Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

Log ind med Facebook
A+ R A-
Velkommen, Gæst
Brugernavn Adgangskode: Husk mig

Hjælp til at tolke min drøm
(1 viser) (1) Gæst
 • Side:
 • 1

EMNE: Hjælp til at tolke min drøm

Hjælp til at tolke min drøm 07/02/2017 18:21 #160789

 • Enigma1995
Godaften allesammen

Jeg har altid syntes, at drømmetydning er enormt spændende. I nat drømte jeg en drøm, som jeg godt kunne bruge lidt hjælp til at tyde. Jeg husker drømmen rimelig klart, hvilket er ret sjældent.

Men først lidt info om mig:
Jeg er 22 år og skal læse journalistik efter sommerferien. Det er første gang jeg skal flytte hjemmefra. Jeg glæder mig, men er også lidt nervøs for denne omvæltning. For præcis et år siden (1/7 2016) mødte jeg en fyr, som jeg hurtigt blev ret glad for (i drømmen kaldet A). Vi mødtes på en festival og har ikke set hinanden siden. Jeg tænker dog stadig meget på ham.

Nu til drømmen:
Jeg drømmer, at jeg er indlagt på et stort hospital. Jeg husker ikke hvorfor, men der er mange læger omkring mig, og jeg tilbringer flere uger på hospitalet. En dag er jeg ude at gå en tur i hospitalsbygningen. Her får jeg pludselig øje på A. Lidt efter ser han også mig. I starten lader vi som ingenting, måske prøver vi at undgå hinanden. En dag befinder vi os på den samme stue, og vi har ikke mulighed for at gå væk. Pludselig kommer en lille ukendt pige i blå klædedragt hen til mig. Hun får os på én eller anden måde på talefod, så vi står over for hinanden. Der er en temmelig akavet stemning mellem os i starten, men vi prøver begge to at aftale et møde. Først siger han, at vi kan mødes til en kop kaffe, og jeg nikker glad. Inden han vender sig om, smiler han skævt og siger, at vi jo også bare kan mødes og dyrke sex. Jeg kigger lidt underligt rundt og håber på, at ingen hører det. Derefter er han væk. De næste par dage er jeg også på hospitalet. Jeg tænker meget på, hvilken dag han har tænkt sig at mødes med mig. Jeg ser ham ikke igen i drømmen. Jeg går rundt på hospitalet, som mere minder om et stort hotel med mange værelser. Jeg går ind på et af værelserne, hvor der er et fint badeværelse. Jeg kigger mig i spejlet og tager en grim farve (vist nok brun) læbestift på læberne. Derefter tværer jeg den ud…

Lidt mere info:
Jeg tænker meget på datoen den 2. juli. Det var dagen, hvor vi skilles på festivalen, og han lover mig, at han nok skal finde mig, inden han tager afsted. Vi finder dog aldrig hinanden, men jeg har tænkt på ham lige siden. Vi har kontakt i dag, men kun på SMS. Jeg ved ikke, om han stadig er interesseret i mig.

Håber I kan hjælpe

Sv: Hjælp til at tolke min drøm 07/05/2017 16:19 #160809

Hej Enigma.

Nu er jeg ikke drømmetyder, men jeg undrer mig over, at der ingen der har givet en respons på dit indlæg, et indlæg du har lagt din sjæl i og til en vis grad blottet dig (og det er stort og flot, bare der var flere der ville tale rent ud af posen og være ærlige. Vi er alle i samme jordskib og er så afhængig af hinanden)

Det eneste jeg kender til drømme er dette, at uanset hvem man drømmer om er det aspekter af en selv som den anden eller de andre repræsenterer. Det er hvad jeg har lært.

Nå, lad os håbe andre byder ind.

