Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

Log ind med Facebook
A+ R A-
Velkommen, Gæst
Brugernavn Adgangskode: Husk mig

Tanker
(1 viser) (1) Gæst

EMNE: Tanker

Sv: Tanker 03/03/2018 16:43 #162588

Erik/

Du behøves tydeligvis næsten ikke være uenig for at forstå at jeg peger i retningen af omvendtsslevKH. Swe
Følgende bruger(e) synes godt om: Erik

Sv: Tanker 03/03/2018 17:43 #162589

 • Erik
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1987
Hej Tommas

Jeg oplever også at jeg skal forholde mig til nye tanker og det er jo dejligt

Du skriver:
Der er to levels af "astralt": Gamle emotionelle reaktions-tilstande og nye følelser fra hjertet. På en måde "slås" de mellem hjerte og solar plexus, men det er faktisk også en to-vejs dialog. Som jeg ser det: Solen og Venus "snakker" med Månen og Mars. (forenklet).

I mit "verdensbillede" er der en 7 deling af det astrale spændende fra det fuldstændige rå begær uden nogen formidlende former for empati som det "nederste 7ende astrale lag/bevidsthedsplan, det øverste bevidsthedsplan 1.astrale lag og her det permanente astrale atom er manifesteret, er ren opofrelse og fuldstændig overgivelse til "gud", menneskeheden er generelt omkring det 5. underplan på nuværende tidspunkt og på vej ind i det 4.
At solen og Venus "snakker" med månen og Mars kan jeg godt se et billede i, da udviklingen og skiftet gennem hjertecentret er særdeles aktuelle i denne periode af udviklingen og egentligt passer med skiftet mellem 4 og 5 astrale underplan.

Angående Månen skrev du:
Det er to lag i Månen: Gammelt i afvikling, og nyt i udvikling. Så alt det følte har disse to levels: Automatisk (dog uundværligt) og kreativt i en slags samarbejde.


Her er jeg godt og grundigt på glatis, Ifølge min viden er Månen en død forhenværende planet under afvikling, men da den er uden "liv" må den være en blanding af mineraler og så må den vel i og for sig have en betydning a la de forskellige sten og mineraler der er meget brugt i de "alternative rækker", ikke fordi jeg på nogen måde tager afstand til brugen af sten og ædelsten, jeg er overbevist om at de indeholder ganske særlige toner/vibrationer som igen kan påvirke os eller de stoffer vi består af.
Så at månen har en virkning er jeg helt overbevist om, det er jo også påvist videnskabligt samt gennem det de fleste mærker i forbindelse med fuldmåne / nymåne, hvordan det helt konkret påvirker har jeg ingen sikre skud på, men jeg kan sagtens forestille mig at der sidder meget "stof" i mange af vore legemer der kan/skal renses ud via månen og det vil måske samtidigt frigøre meget af den kreative bevidsthed der ligger latent i os / i vor ubevidste.

Du skriver til slut:
Det æteriske...
Her er jeg altså i tvivl, for jeg er lige ved at tro, at den rødviolette farve både kan sanses direkte med hænderne lige ved hudoverfladen, men samtidig ses som et universelt felt. Det kommer indefra, selv om det også er udvendigt. Der er to sider af "spejlet"....

Tror du det kan passe, at det rødviolette, som jeg forbinder med healing, faktisk er det "æteriske"?


Her er jeg mere på "hjemmebane", den rødviolette farve oplever jeg som ret speciel og med nogle spændende egenskaber, når jeg har oplevet at blive "overflyttet" til en anden tid/en anden dimension/et tidligere liv eller bevidsthedsområde, så starter det altid med at lydene omkring mig bliver "skruet ned" og bliver fjerne, samtidigt skifter lyset til netop rødviolet, umiddelbart forestiller jeg mig at det er en blanding af det basale bevidsthedsfelt funderet i rodcentret som udtrykkes gennem pandecentrets violette energi.
At du ser denne energi som en æterisk energi kan meget vel være rigtigt.
På nogle af de bevidsthedsplaner hvor der bliver arbejdet med healing, det gør der egentligt på alle planer på forskellig vis, men på de planer hvor man bruger farver foregår der et meget stort arbejde som efterhånden vil blive mere brugt i den fysiske verden, efterhånden som farvernes betydning vil blive mere kendt, og vores evne til at fremstille de rigtige farver bliver større.

For at forstå de energier der kan mærkes udenpå kroppen og som du selv nævner kommer indefra, så skal energierne ses som værende omkring hver eneste celle i kroppen, lægger vi alle cellerne sammen som en krop, vil meget af den energi der samlet er til stede blot være et forstørret mængde energi som på samme måde som den ligger omkring i en vis afstand i og omkring den enkelte celle
Der er flere former for energi omkring hver eneste celle, nogle former rager længere ud fra cellen end andre, så ser du på din hånd eller et hvilket som helst sted på kroppen, så er der flere lag af energi i hvert sit "vibrationsniveau".
At du specielt mærker det i hånden skyldes først og fremmest at der befinder sig et ret aktivt Center/chakra i midten af hånden, det er blandt andet derfor de fleste der healer bruger hænderne.

