien, (2013) anerkender at NDE er mere virkeligt en hallucinationer, og at det muligvis er mere virkelige end virkeligheden. Det er hvad resultaterne peger på, siger de.
(Se info om rapporten her i tidsskriftet PLOS (om medicin, biologi og andre emner) journals.plos.org/plosone/article?id=10....journal.pone.0057620) - Dette er et eksempel af mange på hvor videnskaben står og i stigende grad rykkes i retningen af. Og det er endda en af de mere milde af slagsen.

Hvad gør en læge som genopvækker en fra dyb narkose med hjertestop i en ½ time, og hvor vedkommende der har været blind fra fødslen pga. fysiologisk fejlvækst så fortæller om alt hvad der sket i lokalet den sidste halve time? der er alt for mange eksempler som ligner dette til at lægevidenskaben blot kan kalde det tilfældigheder eller svindel.

Informations-samfundet med Internet og TV-video og hurtige transport-midler gør at alt går meget hurtigere end før og at viden deles hurtigere over landegrænser - end i de gode gamle dage.


John, du skrev:
"for at den ændring i videnskaben som en helhed skal kunne finde sted skal der være økonomiske grunde til det at sker. samt en tendens i samfundet til at det kan ske. 

videnskab er jo drevet af økonomi og private virksomheder der skal bruge forskning vil ikke bruge penge på andet end ting der kan skabe en indtægt. 

vores offentlige forsknings middler er jo skattekroner så der skal være en politisk vilje til at forske ud over de normer som allerede er gængse og det tror jeg det tager meget lang tid før at det økonomiske ikke spiller så stor en rolle at der kan ske en reel omvæltning selvom små ryk i forskellige retninger altid naturligt vil forkomme i sådan et område som forskning."

Morten Nymann siger:
Undskyld John Doe. Men, jeg synes at du sådan lidt siger noget vrøvl her. Efter min bedste opfattelse, så ændres samfundet ikke alene pga. af økonomiske interesser. Videnskabelige sandheder kan ændre samfundet meget. - Da Jorden blev erklæret rund var der ikke mange penge at hente i det. Da loven om tyngdekraften blev godtaget var der ikke mange penge i det. Da relativitets-teorien blev godtaget var der ikke mange penge i det. Da man anerkendte at atomer består af protoner og elektroner og andet, så var der ikke mange penge i det.

Så den ændring som papiret ovenfor taler om kræver med al tydelighed ikke at der nødvendigvis er penge i det. Det kræver snarere at sandheden videnskabeligt og også post-materalistisk bliver hørt og forstået.

Og lad mig tilføje: Og at psykologiske blokeringer i sindet på det stivende materialistiske verdenssyn (den materialistiske "religion") påvises. - Disse psykologiske blokeringer omtales ikke så meget i Manifest for en Post-Materialistisk Videnskab som jeg har fremlagt ovenfor. Jeg påpegede også dette forhold overfor hovedaktøren Mario Beauregard hos opensciences.org da jeg e-mailede med ham om at udgive en dansk version. Han udtrykte glæde og lovede at se nærmere på det.
- Den materialistiske "religion" og alle andre religioner er nemlig underlagt nogle videnskabeligt målbare forhold, som en bestemt nyere gren af videnskaben om psykologi beskæftiger sig med (en videnskab som i forvejen har været kendt i århundreder af nogle religioner, eller snarere under-grene af religioner, især i Østen)

Denne videnskab kaldes også for Thought-reform eller Videnskaben om subtil Mind Control (the science of Subtle Mind Control).

Jeg kan i den forbindelse anbefale den følgende bog til de mere ortodokse materialistiske videnskabsfolk og så sandelig også til forskellige religiøse som kalder sig viise, men som ikke kender til denne videnskab.

Bogen hedder: "Releasing the Bonds: Empowering People to Think for Themselves", 2000 - Author: Steve Hassan (Exit Counsellor). http://en.wikipedia.org/wiki/Releasing_the_Bonds
Den findes desværre ikke i dansk udgave.
Bogen hjælper dig med at se kendetegn på psykologiske blokeringer i organisationer og også os alternative behandlere. Den påpeger kendetegn ved forskelle på kulte og sekter. På den måde kan men lettere se hvilken alternativ behandler eller religion som har noget viist på hjertet --- vigtigt nok, også ud fra en esoterisk og åndelig forståelse.

Se også nedenstående model.

The BITE Model from the Steve Hassan (Jødisk tilknytning) and Robert Jay Lifton (ikke-religøs så vidt vides) website:
(Denne model i linket nedenfor er magen til lignende versioner fra så kendte psykologer som Margareth Singer (1921-2003. Kristen baggrund, og var før sin død nr. 1 som ekspert ved retsager i højesteret i USA om kulte), William Sargant (1907-1988. En af verdens meste kendte psykologer. Var født som Metodist, hvilket prægede hans forfatterskab), Edgar Schein (ikke-religiøs, f. 1928) and others in this particular field of science.)
https://www.freedomofmind.com/Info/BITE/bitemodel.php


Mon der er nogen journalister på DR eller TV2 eller andre kanaler som kan se en værdi i de videnskabelige sandheder som videnskaben er ved at rode sig ind i det 21. århundrede i den nye tid???


Jeg håber at i kan bruge det hele til noget konstruktivt og opløftende.
Alt det ovennævnte er som altid blot mine opfattelser.


de hjerteligste hilsner
Morten Nymann (M. Sufilight)
Sidste redigering: 01/25/2015 17:22 af Khidr7.

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolkene! 01/25/2015 23:35 #152125

jeg vil godt lige give et langt svar på det her så det er lidt nemmer at forstå hvorfor jeg siger de her ting på den her måde.

først og fremmest kan jeg fortælle at i de snart atten år jeg har været rimeligt ofte indlagt på sygehus og ofte kommet til kontrol pga min nyresygdom har jeg mødt mange sygeplejesker og enda en enkelt sygehus præst som ikke er et sekund i tvivl om at der mirakler til men de kalder det også det i fagsproget for spontante helbredelser når der sker ting de ikke kan forklare videnskabeligt.

jeg for eksembel har mødt en sygeplejesker som har set en ellers lam person ligepludsligt rejse sig op og gå hvor det eller skulle være umuligt.

hende sygehus præsten har oplevet mange gange at folk fortæller hende om nær døds opleveser men hun vil helst ikke snakke om de her ting fordi at det er jo i direkte konflikt med hendes tro og det hun er der for som sygehus præst er jo at forkynde og bede udfra hendes tro.

jeg har selv oplevet "spontant helbredese " to gange hvor jeg ellers skulle have været i dialyse. første gang men anden gang vædded jeg faktisk med den læge som ville have mig i dialyse om at inden ugen var omme ville mine nyre være gået igang igen og det troed han naturligvis ikke på. fire dage så gik de spontant igang ligesom de også gjorde den første gang så jeg har selv prøvet hvordan lægesystemet reagere på den slags hændelser og det er ikke noget de ligger synderligt værdi i fordi for dem som fagperson med det arbejde de har er det ikke relevant men hvad der er relevant er når forskning eller resulater de laver som kan efterprøves rent klinisk viser dem noget de kan bruge til noget rent fagligt i forhold til sygdomme og behandling.

nu siger jeg de her ting udfra at vi lever i et samfund hvor forskning og økonomi hænger meget sammen. politik og økonomi er for så vidt næsten det samme idag fordi rent værdi politisk er vores folkevalgte rørende enige om de fleste ting men hvordan man bruger skattekroner kan de så skændes lidt om og den måde man tilrettelægger økonomisk politik er altså der hvor de har en bevægsgrund for de ændringer der laves i samfundet.

som jeg var inde på med psykiatri så er den holdings ændring i dag med at nu skal alle blive raske hvor bare for ti år siden ville en paranoid skitzofren bare få en førtids pension og blive medicineret på livstid men det gør man ikke mere fordi der er så mange mennesker i dag med psykisk sygdom hvor man er nødt til at for at det ikke ekslodere i antal af førstids pensioner at sørge for at minimere antallet der rent faktisk er berettiget til det og det er alså politisk initativ der ligger bag den holdings ændring ikke et udtryk for at vi som samfund er blevet kloger.

grunden til at jeg ikke mener at det vil gå særligt hurtigt med en holdings ændring på områder som ud af kroppen opleveser og de ting der høre mere parapsykoli og alternativ forskning til er selve den måde forskning virker og hvordan man ser på alternativ forskning rent generelt.

forskning funger ved at nogen driver forskning for penge nogen betaler for en undersøgelse af bestemte ting man gerne vil have mere viden om og forskning er ret dyrt.

hvis hundred undersøgelser viser at ud af kroppen opleveser er noget kemisk i hjernen som giver de her opleveser og altså ikke ægte så vil den ene undersøgelse der står som bevis på at de opleveser er ægte bare blive betragtet som en enkel undersøgelse der ikke understøtter hvad den gængse opfattelse af hvad der er sandt hvor netop den opfattelse dannes af hvad der er flest undersøgelser der peger i retning af.

der er masser af undersøgelser allerede som viser at diverse åndelige opleveser kan forklares via naturlige årsager og først skal forsker så lave det samme antal undersøgelser som viser at de forskellige ting er skam ægte for at man sår tvivl om de første undersøgelsers gyldighed og så lave dobbelt så mange undersøgelser som viser det modsatte før en videnskablig opfattelse ændres og det koster mange penge at gøre dette.

derefter vil man begynde at kigge på de forskellige teknikker man har brugt til at bevise de forskellige påstande og efterprøve forsøg og indtil man har en klar overvægt at forsøg som beviser ud af kroppen opleveser på en måde som kan efterprøves ved kliniske forsøg så bliver det aldrig godtaget som en gyldig bevis blot fordi et enkelt eller to forsøg påviser ægtheden eller et par enkle videnskabsmænd kan på deres måde bevise det hvis ikke andre kan og vil og der er overvægt af tilhængere til den nye opfattelse bliver det aldrig set som en videnskablig understøttet teori der er gyldig.

det er altså en del med penge at gøre at bevise eller modbevise et eller andet emne som man ønsker at belyse og selvom man kan bevise via et enklet forsøg så ændre det intet hvis der så er bare ti undersøgelser der modbeviser dette forsøg-

videnskaben etablere heller ikke sandheder som sådan men man antager at fordi der er en hovedvægt på forsøg der viser at det er kemi i hjernen på folk der har de her opleveser og altså er sanse bedrag så er det sandt.

alt i samfundet i dag bestemmes af politiske dagsordner. politik er hvad folk mener og arbejder for af holdninger som de har skal blive indført i samfundet så dermed hvis et parti i danmark kæmper for at flere skal ud i arbejde og ikke på førtids pension så er de villige til at acceptere visse behandlings former som de før ikke har gjort for at tækkes deres interesse gruppe medicinal industrien som iøvrigt har masser af penge til at bekæmpe holdinger de ikke deler via forsøg og lobby arbejde og betaler en del i skat.

inden for det offentlige vil man ikke kunne få lov til at forske i sådanne ting for skattekroner hvilket betyder at det skal være frivvilige og garanteret fra usa som skal forske i gyldigheden af alternative opfattelser før det slår igennem herhjemme ligesom de ting som videnskaben herhjemme nu er begyndt at anderkende i lægeverden med hensyn til for eksembel zoneterapi og mindfulness osv og de gør det kun pågrund af de kan spare penge på behandling eller fordi de kan spare penge på anden vis.

inden for det offentlige skal alt være med lovhjemmel så man får altså ikke lov til at forske uden en godkendelse fra det offentlige system og derfor spilder man ikke skattekroner på at forske i de her ting selvom det ville spændene så det er ikke herhjemme et gennembrud kommer fra. og man har heller ikke nogen interesse for de alternative forsknings områder vi som spirituelle kan have interesse i har moderne lægevidenskab ikke interesse i.

vi er altid bagefter USA og deres forskning og på de områder hvor det virkeligt rykker sig er behandling af syge og især inden for psykatrien netop fordi det er der der er penge at spare og det er mange penge der er at spare og tiltrods for det så halter vi bagefter USA på mange punkter.

dengang folketinget beslutted at kiropraktor skulle være anderkendt offentligt så var det en hastig beslutning på det grundlag at mange følte de fik effekt men ikke dokumentered og det sker ikke idag men alt skal tværtimod dokumenteres meget grundigt.

der er ganske rigtigt områder hvor vi er rigtigt meget med fremme i forsking og på nogen områder måske længere end i andre lande inklusiv USA men af en eller anden grund så på mange og egentligt de fleste områder så ligger vores lovgivning sådan lidt bagefter USA på psykiatri området og det er sådan set det eneste sted jeg kan se en relevans at man forsker i alterntative sindstilstande og opleveser som ud af kroppen eller lucide drømme osv . eller hjerneforsking hvor de gerne vil vide så meget om hjernen og hvad der helt præcist foregår i den da den viden kan bruges til utroligt mange ting men som sådan har selve ud af kroppen opleveser eller andre mystiske opleveser ingen relevans for forskning som sådan.

forsker der forsker i den slags ting bliver også set ned på af deres kollegaer og ligesom på den tid hvor Darwin kom med hans evolutions teori var der stor modstand mod denne nye tilgang og meget magtfulde mennesker der på grund af religion satte sig imod den teori og det har der altid været i fortiden hele vejen tilbage til da man første gang var så fræk at forslå at jorden drejed om jorden og ikke omvendt.