Hilsen Jan
Følgende bruger(e) synes godt om: msg83, Monja

Sv: Hjælp til at tolke min drøm 07/06/2017 12:42 #160811

 • Monja
 • IKKE ONLINE
 • Indlæg: 50
Hej Enigma
Jeg ved heller ikke noget om drømme, men syntes det er spændende og prøver altid tyde mine egne

Du drømmer om et hospital , et hospital er et sted man jo kommer når man har brug for hjælp-/ omsorg-
Du har måske brug for hjælp til en eller anden ting . måske er du ikke så god til at give dig selv
omsorg men er bedre til at hjælpe andre.! eller du er måske lidt bange for at miste det trygge når du flytter hjemmefra

Du ser dig selv i et spejl,,normalt ser man ikke sig selv i en drøm med mindre man ser i et spejl
Brun er noget med jord , du tørre læbestiften væk igen .
måske har du været ved at "miste jordforbindelsen / gjort noget du fortrød og i sidste øjeblik
fortrudt..
Den lille pige er dig selv i den alder.. dengang var ikke bange for at sige tingene som de var og
tænkte ikke over hvad andre mente om dig ( den lille pige fik dig og A til at tale sammen)

Håber du forstår hvad jeg mener selv om det står lidt rodet

Det er hvad jeg får ud af din drøm ..om det passer ved jeg ikke da jeg desværre ikke er særlig god
til at tyde

Sv: Hjælp til at tolke min drøm 09/08/2017 22:54 #161037

 • tubbe
 • IKKE ONLINE
 • Indlæg: 306
Ved lidt om drømme. Huse siges, at være et psykisk billede af en selv. En fyr du er vild med i et sygehus. Du er måske lidt syg for at møde ham? En lille pige i blåt. Blå er jo en drengefarve el. mandefarve. Så den lille pige som er dig selv, siger til dig selv, at du må handle, eller du har ihvertfald lyst til, at gøre noget ved sagen. Et spejl viser, at man har lagt afstand med kulde til lyset i sig selv og ser kun overfladen af sig selv. Håber du finder din gode fyr Og husk, at lyset kommer indefra - du er værd, at blive holdt af

Sv: Hjælp til at tolke min drøm 09/23/2017 16:05 #161070

Hej Enigma!
Jeg kender en del til drømmetydning, og selvom det snart er 3 måneder siden, du skrev ind om din drøm, så tror jeg stadig, at den har gyldighed for dig, da den behandler forholdet m/k. Som 'Astrolog' siger, er alt i dine drømme - selv de mindste detaljer - aspekter af dig selv. Drømmen handler derfor ikke så meget om A som om dig.
Jeg tager alle mulige forbehold for rigtigheden i min åbning af din drøm, for det er let at vride en drøm ud af form, når man ikke er i dialog med drømmeren. Men her er mit bud, og jeg skriver det som om det ER sådan. Det er dog mest til inspiration. Så må du selv dreje betydningen i den retning, du føler er gældende.

Først: A har ramt noget essentielt i dig, som du længes efter at komme i kontakt med. Han har nogle egenskaber, som du ville ønske, du selv havde. Derfor er han et egnet drømmebillede, når du er et sted i dit liv, hvor du har brug for de egenskaber. Det er formentlig også derfor, du tænker så meget på ham for tiden: For at kunne bruge ham som rollemodel og lære af ham.

Hospitalsindlæggelser handler om et behov for at forbedre sit fysiske eller mentale helbred. Du er i en proces, hvor du lige om lidt skal flytte hjemmefra, og hvor du har brug for handlekraft, ansvarlighed, overblik og udholdenhed. Med meget mere. Du er på vej i en helt ny retning.

Den lille pige kan enten være dig i den alder, eller hun kan repræsentere din umiddelbare, barnligt uskyldige side. Med den blå farve, hun bærer, fortæller hun dig, at du kan stole på hende og din uskyldige tro (for jeres akavethed indikerer mistro). Hav tillid til, at du kan klare det. A viser ønske om at handle (foreslår sex med det samme). Om du spiser, drikker kaffe med een eller dyrker sex med fyren i drømme kommer ud på eet. Disse ting handler alle sammen om at smelte sammen med de egenskaber den person har.