Du kan prøve at holde hænderne lidt fra hinanden, ca. 20-30 cm. Prøv at fornemme dit center i midten af hånden og forestil dig at du kan "se" centret/chakret i midten af hånden, måske kan du "se"/mærke den energi der pulserer på centret, prøv nu lige så stille at føre hænderne tættere sammen indtil du kan fornemme en fortætning af energi nærmest som en kugle af energi mellem hænderne.
Har du lyst kan du give denne energi til nogen, til en blomst eller dig selv, eller bed om at den må tilgå nogen der trænger.

Det er ganske normalt at klienter under healingen oplever hvordan farverne arbejder i forskellige faser af healingen, jeg bruger normalt ikke hænderne så meget mere, men skaber et bevidsthedsfelt omkring klienten og løfter dette felt i vibration, det har så den lille "sidegevinst" at oplevelsen af arbejdet bliver lidt mere tydelig.

Nu vi er ved healingen, så prøv at forestille dig at en krop ikke er fast stof, men blot er atomer og molekyler i konstant bevægelse, det gælder også din egen krop, det kan måske sætte nogle tanker i gang omkring det at heale

Jeg tror det rækker for nu.

Kh.Erik
Sidste redigering: 03/03/2018 17:44 af Erik.

Sv: Tanker 03/05/2018 13:49 #162597

 • Tommas
 • IKKE ONLINE
 • Indlæg: 404
Hej Erik

For mig er kroppen en mange-dimensioneret enhed, der fremstår for øjnene som én form i én tid - men det er den ikke. Det er en jordisk udgave af den universelle helhed, og det er det samme med alverdens kroppe i alverdens andre universer. Intet er "stof". Alt er proces. Materiel/åndelig dualiteten er illusionen.

Der er vist nogen, der sammenblander følelseslegeme og astrallegeme. For mig månesfære og stjernesfære To vidt forskellige sfærer i mit verdensbillede, som det toner frem for tiden.

Med hensyn til Månen. Jeg kan godt argumentere meget mere for det, men det bliver trættende i længden. Månen er meget misforstået. Alle de gamle hekseafbrændinger og nutidigt groft misbrug af naturen skyldes manglende forståelse af principper forbundet med Månen. Vi kan takke månevæsnet, eller månegudinden, for, at der overhovedet findes liv på planeten. Månen er ikke en død form. Det skal kun forstås symbolsk på den måde, at visse formudtryk er passé for menneskets vedkommende.

Jeg lurer videre på det rødviolette. Det er tilsyneladende forbundet med fusion eller symbiose. Jeg får billeder af havbund, koraller og gopler, "rumrejsende", alle netværksvæsner - både hjælpsomme og irriterende grænseoverskridende og forstyrrende.

Neptun.
Jeg ser det rødviolette som en slags fusion af de to ydersider af regnbuespektret. Den ene i nærheden af ultraviolet - den anden i nærheden af infrarødt. De mødes, når det ses som cirkel /spiral i stedet for adskillelse. Derfor er det både noget skabende og opløsende på én gang. Mest opløsende på tanke-niveau og intuitiv åbning.

Uranus.
Al balladen skyldes altid Uranus. Det handler grundlæggende om transformation - ikke mindst af tankesystemer, som skjuler sandheden om én selv. Alle "elektrisk blå" fornemmelser varer lige til der opstår indre tilgivelse. Så bliver det mildt. Det er det samme som ophævelse af polaritet. Derfor er Uranus, Neptun og Saturns relation forbundet med "offer": Rekonstruktion for Saturns vedkommende, hvis det da ikke ligefrem betyder sammenbrud. Uranus har at gøre med mentale "kvantespring" og Neptun har at gøre med opgivelse af det gamle og med at falde i søvn. Processerne sker i bækkenområdet, efter det har været oppe og blinke i hovedet. Hvis man bliver oppe i hovedet, så bliver indsigten ikke virkelig, og man har fået byttet rundt på himmel og hav. Det er nok ikke tilfældigt, at mange vil have deres aske spredt i havet, fordi det bliver mere og mere klart, hvor hjemvejen findes.

Den nye indsigt ikke kan glemmes, men til at begynde med heller ikke forstås intellektuelt. Alligevel skal det realiseres. Det er hele problematikken omkring "ny og gammel tid" og de to kæmpende lag i Månen. Det er i min virkelighed sådan, at alt fysisk etableret altid er fortid. Uanset, hvad øjnene ser af ydre former, så er formen fortid. Alt andet er bevidsthed - den usynlige verden. De to mødes i nuet, som er eneste "sted" de kan balancere. For meget fortid, og man bliver gnaven, og for meget fremtid, og man bliver rebelsk.

Jeg har selv måttet sande, at selv om jeg nok altid har været rebelsk, så er skuden tung at få vendt, og det kan nok kun ske langsomt. Det er en øvelse i at være tro imod egen indre oplevelse på trods af alle de gamle styrende tankesystemer, og samtidig en øvelse i at modstå en trang til at stikke en kæp i hjulet på den gamle udtjente maskine.