du husker sikkeret godt hvad der skete med vedkommende der kom med den teori første gang. han blev jo slået ihjel fordi han nægted at trække hans teori tilbage og sådan er det med alt ny viden at dem som sidder på magten vil forsøge at undertrykke alt ny viden som ikke falder i god jord hos dem.

idag er alt styret af økonomi i uhyggelig grad. om man vil eller ej så er næsten alt et spørgsmål om markes økonomi i sidste ende. det er den verden vi lever i nu hvor til trods for at forsker ved at den retning vi køre i med hensyn til miljø ender med at få katastrofale konsekvenser så er der stadig for mange penge at tjene til at ændre kurs selvom man ved det er faktisk for sent allerede men vi kan ved at gøre noget nu dæmpe lidt på de skadevirkninger.

omkring alle de her ting som ud af kroppen opleveser og remote viewing osv af alternative emner som interesser os herinde på selvet så har FBI jo forsket seriøst i de ting på et tidspunkt under den kolde krig men da man fandt ud af at ESP og remote viewing og visse andre ting var ikke pålideligt nok og man kunne ikke dokumentere det grundigt nok så trak de forskings middler til det.

der havde de kun interesse i de evner som man måske kunne dokumentere fordi de ting kunne bruges som våben mod russerene.

det samme er gældene med alt det her alternative forskning i emner som ud af kroppen eller healing osv at der skal penge og motivation for at forske i det og det kommer ikke bare ud af det blå og dem som endeligt forsker i de ting bliver ikke taget seriøst

du kan selv læse om en af de her forsker i den her artikle på wikipedia
en.wikipedia.org/wiki/Rupert_Sheldrake

her er kræftens bekæmpelse forsking af alternativ medicin herunder healing.
://www.cancer.dk/hjaelp-viden/hvis-du-har-k...lingsformer/healing/

jeg har snakket med dem som stod for det forsøg hvor jeg fik ovenstående at vide over en lang snak som jeg giver udtryk for her selvom det bliver et langt indlæg.

det er forsøgt bevist mange gange men det korte af det lange er at sådan et forsøg som det her der viser at danske healer ikke kan heale noget som helst i kontrollered miljøer og sammenlagt med mange andre forskeres ligned forsøg dokumentere at healing ikke virker selvom der har været et enkelt russisk forsøg engang med en kvinde der åbenbart kunne dræbe kræftceller via håndspålægning i et enkelt forsøg som aldrig er gentaget , dermed siger man som sandhed inde for forsking som jeg skriver at så er der overvejende forsøg der taler for at healing ikke virker for det er det som er mest forsking som dokumentere.

de andre ting som ud af kroppen og spøgelser og hvad der ellers er af spændene ting som ville være sjovt for os der tror på de ting at få dokumenteret er et fåtal af forskere som ville lægge navn til selvom de fik penge for det og dem som alligevel forsker i det bliver ikke taget seriøst fordi der ikke er penge i det og relevans for den måde man udvikler nye typer behandlinger og medicin eller for de ting som vedrøre ny teknik eller for rumfarts forskning

det er sådan bare udfra min viden om det samfund vi lever i og hvordan forsking helt præcist fungere at jeg har dannet min mening om hvor svært det vil være at få relevant forsking på de områder.

i de år jeg har været syg har lægeverden dog ændret synspunkt på de ting der hedder zoneterapi og mindfullnes og meditation og det skyldes mest den forsking fra USA hvor man er mere villig til at forske uden for boksen end herhjemme. vi har ikke økonomi til det herhjemme og vores forsking er meget mere helt specifikke ting vi bruger i behandling af mennesker med diverse sygdommme eller privat forsking i teknik og rumfart har vi også en del af som er i samarbejde med andre lande som netop USA.

det betyder dog ikke at ting ikke kan ændres men jeg tror bare desværre ikke at du vil se nogen paradigme skift omkring de her ting lige forløbig da det altid vil være netop forsknings resulter som bliver efterfulgt af nye kontrol forsøg som igen bliver gentaget igen og igen af forskellige interesse grupper som vil enten påvise eller modbevise en eller anden forskings resulat hvis de har interesse i et emne nok til at bruge penge på det.

engang imellem skriver forsker også papire som ovenstående fordi de skal indlevere en vis mænge forskning for de midler de modtager og derfor er der også forsker som skriver enorme mænger forsking som aldrig rigtigt bliver læst eller er relevant som sådan. jeg har læst papire som mest af alt så ud til at bare tankespind uden relevant forskning bag men læs det her for at få mere information
www.b.dk/kommentarer/forskere-skriver-fo...t-og-laeser-for-lidt

desværre så er mange af de papire du læser om alternative tilgange til ting ofte bare udtryk for at pågældene forskere har haft brug for at producere et eller anden forskning bare for at få en basis bevilling og der bruger de nok ofte emner som alligevel ikke vil blive læst eller efterprøvet eller taget seriøst.

selvfølgelig er der også forsker som tager de ting seriøst men som sådan så tror jeg ikke på at det paradigme skift sker lige forløbig hvis nogensinde det gør.

ikke for at pessimist men der er for mange ting der fortæller mig at det vil nok ikke ændre sig særligt meget fra det vi kender fra nu selvom de rykker sig i forskellige retninger engang imellem .

det er blot et udtryk for min overbevisning men jeg håber da at folk kan se hvorfor jeg har den overbevisning.

venlig hilsen bruger john doe.

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolkene! 01/26/2015 01:16 #152126

iøvrigt så kan du læse om ud af kroppen forsking her
www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/2014-1...interesse-efterlivet

og lidt mere om hvordan forskning faktisk virker om hvilke faktore der gør sig gælndne i videnskabens verden www.etik.dk/moral/forskere-f%C3%B8ler-sig-presset-til-fusk

som sagt det med penge at gøre hele vejen igennem. man forsker ikke i ting der ikke er penge og gør man det endeligt er det for at skaffe penge og private investore og man gerne vil citeres så ofte så muligt fordi det sådan set det ens karrier og levebrød afhænger af.

at ikke alt forskning er reelt og hvordan det viker kommer bag på mange der tror at forskere er sådan nogle altruiske nogle der sidder og finder ud af ting fordi vi som samfund har brug for det.

min sygdom bliver der ikke forsket i overhovedet fordi der er kun tohundred tilfælde på landsplan i danmark med min sygdom er det er vist tyve nye tilfælde om året og det er der slet ikke basis for at forske i herhjemme overhovedet.

det har jeg fra en kemiker der arbejded med netop udvikling af medicin at min sygdom kan ikke betale sig at forske i overhovedet og som sådan så er den behandling man bruger på sygehuse kort og kommet så langt via patienter fungere som forsøgskaniner reelt set.

det er uhyggeligt at vide at i et land som danmark lider jeg af en sygdom som man stadig i høj grad experimenter med behandling fordi der er ikke økpmp,i i at lave forskning og udvikle medicin og så er det lidt forsking der er på området fra USA og kan enda være fuld af fejl osv pga nævnte årsager som der står i artiklen.

ikke for at være pessimist eller noget men forsking er noget som langt henaf vejen kun drejer sig om at skabe sig en indtægt og blive læst så meget så muligt og mange ved slet ikke hvordan forskning reelt fungere så derfor synes jeg lige det var på sin plads at til trods for at det var et meget langt indlæg prøve at belysew det udfra den viden jeg nu har omkring det og min personlige erfaring med plejepersonale og læger osv hvordan de reagere på de opleveser.

der er som sagt ingen tvivl om at patienter oplever ting som lægevidenskaben ikke kan forklare og heller dybest set har interesse i at forklare.

som sagt det var langt indlæg men det er mest fordi rigtigt mange slet ikke ved de her ting eller tænker over det når de læser videnskabelig forskning og idag er det meste vi diskutere jo ligesom antaget at vi som lægfolk skal henvise til og bruge videnskab som målestok og det er i og for sig forkert at mange gør det da de fleste jo ikke engang læser videnskablige undersøgelser og de færreste er udstyret med en viden til at forstå dem til bunds da de ting jo bliver skrevet af forskere til andre forskere.

dog så i den tidsalder vi lever i så vil de fleste gerne diskutere udfra videnskabelig anderkendte fakta og det må vi så sige vi herinde på selvet ikke gør men generelt så vil folk idag have en tendens til at søge videnskabelige svar på spørgsmål og der vil jeg så sige at jeg tror personligt at de grunde jeg har nævnt i de her to indlæg på at det vil gå lang tid inden der virkeligt rykker sig noget i den opfattelse selvom der hele tiden kommer ny viden til og man finder ud af rigtigt mange nye ting. det fortæller som sagt så ikke rigtigt meget andet end netop at der bliver forsket i de ting og indtil der generel konsensus over hele linjen og man på basis af forskring begynder at implementere ting i samfundet på baggrund af ny viden så er det stadig noget som forskere kan blive ved at forsøge at bevise eller modbevise evt fordi der er prestige i det eller fordi de skal producere forsking eller fordi de bare gerne vil have opmærksomhed ved at finde nye spændene teorier.

jeg tror personligt ikke at videnskaben nogensinde vil komme til visse erkendelser. men hvis de gør så kommer det noget langt ude fremtiden som jeg ser det. ikke at de ikke bliver klogere men forskning betyder ikke at noget er sandt. de betyder bare der blivver forsket i det og de her emner det her papir drejer sig om er der allerede forsket meget i uden at det har ændret ret meget og det tror jeg også vil være en tendens som bliver ved i noget tid ud i fremtiden.

venlig hilsen bruger john doe.

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolkene! 01/26/2015 21:50 #152127

 • Khidr7
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1903
Hej alle læsere

Mine opfattelser er:

Jeg vil igen gerne give nogle vinkler og ideer til det som du har skrevet John Doe.
Jeg skriver det fordi du og andre måske kan bruge det til noget godt.

Jeg skriver venligt i det nedenstående. Jeg vil os alle det godt.
Jeg beklager, at jeg er lidt træls og af etiske grunde ikke vil have politisk lovgivnings-debat i tråden.
Også selv om du synes at gøre dig store anstrengelser for at det kommer med.

John, du skrev:
"jeg vil godt lige give et langt svar på det her så det er lidt nemmer at forstå hvorfor jeg siger de her ting på den her måde. "

Morten Nymann siger:
Det er helt i orden. Men, søg at holde fokus for det som er hensigten med tråden.

John, du skrev:
"først og fremmest kan jeg fortælle at i de snart atten år jeg har været rimeligt ofte indlagt på sygehus og ofte kommet til kontrol pga min nyresygdom har jeg mødt mange sygeplejesker og enda en enkelt sygehus præst som ikke er et sekund i tvivl om at der mirakler til men de kalder det også det i fagsproget for spontante helbredelser når der sker ting de ikke kan forklare videnskabeligt. "........ og videre til........"så jeg har selv prøvet hvordan lægesystemet reagere på den slags hændelser og det er ikke noget de ligger synderligt værdi i fordi for dem som fagperson med det arbejde de har er det ikke relevant men hvad der er relevant er når forskning eller resulater de laver som kan efterprøves rent klinisk viser dem noget de kan bruge til noget rent fagligt i forhold til sygdomme og behandling."

Morten Nymann siger:
Du taler her - meget afgrænset - om det danske sundhedssystem i generel forstand ud fra dine egne erfaringer forstår jeg. Men, jeg og papiret Manifest for en Post-Materialistisk Videnskab taler jo om den internationale situation på området og ikke kun om sundhedssystemets måde at arbejde på i lille Danmark - men mere primært om videnskabens måde at arbejde på indenfor mange områder i forhold til de nævnte ting i det omtalte Manifest papir. Og for de af os som følger med i den internationale situation (og ikke kun hvad der sker i Danmark) så presser indholdet i - Manifest for en Post-Materialistisk Videnskab  - sig mere og mere på overfor den almindelige materialistiske videnskabelige model - som tydeligt har vanskeligt ved at holde fodfæstet fordi den materialistiske videnskabelige model konfronteres med forsknings-resultater som viser at modellen ikke er holdbar. Det er jo også derfor at disse mere eller mindre kendte videnskabsfolk råber op. Det er ikke de såkaldt ekstreme uvidenskabelige New Age videnskabsfolk med vilde teorier og "en mindre skrue løs" vi taler om her. Tjek selv efter og undersøg deres baggrunde.

John, du skrev:
nu siger jeg de her ting udfra at vi lever i et samfund hvor forskning og økonomi hænger meget sammen. politik og økonomi er for så vidt næsten det samme idag fordi rent værdi politisk er vores folkevalgte rørende enige om de fleste ting men hvordan man bruger skattekroner kan de så skændes lidt om og den måde man tilrettelægger økonomisk politik er altså der hvor de har en bevægsgrund for de ændringer der laves i samfundet. 

Morten Nymann siger:
Tråden har ikke fokus på politisk lovgivning og det er derfor irrelevant for trådens indhold at blive ved med at tage dette emne op. Respekter det venligst.
Det som der er fokus på er erkendelsen af eller manglen på erkendelsen af at det papiret siger er sandt baseret på de rent videnskabelige resultater og forskningen sådan som den foreligger i dag internationalt. Eller det modsatte hvis det kan modbevises.
Om der så sker - en politisk lovgivning på området eller ikke - efterfølgende (eller om det politiske system bryder sammen pga. af det) er irrelevant i første omgang, hvis videnskaben først generelt har anerkendt det baseret på de resultater som foreligger i dag. Det er den videnskabelige anerkendelse (f.eks. skriftlige tilkendegivelser) eller eventuelle modbeviser som er i fokus her.