At hospitalet herefter skifter form til noget hotellignende symboliserer, at du er i en transitfase i dit liv. Plain and simple. Du afslutter din barndom og flytter hjemmefra.
Et badeværelse kan symbolisere fornyelse af dig selv og renselse - psykologisk og følelsesmæssigt. Dit spejlbillede viser dig, hvordan du opfatter dig selv. Læbestiften antyder, at du ikke er fuldstændig ærlig overfor dig selv, og inderst inde/ubevidst ved du det, siger drømmen her. Du mener, at det gør dig grim og uelskelig. Dit underbevidste vil gerne drage din opmærksomhed hen imod, at du er attraktiv (A vil gerne have sex med dig), og at du selv må sørge for at finde den overbevisning frem. Elsket er jo det, du gerne vil være. Men usikkerheden gør det svært at være dig sammen med dig selv og andre. Du har brug for den følelse A gav dig til festivalen. Sikkert en følelse af at være begæret ... ønsket ... smuk ...? (Fyld selv ind.) Den brune farve indikerer, at du har brug for følelsen af jordforbindelse og selvsikkerhed. At du tværer den ud, er din drøms måde at fortælle dig, at du har brug for at rense dig for din opfattelse af dig selv som grim og starte på en frisk.

Jeg håber, at det giver mening for dig. Det er slet ikke let at være ung kvinde, for der er så mange krav, man skal leve op til, og det bliver endnu værre, når vi læsser negative opfattelser af os selv oveni.
Held og lykke med din uddannelse.

Sv: Hjælp til at tolke min drøm 10/13/2017 18:56 #161193

 • tubbe
 • IKKE ONLINE
 • Indlæg: 306
Hej Har hørt el. læst engang, at de mennesker der optræder i ens drøm, ofte er mennesker vi har mødt i tidligere liv. Var det Steiner der sagde det?

Sv: Hjælp til at tolke min drøm 10/13/2017 21:16 #161194

tubbe skrev:
Hej Har hørt el. læst engang, at de mennesker der optræder i ens drøm, ofte er mennesker vi har mødt i tidligere liv. Var det Steiner der sagde det?


Hmm, jeg synes næsten altid, at dem der optræder i mine drømme, er folk jeg genkender fra dette liv. Måske betyder det, at jeg ikke har levet før...

Mine drømme er som regel også nutidige. Hvis jeg havde levet før, burde der være drømme fra f.eks. 1700-tallet eller 1300-tallet. Men sådanne drømme synes jeg aldrig, at jeg har.

Sv: Hjælp til at tolke min drøm 10/13/2017 21:45 #161196

 • tubbe
 • IKKE ONLINE
 • Indlæg: 306
Der er nok et naturligt filter, så vi ikke drømmer om eller kan huske de tidligere liv. Der ville være alt for meget at skulle tage stilling til og alt det ubehagelige vi har påført andre. Det vist kun godt der ikke er åbnet op for tidligere liv. Men sjovt - jeg drømmer næsten kun om mennesker jeg ikke har set før.

Sv: Hjælp til at tolke min drøm 10/14/2017 08:21 #161197

kære tubbe og vidaenmerrte....

jeg har set jeres lille snak om "personer man ikke kender" måske skulle stamme fra tidligere liv.

Drømme gør mange ting. KAN mange ting. og man kan sagtens drømme om sine tidligere liv og person man mødte der, men drømmen vil have en helt speciel energi som man ligesom kan "genkende".

Men når det er sagt, når man i sit indre har fundet frem til "nahhh det er vist en helt almindelig drøm, det her", så er de fleste mennesker "jeg ikke kender" i drømme ens egne tanker og handlinger. vi han mange tanker i vores hoveder (nogen af os) og sommetider er disse tanker bare passerende og uden de store betydninger, andre ankerr har sidde fast i flere iv eller bare i det her. alle drømme (man husker tydeligt) har altid et energi aftryk. så en person i en drøm (man ikke kender), kvinde eller mand, så findes der tanker og/eller handlinger, som ens højere bevidsthed gerne vil gøre opmærksom på.