Sv: Tanker 03/07/2018 11:07 #162608

 • Tommas
 • IKKE ONLINE
 • Indlæg: 404
Afrikansk lyre fra 1800-tallet.

Sv: Tanker 03/07/2018 11:36 #162609

 • Tommas
 • IKKE ONLINE
 • Indlæg: 404
Nodestativ

Sv: Tanker 03/07/2018 16:05 #162612

Prøver lige lidt djævleuddrivelse på ham der Reklame Rune

Og hvad bedre end med et 20 år gammelt nummer, der bringer minder om et magiskt moment på en afterpartyclub på Amagerbrogade et sted i '98- '99, hvor en ven så en drage stige ud af min krop, midt på dansegulvet, for derefter at flyve væk, imens den smeltede sammen med lyseffekterne.

Med alt held flyver Rune samme vej

Sv: Tanker 03/07/2018 20:54 #162613

Jeg tror at chefen for FormulaAutomobil i Lillerød har valgt at ansætte sin fætters fætter billigt i marketing management afdelingen

Udover at brillerer på platforme, så som Facebook, Facebook og Facebook, så er firmaet gået "sky rocking High", med hele 18 anmeldelser på Google

Rune glemmer, tror jeg, at clickbait ikke bare er clickbait - At clickbait signalerer firmaets værdisignal.

I dette tilfælde udstråler clickbaitens placering TOTAL MANGEL på situationsfornemmelse.

Jeg håber ikke at reklametilgangens manglende situationsfornemmelse, gennemstrømmer resten af FormulaAutomobils foretnings etik... For så står det uhyggeligt sløjt til.

Rune, hvis jeg var din chef, så var du fyret på stedet... Og jeg mener det

Med så skrøbeligt en online identitet, som FormulaAutomobil kan præstere, så kan en sølle shitstorm på 18 dårlige online anmeldelser, hvor der klages over firmaets usmagelige reklametilgang, vælte hele firmaet, i løbet af NO TIME.

Det var frit fra leveren


Vh. Swe og røde russerne i tippien
Følgende bruger(e) synes godt om: Liquid Blue

Sv: Tanker 03/07/2018 22:35 #162614

 • Tommas
 • IKKE ONLINE
 • Indlæg: 404
Så hellere en Ford Mustang Mach1 fra '71...

Heavy tech... Måske samme hardcore drage som ved en koncert med Motorhead i 1982. Vi viste aldrig vores biletter, for kontrollørerne blev væltet af den bissende flok, og flere gik ned i bølgegangen under Ace of Spades. Jeg tror nok det var dråben, der fik gylletanken til at flyde over. Sidste heavy-koncert i Odd Fellow Palæet, kendt som Skørskids Palæet blandt tilrejsende fra Månens 7. underground. Og jeg var kun lige begyndt at få jordforbindelse!! Rock er rock.- ikke noget man bare lige flytter uden dynamit eller boremaskine....

Som kontrapunkt til total-udsalget er det vel kun naturligt at reagere med vandbomber og straf-hop på stedet uden sjippetov. Hvis man har hang til at være flink, så kunne man jo også bare nøjes med at anbefale en cykeltur og en sang fra de varme lande.

Følgende bruger(e) synes godt om: Liquid Blue

Sv: Tanker 03/08/2018 05:03 #162615

Også lækkert!!! Vi hørte metal i fælledparken på en skaterbane jeg, som knægt, kom på indimellem, sammen med gutterne. Ace of Spades fungerer bare lækkert til den hvislende lyd af SKF kuglelejer på rampe, den sublime sommerfornemmelse af forsamlede, aktive mennesker og den blandede potpourri af angst og mod når tærskler forceres i en mild brise af nyslebne asfalteksem og smøreolie

Jeg kan spare dig for at vise billet igen, for ham her gutten går ind for gratis metal!

Sidste redigering: 03/08/2018 05:06 af Liquid Blue.

Sv: Tanker 03/08/2018 07:45 #162617

Free Metal er tydeligvis fortræffelig til at vække børn med om morgenen, hvis man er i det onde hjørne

Kh. Swe❤️

Sv: Tanker 03/08/2018 09:32 #162618

 • Tommas
 • IKKE ONLINE
 • Indlæg: 404
Jeg kan næsten se skaterknægten for mig... Godt intenst fokus i Ace of Spades. Vi spillede den en gang imellem i det gamle band, og det holder kun med fuld koncentration. Jeg fatter næsten ikke, hvordan Motorhead kunne holde den kørende i halvanden time.... Det var mit livs først heavy-koncert, og jeg glemmer aldrig indledningen. Tæt på scenekanten, og så gik det fra bælgmørke til kridhvidt lys i tæt maskintåge og et inferno af elektrisk højfrekvens. Måske ikke så langt fra Helheim...