Min opfattelse er:
At videnskabelig egoisme eller angst kan blokere og at der i den forbindelse kan være egen-økonomiske forhold eller en bestemt fokus på forskning som gør sig gældende, er kun en mindre del af hele problemet for om selve anerkendelsen ankommer hos videnskaben, og det ikke det centrale problem.
Det er, som jeg ser det, overvindelsen af egoismen og angst m.m. hos de materialistiske videnskabsfolk som er det centrale, og ikke de økonomiske eller politiske forhold. Hvis mange videnskabsfolk tilkendegiver enighed om det, så er det ikke så vigtigt hvad der sker i Danmark på området. Der foregår i dag rigeligt med forskning i andre lande på de nævnte områder, herunder fysikken og andre videnskaber. Kan du se dette? Forstår du dette?

John, du skrev:
"grunden til at jeg ikke mener at det vil gå særligt hurtigt med en holdings ændring på områder som ud af kroppen opleveser og de ting der høre mere parapsykoli og alternativ forskning til er selve den måde forskning virker og hvordan man ser på alternativ forskning rent generelt. 

forskning funger ved at nogen driver forskning for penge nogen betaler for en undersøgelse af bestemte ting man gerne vil have mere viden om og forskning er ret dyrt. 

Morten Nymann siger:
Prøv at fokusere internationalt og ikke kun på Danmark. Den tid er forbi, sådan som jeg og andre observerer det. Den opfattelse - at det tager lang tid - var holdbar for ca. 20 år siden rent videnskabeligt betragtet. Men, det er den ikke mere på grund af forsknings-resultaterne internationalt; og resultater som allerede foreligger. Vi forsker ikke så meget i lille Danmark i det parapsykologiske osv., for vi er blandt andet et lille land. Men mange andre lande gør det, og mere end mange ser ud til at være klar over(!) Og det er vigtigt. Vi lever i dag i et internationalt informations-samfund. Forsknings-resultater indenfor emnet i Holland, Belgien, Frankrig, England, Kina, Rusland, USA og andre lande observeres hurtigt. Der er i dag alt for mange rapporter med forsknings-resultater som godtgør at indholdet i papiret - Manifest for en Post-Materialistisk Videnskab  - er sandfærdigt. Det er påstanden. Og nogle af os har læst en del af rapporterne (både for og imod Manifest papirets påstande) og andre har læst rigtig mange af dem - især videnskabsfolkene som ved besked indenfor deres eget forsknings-område.

John, du skrev:
hvis hundred undersøgelser viser at ud af kroppen opleveser er noget kemisk i hjernen som giver de her opleveser og altså ikke ægte så vil den ene undersøgelse der står som bevis på at de opleveser er ægte bare blive betragtet som en enkel undersøgelse der ikke understøtter hvad den gængse opfattelse af hvad der er sandt hvor netop den opfattelse dannes af hvad der er flest undersøgelser der peger i retning af. 

der er masser af undersøgelser allerede som viser at diverse åndelige opleveser kan forklares via naturlige årsager og først skal forsker så lave det samme antal undersøgelser som viser at de forskellige ting er skam ægte for at man sår tvivl om de første undersøgelsers gyldighed og så lave dobbelt så mange undersøgelser som viser det modsatte før en videnskabelig opfattelse ændres og det koster mange penge at gøre dette. "

Morten Nymann siger:
Den er god med dig. De skriver - hvis- i din første sætning ovenfor. Men vi forholder os til videnskabelige fakta her. De seneste to årtiers forsknings-resultater, eller cirka siden år 2001, har klart modbevist den teori du her fremlægger om at skulle være det ene eller det andet kemiske stof der forårsager ud-af-kroppen oplevelser (OBE) ved Nær-Døds-Oplevelserne (NDE'er) og - der ud over også for mange OBE'er. Men, det kræver, at man har læst forsknings-resultaterne og følger med i de videnskabelige kredse de rigtige steder, for at være klar over det. Fremlæg en videnskabelig rapport i nyere tid som modbeviser påstande om at NDE findes uden at et kemisk stof udløser det; og som samtidig ikke er modbevist modsat.
Kan du det?

(Se eventuelt følgende links i dybden før du svarer: Pim van Lommel 's artikel i The Lancet, der er verdens mest anerkendte lægetidsskrift: http://www.pimvanlommel.nl/Lancet_artikel_eng eller www.pimvanlommel.nl/files/publicaties/La...m%20van%20Lommel.pdf --- Eller rapporter fra folk som Sam Parnia og hans team, Bruce Greyson og hans teams, og Eben Alexander, Melin Morse (børn og NDE), Kenneth Ring, and Michael Sabom og andre. Alle seriøse videnskabsfolk. (Se f.eks. her: www.near-death.com/evidence.html) - Opponenter som Michael Shermer med hans kemiske teori og Susan Blackmore med hendes naturlige død teori, og andre eller alle blevet afvist i lyset af forsknings-resultaterne. Bolden ligger tydeligt i den materialistiske videnskabs lejr for at påvise en god grund til at man skulle mene, at de videnskabelige data ikke peger mere på liv efter døden eller uafhængigt af den fysiske hjerne end det modsatte. Vi taler om videnskabelige fakta. Se også den Wikipedia, som ikke fortæller alt. http://en.wikipedia.org/wiki/Near-death_experience. - Her er 8 centrale teorier i mod Nær-Døds Oplevelser; alle tilbagevises af videnskabelige data i dag; og mere i dag end da artiklen blev skrevet: http://www.near-death.com/experiences/experts01.html).

Det skelsættende i NDE resultaterne som Bruce Greyson også omtaler i videoen som jeg angav ovenfor i den første post er, også: - at videnskaben med deres nuværende påstand ikke kan forklare hvordan rigtig mange som har en NDE siger, at de oplevede en mere virkelig verden end vores almindelige fysiske, da de var døde uden hjerneaktivitet, (eller måske maksimalt med en eller to hjerne-celler aktive, pga. ikke-detekterbar aktivitet, en antaget mulig fejlkilde i forskningen). For normalt siger videnskaben at hele eller næsten hele hjernen med dens hjerne-celler og nervetråde skal være aktiv for at opleve med normal dags-bevidsthed. For det - siger de almindelige forsknings-resultater nemlig. - Men, disse resultater er tilsyneladende ikke holdbare, når vi taler om NDE; det siger rigtig mange rapporter i dag(!) Det er her den materialistiske videnskab ikke har noget modsvar. Og alt tyder på at bevidstheden kan eksisterer uafhængigt af kroppen. Og der af følger at ud-af-kroppen oplevelser - meget muligt - i mange tilfælde blot er en anden version heraf.

John, du skrev:
"derefter vil man begynde at kigge på de forskellige teknikker man har brugt til at bevise de forskellige påstande og efterprøve forsøg og indtil man har en klar overvægt at forsøg som beviser ud af kroppen opleveser på en måde som kan efterprøves ved kliniske forsøg så bliver det aldrig godtaget som en gyldig bevis blot fordi et enkelt eller to forsøg påviser ægtheden eller et par enkle videnskabsmænd kan på deres måde bevise det hvis ikke andre kan og vil og der er overvægt af tilhængere til den nye opfattelse bliver det aldrig set som en videnskablig understøttet teori der er gyldig. "

Morten Nymann siger:
Det stadie med et kemisk stof er vi allerede forbi. (Det vil sige med mindre de kan opfinde et nyt kemisk super-stof igen, som ingen har observeret før.). Jeg kan foreslå, at du eventuelt søger at sætte dig mere ind i emnet John. Videnskaben har allerede været der. Det er ikke relevant fokus længere. Det er slet ikke kun en enkelt eller to rapporter som foreligger på dette område, men klart over 1000 rapporter fra mange forskellige lande og også med kryds-forsøg involveret osv. Og det er når de dårligste rapporter, som måske er lettere fejlbehæftede, (for eksempel pga. alder), er fjernet. Den brede befolkning hører kun omtale af de få stykker, de bedste, i medierne og de anerkendte tidsskrifter; resten fortælles der ikke om, da der ikke er plads til alle rapporter i tidsskrifterne og medierne; og fordi kun videnskabsfolkene og især specialisterne ved hvad der foregår. (University of Virginia & Health System i USA - et internationalt anerkendt hospital havde for eksempel i alt cirka 861 rapporter i år 2007). Der er for mange forskere og især hospitals-læger og sygeplejersker, der i dag som ikke kan forstå hvad der foregår, og som ikke kan forklare NDE fænomenet videnskabeligt uden at komme med parapsykologiske forklaringer eller direkte religiøse forklaringer. Det skyldes i nyere tid blandt andet de meget nøjagtige apparater vi har til at måle hjerte og hjerneaktivitet med.

John, du skrev:
det er altså en del med penge at gøre at bevise eller modbevise et eller andet emne som man ønsker at belyse og selvom man kan bevise via et enklet forsøg så ændre det intet hvis der så er bare ti undersøgelser der modbeviser dette forsøg- 
videnskaben etablere heller ikke sandheder som sådan men man antager at fordi der er en hovedvægt på forsøg der viser at det er kemi i hjernen på folk der har de her opleveser og altså er sanse bedrag så er det sandt."

Morten Nymann siger:
For få år siden i år 2000 var der kun 10% af videnskabsfolkene som anerkendte Drivhuseffekten var menneskeskabt. I dag siger over 90% af dem at den er menneskeskabt. (Tjek selv efter på Internettet. Det hele er fremlagt der.) Fik de penge for at gå mod strømmen i starten? Nej, de tabte prestige og satte deres position som videnskabsfolk på spil. Og sådan er det også med andre områder og de områder som papiret - Manifest for en Post-Materialistisk Videnskab - beskæftiger sig med. Også selv om papiret må siges at være noget mere ekstremt banebrydende og influerende på menneskehedens virkelighedsopfattelse. Men videnskabsfolkene er nødt til at forholde sig til ubestridelige videnskabelige beviser. Det er det som er sandheden John. Penge er en meget sekundær størrelse for videnskabsfolkene når først beviserne er klare og tydelige, og penge spiller altså ikke så meget ind som du i dine indlæg ønsker at give indtryk af. Er vi enige om det?

John, du skrev:
alt i samfundet i dag bestemmes af politiske dagsordner. politik er hvad folk mener og arbejder for af holdninger som de har skal blive indført i samfundet så dermed hvis et parti i danmark kæmper for at flere skal ud i arbejde og ikke på førtids pension så er de villige til at acceptere visse behandlings former som de før ikke har gjort for at tækkes deres interesse gruppe medicinal industrien som iøvrigt har masser af penge til at bekæmpe holdinger de ikke deler via forsøg og lobby arbejde og betaler en del i skat. 

Morten Nymann siger:
ALT, siger du?
Undskyld, men jeg synes at det er noget sludder og vrøvl det som du her fremlægger. Jeg vil venligt søge at forklare hvorfor jeg ikke er enig med dig: Menneskers tanker bestemmes jo da ikke af politiske dagsordner. Vi mennesker har da fritid. Man kan dyrke sin religion (dvs. sit etiske verdensbillede) og i et meget meget frit omfang. Den enkelte religion eller forummet selvet.dk er jo f.eks. ikke styret af politiske dagsordner. Det er efter min opfattelse noget vrøvl du her påstår, John. Menneskers handlinger: f.eks. om et medlem på forummet skriver et indlæg her på forummet eller ikke, bestemmes ikke af politiske dagsordner.

Denne tråd beskæftiger sig ikke med politisk lovgivning. Vær god og rar at respektere dette. Jeg skrev det ovennævnte for at forklare hvorfor.

John, du skrev:
"inden for det offentlige vil man ikke kunne få lov til at forske i sådanne ting for skattekroner hvilket betyder at det skal være frivvilige og garanteret fra usa som skal forske i gyldigheden af alternative opfattelser før det slår igennem herhjemme ligesom de ting som videnskaben herhjemme nu er begyndt at anderkende i lægeverden med hensyn til for eksembel zoneterapi og mindfulness osv og de gør det kun pågrund af de kan spare penge på behandling eller fordi de kan spare penge på anden vis. 

inden for det offentlige skal alt være med lovhjemmel så man får altså ikke lov til at forske uden en godkendelse fra det offentlige system og derfor spilder man ikke skattekroner på at forske i de her ting selvom det ville spændene så det er ikke herhjemme et gennembrud kommer fra. og man har heller ikke nogen interesse for de alternative forsknings områder vi som spirituelle kan have interesse i har moderne lægevidenskab ikke interesse i. "

Morten Nymann siger:
Igen. Denne tråd har ikke fokus på politiske lovgivnings initiativer. Hold dig venligst til trådens fokus.

Tråden fokuserer ikke på hvor vidt der kan forskes i fremtiden. Den fokuserer på allerede eksisterende forsknings-resultater som godtgør eller modsat ikke godtgør papiret - Manifest for en Post-Materialistisk Videnskab - som jeg nævnte i første post i tråden.

Ja, det kan tage lang tid med et paradigme-skifte i Danmark, hvis vi levede på en øde ø, fordi vi ikke forsker så meget i det alternative eller i parapsykologi. Men trådens fokus er globalt og ikke kun på Danmark. Men, vi lever ikke på en øde ø - andre lande virker ind i planetens informationssamfund. Det er den vigtige pointe.