Mænd og kvinder.

Mennesker indeholder som grundstruktur en feminin og mskulin energi "enhed". Den ene er tanker, intuitioner og ideer. den anden er viljen til at udføre ideer til handling. Disse to principper optræder i vores drømme som "personer vi ikke kender" - ideer vi måske har fået til at gå nye veje, og de handlinger vi så evt kan (har brug for) at foretage.

Sådan optræder disse 2 principper i vores "almindelige dræmme" - men så sagt ovenfor, drømme er mange ting, og vores oplevelser i et tidligere liv (med personer derfra) kan sagtens dukke op i drømme. Energi er dog mørkbar anderledes end "almindelige drømme" hvor principperne tanke og vilje fremgår.

kh
Alexandra

Sv: Hjælp til at tolke min drøm 11/02/2017 22:47 #161323

 • Enigma1995
Tusind tak for jeres svar. De har alle givet stof til eftertanke

Jeg drømte om A igen i nat:

Jeg drømmer igen om A. Denne gang befinder vi os i hans barndomshjem. Jeg har aldrig besøgt ham i virkeligheden, men i drømmen er vi altså hjemme hos ham. Jeg står i et stort åbent rum, som minder om en stue. Ved et bord sidder A sammen med sine venner og spiller kort. Jeg betragter dem lidt på afstand. Det virker ikke helt som om, de er klar over, at jeg er der. Efter lidt tid kommer A hen til mig. Han begynder at kysse mig intenst. Han er tydeligvis glad for at se mig. Pludselig ligger vi på et bord. Jeg er kun iført undertøj. Jeg undrer mig lidt over, at vennerne bare spiller videre ovre ved det andet bord, tilsyneladende upåvirket af situationen. Der er en mærkelig afstand mellem mig og dem. Lidt efter hvisker A til mig og spørger, om vi skal gå ind ved siden af? Jeg nikker, og vi går ind i et andet rum. Rummet er mindre og virker mere ”køligt” end stuen. I rummet står der en seng, hvor vi lægger os. I det samme vågner jeg.

Bonusinfo:
Huset i drømmen minder meget om min faster og onkels gamle hus (uden at jeg husker så mange detaljer). Jeg undrer mig lidt over hvorfor, da jeg ikke har et specielt tæt forhold til min far eller hans familie. Kan det være noget jeg ubevidst savner?

Er det i øvrigt normalt, at man drømmer meget lige inden, man vågner? Det er i hvert fald ofte de drømme, jeg husker bedst

Sv: Hjælp til at tolke min drøm 11/03/2017 21:21 #161326

Hej igen, Enigma!
Sidste spørgsmål først: Ja. Jo længere hen på natten, du kommer, jo længere bliver drømmeperioderne. Søvn har et bestemt mønster på ca. 1½ time, der gentages igen og igen natten igennem. For hver cyklus er drømmeperioden (REM) lidt længere.

Om huset: ALT i dine drømme handler om sider af dig selv. For de fleste mennesker er en bygning en afspejling af den tilstand deres Selv er i. At dit ubevidste bruger mindelser om din faster og onkels hus, kan referere til nogle familiære egenskaber, du har fra den side af familien. Noget nedarvet. Det kan meget vel være nogen, du ubevidst længes efter.

(Samme præmis som sidst: Jeg skriver, som om det er sådan, men det er op til dig at tilpasse det til din virkelighed.)
Denne drøm bekræfter egentlig min udlægning af A's betydning for dig i din første drøm: Nogle egenskaber hos ham, som du længes efter at komme i kontakt med i dig selv. Barndomshjem indikerer nemlig ofte et ønske om at stifte familie. I videste forstand. Det kan fx være et intellektuelt fællesskab. I dette tilfælde er det ikke den del af dig, som du til dagligt identificerer dig med (studinen), der har den længsel, men den del af dig, der ligner det, du elsker ved A.