Metallet blev gradvist skiftet ud med noget mere fritflydende. Den her kan jeg stadig godt blive høj af uden snyd, for jeg kom engang til at kombinere den med cykeltur, solskin og en kæmpe koger! (Jeg har vist forsøgt at pushe Yes på dig før Du skrev, det fungerede godt med farver):

Følgende bruger(e) synes godt om: Liquid Blue

Sv: Tanker 03/09/2018 11:31 #162624

 • Erik
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1987
Hej Tommas

Det har taget lidt lang tid at svare dig, men nu skulle der være lidt mere ro på

Nogle ting er jeg uenig med dig i, men det skyldes nok først og fremmest at vi oplever "verdensbilledet" fra forskellige "udsigtstårne", og det syntes jeg er berigende, men også lidt svært at forstå/forholde mig til ind i mellem.

Men lad os tage det fra en ende af, kroppen som stof/proces, at kroppen er en proces hersker der ikke meget tvivl om, det er blot at sammenligne gamle og nye fotos, men bortset fra det vil jeg hellere sige at kroppen er stof i proces, lige som det er tilfældet på alle andre "planer", dybest set er det et spørgsmål om atomart stof når vi betragter stoffet fra sjælens brændpunkt, jo "højere op" atomet kommer i "vibrationer", jo mindre stoflige forekommer stofferne at være.
Ser jeg stoffet som konstant i bevægelse og lige så konstant under forandring, så er jeg enig, alt er i en kontinuerlig proces af forandring, kun betragtningspunktet kan forekomme mere eller mindre som fast stof, eller det er måske mere rigtigt at sige at kun illusionen om betragtningspunktet gør at vi oplever kroppen, jorden, universet som fast stof, men dog stof, så jeg vil fastholde mit verdensbillede, stof er stof og proces er ændring af stof.

Angående astral/følelse, så er jeg en af dem der sammenholder disse to tilstande som værende to udtryk for det samme, det gør jeg af den enkle grund at de verdener hvor følelserne og illusionerne florerer ikke alene kan ses men også føles i de situationer hvor "man" arbejder med dem, de er knyttet til de samme "vibrationsmønstre" i atomet og de samme områder i kroppen responderer på disse "vibrationsmønstre", så også her holder jeg mig til mit "verdensbillede", vel vidende at dit sagtens kan rumme sider jeg endnu ikke kan forstå, jeg prøver ellers, men jeg kan ikke mærke "nøglen" og så holder jeg det "på hylden", i alt fald indtil videre.

Med hensyn til månen mener jeg stadig at det er en død planet da den kontaktbare bevidsthed ikke er til stede mere og et fysisk henfald er i fuld gang, men det er kun fra mit betragtningspunkt, jeg kan sagtens forestille mig, at den proces månen er i, involverer andre bevidstheder som (udenfor min rækkeevne) har netop de kvaliteter du beskriver, hvis månen som du skriver, skal forstås symbolsk på den måde, at visse formudtryk er passé for menneskets vedkommende, så er det måske derfor der er så lukket omkring det for mit vedkommende, men det kommer måske?

Med hensyn til det med rødviolette, her har jeg lige som du en fornemmelse af at der ligger en masse gemt, jeg kan følge dig en godt stykke af vejen, men det efterlader også en masse ubesvarede spørgsmål for mig, som jeg har fortalt før oplever jeg at indtræden af de rødviolette farver, eller rettere når farverne skifter, så skifter hørelsen også, al lyd træder i baggrunden, på en måde kunne jeg sige at lyden også bliver mere rødviolet.
Jeg husker en gang hvor jeg fik lov at opleve en tur "hjem", der var lyset også meget henad den farve, der var ingen lyde og landskabet var meget ørkenpræget, vi så næsten ud som her blot noget højere og ret slanke, det jeg lagde mest mærke til var lyset generelt og så det lys der nærmest gnistrede i håret, jeg tror jeg kun fik lov at opleve mødet i et slags grænseland, måske for ikkeat skabe for meget hjemve Hvem ved.

Men umiddelbart har jeg en fornemmelse af at de former for rødt / violet er et beskyttelsesområde hvor vi kan færdes uden at vore mere fysiske legemer bliver påvirket for meget, måske har det at gøre med det skabende og opløsende princip.
Her må der måske være en forklaring, da både det opløsende princip ligesom det opbyggende princip er uløseligt forbundet med Deva verdenerne...

Jeg kan ikke rigtigt forholde mig til planeternes forskellige energier og påvirkninger, ikke fordi jeg afviser deres energier, men jeg ser ikke planeterne alene som energi men også som samfund på andre planer og når jeg nu ved at vi i vort solsystem har minimum 76 planeter på forskellige vibrationsområder/planer, så bliver et horoskop en alt for forenklet udgave af det virkelige billede, for jeg har også oplevet at meget kan forklares og tolkes så det giver mening i en rodet dagligdag som jeg en gang var i.

Du skriver:
Uranus.
Al balladen skyldes altid Uranus. Det handler grundlæggende om transformation - ikke mindst af tankesystemer, som skjuler sandheden om én selv. Alle "elektrisk blå" fornemmelser varer lige til der opstår indre tilgivelse. Så bliver det mildt. Det er det samme som ophævelse af polaritet. Derfor er Uranus, Neptun og Saturns relation forbundet med "offer": Rekonstruktion for Saturns vedkommende, hvis det da ikke ligefrem betyder sammenbrud. Uranus har at gøre med mentale "kvantespring" og Neptun har at gøre med opgivelse af det gamle og med at falde i søvn. Processerne sker i bækkenområdet, efter det har været oppe og blinke i hovedet. Hvis man bliver oppe i hovedet, så bliver indsigten ikke virkelig, og man har fået byttet rundt på himmel og hav. Det er nok ikke tilfældigt, at mange vil have deres aske spredt i havet, fordi det bliver mere og mere klart, hvor hjemvejen findes.