John, du skrev:
vi er altid bagefter USA og deres forskning og på de områder hvor det virkeligt rykker sig er behandling af syge og især inden for psykatrien netop fordi det er der, der er penge at spare og det er mange penge der er at spare og tiltrods for det så halter vi bagefter USA på mange punkter. 

Morten Nymann siger:
Ja. Danmark er som jeg sagde et lille land. Og papiret - Manifest for en Post-Materialistisk Videnskab - som jeg angav i min første post - har fokus internationalt og ikke kun på Danmark. Når flere af landene nær os (Tyskland, Frankrig, lille Holland, Belgien og andre) allerede forsker i NDE og seriøst åbner bare lidt mere op for at der kan foreligge et paradigme-skifte, så bliver Danmark's læger og lægevidenskabelig forskning klart nødt til at tage at stilling.

John, du skrev:
dengang folketinget beslutted at kiropraktor skulle være anderkendt offentligt så var det en hastig beslutning på det grundlag at mange følte de fik effekt men ikke dokumentered og det sker ikke idag men alt skal tværtimod dokumenteres meget grundigt. 

Morten Nymann siger:
Hvis du bliver ved med at skrive om politisk lovgivning i tråden. Du virker tæt på at søge at afspore trådens ide og hensigt når du skriver så meget om det som du gør.

Ja. I gamle dage var det farligt at foreslå nye banebrydende tanker. I dag er det meget mindre farligt; det er næsten - in - at gøre det. Smil. Vi lever i et informationssamfund. Forskning er i dag international. Og mange danske videnskabsfolk er ikke længere så stivnede som man var i gamle dage, og er ikke så meget imod at se med åbent sind på de alternative forklaringer som er angivet i papiret - Manifest for en Post-Materialistisk Videnskab. - Selv psykiatrien i Danmark har i årtier allerede forsket i grænse-psykose tilfælde for de som påstår at de oplever ekstra sanser eller NDE osv. Man, kender godt til de mange internationale teorier og forsknings-resultater på området. Og at nogle er for og imod for eksempel pga. Østens religioners lære osv.

John, du skrev:
omkring alle de her ting som ud af kroppen opleveser og remote viewing osv af alternative emner som interesser os herinde på selvet så har FBI jo forsket seriøst i de ting på et tidspunkt under den kolde krig men da man fandt ud af at ESP og remote viewing og visse andre ting var ikke pålideligt nok og man kunne ikke dokumentere det grundigt nok så trak de forskings middler til det. 

Morten Nymann siger:
Det er ikke korrekt, det du her skriver, så vidt jeg forstår dig. Det var ikke FBI, men CIA. Projektet var halv-officielt. Dele af forskningen blev offentliggjort løbende. Der er stadig filer som er hemmelige, selv om meget er offentliggjort i dag. Og læs den sidste konkluderende officielle rapport for Stargate Projektet igennem igen; og mere nøje. De konkluderende tværtimod at Remote-Viewing eksisterede, men at det ikke kunne bruges pålideligt nok - som metode - hos dem selv, når man taler om at liv og død står på spil. (Russell Targ der var en af lederne af projektet i de tidlige år skriver dette med citater angivet og kildehenvisninger i hans bog "The Reality of ESP", 2012, p. xiii, Forordet til bogen. Kilderne findes f.eks. her på Internettet: "An Evaluation of Remote Viewing: Research and Applications" - http://www.lfr.org/LFR/csl/library/AirReport.pdf - page 63 i PDF, eller p. 3-42 i kapitel 3. Ray Hyman som var den mest negative i den afsluttende rapport siger nemlig her: "Vi er enige om at virknings-størrelserne som er blevet rapporteret i SAIC eksperimenterne er for store og vedholdende til at blive afvist som statistiske afvigelser." Jessica Utts som var den anden af de to som skrev den afsluttende rapport som lukkede Stargate Projektet officielt var meget for at Remote-Viewing var virkelig baseret på resultaterne.) Der ud over, så fortæller efterretningstjenesterne i forskellige lande ikke alt til offentligheden. (Der er mange andre kilder på Internettet. - Wikipedia som ikke altid er helt korrekt har en anden udlægning: http://en.wikipedia.org/wiki/Stargate_Project)

Remote-viewing er desuden dokumenteret i utallige Nær-Døds-oplevelser, hvor patienterne kan angive begiveheder som foregår i andre lokaler mens de er erklæret døde. Det kan kaldes Nær-Døds Remote-Viewing. Smil.

Jeg beskæftiger mig her med de rent videnskabelige forhold og ikke eventuelle politiske implikationer.

John, du skrev:
de andre ting som ud af kroppen og spøgelser og hvad der ellers er af spændene ting som ville være sjovt for os der tror på de ting at få dokumenteret er et fåtal af forskere som ville lægge navn til selvom de fik penge for det og dem som alligevel forsker i det bliver ikke taget seriøst fordi der ikke er penge i det og relevans for den måde man udvikler nye typer behandlinger og medicin eller for de ting som vedrøre ny teknik eller for rumfarts forskning 

det er sådan bare udfra min viden om det samfund vi lever i og hvordan forsking helt præcist fungere at jeg har dannet min mening om hvor svært det vil være at få relevant forsking på de områder. "

Morten Nymann siger:
Ja, det er ud fra din viden - siger du her til sidst. Det er helt i orden.
Min viden, er jo som du sikkert kan læse en lidt anden. Smil.

Fakta er at mange forskere allerede forsker i den slags PSI fænomener osv. i mange lande. Og at den almindelige videnskab i de seneste par årtier i tydeligt stigende grad er gået i knæ og ikke kan forklare de mange forsknings-resultater som påviser at bevidstheden eksisterer uafhængigt fra hjernen under NDE, og at der som minimum er både telepati og Remote-vieweing og eventuelt andre evner involveret ved NDE. Der ud over er telepati i en eller anden form bevist med en meget høj procent i flere test-forsøg. Russell Targ og andre har offentliggjort resultaterne i bøger og der foreligger mange rapporter med en procent score som er oppe over 80% på plus siden. Det kan ikke bortforklares som tilfældigheder når procenten er så høj i mange gentagne forsøg.

John, du skrev:
det betyder dog ikke at ting ikke kan ændres men jeg tror bare desværre ikke at du vil se nogen paradigme skift omkring de her ting lige forløbig da det altid vil være netop forsknings resulter som bliver efterfulgt af nye kontrol forsøg som igen bliver gentaget igen og igen af forskellige interesse grupper som vil enten påvise eller modbevise en eller anden forskings resulat hvis de har interesse i et emne nok til at bruge penge på det. 

Morten Nymann siger:
Det sagde de også om menneskeskabt drivhuseffekt og andre ting. Jeg er ikke enig med dig John, når du siger - lang tid - med hensyn til et paradigme-skifte. og jeg har søgt at vise dig hvorfor i dette svar og i de andre indlæg om dette emne i denne tråd. Og andre tråde her på forummet har jeg også fremlagt om det på andre måder.

John, du skrev:
det er blot et udtryk for min overbevisning men jeg håber da at folk kan se hvorfor jeg har den overbevisning. 

Morten Nymann siger:
Ja, du har da dine overbevisninger. Jeg forholder mig til fakta og nutidens reelle videnskabelige beviser internationalt, og bevæger mig ikke ud i profetier, som alle data synes at modsige.
At du mener at det tager - lang tid - med et paradigme-skifte, betragter jeg ud fra at du ganske enkelt ikke ved nok om hvad der sker internationalt på de områder som - Manifest for en Post-Materialistisk Videnskab  - beskæftiger sig med. Det synes din fremlæggelse om emnet at bære præg af. Men, måske jeg tager fejl.

_______

Email nr. 2

Interessant artikel du henviser til.

John, du skrev:
iøvrigt så kan du læse om ud af kroppen forsking her 
www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/2014-1...interesse-efterlivet

Morten Nymann siger:
Artiklen omtalere hvor mange læger står og hvorfor. Det er ikke uvæsentligt.
Som kommer den mindre inteligente forsker (Albert Gjedde, professor i neurobiologi og farmakologi ved Københavns Universitet) som aldrig møder patienterne og siger følgende til sidst i artiklen: "Der foregår en hel masse begivenheder i hjernen lige op til bevidsthedens ophør. De begivenheder er typisk præget af forstyrrede bevidsthedsagtige oplevelser såsom, at man iagttager sig selv udefra og oplever noget, som opleves som meget længe, selvom det afsluttes på et øjeblik."

Ja, men hvis den kære professor nu havde tænkt sig om, så vil han være klar over at de begivenheder som der beskrives sker når hjernen er uden for aktivitet og der ingen aktivitet er i flere minutter. Så professorens kommentar passer slet ikke med det som artiklen handler om.

Dette eksempel fra avisen er i øvrigt blot et mindre et. Der er eksempler med børn, som er væk i over en halv time eller to timer, som vågner op igen uden at fejle noget og som fortæller hvad der skete, mens lægerne kørte dem fra et lokale til et andet og foretog hjerne-scanning og tilbage igen, og at sygeplejerskerne talte om deres mænd imens det stod på eller andre dagligdags ting. Eller kunne fortælle at der lå en tennissko af et bestemt mærke og farve skjult i tagrenden udenfor. En sko der havde ligget der i nogle år et sted hvor ingen kunne se den, for der var ingen bygninger at se den fra i nærheden; man skulle klatre ud på en gesims fra taget og så nogle meter ned for at få øje på den ind under et udhæng. Og tusinder af andre mærkelige tilfælde. Når fakta er at 5-10% af befolkningen i de vestlige lande har haft nær-døds oplevelser, så kan man prøve at skjule det i et informationssamfund, men det bliver ikke ved med at gå. Det er påstanden. Det synes indlysende for nogle af os. For andre gør det af en eller anden mærkelig grund ikke.

Du ser penge som et problem, der hvor jeg og andre ser tydelige og klare forskningsresultater som ikke kan afvises, med mindre man som videnskabsmand eller kvinde ønsker at erklære sig døv og blind på alle måder. Det er lidt der jeg ser forskellen på vores måde at opfatte virkeligheden på.

John, du skrev:
"dog så i den tidsalder vi lever i så vil de fleste gerne diskutere udfra videnskabelig anderkendte fakta og det må vi så sige vi herinde på selvet ikke gør men generelt så vil folk idag have en tendens til at søge videnskabelige svar på spørgsmål og der vil jeg så sige at jeg tror personligt at de grunde jeg har nævnt i de her to indlæg på at det vil gå lang tid inden der virkeligt rykker sig noget i den opfattelse selvom der hele tiden kommer ny viden til og man finder ud af rigtigt mange nye ting."


Morten Nymann siger:
Folk troede ikke at man kunne flyve før de så det ske. Smil.
NDE sker ofte på hospitalerne og lægerne ved ikke hvad de skal gøre andet end at acceptere det. For bortforklare det kan de ikke. Se videoen med Bruce Greyson om dette i min første post i tråden.
Og der kommer flere NDE'er. Det bliver ved. Smil.


Jeg håber at i kan bruge det hele til noget konstruktivt og opløftende.
Alt det ovennævnte er som altid blot mine opfattelser. Og det er vigtigt.


de hjerteligste hilsner
Morten Nymann (M. Sufilight)
Sidste redigering: 01/26/2015 22:11 af Khidr7.

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolkene! 01/27/2015 10:51 #152128

 • Erik
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1987
Jeg må indrømme at jeg blev lidt glad da jeg læste indledningen til denne tråd og samtidigt er den også et lille bevis på det faktum at "tingene" går hurtigere og hurtigere.
Jeg har ikke været i tvivl om at videnskaben på et tidspunkt ville være nød til at acceptere, at der findes mere end de lige kan måle og veje her og nu.
Min tillid bunder i de oplevelser af ikke blot videnskabens holdningsændring men i lige så høj grad lægeverdenens accept af vort arbejde på flere sygehuse, hospice mm.

Det der gør mig mest glad er at det er sket hurtigere og bredere end jeg havde troet muligt, og alligevel ikke. for tager vi de forhold i betragtning som i bund og grund skaber forandringen, så er det nærmest umuligt andet.

Det eneste der kan forhale udviklingen, ikke stoppe den, men forhale den, er mennesker der er så forankret i det fysiske og med et meget snævert livssyn, samt af mangel på indsigt og angst for engang at skulle omvurdere deres opfattelse af verden og livet.

Ser vi verden som energi i stof, så er det indlysende, at jo mindre tungt tankestof der skal flyttes, jo hurtigere vil udviklingen skride frem og det er netop hvad denne tråd viser, der er gået hul på den træge boble som vi kalder videnskab og derved vil tankestoffet få tilført mere let energi, som igen vil være med til at sætte tempoet i vejret.

Dette vil så, som jeg ser det, på sigt kræve at den alternative og spirituelle verden ser sit ansvar og højner vore egne "cirkler" og begynder at tage ansvar for lødigheden i de "faggrupper" der falder ind under "Den nye tids" udvidet forståelse.
Dette er jeg så naiv at tro vil ske efterhånden som konkret viden indenfor det spirituelle vil komme mere og mere på tale og handling.

Hvor svært det kan være at få en fri energi til at flyde, syntes jeg tråden her er et rigtigt godt eksempel på, men med lidt god vilje og ønsket om en bedre verden er jeg sikker på det nok skal gå og jeg vil da sige Morten tak for at bringe denne oplysning på banen, den varmer i en kold tid.

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolkene! 01/27/2015 18:00 #152133

 • Khidr7
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1903
Hej Erik og alle læsere

Mine opfattelser er:

Tak for dit venlige svar Erik. Jeg har et par korte kommentarer.