Det handler formentlig om din evne til at være strategisk på forskellige områder af dit liv (kortspillet). Bordet og vennerne signalerer social enhed og "familiebånd", du tidligere har afvist, men nu er klar til at genetablere. Ubemærkethed kan i nogle tilfælde være et vink med en vognstang om, at du er så fokuseret på nogle ting, at du går glip af andre - altså i dette tilfælde fællesskabet. Dette er så at sige konflikten i din drøm. Der skal også være plads til at have det rart.

Kysset kan meget vel være en måde at fortælle dig på, at du har brug for/lyst til at få noget romantik ind i dit liv. Men det er også ret privat for dig (undertøjet), så det er ikke dig, der normalt vil tage initiativet. At dit ubevidste placerer jer på et bord indikerer, at det er noget, du ikke længere kan holde for dig selv. Du må have det ud i det åbne. Afstanden til vennerne kan være en anden måde at fortælle dig, at noget i dig føler sig afskåret fra det sociale liv. Måske kan udtrykket "at få lagt kortene på bordet" have en betydning.
Hvisken i drømmen her betyder, at det er nødvendigt, at du er mere opmærksom på den længsel, du har efter det, som A repræsenterer. Dit nik viser, at du godt selv ved det i dit bevidste, dagligdags liv. Jeg tror - men kan ikke helt afgøre - at det køligere rum betyder, at der er behov for, at du køler af i forhold til noget, der har med A at gøre, og får mere ro omkring emnet (at lægge sig på sengen).

Sv: Hjælp til at tolke min drøm 11/07/2017 16:24 #161340

 • Enigma1995
Jeg fik et mystisk tegn i går aftes (se vedhæftede billeder). Hvad mon det kan betyde? Er det noget, jeg bør lægge noget i?
Ja, jeg er nok lidt spirituel
Vedhæftninger:

Sv: Hjælp til at tolke min drøm 11/08/2017 08:45 #161343

Hej Enigma.
Jeg har selv set fænomenet i min stue, hvor jeg har en glasstjerne hængende i vinduet.
Der er som sådan ikke noget mystisk ved det, da det er lys, der brydes i glasset, men smukt er det. I dit tilfælde tror jeg det er lyset, der falder igennem din glasengel.

Tegn er tit et sammenfald af omstændigheder med en ganske naturlig forklaring. Men filtreret igennem vores bevidsthed får de betydning. Jeg får lyst til at fortælle dig om en oplevelse, jeg havde for ca. tre år siden. Mit kor skulle synge Händels Messias i Thyborøns smukke og fantastiske kirke. Udenfor var der en orkan på vej, men thyborønboere er ikke sarte, så selvfølgelig blev koncerten gennemført. PRÆCIS på et af de mest gribende steder i værket ramte orkanen land. Ruderne i kirken raslede, vinden hamrede mod murene, og over indgangen til kirkerummet, under orgelgalleriet stod der: "Stol på Gud" i guldbogstaver. Koret sang deres hjerter ud, og stemningen blev intens og totalt fortættet. Her var vi sammen med publikum i kirkens varme og lyse hygge. Det var som om intet kunne røre os, selvom elementerne rasede vildt udenfor. Jeg forstod pludselig, hvorfor kirken betød så meget for folk i tidligere tider, og hvorfor den gør det i dag for nogen. Jeg er ikke selv religiøs, men den aften føltes det som om en højere magt var til stede.

Man kan vælge at se det som et tegn, eller man kan lade være. Hvis lyset igennem din engel har givet dig en eller anden forståelse eller indsigt, så er den et tegn for dig.
Følgende bruger(e) synes godt om: Liquid Blue

Sv: Hjælp til at tolke min drøm 11/23/2017 19:15 #161446

 • Suel
 • IKKE ONLINE
 • Indlæg: 5
Namaste..
Enigma du er meget spirituel
Jeg ser at Du få snart en åbenbaring
Kontakt mig på SMS
60560888

Lysarbejder :..
Vedhæftninger:
 • Side:
 • 1