Det har jeg ikke så mange bemærkninger til, men set i det daglige praktiske lys som behandler, så kan jeg kun nikke genkendende til forløbet af processerne, også fordi den vekselvirkning der foregår er en jeg ofte oplever, også i forhold til den måde jeg oplever kundalini-ilden "rydder op" på, ydermere er der en sammenhæng mellem de chakra der ligger henholdsvis over og under hjertet, de virker altid parvis sådan: rod/kron - Hara/pande - Solar-plexus/hals.
Hvad årsagen til at få sin aske spredt i havet bunder i har jeg ingen bud på, jeg har hørt mange begrundelser da det område jeg bor i har en naturlig tilknytning til havet, men der er ingen der er mere "normale end andre", men der er en tendens det vil jeg medgive dig.

Du skriver til sidst:
Den nye indsigt ikke kan glemmes, men til at begynde med heller ikke forstås intellektuelt. Alligevel skal det realiseres. Det er hele problematikken omkring "ny og gammel tid" og de to kæmpende lag i Månen. Det er i min virkelighed sådan, at alt fysisk etableret altid er fortid. Uanset, hvad øjnene ser af ydre former, så er formen fortid. Alt andet er bevidsthed - den usynlige verden. De to mødes i nuet, som er eneste "sted" de kan balancere. For meget fortid, og man bliver gnaven, og for meget fremtid, og man bliver rebelsk.

Jeg har selv måttet sande, at selv om jeg nok altid har været rebelsk, så er skuden tung at få vendt, og det kan nok kun ske langsomt. Det er en øvelse i at være tro imod egen indre oplevelse på trods af alle de gamle styrende tankesystemer, og samtidig en øvelse i at modstå en trang til at stikke en kæp i hjulet på den gamle udtjente maskine.


Her kan jeg kun give dig ret, den er så gu noget tung den skude ind i mellem

Kh.Erik

Sv: Tanker 03/09/2018 11:48 #162625

 • Erik
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1987
Da det nu snart er week-end kan jeg ikke lade være med at bringe denne lille sang, den er bestemt ikke ment som en løftet pegefingerKh.Erik

Sv: Tanker 03/09/2018 11:55 #162626

 • Erik
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1987
Og så lige en der afslører et af mine yndlingsområder indenfor musik:

Sv: Tanker 03/10/2018 22:35 #162633

 • asger1
 • IKKE ONLINE
 • Indlæg: 12
Hej Erik

Jeg har ikke lige læst på diverse indlæg , men responderer på min egen intuition :

1 Hvorfor skriver du ikke en bog !

Hvad er dit sidste nye arbejde .... jeg tænker på arbejde mht til Nordjylland/Nordsøen og gamle

energier ?

Hvis jeg sender et dansk musikstykke, vil du så åbenbare lidt om dit arbejde i det Nordjyske anno

2018 ??

Sv: Tanker 03/11/2018 16:52 #162641

 • Tommas
 • IKKE ONLINE
 • Indlæg: 404
Hej Erik

Så længe uenigheden ikke skyldes misforståelser, så kan jeg sagtens leve med det. Så når du skriver, at du er uenig, så mangler jeg lidt en præcisering af, hvad du er uenig i. Det er vel sådan med de "udsigtstårne", du bruger som billede, at man bliver nødt til at supplere hinandens udsyn, hvis de står meget langt fra hinanden. Hvis de ikke gør, så er der nok kun tale om forskellige fortolkninger af det samme sete.

Vi bliver vist nødt til at splitte det lidt op i forskellige afdelinger, så jeg udelader lige Månen og farverne og går til det grundlæggende filosofiske:

Med hensyn til "stof" og "proces", så er jeg lidt i tvivl om du er "atomist" eller "flyder"? Altså: Består virkeligheden primært af stof / materie eller af liv / bevidsthed / proces? Hvad er det grundlæggende? Eller spurgt på en anden måde: Er den fysiske verden årsag til livet, eller er livet årsag til den fysiske verden? Selv er jeg "flyder" og dermed fra omvendtsslev i forhold til det normale vestlige virkelighedskoncept: Der er for mig kun ét: Flow eller aktivitet, som skaber midlertidig form, som opløses igen, når formen har haft sin tid. Alt liv er medskabende, og det er ikke noget nyt. Det har altid været sådan. Det er evolution. Det dybeste mysterium opfatter jeg som uforståeligt for mennesker. Man kan lige så godt opgive at forstå alt til bunds og nøjes med at undersøge det begribelige. Men man kan godt komme ret dybt i det.

Hvad siger du til det?
Sidste redigering: 03/11/2018 16:53 af Tommas.