Erik skrev:
"Det eneste der kan forhale udviklingen, ikke stoppe den, men forhale den, er mennesker der er så forankret i det fysiske og med et meget snævert livssyn, samt af mangel på indsigt og angst for engang at skulle omvurdere deres opfattelse af verden og livet."

Jeg siger:
Dejlig formulering. Jeg er meget enig.
Jeg fristes til at sige, at Karmaloven kan synes at forhale det hele i forhold til det enkelte menneskes standpunkt. Smil.


Erik skrev:
......."Dette vil så, som jeg ser det, på sigt kræve at den alternative og spirituelle verden ser sit ansvar og højner vore egne "cirkler" og begynder at tage ansvar for lødigheden i de "faggrupper" der falder ind under "Den nye tids" udvidet forståelse."

Jeg siger:
Jeg er meget enig. Især udtrykket, (som jeg her overfører) - at den alternative og spirituelle verden højner sine egne "cirkler" og tager ansvar for lødigheden i de omtalte "faggrupper" - er for mig meget vigtigt.

- For hvor mange indenfor New Age eller det mere religiøse alternative i Danmark er klar over at den nutidige og seriøse videnskabelige forskning står hvor den gør, i dag, på områder som ekstra sanser og Nær-Døds Oplevelser?
- Og hvor mange præsenterer ikke kun disse forhold som en religiøs tro, men i stedet for som noget videnskaben reelt allerede har bevist - og - at vi lever i en tid hvor et paradigmeskifte påviseligt allerede er i fuld gang?
- Hvor mange indenfor det alternative og New Age arbejder på en måde, hvor de tydeligt giver udtryk for og fortæller om at de helt er klar til at tage stilling i en sådan ny tid hvor ekstra sanser og Nær-Døds Oplevelser og altså Liv efter Døden er videnskabeligt accepterede kendsgerninger?
(Dette er retoriske spørgsmål. Man behøver ikke at svare. De er mest ment som meditative spørgsmål eller spørgsmål man kan overveje mulige svar på.)

Det er blot det jeg havde som svar.


Jeg håber at i kan bruge det hele til noget konstruktivt og opløftende.
Alt det ovennævnte er som altid blot mine opfattelser. Og det er vigtigt.


de hjerteligste hilsner
Morten Nymann (M. Sufilight)
Sidste redigering: 01/27/2015 18:03 af Khidr7.

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolkene! 01/28/2015 23:00 #152150

 • Erik
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1987
Hej Morten og alle andre

Morten skriver:
For hvor mange indenfor New Age eller det mere religiøse alternative i Danmark er klar over at den nutidige og seriøse videnskabelige forskning står hvor den gør, i dag, på områder som ekstra sanser og Nær-Døds Oplevelser?
- Og hvor mange præsenterer ikke kun disse forhold som en religiøs tro, men i stedet for som noget videnskaben reelt allerede har bevist - og - at vi lever i en tid hvor et paradigmeskifte påviseligt allerede er i fuld gang?
- Hvor mange indenfor det alternative og New Age arbejder på en måde, hvor de tydeligt giver udtryk for og fortæller om at de helt er klar til at tage stilling i en sådan ny tid hvor ekstra sanser og Nær-Døds Oplevelser og altså Liv efter Døden er videnskabeligt accepterede kendsgerninger?
(Dette er retoriske spørgsmål. Man behøver ikke at svare. De er mest ment som meditative spørgsmål eller spørgsmål man kan overveje mulige svar på.)

Erik Svarer:

Jeg oplever oftere og oftere, at ved at forholde mig til en åndsvidenskabelig måde at beskrive processer fysisk / følelsesmæssigt og mentalt og på en så "jordnær" måde som muligt, er det gennem årene blevet ganske "normalt" at ret mange af vore klienter kommer fra kredse der netop arbejder i det offentlige behandlersystem, på sygehusene og ligeledes indenfor de psykologiske systemer.

Det har fra starten været et mål at stå ved det jeg laver og gøre det så seriøst som muligt ud fra den begrundelse, at vil vi tages seriøst er det først og fremmest op til os selv at være seriøse, søge så meget viden vi kan om det vi laver og fremlægge det på en så sober måde som muligt.

Det jeg laver er på ingen måde et alternativ til noget, men en udvidelse af det der findes i forvejen og jeg vil mene at netop den holdning er medvirkende årsag til at mange indenfor det etablerede system har meget nemmere ved at lytte og observere uden, at skulle se sig selv i en forsvarsposition.

For mig er det ikke blot et spørgsmål om "at tro på noget", jeg er det jeg er` Healer kort og godt med en viden om hvad jeg helt konkret foretager mig.

Vi har det vel alle sammen på samme måde når vi har brug for en fagmand, at han er seriøs og kender til sit arbejde, at han kan forklare mig hvad han mener og gør, når det er det vi ønsker af en fagmand, så er det vel ikke så underligt at andre også gør det.

Så for mig er der ikke nogen tvivl om at jo mere vi tager os selv seriøst og samler viden, jo hurtigere vil vi blive lyttet til.
Sidste redigering: 01/28/2015 23:04 af Erik.

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolkene! 01/29/2015 23:11 #152156

 • Khidr7
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1903
Hej Erik og alle læsere

Mine opfattelser er:

Ja. Det er udmærket.
Jeg tænkte nu mere generelt i mine retoriske spørgsmål. Men så ved vi da hvor du står Erik. Smil.

Jeg tænker også på, at hvis videnskaben nu i dag har fastlagt så skelsættende forhold som, at ekstra sanser er virkelige og at Nær-Døds Oplevelser indebærer liv efter døden og at bevidstheden virkelig kan eksistere uafhængigt af den fysiske hjernen og vores krop --- så fører det naturligt til at stille det spørgsmål om man (1) kan opøve disse ekstra sanser og evner (ud af kroppen oplevelser osv. som ved Nær-Døds Oplevelser) uanset om man er tæt på ad dø eller ikke, og, (2) hvilke metoder som man kan benytte sig af og hvad siger de gamle fortællinger i historien om dette - og - (3) hvilken rolle etikken spiller i dette for meningen med livet for et menneske som nu pludselig tilsyneladende bliver konfronteret med at det lever evigt???

Hvordan vil de store verdens-religioner reagere på dette paradigme-skifte, hvor de på en måde får konkurrence af videnskaben, dvs. en post-materialistisk videnskab, som breder sig på kloden???

Igen retoriske spørgsmål, som man kan kontemplere eller svare på. Jeg tænker mest på det første her.

Vores samfund vil ændres dybdegående på grund af en sådan en post-materialistisk videnskab som papiret - Manifest for en Post-Materialistisk Videnskab - i første post i tråden angiver. Ingen tvivl om det.

Det leder til at man falder i dybe meditative tanker og det som er højere. Smil.
Sådan ser jeg på det hele.
Jeg håber at i kan bruge det hele til noget konstruktivt og opløftende.
Alt det ovennævnte er som altid blot mine opfattelser. Og det er vigtigt.


de hjerteligste hilsner
Morten Nymann (M. Sufilight)

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolkene! 02/01/2015 14:38 #152159

 • Khidr7
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1903
Hej alle læsere

Mine opfattelser er:

Mens, der er stille og mediteres på forummet, så lige et lille yderligere forklarende indlæg. Smil.

Følgende oversatte uddrag fra målinger over videnskabsfolkenes holdning til ekstra sanser og parapsykologi kan måske være en god ide at have med i hjertet.
(Linket til det nedenstående er desuden angivet i et link som findes via "Manifest for en Post-Materialistisk Videnskab" på www.opensciences.org/ hjemmesiden, under linket "100 Notable Scientists Call for Open Study of Consciousness", hvor en anden artikel af Etzel Cardena i Lund i Sverige kan findes.)


Hvad siger i?
Kan det bruges i jeres religiøse foreninger og grupper og alternative virke?
Målinger af den videnskabelige opfattelse med hensyn til parapsykologi.

"Flere grupper har foretaget målinger af den videnskabelige opfattelse med hensyn til parapsykologi. Siden starten af eksperimentel parapsykologi i 1930'erne, der har seks nøgle målinger af videnskabelig opfattelse været rapporteret; disse målinger adresserede flere emner om parapsykologi, men adresserede især fire nøglespørgsmål til forskellige grupper af videnskabsfolk.

* Det første studie af denne slags blev foretaget i den sidste del af 1930'erne og involverede en dybdegående måling af 603 fuldtids medlemmer af the American Psychological Association (APA), og som gav en respons-rate på 58%,.[1]
* Et yderligere studie med samme metode blev foretaget i de tidlige 1950'ere, involverede 515 APA medlemmer, der opnåede en 70% respons-rate.[2]
* To yderligere målinger foretaget i 1950'erne havde nye medlemmer af APA som målgruppe. "Noget over 60%" af de 621 medlemmer der blev givet skemaet i 1950, og "noget over 60%" af de 1323 medlemmer der blev givet skemaet i 1955, fuldendte og afleverede spørgeskemaet. Resultaterne var slående lig hinanden i disse år, procenterne afveg generelt kun med mindre end 2%; kortfattet, er gennemsnittene for størrelserne af tal angivet her.[3]
* En 1973 måling af læsere af videnskabs tidsskriftet New Scientist - mens den involverede en fravalgt prøve - frembragte lignende resultater.[4] Fra en mulighed for at 72.000 eksemplarer blev solgt af tidsskriftet, der var der 1.416 svar; 63% af svarene var fra graduerede, og 13% var fra studerende.
* Et større og mere repræsentativt studie målte i løbet af 1970'erne 2400 tilfældigt udvalgte universitets professorer fra store videnskabelige institutioner, fra fakulteter indenfor social og natur videnskaberne, humaniora, kunst og uddannelse, opnåede en 50% respons-rate med demografier som angav at prøven var repræsentativ for befolkningen.[5]
* En mere restriktiv prøve i de tidlige 1980'ere var baseret på 339 besvarelser fra råds-medlemmer og udvalgte komite medlemmer fra American Association for the Advancement of Science.[6]


Er ESP en etableret sandhed eller en sandsynlig mulighed?

 • 9% af 1930'ernes US psykologer var enige
 • 17% af 1950'ernes US psykologer var enige
 • 32% af de nye 1950'ernes US psykologer var enige
 • 67% af 1970'ernes New Scientist var enige
 • 66% af 1970'ernes universitets professorer var enige
 • 29% af 1980s AAAS ledere var enige


Dette spørgsmål tillod også en mulighed for at benægte muligheden af ESP. De som indikerede denne mulighed var som følger.

 • 15% af 1930'ernes US psykologer benægtede
 • 10% af 1950'ernes US psykologer benægtede
 • 7% af de nye 1950'ernes US psykologer benægtede
 • 3% af 1970'ernes New Scientist læsere var enige
 • 4% af1970'ernes universitets professorer benægtede
 • 9% af 1980'ernes AAAS ledere benægtede

Yderligere, var 71% af AAAS lederne enige med denne påstand: "Der er tilstrækkeligt med bevis for psykiske evner."

....... senere i artiklen.......


"Hvad er årsagen til den videnskabelige opfattelse?
De fleste målinger spurgte om respondenterne havde baseret deres opfattelser på rapporter i tidsskrifter. Personlige oplevelser blev der også forespurgt om i de fleste studier som et diskret alternativ. (Andre kilde muligheder tilbudt af nogle målinger var aviser, bøger af J. B. Rhine, rygter, og a priori tro.)

Rapporter i tidsskrifter
41% af 1930'ernes psykologer
35% af 1950'ernes psykologer
16% af de nye 1950'ernes psykologer
26% af 1970'ernes universitets professorer
30% af 1980'ernes AAAS ledere

Personlig oplevelse
2% af 1930'ernes psykologer
8% af 1950'ernes psykologer
11% af 1970'ernes universitets professorer
28% af 1980'ernes AAAS ledere
Blandt de 25% som betragtede ESP som fuldt etableret, i the New Scientist studiet, der indikerede 40% at deres opfattelse var baseret på læsning af videnskabelig litteratur; flest angav personlig oplevelse.

Forskerne som rapporterede disse resultater har, i debatter, generelt bemærket at disse resultater har været overraskende konstante i gennem årtierne, i forskningsmetoder, og i grupperne af mennesker målt; selv om psykologer og AAAS repræsentanter har tendens til at indikere en mindre positiv indstilling; elite videnskabsfolkene hos AAAS var især tilbøjelige til at basere deres holdning på (manglende) personlige erfaringer med ESP; flere samtidige videnskabsfolk var mindre familiær med den videnskabelig litteratur indenfor parapsykologi end psykologerne var i 1930'erne; og videnskabsfolk indenfor humaniora er generelt mere positive i deres holdning til eksistensen af fænomener. I både universitets professor og AAAS leder studierne, blev ingen tydelig sammenhæng observeret mellem alder eller køn og de målte holdninger."
( Surveys of academic opinion regarding parapsychology --- en.wikademia.org/Surveys_of_academic_opi...rding_parapsychology)Morten Nymann siger:
Jeg håber, at det ovennævnte giver mere end stof til eftertanke for alle læsere, - både hos alternative behandlere og nyreligiøse, og religiøse som sådan.