Sv: Tanker 03/12/2018 13:48 #162646

 • Erik
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1987
Hej asger1

Udfra det musikstykke du har sendt, så fejler din intuition ikke noget

Du spørger:
1 Hvorfor skriver du ikke en bog !

Tanken har mere end strejfet mig og jeg har en hel del stof, faktisk nok til en bog, men det er først og fremmest et spørgsmål om afslutningen samt timingen, når det er på plads har jeg planer om at skrive bogen.

Med hensyn til mit daglige arbejde i Nordjylland, så er det lidt alsidigt forstået på den måde at jeg/vi har forskellige opgaver alt efter hvilke bevidsthedsplaner vi taler om, men ganske kort kan jeg først og fremmest nævne min familie og de klienter og grupper vi arbejder med.
I en lidt større sammenhænge arbejder vi ret tæt med nogle af de større områdedevaer, den ene står udenfor havnen her i Frederikshavn og en anden står iTolne skov, de har en forbindelse med vore energisystemer via Kundalini-energierne.
Der er også et større arbejde i gang angående trianglen mellem Danmark, Norge og Sverige.
Jeg tror ikke jeg vil gå dybere ind i det arbejde der foregår, det er ikke nogen hemmeligheder men er almindeligt kendt "heroppe", ud over dette ved jeg ikke helt i hvilke baner dine tanker går.

Vh.Erik

Sv: Tanker 03/13/2018 10:23 #162659

 • Erik
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1987
Hej Tommas

Uenighed eller ikke uenighed, så mener jeg at uenighed på et sundt plan er starten til en god udveksling af tanker.

Begreberne som "atomist" eller "flyder" har jeg ikke hørt før, men de giver en del logik hos mig, grundliggende er mit "verdensbillede" universelt set, at jeg ikke ved noget om "gud" eller "livet" bag gud.
Min oplevelse af "virkeligheden" er at der er mange "lag" af virkelighed, der er den fysiske virkelighed som vi kan måle og veje samt de verdener eller lag af verdener (bevidsthedsplaner) som vi kan forholde os til, i vores almindeligt tilgængelige verdensbillede regner vi ud fra en virkelighed af 3-5 dimensioner men har mindre bevidst adgang til nogle flere dimensioner.

Universelt set er billedet det samme og da jeg er bekendt med at virkelighedens verdensbillede består af et meget større antal dimensioner, så ved jeg grundlæggende at jeg ikke har mulighed eller fantasi til at forestille mig et verdensbillede og langt mindre et universelt billede bestående af over de første to håndfulde dimensioner, og dermed kan jeg kun erkende at alt jeg ved eller kan forholde mig til, kun er de nære brudstykker og dem kan jeg så prøve at finde et forhold til, det er nu heller ikke så ringe endda (i mit verdensbillede), specielt hvis muligheden for at være med til at forme stoffet er til stede, og det er sådan set her mit udgangspunkt er, vel vidende at stoffet blot er manifestation af tanker, handling og ild, med mindre der findes mønstre eller metoder der er så fremmede for os at der ikke findes begreber for det i vor bevidsthed.

Udfra det jeg har skrevet må jeg (hvis jeg har forstået dig ret) være atomar på en ret flydende måde?

Du stiller spørgsmålet:
Er den fysiske verden årsag til livet, eller er livet årsag til den fysiske verden?

For at kunne svare på det er jeg nød til at spørge dig, hvad mener du med liv? Hvis du mener at selve vort åndelige udspring er liv, altså vort helt oprindelige udspring eller vugge, så må liv være den første form for tanke/bevidsthed hos det første grundlæggende "væsen", stoffet må så være et produkt af dette væsens "liv", altså vil en manifestation af dette væsens "tanker" bestå af noget der kan tiltrække "stof", godt nok meget fint stof, men dog stof.

En sådan tanke helt "derude" "deroppe" vil fortsætte med at samle stof og enhver nok så lille mængde stof vil skabe en ændring og så må vi vel sige at der er tale om en proces, en "evig proces" der måske vil stoppe når "stoffet" på et tidspunkt når en vis mæthed eller uigennemtrængelighed

Umiddelbart mener jeg at processen er liv, bag liv ligger en bevægelse eller manifestation, så den allerførste tanke / eksplosion er årsag til enhver bevægelse som er liv og så er processen allerede i gang, stoffet som sådan er en del af processen...

Jeg læste for ikke så længe siden at det har været muligt at tage billeder i undfangelses øjeblikket, disse billeder viser et lysglimt i selve øjeblikket, jeg syntes det giver lidt stof at tænke nærmere over.

Jeg håber det giver en vis form for mening

Kh.Erik

Sv: Tanker 03/13/2018 11:46 #162661

image_2018-03-13.jpeg
Følgende bruger(e) synes godt om: Erik

Sv: Tanker 03/14/2018 10:36 #162670

 • Tommas
 • IKKE ONLINE
 • Indlæg: 404
Hej Erik

Det er sikkert nogenlunde samme opfattelse, men forskellige ord.

Dit "grundlæggende væsen" kalder jeg "liv", og dit "tankestof" kalder jeg "form". De står "overfor" hinanden som det formløse og formen.