For med så mange videnskabsfolk - statistisk betragtet alt i alt - som enten selv påstår de har oplevet ekstra sanser, eller, som mener, at parapsykologisk forskning er passende - så synes det som om, at vores nutids journalister i al for høj grad lader sig rive med af eller købe af de som er imod en sådan agenda af forskellige ideologiske grunde - enten det er religiøse eller magt-prægede grunde eller andre. Og af uvidenhed, selvfølgelig. Skal journalisterne have lov at undlade at fortælle om sandheden om eller dække over sandheden om hvad der sker i de videnskabelige kredse? Nej, vel?

Dette er baseret på tallene ovenfor i artiklen - som - med en vis rimelighed kan antages at kunne overføres (enten direkte eller i et eller andet omtrentlig omfang uden de helt store afvigelser) til nutidige danske forhold og omkring liggende lande. Og det er baseret på den overfladiske måde som vores nutids menings-dannere adresserer denne stærkt paradigme-skiftende videnskab på, (sikkert ofte pga. uvidenhed om især de seneste årtiers forsknings-resultater).

Læg især mærke til den kraftige stigning igennem årtierne af de videnskabsfolk som siger de selv har haft en ESP oplevelse(!)

Ind til videre er det selvfølgelig kun 1-200 hundrede videnskabsfolk vi taler om. Men hvis tallet vokser til 10.000, så begynder presset jo at være af en størrelse hvor det bliver spændende. Og ovennævnte målinger indikerer at det bestemt kan være muligt at nå et sådant tal. Det er bestemt interessant i mine øjne(!)

Til de videnskabsfolk som læser dette og papiret Manifest for en Post-Materialistisk Videnskab, nævnt ovenfor:
Opfordringen er. Sæt jer nu grundigt ind i denne vigtige sag og afvis den ikke baseret på utilstrækkelige data. Giv info videre til dine videnskabelige kollegaer. Hvorfor afvise det som selv fornuftige videnskabsfolk i dag i vores nutid, lige nu og her, kan se er indlysende. Hvorfor gå med bøjet hoved og leve på en løgn, fordi man er bange for at miste prestige eller sin høje lønramme som kendt videnskabsmand?
Gode mennesker gør gode handlinger.

Til de alternative og de religiøse som læser dette - og - papiret Manifest for en Post-Materialistisk Videnskab, nævnt ovenfor:
Opfordringen er. Følg med i hvad der sker på området. Lad ikke dine medmennesker tro at ekstra sanser og liv efter døden er baseret på ren nogen religiøs tro længere, eller tro af den ene eller anden art. Videnskaben har rigeligt med rapporter som modvirker de konservative videnskabsfolks materialistiske standpunkter. Vi taler ikke længere om pseudo-videnskab og intet-sigende rapporter med minimale statistiske tilfældigheder og afvigelser. Men vi taler om betydelige og seriøse videnskabelige rapporter med klare beviser og indikationer fra videnskabsfolk, hvor af en del af dem er kendte og respekterede i videnskabelige kredse for netop deres seriøsitet.

Til Journalisterne som læser dette og papiret Manifest for en Post-Materialistisk Videnskab, nævnt ovenfor:
Opfordringen er. Vågn op sæt jer mere ind i dette emne. Gå til dine chefer og forklar dem sandheden og forelæg dem beviserne og de klare videnskabelige rapporter (både for og imod) - og - gør det om muligt flere gange. Og hvis de ikke vil høre efter, så protester på den ene eller anden måde. Få dine kollegaer med, og, lad dem vide hvor sagerne står. - Gå ikke med bøjet hoved og lev på en livsløgn, blot fordi tyranner synes at det er en god ide. Det er opfordringen. Journalister som ikke vil fortælle sandheden er jo kun løgnere. Når en hel redaktion forstår hvad fakta er i denne sag, så vil der sker ændringer.


Er jeg en aktivist? Måske. Så kald det en etisk aktivist. Men jeg opfordrer ikke til at man blokerer gader og stræder eller at man forhindrer andre i at udføre deres arbejde. - Og - jeg forhindrer heller ikke sandheden om verdens indretning i at blive hørt - sådan som en del andre synes at gøre sig endog meget umage med. Tværtimod.

Mine opfattelser er yderligere:
Lad de som ønsker mere og mere lidelse på kloden fortsætte som de plejer ("business as usual") selv om det tydeligt ikke virker som arbejdsmodel man etisk bør at leve efter.

Det er som bekendt ifølge nylige offentliggjorte undersøgelser lang tid siden vi har haft flere ofre for krige og naturkatastrofer end vi har det i denne vores nutid. Og vores miljø er som aldrig før - truet på grund at både menneskeskabte klima-ændringer og stærk forurening af verdenshavene og vandløb. Skal det blive ved? Jeg siger: nej tak.

Kan en lokal nyreligiøs, eller lokal healer eller alternativ gøre noget ved disse forhold helt alene og er det nok, eller er det bare ikke nok?
Min opfordring er: Tænk jer nu om. Stol ikke på falske Engle. Fællesskab er bedre en at lege enlig kloge-hoved. (Og slet ikke hvis man konstant falder i vandet, når man påstår at man kan gå på det.)


Jeg håber at i kan bruge det hele til noget konstruktivt og opløftende.
Alt det ovennævnte er som altid blot mine opfattelser. Og det er vigtigt.


de hjerteligste hilsner
Morten Nymann (M. Sufilight)
Sidste redigering: 02/01/2015 15:01 af Khidr7.

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolkene! 02/02/2015 11:36 #152166

 • Erik
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1987
Hej Morten og alle andre

Jeg siger tak for dit indlæg og jo, jeg kan bruge det til noget, også selv om jeg hverken er alternativ eller "nyreligiøs (smiler).

De tal du kommer med er på ingen måde overraskende for mig, de følger helt fint det vi selv oplever i forhold til de "etablerede systemer", vi oftere og oftere kommer og er i berøring med.

Jeg kan ikke sige det overrasker, mig da det er en naturlig følge af den udvikling der foregår overalt i verden og dermed også her i Danmark.
Jeg mener at efterhånden som lys og oplevelser tiltager, vil de kræfter der forsøger at fastholde "de gamle tilstande"
("business as usual") blive mere markante overalt, men her er det blot et spørgsmål om tålmodighed og vedholdenhed / omtanke, de kræfter taber mere og mere terræn og de ved det, selv om det ofte bliver pakket ind.

Jeg ser dig nu ikke som aktivist, aktivt tænkende lyder mere rigtigt (smiler).

Kh.Erik

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolkene! 02/06/2015 12:04 #152177

 • Jake
 • IKKE ONLINE
 • Indlæg: 2
Hej Morten,
Udefra jeres meget interessante indlæg og refleksioner vil jeg kun komme med nogle korte spørgsmål.
Hvil accepten af et postmodernistisk videnskabeligt paradigmeskifte ske oppefra én elite eller nedefra?
Hvad er formålet med dette ”revolutionerende” manifest?
Er dette skifte til gavn for menneskeheden som helhed, eller er det til for at en elite skal gives yderligere midler til at undertrykke mindre udviklede grupper?
Hilsen Jacob

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolkene! 02/08/2015 08:49 #152181

 • Khidr7
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1903
Hej alle læsere

Mine opfattelser er:

Interessante spørgsmål. Jeg vil hjertelig gerne søge at svare på dine spørgsmål, Jacob. Og vil søge at gøre det efter bedste evne.

Jacob, du spørger:
"Hvil accepten af et postmodernistisk videnskabeligt paradigmeskifte ske oppefra én elite eller nedefra?"

Morten Nymann svarer:
Det er jo svært at spå om fremtiden, ikke sandt? Smil.
Jeg mener, at der er mange muligheder for hvad der kan ske og hvordan det kan ske. Det kan måske ske oppe fra og nede fra på samme tid, og behøver ikke nødvendigvis at involvere en "Elite" som reelt bestemmer noget som helst. Og et svar på dette spørgsmål vil sikkert afhænge af hvem man spørger.

Min egen personlige opfattelse er imidlertid:
Ordet "elite" har ofte en negativ klang. Jeg mener ikke at de som er umoralske og som ikke kender forskellen på godt og ondt - på nogen måde reelt - vil kunne bestemme hvad der accepteres eller godtages eller ikke. Det enkelte menneske vil - som altid - selv bestemme hvilken opfattelse det følger. Man kan ikke diktere en hel befolkning eller hele gruppen af videnskabsfolk til en bestemt opfattelse, vel? - Og selv et postmodernistisk videnskabeligt paradigmeskifte - vil skulle tage højde for at det endda måske selv er begrænset, og måske vil blive afløst af noget endnu mere dybdegående på sigt.
- Der har i årtusinder altid været nogen mennesker som vidste mere om verdens indretning end andre mennesker; nogle var kloge og nogle var viise; nogle medfølende og andre mere af en beregnende natur. Det er vist ikke noget nyt. Sådan var og er vores verden tilsyneladende indrettet.
- Men menneskehedens evolution vil utvivlsomt lede det i den ene eller i den anden retning. Om det så bliver til det postmodernistiske videnskabelige paradigmeskifte, som jeg har fremlagt papir på eller en anden udgave, må vel ind til videre stå åbent - når vi ikke siger at vi er synske og kender fremtiden.

Jacob, du spørger:
Hvad er formålet med dette ”revolutionerende” manifest?

Morten Nymann svarer:
Formålet kan være mange forskellige ting. Men, vi kan spørge os selv, hvad er formålet med at søge viden, og, hvad er formålet med videnskaben i almindelighed på vores klode? Min opfattelser er, at der hos mennesket og næsten alle mennesker, hvis ikke alle, er en iboende trang til at fjerne deres egen uvidenhed, netop fordi uvidenhed ikke gør et menneske viist. Og jo mere uvidenhed det enkelte menneske har, jo mere vanskeligt synes det for det enkelte menneske (og dermed menneskeheden) at forholde sig til lidelser i denne verden. - Men vi kan selvfølgelig også gå rundt og ignorere viden. Men, det vil være en lidt mærkelig hobby, ikke sandt?
Smil.

Jeg vil spørge: Hvad er egentlig formålet med dine spørgsmål?

Jacob, du spørger:
Er dette skifte til gavn for menneskeheden som helhed, eller er det til for at en elite skal gives yderligere midler til at undertrykke mindre udviklede grupper?

Morten Nymann svarer:
Hvad er det for en "Elite" som du taler om?
Det som gavner nogen gavner ikke andre. For nogen findes Karmaloven og for andre gør den ikke. Så et svar på dit spørgsmål afhænger bestemt af hvem du spørger. Ikke, sandt?
Jeg påstår imidlertid: Fjernelse af uvidenhed for hele menneskeheden generelt, i denne tid, kan kun være til gavn for menneskeheden, da det med sikkerhed vil give det bedre muligheder for at undgå lidelser i vores verden og univers. - (Og, viden som man ikke kan håndtere etisk kan være et problem, som man bør tage med i betragtningen.) - Men, nu må vi se hvad der sker. Smil. Jeg er jo ikke en synsk profet, vel?

Jeg håber at du og i andre kan bruge det hele til noget konstruktivt og opløftende.
Alt det ovennævnte er som altid blot mine opfattelser. Og det er vigtigt.


de hjerteligste hilsner
Morten Nymann (M. Sufilight)
Sidste redigering: 02/08/2015 08:57 af Khidr7.

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolke 02/10/2015 16:02 #152202

 • Jake
 • IKKE ONLINE
 • Indlæg: 2
Hej Morten
Du spørger: ”Hvad er egentlig formålet med dine spørgsmål?”
Menneskeheden står i dag indfør måske de største udfordringer nogensinde med uroligheder på alle kontinenter og en accelererende ødelæggelse af det menneskelige miljø. For mig at se er det mest brændende spørgsmål i dag en forandring af holdninger til livet og at virke for alles rettigheder til liv og udvikling.
Vi er nødt til at erkende menneskehedens enhed og at vi er indbyggere i et land. For mig at se er vores eneste mulighed til dette at der vokser frem en bevidsthed om alles lige værdi i en fælles proces af samarbejde. En proces der kan implementere resultater fra et nyt paradigme som en del.
Tiden er knap hvis vi skal overleve som art. Det går ikke at isolere sig i fort Europa eller noget andet sted. Jorden i dag er en enhed om ej forenet. Vi er alle afhængige af beslutninger og hændelser, af udslip i verdenshavene og i atmosfæren som gøres af lænder langt fra og nære os.
Det største problem jeg ser, er hvilken autoritet vil hele verdens befolkning være parat at acceptere. Er det muligt for den rige verden at lægge sin grådighed til side for at frelse jordens befolkning inklusive dem selve?
Det er med de tanker i hovedet jeg formulerede mine spørgsmål. Der er en klar risiko for at ny viden bliver brugt til at undertrykke mindre bemidlede grupper. Så længe vi undgår at betragte menneskeheden som en helhed, er fred og udvikling i enighed umulig.
Måske er det denne retning mod en katastrofe, som endeligt vil få menneskeheden at samarbejde for det samfund Kristus fik sine tilhængere at bede om. ”Ske Din vilje som i himlen således også på jorden”.
Vil et postmodernistisk videnskabeligt paradigmeskifte kunne sidestilles med Kristus løfte når Han siger ” v12 Jeg har endnu meget at sige jer, men det kan I ikke bære nu. v13 Men når han kommer, sandhedens ånd, skal han vejlede jer i hele sandheden; ”(joh 16)
Vi har brug for den sandhed hvis vi skal overleve som art ellers vil vores grådighed og egoisme til slut ødelægge vores livsbetingelser tror jeg.
Hilsener Jacob
Følgende bruger(e) synes godt om: ibyx

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolke 02/10/2015 20:10 #152206

 • Khidr7
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1903
Hej alle læsere

Mine opfattelser er:

Interessante tanker du har dig. Jeg vil hjertelig gerne søge at svare på dine spørgsmål, Jacob.