Jeg vil godt forklare, hvorfor jeg foretrækker ordet "form" frem for "stof". Det er på grund af illusionen. Faktisk er grænser, alle mulige forskellige oplevelser af grænser, det eneste vi oplever med sikker viden. Vi kan principielt ikke vide, hvad grænserne består af, men jeg påstår, at de findes, fordi der findes forskellige tidsdimensioner, og hver eneste tidsdimension er ligesom et helt univers med liv og bevidsthed.

Der er selvfølgelig forsket meget i atomer, men opfattelsen af atomer har forandret sig sammen med kvantefysikken. Det græske ord "atom" betyder "udeleligt". Det er en natur-filosofi, som er ligesom legoklodser. De græske atomister, som kom senere end de få kendte "flydere", mente, at naturen måtte bestå af mindste enheder. Nogle forsøgte at påpege, at opfattelsen medførte paradokser, men af én eller anden grund blev begrebet "atom" hængende frem til i dag.

Nede i CERN-acceleratoren bliver man ved med at splitte atomer og partikler. Man tror, at man har fundet Higgs' partikel. Årsagen til tyngdekraften. Det tror jeg ikke på. Hvis man kunne bygge en accelerator på størrelse med Saturns ringe, så kunne man sikkert finde endnu mere "oprindelige" partikler med endnu kortere levetid. Pointen er, at "stof" er en menneskelig fortolkning af oplevede grænser. Hvad grænser er, og hvor de kommer fra, er en uendelig søgen. Man kan næsten lige så godt droppe det på dette fysiske plan. Fysisk forskning er en undersøgelse af et mega paradoks. Jeg kalder paradokset "refleksion" og "form".

Jeg er på denne måde enig i, at virkeligheden er en slags tankeprojektion. Men jeg tror den er mere ligesom en drøm. Ligesom man kan gennemskue, at alle formerne i en almindelig drøm blev skabt af bevidstheden, så kan man på tilsvarende måde gennemskue, at livet på Jorden er
en slags "drømmestof" eller "drømmeformer". Så er spørgsmålet: Hvem drømmer? Umiddelbart ville man måske svare: Det gør jeg!. Men jeg tror et mere rigtigt svar er: Det gør vi! Derfor er individualisme og konkurrence en kæmpe absurditet. Hvorfor dette "mareridt", når vi kan drømme noget langt federe?

Det bringer mig selvfølgelig til musikken, som for mig er den mest direkte oplevelse af fælles drøm. Her er Savage Rose med en drømmestemning:

Sv: Tanker 03/15/2018 12:12 #162677

 • Erik
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1987
Hej Tommas

For at starte med det sidste først, så er jeg med på Savage Rose, jeg husker stadig da "Dødens Triumf" blev lanceret og det fører til et af de stykker som jeg var ret vild med dengang, nemlig "Byen Vågner":


Tilbage til "stoffets verden", jeg er ikke enig med dig med hensyn til form/stof, ikke fordi jeg ikke ser hvad du mener, men i "min" verden er jeg nød til at skelne mellem form og stof, for det første bliver begreberne brugt på de "indre planer" for eksempel hvis vi tager en artsdeva, den har formen i sin bevidsthed og ud fra denne indre bevidsthed samles materie (stof) i overensstemmelse med planen som denne deva "arbejder udfra".

Tager vi et menneske for eksempel foregår det samme, vi består af et vist antal organer som består af stof sammensat af forskellige bestandele i overensstemmelse med dette organs overordnede deva, så dybest set er det nødvendigt rent praktisk at skelne mellem for eksempel det væsen eller den bevidsthed der hedder "lever", dette væsen er underlagt de karmiske begreber i overensstemmelse med den overordnede karma som personen der indgår i samarbejdet med leveren har tilrettelagt.

Dette vil sige at den inkarnation sjælen har valgt, med de læreprocesser der er knyttet til Sjælens udvikling og valg af erfaringsstof, er sammensat af forskellige bevidstheder på forskellige stadier af udviklingsspiralen, disse forskellige enheder tiltrækker eller frastøder de forskellige "byggesten"/ stof som er nødvendige. hele dette arbejde med at bygge en krop er ret så kompliceret på mange forskellige "tæthedsplaner", men overalt opererer man med beherskelse af "stof", en deva behersker det stof den har "uddannelse" til og udfra de anvisninger den får fra sin egen højere bevidsthed og de planer der findes for den større helhed, som igen er underlagt en endnu større enhed.

Så uanset om vi går op eller ned i størrelse vil der altid være en bevidsthed som behersker stof og plan og så ender jeg på en måde med at måtte give dig ret, men for at kunne forholde mig til og samarbejde med de devaer der arbejder med stoffets verdener, så er der nød til at være et samspil i sprog og forståelse, så stof er "byggesten" uden egen bevidsthed ud over sig selv, hvis man kan kalde det det.

Stof følger tanke, det er en mekanisme der harmonerer med den kendsgerning at vi har adgang til at se de verdener der ligger under "vores" bevidsthedsniveau men ikke adgang (generelt) til at påvirke stof på et højere niveau, altså vi kan se meget begrænset "opefter" men har evnen til at se stof under vores niveau.