Jacob, du spørger:
"Det største problem jeg ser, er hvilken autoritet vil hele verdens befolkning være parat at acceptere. Er det muligt for den rige verden at lægge sin grådighed til side for at frelse jordens befolkning inklusive dem selve?
Det er med de tanker i hovedet jeg formulerede mine spørgsmål. Der er en klar risiko for at ny viden bliver brugt til at undertrykke mindre bemidlede grupper. Så længe vi undgår at betragte menneskeheden som en helhed, er fred og udvikling i enighed umulig."

Morten Nymann svarer:
Behøver vi i et post-materialistisk samfund overhovedet som befolkning at skulle acceptere eller godtage nogen autoritet eller autoriteter?
Det er mit svar på dit spørgsmål. Og, jeg siger: Nej, det behøver vi ikke at gøre. Der er andre muligheder.
De rige kan via et post-materialistisk videnskabeligt paradigme-skifte enten hurtigt eller mere gradvist anerkende eller nå til anerkendelse af at deres standpunkter ikke er holdbare. Det er muligheder som der foreligger. Og, jeg ser det som en naturlige følge at et post-materialistisk videnskabeligt paradigme-skifte. Men, det gør andre måske ikke. Smil.


Jacob, du skrev:
"Vi har brug for den sandhed hvis vi skal overleve som art ellers vil vores grådighed og egoisme til slut ødelægge vores livsbetingelser tror jeg."

Morten Nymann svarer:
Ja, vi kan tro mange ting, og helst det gode.
Hvis vi gennemgår et post-materialistisk videnskabeligt paradigme-skifte, hvor det godtages at vi meget muligt lever evigt, så uddør vi som mennesker, jo da næppe som en art i nogen post-materialistisk videnskabelig forstand. Smil. (Se "Manifest for en Post-Materialistisk Videnskab" i første post i denne tråd.)Jeg håber at du og i andre kan bruge det hele til noget konstruktivt og opløftende.
Alt det ovennævnte er som altid blot mine opfattelser. Og det er vigtigt.


de hjerteligste hilsner
Morten Nymann (M. Sufilight)

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolke 02/15/2015 17:56 #152258

 • Khidr7
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1903
Hej Erik og alle læsere

Mine opfattelser er:

Jeg beklager et lidt sent svar. Men, du skal da klart have et par kommentarer som svar.

Erik skrev:
Jeg siger tak for dit indlæg og jo, jeg kan bruge det til noget, også selv om jeg hverken er alternativ eller "nyreligiøs (smiler).

Morten Nyman siger:
Det er jeg glad for at læse.

Erik skrev:
"Jeg mener at efterhånden som lys og oplevelser tiltager, vil de kræfter der forsøger at fastholde "de gamle tilstande"
("business as usual") blive mere markante overalt, men her er det blot et spørgsmål om tålmodighed og vedholdenhed / omtanke, de kræfter taber mere og mere terræn og de ved det, selv om det ofte bliver pakket ind.

Jeg ser dig nu ikke som aktivist, aktivt tænkende lyder mere rigtigt (smiler)."

Morten Nyman siger:
Tak. Det glæder mig at læse.


Jeg sidder og mediterer lidt over hvor langt nutiden videnskab reelt er nået på det videnskabelige område som på Engelsk i dag kaldes psychoneuroimmunology, og i forbindelse her med - Bio-PK eller det som også kaldes DMILS ("distant mental influence on living systems") og eventuelle videnskabelige beviser på fjern-healing eller lignende. Hvor langt er man nået der rent rent videnskabeligt - Erik? Har du nogle kommentarer der?


_______
Side-note: Om visse begivenheder i København: Må FREDEN fra det medfølende åndelige hjerte center ved toppen af hovedet være med os alle i Danmark og hele verden. Gode tanker eller højere er ofte det bedste. Lad os tage vare på hinanden og ikke mindst give børn en god opvækst for al fremtids skyld. Det er som regel bedre - reelt og tydeligt - at hjælpe fortabte mennesker end at søge at etablere syndebukke. Blot et par ord fra mit indre hjerte i forbindelse med det hele.


Alt det ovennævnte er som altid blot mine opfattelser.


de hjerteligste hilsner
Morten Nymann (M. Sufilight)
Sidste redigering: 02/15/2015 17:57 af Khidr7.

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolke 02/16/2015 13:33 #152259

 • Erik
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1987
Hej Morten og alle andre

Du spørger om jeg har nogle tanker omkring videnskabens status i forhold til de spirituelle emner og jo, det har jeg da

Som jeg oplever det er der gjort mange forsøg på diverse universiteter og forsket i mange emner der må siges at høre ind under åndsvidenskabens område.
Det samme gælder emner som reinkarnation, her ved jeg at der er skrevet en bog der bygger på videnskabelige metoder om netop dette emne, jeg husker ikke hvad den eller forfatteren hedder men jeg mener ret bestemt at den har været i en tråd her på Selvet for nogle år tilbage, måske nogen kan huske eller måske endda kan levere en titel og/eller forfatternavn.
Emner som meditation og healing har været genstand for mange forsøg og det er også blevet påvist at det virker og endda at det virker bedre hvis man visualiserer imens

Jeg oplever når jeg nogle enkle gange har dristet mig til at skrive i en tråd på Videnskab.dk at der er nogle unge som studerer der er interreseret men det bliver hurtigt stoppet med nogle meget heftige angreb af den noget lavere slags.

Ikke desto mindre er de unge studerende ret interreseret og villige til at forske i emnerne og med hensyn til healingen, så ved jeg at mange sygeplejersker benytter sig af det, så uanset hvad er det blevet manifesteret i det væsen vi kalder "sygehusvæsnet", det er en ret fin begyndelse.

Jeg tror at der findes en meget stor angst i de ældre forskere og læger omkring det at skulle revidere alle gamle forestillinger om en "verdensorden" og det er i mine øjne forståeligt nok, set med deres øjne, det drejer sig ikke blot om status men måske lige så meget om tro og overbevisning.

Uanset hvad vil flere og flere unge opleve en tilskyndelse eller inspiration indefra og det vil i sig selv blive forstærket som tiden går og indstrømningen bliver stadig kraftigere, det samme gør sig gældende i selve det bevidsthedsfelt vi kalder videnskab, det er trods alt et væsen med en bevidsthed der er modtagelig for de nye indstrømninger.

Vi oplever at vore klienter gennem årene tæller flere og flere mennesker indenfor de forskellige "væsner" og institutioner og det vil igen sige at der sker en indstrømning både "oppefra" og "nedefra", det vil igen sige at der hvor flere og flere markante mennesker har oplevet at "der er noget om snakken", der vil der opstå et krav på viden og accept.
Vi oplever at have klienter som har været i behandling hos psykolog gennem lang tid uden at der sker nævneværdigt, efter et par gange viser de en udvikling som har fået nogle psykologer til at spørge mere ind til det vi laver, men de ønsker at være anonyme og vil ikke nævnes ved navn, så her ligger der et indre tryk som i mine øjne må være svære at takle hvis man har en positiv indstilling overfor det spirituelle, en faktor jeg fuldt ud forstår.
Vi har selv arbejde så mange år med disse ting og jeg kan stadig huske en tid hvor "man" skulle gå lidt stille med "dørene".

Jeg mener at jo mere seriøse vi er som behandlere, jo mere vil det vi laver blive accepteret.

Du skriver:
Side-note: Om visse begivenheder i København: Må FREDEN fra det medfølende åndelige hjerte center ved toppen af hovedet være med os alle i Danmark og hele verden. Gode tanker eller højere er ofte det bedste. Lad os tage vare på hinanden og ikke mindst give børn en god opvækst for al fremtids skyld. Det er som regel bedre - reelt og tydeligt - at hjælpe fortabte mennesker end at søge at etablere syndebukke. Blot et par ord fra mit indre hjerte i forbindelse med det hele.

Her kan jeg kun være enig!

Kh.Erik

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolke 02/16/2015 18:18 #152261

 • Khidr7
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1903
Hej Erik og alle læsere

Mine opfattelser er:

Jeg spurgte til - hvor langt - man var nået indenfor videnskabelig forskning med hensyn til at påvise eksistensen Healing og relaterede emner. Og jeg spurgte ikke om at man da såmænd var nået langt, og at det såmænd er langt. Og heller ikke at der jo da ligger mange, altså mange, videnskabelige undersøgelser om emnet. Det er jo et lidt intetsigende svar på mit spørgsmål. Smil.

Lad mig omformulere og spørge igen:
Hvor langt er vi nået med hensyn til rent videnskabeligt at påvise eksistensen Healing og relaterede emner? Hvilke rapporter er accepterede og hvilke ikke? Og hvad er begrundelserne?

Okay, du svarede lidt på det nedenfor, men ikke meget, sådan som jeg ser det.

Erik, du skrev:
"Som jeg oplever det er der gjort mange forsøg på diverse universiteter og forsket i mange emner der må siges at høre ind under åndsvidenskabens område.
Det samme gælder emner som reinkarnation, her ved jeg at der er skrevet en bog der bygger på videnskabelige metoder om netop dette emne, jeg husker ikke hvad den eller forfatteren hedder men jeg mener ret bestemt at den har været i en tråd her på Selvet for nogle år tilbage, måske nogen kan huske eller måske endda kan levere en titel og/eller forfatternavn.
Emner som meditation og healing har været genstand for mange forsøg og det er også blevet påvist at det virker og endda at det virker bedre hvis man visualiserer imens"

Morten Nymann siger:
Lad mig omformulere og spørge: Hvilke anerkendte videnskabelige rapporter har godtgjort at visualisering virker?
Lad os bare få nogle konkrete fakta på bordet og ikke kun løse påstande.

Forskning i Reinkarnation.
Forskning i Reinkarnation relateret til Healing eller overførsel af såkaldte psykofysiologiske virkninger er beskrevet især af Dr. Ian Stevenson, død år 2007. (www.near-death.com/experiences/reincarnation01.html - Han udførte 2.500 studier over 40 år om emnet. VIGTIGT: Dette link indeholder PDF over videnskabelige rapporter for emnet nederst på siden !!!). Her især f.eks. overførsel af moders-mærker ved reinkarnation eller deformiteter ved reinkarnation, eller endda direkte hukommelse om et tidligere liv med detaljer som ingen vidste noget om. Hans arbejde blev senere kritiseret af kritiske videnskabsfolk for at rumme mulige fejlkilder. Og jeg vil give dem delvist medhold i en del tilfælde; men ikke i alle! - "Sam Harris angav Stevenson's bøger i hans bog i "The End of Faith" som en del af en mængde af videnskabelige data som synes at godtgøre eksistensen af psykiske fænomener." (Se WIkipedia - en.wikipedia.org/wiki/Reincarnation). Sam Harris er nærmest verdenskendt ikke-religiøs og ekstrem skeptisk videnskabsmand. Så det er vel reelt en stor indrømmelse at få fra videnskaben!!!

Men folk som Jim B. Tucker der efterfølgende overtog Ian Stevenson's arbejde på samme universitet i Virginia i USA er en anden som kan nævnes. J. B. Tucker angives at have udført studier af mere end 210 tilfælde. Bruce Greyson, som jeg har nævnt før, har også været involveret i et eller andet omfang. De kom og kommer alle fra University of Virginia Hospitalet i USA.

Emnet med hensyn til forsøg på videnskabelig påvisning af Reinkarnation angives også af Alan Gauld (f. 1932) i en af hans bøger om parapsykologi. (Alan Gauld: "Mediumship and Survival", 1982, Kapitel 4 om L. Piper og hendes kontrolånd i perioden cirka fra år 1892-1897 synes interessant. Den notoriske kritiker Richard Hodgson i Society of Psychical Research godtog nemlig at en del af kommunikationerne fra kontrol-ånden G.P. var ægte. - Nogle mediums får nemlig fat i de viise fra de andre verdener. --- En side-bemærkning: Interessant nok mødte og passerede jeg i Aarhus by på fortovet en fuldkommen kopi i udseendet af det psykiske medium Geraldine Cummins (1890-1969), da jeg kom ud af købmandsbutikken for nogle år siden. Det skete hvor jeg samtidig gik og tænkte på hende og reflekterede over en bog jeg havde læst om hende og andre dagen før. Sådan er der så meget. Smil.) F. W. H. Myers (1843-1901) fra Society of Psychical Research omtaler også emnet, men kun i en tilsyneladende mere snæver forstand, så vidt jeg er orienteret. Jeg kender ikke til forskning i emnet fra Rusland, men der skulle foreligge noget arbejde på området. (Cirka 33% tror på reinkarnation i Rusland!) - Den gamle mand Dr. Amit Goswami født i Indien, og kommer fra Universitetet i Oregon USA (også medlem af det berømte "Institute for Noetic Sciences", nævnt i Dr. Langton bogen "Det Forsvundne Tegn" af Dan Brown) bør også angives. Han omtaler Ian Stevenson i hans bog, "Physics of the Soul". Jeg har e-mailet med Dr. Goswami nogle gange på et forum sammen med andre; og vi er enige om nogle ting, men ikke om andre ting. - Se også "Coming Back: A Psychiatrist Explores Past-Life Journeys"
af Raymond Moody og Paul Perry. Se også bogen "The Irreducible Mind", 2007 af Edward Kelly m.fl. p. 232, og p. 624-625. Denne bog er interessant nok dedikeret til F.W.H. Myers, Ian Stevenson og Michael Murphy.

Erik, du skrev:
Jeg oplever når jeg nogle enkle gange har dristet mig til at skrive i en tråd på Videnskab.dk at der er nogle unge som studerer der er interreseret men det bliver hurtigt stoppet med nogle meget heftige angreb af den noget lavere slags.

Morten Nymann siger:
Ja, sådan noget sker jo i denne tid. Det er nok vigtigt at have den videnskabelige visdom med når man skriver. Smil.

Erik, du skrev:
Ikke desto mindre er de unge studerende ret interreseret og villige til at forske i emnerne og med hensyn til healingen, så ved jeg at mange sygeplejersker benytter sig af det, så uanset hvad er det blevet manifesteret i det væsen vi kalder "sygehusvæsnet", det er en ret fin begyndelse.

Morten Nymann siger:
Ja. Det er interessant. Man kan godt være healer og have et almindeligt og endda godgørende arbejde samtidig med. Smil.

Erik, du skrev:
Jeg tror at der findes en meget stor angst i de ældre forskere og læger omkring det at skulle revidere alle gamle forestillinger om en "verdensorden" og det er i mine øjne forståeligt nok, set med deres øjne, det drejer sig ikke blot om status men måske lige så meget om tro og overbevisning.

Morten Nymann siger:
Ja, måske. Jeg oplever imidlertid, at den gamle materialistisk stædige og nervøs "ortodokse" gruppe er blevet meget mindre i de seneste par årtier. Men, angsten er der. Og jeg oplever at mange studerende nærmest kan siges at blive "hjernevasket" til at tænke snæversynet når de studerer på universiteterne i dag her i Danmark og visse andre lande.

Erik, du skrev:
"Vi oplever at have klienter som har været i behandling hos psykolog gennem lang tid uden at der sker nævneværdigt, efter et par gange viser de en udvikling som har fået nogle psykologer til at spørge mere ind til det vi laver, men de ønsker at være anonyme og vil ikke nævnes ved navn, så her ligger der et indre tryk som i mine øjne må være svære at takle hvis man har en positiv indstilling overfor det spirituelle, en faktor jeg fuldt ud forstår.
Vi har selv arbejde så mange år med disse ting og jeg kan stadig huske en tid hvor "man" skulle gå lidt stille med "dørene"."

Morten Nymann siger:
Ja. Det er interessant det du her skriver. Der bliver flere og flere fra forskellige grupperinger i samfundet. Men, det er ret meget slut med at gå stille med "dørene" mere; altså for mit vedkommende og andres. Det 21. århundrede vil rykke menneskeheden ind i et post-materialistisk verdensbillede i det ene eller det andet omfang. Det synes at ligge fast allerede her i år 2015. For mig synes det logisk baseret på de mange rent videnskabelige beviser vi i dag har på området og mange videnskabsfolk bakker op om det, og vi bliver flere og flere. Derfor denne tråd om det post-materialistiske verdensbillede.
Det er bedre at forholde sig til det vi ved om ekstra sanser og åndelige fænomener og livet efter døden, end at bede vores medmennesker eller os selv kun at tro på den slags. (Men, mange er godtroende og tror på alt hvad videnskaben påstår. Selv-kritisk og kritisk stillingtagen må også være et vigtigt element i et post-materialistisk videnskabeligt paradigme og samfund.) Sådan ser jeg på det.

Erik, du skrev:
Jeg mener at jo mere seriøse vi er som behandlere, jo mere vil det vi laver blive accepteret.

Morten Nymann siger:
Tak for denne sætning. Det er nemlig vigtigt.


Jeg håber at du og i andre kan bruge det hele til noget konstruktivt og opløftende.
Alt det ovennævnte er som altid blot mine opfattelser. Og det er vigtigt.


de hjerteligste hilsner
Morten Nymann (M. Sufilight)

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolke 02/16/2015 22:25 #152262

 • Erik
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1987
Hej Morten og alle andre

Jeg må tilstå at jeg ikke er fulgt så meget med i den tænkning videnskaben og andre er nået frem til, for det første er mit engelsk for dårligt og inden jeg har stavet mig gennem teksten og slået ordene op i ordbog kan jeg ikke længere samle mig om emnet, ikke fordi det gør så meget da jeg har rigeligt med at følge med de processer der konstant kører fysisk, æterisk, astralt og så videre, det er nu engang prisen for det at have en "vågen" kundalini kørende og alt taget i betragtning er vort daglige arbejde og tjeneste det der fylder mest.

Hvordan bevise at en involutionssøjle i landskabet kan vendes til en evolutionssøjle?
Hvordan bevise at gamle tanke og følelsesformer i et hus kan forpeste hverdagen for de mennesker der nu beboer huset?
Der er rigtigt mange "hvordanner" og det må blive løst når tiden er til det, vigtigere for mig er hvordan jeg kan få "ryddet op" i disse tilstande, på en måde der er etisk forsvarligt overfor de der har været, som for de der nu beboer matriklen.

Ikke dermed sagt at jeg er ligeglad, tværtimod klapper jeg i mine små hænder hver gang jeg oplever fremskridt, måske er det noget jeg skal tage mig af senere men ikke lige nu, desværre

Jeg håber meget at der sidder personer med konkret viden og kendskab til videnskabelige landvindinger og håber at de vil dele med os andre

Morten du skal have rigtigt mange tak for de oplysninger du har bragt her i indlægget!


Kh.Erik

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolke 02/22/2015 10:26 #152328

 • Khidr7
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1903
Hej Erik og alle læsere

Ja, og jo. Selv tak.

Ja, lad os se om der overhovedet er nogen som har konkret viden og kendskab til videnskabelige landvindinger og at de ikke mindst vil dele med os andre her på forummet eller blandt læserne.


mvh.
Morten

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolke 02/22/2015 10:44 #152329

 • Erik
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1987
Jeg fandt i øvrigt lige denne: phys.org/news/2015-01-theory-milky-galactic.html

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolke 02/22/2015 12:56 #152333

 • Khidr7
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1903
Hej Erik og alle læsere

Mine opfattelser er:

Ja. Interessant link om Dark Matter (Mørkt Stof). Men, der er så mange teorier, og der bliver fremsat nye næsten hver uge. Min egen opfattelse er at Dr. Salucci er langt fra sandheden, selv om det er rart at man søger nytænkning.

Jeg mener ikke, at nogen materialistisk videnskabsmand ærligt kan påstå at - vide - at stof og rum og tid opfører sig på samme måde udenfor vores solsystem, som det gør indenfor vores solsystem.
Iagttagelser i teleskoper giver ikke nødvendigvis et sandt billede af hvad der sker udenfor Solssystemet. Videnskaben forudsætter at (psykologisk karmisk betinget) maya ikke eksisterer - og at rum, tid og stof er ensartet i det store hele i hele universets udstrækning. Det er en tro, en materialistisk "religion" om du vil. Det er ikke reel videnskab som sådan.
Det er min opfattelse.

Et par indikationer. Undersøgelser af stof fra kometer, og stof fra Månen og stof fra Mars peger på at stof fra disse steder hver for sig har andre vibrationer i atomerne, isotopiske sammensætninger (antallet af neutroner er forskellige)! Vi taler altså om en anden type af stof som har visse andre egenskaber. Trykket er anderledes på den ene planet frem for den anden.

_______
Andre eksempler. Lad videnskaben søge at forklare følgende mærkelige forhold, blot indenfor vores eget solsystem:
- Hvorfor, for eksempel, oplever vi at Neptun's og Uranus's satellitter udviser en retrograd bevægelse (dvs. modsatrettet)?
- Hvorfor er Venus mindre kompakt end Jorden, på trods af Venus's tættere nærhed til Solen?
- På lignende måde, så er den mere fjerne Uranus mere kompakt end Saturn?
- Hvordan kan det være at der er så mange variationer i planeternes askers hældninger og omløb til stede i det formodede afkom fra den centrale kugle ved Solsystemets skabelse fra det påståede Big Bang?
- Hvordan kan det være at opsigtsvækkende variationer i planeternes størrelse kan bemærkes?
- Hvordan kan det være at Jupiters satellitter er meget mere kompakt end Jupiter selv?
- Hvordan kan det være at meteorer og kometer til tider bevæger sig på en mærlig måde som ikke følger de umiddelbart kendte fysiske love; (skyldes det usynlige "infrarøde" bælter, lige som det kæmpebælte man for få år siden fandt helt udenom Saturn eller andet)?
(Se NASA om Saturn's kæmpebælte: www.nasa.gov/mission_pages/spitzer/news/spitzer-20091006.html)

- Nogle i Østen siger, at centrifugal teorien født af den vestlige videnskab er ude af stand til at dække hele sandheden. Og at, denne uhjulpet, ikke kan gøre rede for enhver oblat form for planter, ej heller forklare kompaktheden for nogle af planeterne.
- Hvordan, kan nogen kalkulering af centrifugal kraften, for eksempel, forklare for os, hvorfor Merkur, hvis rotation vi fortælles kun er, omkring en tredie-del af Jorden, og dets tæthed kun en fjerdel større end Jorden, skulle have en polar kompression mere end ti gange større end Jorden? (Man siger derfor at Merkur må bestå stort set af Jern eller noget tungere. Men er denne noget besynderlige påstand sand?)
- For at krone de ovenfor nævnte selvmodsigelser, bedes vi at tro på de Centripetale Kræfter, som lært om af Moderne Videnskab, selv når det fortælles at Solens ækvatoriale masse, med mere end fire gange den centrifugale hastighed end Jorden's ækvatoriale overflade, og kun omkring en-fjerdedel af tyngdekraft ved den ækvatoriale masse, ikke har manifesteret nogen tendens til at bulne ud ved den Solare ækvator, ej heller vise den mindste fladgørelse ved polerne ved den Solare akse. Med andre og klarere ord, Solen, med kun en fjerdedel af Jorden's tæthed med hensyn til centrifugal kraft at arbejde med, har overhovedet ingen polar kompression! (Den har nu lidt kompression, men det er altså yderst lidt.)
_______

Det er, som jeg ser det, på baggrund af ovennævnte forhold lidt vigtigt at tænke ud af boksen og ikke bare forudsætte at tingene i universet er magen til dem som vi kender på vores meget lille klode kaldet Jorden. Smil.


Jeg foretrækker hellere Østens religions-filosofiske standpunkter i denne sag. I vesten vil jeg, frem for flere andre, hellere pege på Sir William Crookes (1832-1919, verdensberømt videnskabsmand og kemiker) som fandt frem til det fjerde element som i dag kaldes plasma, og som fremsatte en teori for hvordan universet var blevet til og dannelsen af atomerne så de blev mere komplekse. Og se også nutidens Roger Penrose (født 1931), en af de store sværvægtere indenfor fysikken. Roger Penrose fører stærke beviser for at det reduktionistiske fysiske verdensbillede ikke er holdbart. Han afliver den såkaldte robot-computer teori om at menneskets hjerneceller og deres dans er et resultat af Big Bang, og at den frie vilje derfor blot er en illusion. Han refererer til mystiske oplevelser som essentielle for vores verdensbillede, og angiver teorien om filosoffen Platon's hule lignelse (da.wikipedia.org/wiki/Hulelignelsen) som vigtig når vi fører videnskabelige beviser. Yderligere har han sammen med en anden videnskabsmand Vahe Gurzadyan (født 1955) frem lagt en teori om at universet fremstår utallige gange ved utallige Big Bang's med en lære om Dark Matter (Mørk Stof). (Se f.eks. en.wikipedia.org/wiki/Conformal_cyclic_cosmology - detaljerne er ikke i fokus her.)

Andre vigtige videnskabsfolk kunne nævnes her i vesten. Det er ikke et område jeg ved så meget om, med hensyn til hvor den Vestlige videnskab reelt står i dag. Men, måske andre kan komme med noget input her?

Elefanten kan ses fra mange sider som man siger...
Her er en af flere eksempler på denne velkendte lignelse...

Blinde mennesker og en elefant (Wikipedia Engelsk)
(højreklik eventuelt og vælg overslæt til dansk)
en.wikipedia.org/wiki/Blind_men_and_an_elephant


Alt det ovennævnte er som altid blot mine opfattelser. Og det er vigtigt.


de hjerteligste hilsner
Morten Nymann (M. Sufilight)

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolke 02/22/2015 19:47 #152340

Hej Erik

Jeg vil så gerne anbefale dig: Gregg Braden

Nyder hvert eneste af hans indholdsrige og særdeles veldokumenterede foredrag.

Når tiden er, så kan du evt. se dette foredrag på youtube:Eller læse bogen: Den guddommelige matrix.


Take Care

Sv: Ny Tidsalder er på vej - siger videnskabsfolke 02/22/2015 20:21 #152341

Jeg har glemt at skrive, at foredraget ikke er blandt de nyeste.
Men for nybegyndere giver netop dette foredrag et ganske fint indblik i forskningstilgangen, så man let kan vurderer om man er til det, eller ej

Hvis der ikke er sproglige barrierer, jamen så vil jeg anbefale jer at gå amok i forskningsresultaterne på: www.heartmath.org/

Eller tygge jer igennem Greggs bøger

God fornøjelse