Så meget kort/enkelt sagt, de verdener der er "mindre" end vores er bevidsthedsmæssigt stof som vi kan påvirke og til en vis grad ændre, verdener "over" os, er bevidsthed da vi for dem er "stof" med en begrænset bevidsthed.

Det er ikke for ingenting at der er en dybere sandhed når vi siger at "Stof følger tanke",

Jeg håber det giver mening

Med hensyn til begreberne tid og afstand er det begreber der er af en hel anden beskaffenhed så snart vi bevæger os ud af vores egen lille tidslomme og afstandsforståelse, det er begreber der hører hjemme i forhold til en fysisk verden, når jeg arbejder med et større tidsrum bliver tiden ikke lineær men rund og anderledes at navigere rundt i, nærmest ikke eksisterende bortset som pejlemærker.

For eksempel oplever jeg at går jeg selv eller med en klient tilbage til en traumatisk hændelse i for eksempel 1700 tallet, oplever den og forstår den, har den ikke mere "stof" som angst eller smerte der påvirker det nuværende liv, hændelsen vil være den samme men "stoffet" i hændelsen vil være forandret.

Jeg er overbevist om at når vi taler om tid og rum, så er vi langt fra at forstå begreber der ligger udenfor det vi forstår som tid og rum, hvis vi skal tage blot et lille stykke længere ud end vi er vant ved, så er den menneskelige udvikling der er foregået indtil nu nærmest som en pakke der allerede er færdig, altså alting er sket og fortsætter med at ske, det betyder at tager vi en rejse "op" til det bevidsthedslag, så kan vi se hele udviklingen som en allerede hændelse der langsomt bliver "sænket" ned i materien eller sagt på en anden måde, der langsomt samler stof efterhånden som "skelettet" kan bære det.
Det er blandt andet derfor menneskeheden konstant bliver "målt og vejet", så der ikke bliver "sænket" mere eller mindre "stof" ned end at planen er nogenlunde i balance.

Det er blandt andet derfor de store engle står omkring jorden, der må ikke lukkes mere ind i jordens bevidsthedslag end der er belæg for og andre store engle sørger for at fordelingen bliver afpasset.

Med hensyn til CERN, jeg mener ikke de har fundet Higgs partikel, det mener jeg selv de har dementeret, men jeg har hørt/læst at de har gjort en opdagelse der har rystet dem lidt, hvis de deler et atom og sender det i hver sin retning, så reagerer de to halvdele ens og i forhold til hinanden, det overraskede vist de kære videnskabsfolk at der findes en fælles "atombevidsthed".

Når vi ser på begrebet "stof" set nedefra er der unægteligt en meget stor forskel på en sten og på en tanke og så er vi stadig i "den tunge ende" af skalaen.

Jeg tror man skal tænke på at selv med de store opdagelser der er gjort, så er mennesket og deres videnskab stadig i sin begyndelse, det er stadig børnehavestadiet og det skal vi vist være glade for

Allerede om ti år vil der være sket så meget at verden vil se helt anderledes ud til den tid.

Kh.Erik

Sv: Tanker 03/16/2018 20:13 #162680

 • Tommas
 • IKKE ONLINE
 • Indlæg: 404
Hej Erik

Stoffet har været et mysterium siden kvanfysikkens barndom. Den ikke-dualistiske løsning - bl.a. inspireret af østlig filosofi - f.eks Bohrs komplementaritets-princip - er for mig at se ikke rigtig til at komme uden om. Stof er på mystisk vis både lokalt og ikke-lokalt - i både tid og rum.

Så jeg forstår måske godt brugen af begrebet "stof" på de indre planer, du oplever, hvis det altså er underforstået ligesom strikværk; at stoffet er spundet sammen af liv og ikke er noget adskilt fra livet. I den nordske mytologi kender vi de tre norner og livstråden. Stof er noget man "strikker" af livstråden..

Jeg bliver let lidt træt af sprog. Det kan skabe en masse forvirring. Jeg spiser gerne kartofler i Sverige, også selv om de kalder dem potatis og hælder grädde i kaffen.

Sv: Tanker 03/17/2018 08:02 #162681

DET ER FORÅR!

Følgende bruger(e) synes godt om: Swedenborg

Sv: Tanker 03/18/2018 07:38 #162686

Jepper - Morgen solen er fantastisk

De fleste "Ninja Egern" danser vel i retningen af succes på denne årstid?

Her er kaninen begyndt at træne med yoga bolden

Gad vide om det er en hentydningMed ønsker om en god dag


Swe
Følgende bruger(e) synes godt om: Erik, Liquid Blue

Sv: Tanker 03/18/2018 10:47 #162687

 • Erik
 • ER ONLINE
 • Indlæg: 1987
Hej Tommas

Jeg tror vi langt hen ad vejen er enige, men arbejdsmæssigt, forståelsesmæssigt og rent kommunikativt vil jeg holde mig til den version af ordet der "normalt" bliver brugt i "mine omgivelser" vel vidende at der vil komme og er kommet mange nye tanker ind i verden.

Kh.Erik